DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 9 HAZİRAN Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 9 HAZİRAN


Birinci altılı ve esas altılı ganyanla kesişen bir ayakta bankom olduğundan birinci altılı şablonu da öneriyorum.
Zaten ilk üç koşu kolay sayılabilecek, az atlı koşular..

İlk koşuda
MAVİ AY oldukça ön plana çıkıyor, son yarışında faul yemesine rağmen güçlü gelip 3.lük elde eden safkan bugün usta jokeyiyle kolay kazanabilir.
Ancak ben yanına ilkçim yarışı ölçü olmayan, sentetikte çok iyi koşacağını düşündüğüm
İLİZ'i de yazacağım.

İkinci koşuda; Bursa'da katıldığı ilk yarışında beğenmememe rağmen ikinci yarışında agf tablosundan etkilenip tek bıraktığım ve şu anda bile içimi acıtan
LADY DERYA bugün sentetikte, usta jokeyiyle yarışacak.
Kazanabilir ama benim hayatı boyunca güvenebileceğim bir safkan olmayacak.. İlk kez koşacak olan
BAYEZID'e dikkat.

Üçüncü koşuda da;
GÖZYAŞI GECESİ belki de hayatının en uygun grubuyla yarışacak.. Kendisini zorlayabilme ihtimali olan tek safkan DERİN SULTAN ama onun da uzun sprinti yok.
Uyumlu olduğu jokeyi Çiçek idaresinde GÖZYAŞI GECESİ erken yürümezse kolay kazanacaktır.. Bankom.


Dördüncü koşuda ise; yarışın favorisine bu mesafede güvenmediğimden dolayı ters bir netice çıkabileceğini düşünüyorum.
Sıralamam şablonumdadır.



1.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,,11
2.AYAK: 2,4,1,3
3.AYAK: 4
4.AYAK: 4,3,2,7,1 / 5,9,8
5.AYAK: 9,1,12,10,7,,6,4,5,8
6.AYAK: 4


Not: Şablonu büyütmek isteyenler GÖZYAŞI GECESİ'nin yanına
DERİN SULTAN'ı ekleyebilirler..

---------------------------------------------------------------





Birinci ayakta; yarışın favorisi 9 numaralı ZAĞNOS bence de haklı favori çünkü son yarışında gücünün çok altında koşturulmasına rağmen sert bir rakip arkasında gayet tatminkar bir 2.lik sergiledi.
İlk yarışında favorilerden gösterilen ancak hem ilk yarış tedirginliği hem de çim pisti sevmemesiyle yarışı bırakan safkan son sentetik yarışında ise dediğim gibi, gayet başarılıydı.
1200 start yerine göre kulvarı hiç iyi değil, tek dezavantajı bu.. Yani ya çok iyi başlayıp iyi yer tutacak, ya da gerilerde kalıp sabırla bekleyecek. Her şeye rağmen favoridir.
İlk yarışında eşgaline hayran kaldığım 1 numaralı
BABASELVER'i idman pistinde izleyip sizlere ilk sıradan önermiştim.. Çok sert bir şekilde kafayı alıp peşine de prese maruz kalınca sonlarda düşen temposunu izledik.. 
Bugün tecrübelendiği için üzerine katarak koşabilir.

İlk yarışı hiç fena olmayan
YADIGARIM, yarış tecrübesine sahip OLTACI ve NALIBALLI başta olmak üzere, FİLKAYA, EMİRSOY, MOSKOVAATEŞİ, SÖKMENBEY çok daha sonra şanslı olabilecek isimler..


 

 


 

 

 

 


İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı ERTEMİZ olacaktır..
Çalışmaya başlamadan önce çok atta şans verip vermeyeceğim dahi belli değilken git gide ısındığım ve finalde de kazanacağından neredeyse emin olduğum bu safkan beni de oldukça şaşırttı açıkçası :) Çünkü genelde bülten üstü yarışı ezber bir şekilde incelediğimde, çalışmamla arasında uçurum olmaz.. Uçurum olduğunda ise çalışma daima haklı çıkar. Umarım bu yarışta da bunun örneğini görürüz.
Gelelim ERTEMİZ'e.. Buradaki atların toplamda 10 tanesi, 100 handikap barajını aşan, geçmişte süper yarışlar yapmış kariyerli isimler..
ERTEMİZ ise bırakın 100'ü, 90 handikap puanına bile ulaşamamış bir isim..
Bunun sebebi 4 yaşlı olması ve genelde şanslı olabileceği yarışlarda çok fazla yıpranmadan basamakları yavaş yavaş tırmanıyor olması..
Daha ziyade sentetikte ve kaba kumda izlediğimiz ERTEMİZ şimdiye kadar hiç sert rakiplerle yarışmadı.
Ancak bu demek değildir ki bu rakiplerle aşık atamayacak..
Ağır çimde start aldığı tek yarışını kazanan, son yarışında ise akranları arasında gayet tatminkar bir performans sergileyen bu 4 yaşlı safkanın git gide aşama kaydedeceğini düşünüyorum.
Ancak bundan da öte, kendisi harp görmemişken, rakiplerinin büyük çoğunluğu eski günlerini mumla arayan isimlerden oluşmakta..
İlaveten gidişat avantajı da var.. Şöyle ki; KIRKPINAR dışında kafayı alacak bir isim yok, sanırım BAŞSEKLAVİ 2.3.lükte peşine takılacak, başka da öyle net olarak önlerde giden bir at yok.
Ahmet Çelik startla brlikte ön grubun içerisinde yer tutacak ve bir nevi MERİH taktiği uygulayacak.. Yani önüne iki tane at alıp bariyerde 3.4.lükte gidecek.
BAŞSEKLAVİ, KIRKPINAR'dan kurtulup ayırmaya çalışırken olduğu yerde saymaya başlayacak, geriden ise AMANKAYA, YALNIZEFE, ATMACABEYİ'nin atakları görülecek.
Ancak ağır pistte hiçbir tanesi devamını getirebilecekleri bir sprint atamayacağından, ERTEMİZ ilk zorlu sınavından bence galip ayrılacak.
ERTEMİZ BANKOMDUR..




 





 


Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim bir diğer isim 3 numaralı BÜYÜK DOĞU olacaktır..
Bu safkanın da birtakım sıkıntılarından ve yanlış yarış seçimlerinden dolayı henüz gerçek gücünü gösteremediğini düşünüyorum.
Son yarışında lehine pist ve mesafeyi yakalamışken, gidişat avantajını da kullanarak Ankara'nın formda ismi AKARNEJAT'a kafa tutan safkan beni çok etkiledi..
Hakan Yıldız'ı da oldukça beğenirim, yaşadığı sakatlıklardan sonra yavaş yavaş kendini buluyor, BÜYÜK DOĞU'ya çalışırken sergilemiş olduğu efor da bunun kanıtı..
Gelelim yarışa; BERKSOYHAN dışında liderliği isteyebileceğini tahmin ettiğim bir at yok, hatta o bile ısrar etmeyebilir.
1.2.likte gidebilen tempo atı BÜYÜK DOĞU, BERKSOYHAN'a göre konum belirlemeli, eğer ısrar ediyorsa 2.likte, ısrar etmiyorsa da liderliği almalı..
Fuleli aksiyonlarıyla hiçbir yerde tempo kaybetmeyen ve henüz göstermese de son derece inatçı olduğunu düşündüğüm safkan bence kolay kolay teslim olmayacak ve geçilmeyecektir..

Bana sorarsanız tek rakibi, yine hafif kilolu uzun çim yarışını kolladığım
ÇAMLIBEL olabilir.

 

 








Dördüncü ayak; açıkçası benim, kafamın basmadığı bir yarış oldu..
Kaliteli atların arası var, hali hazırda koşan atların sıkıntıları var , yarışta birden çok kaçak at var vs..

DISTANT RISING doğru düzgün tutarak yazabildiğim tek at.. Sentetiği seviyor, yarış karakteri de bir yamağı zorlamayacak cinsten..
Tek yapması gereken, iyi yer tutup acele etmemek.. Zaten at teşviği çok seven bir yapıda olmadığı için M.P.Demir fazla zorlanmayacaktır.
Ama sonuçta 7 yaşında ve istediğim durumda mı bilmiyorum. Bence güven olmaz.
Ben bu koşuda MARAZHAN dışında hepsine şans veriyorum, hatta imkanı olanlar onu da yazabilirler. 






 

 

 

 

 

Beşinci ayak da; tıpkı ilk ayak maiden gibi zor ve karışık bir yarış..
13 numaraı
ISLAH var, ilk yarışından beri startta çok kalan ama ona rağmen süper koşan.. Edindiğin tecrübeye göre böyle atlar düzgün çıktıklarında kazanamıyorlar, hatta iyi bile koşmuyorlar ama ben yine de favori önereceğim.
1 numaralı
ARISAN'ın ilk yarışı hiç ölçü değil, anormal bir tempo vardı ve safkan neye uğradığını şaşırdı.. Bugün daha derli toplu gidecekleri ve üzerinde Hışman olduğu için ters bir yarış koşacağından eminim.
9 numaralı
ŞAHİNŞEVKET 1.lik karakteri yüksek bir isim değil gibi gözüküyor ama yarış içerisinde kolay gidiyor ve genellikle hatasız at süren jokeyi idaresinde.. Kazanması sürpriz olmaz.
2 numaralı
BAYKOÇ son yarışında gücünün çok altında koşanlardan.. Akın'ın ısrarı sürdüğüne göre bugün son yarışını unutturabilir.
5 numaralı
ESERALP eğer gerçekten kazanmaya koşarsa şanslılardan..

GÜNEYDOĞULU ise çok kaçıyor, çok duruyor.. Özcan iyi ayarlayabilirse yakalanmama ihtimali var. KARACAKURT'un da performansı hiç fena değil.
Son yarışı yeterli olan
DURMUŞKARDEŞ de ihmale gelmeyecek isimlerden..

 

Son olarak geriye üç at kalıyor; HULUTİ bence yarış atı değil ama EFEBERK ve GÜLSİMA yazılabilecek atlardan..
 



 

 

 

 

 

 

 

Son ayakta ise; sevmediğim ve beğenmediğim bir at olan 6 numaralı YİĞİTALP'i önyargılarımı bir kenara bırakarak izlediğimde adeta hayran kaldım..
S.Akbulat gibi soğukkanlı olsa da, teşvik yönünü hiç geliştirememiş bir biniciye rağmen aralardan çıkarak fotoya çok diri giren YİĞİTALP, o gün için bankom olan REACH THE TOP ile alay etmişti.
Mesela aynı yarışta takibimde bir at daha vardı; RADIKAL BABY diye.. Ancak onu da çok temiz geçiyor ve ömür boyu geçecek gibi görüntye sahip.
Bugün bu at ilaveten Karataş ile, çok da fazla sıkleti artmadan yarışacak.. Üstelik LUSINGA gibi rakipleri de hem ağır kilo hem de bence mesafe tutabilen atlar değiller.
Dolayısıyla YİĞİTALP bu yarışı çok temiz kazanabilir. Benim alternatif banko adayımdır.

Ağır pistte çok iyi koşmasını beklediğim
ÇİĞ ile son yarışı ölçü olmayan çimci ve uzuncu isim FIRE FLAME en ciddi rakiplerdir..
Burada şablon fiyatından dolayı sığdıramadığım ancak aklımda kalan tek isim; yukarıda da takipte olduğumu belirttiğim
RADIKAL BABY.. Umarım mesafe tutmaz, yoksa baya üzülürüm :)


 


 

 



 

 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,1,12,10,7,,6,4,5,8
2.AYAK: 4
3.AYAK: 3 / 4
4.AYAK: 1,5,2,3,7,6
5.AYAK: 13,1,9,2,5,6,8,3 / 4,12
6.AYAK: 6,,1,3

Yorumlar

#1 - Lewent - 09.06.2017 16:48

Emegine saglık Berkay.Yalnızefe'yi ekleyip yatırdım şablonunu..Bol Şans oLsun herkese

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.