DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 8 HAZİRAN Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 8 HAZİRAN


Salı günü Ankara'da yarışlar kuma alındı ama iki gündür hava güzel olduğu için pist değişikliği olacağını sanmıyorum.
Bu yüzden tahminlerimi normal ve/veya yumuşak piste göre yaptım..






Birinci ayakta; geceden yayınladığım için puanına dahi bakmadım ama muhtemelen çok cazip konumda olan bir safkandan bahsedeceğim; 9 numaralı
QUADIS..
Geçen sezon buradaki çoğu atı geride bırakan ve tam anlamıyla bir tempo atı olan QUADIS, geçtiğimiz gün AMIGRA'yı da ketleden M.Keskin'in katliamına uğramış.
O gün için tuttuğumuz bir at olmadığından dikkatilice bakmamıştım ama 4 boy geç çıkan ZEUS'a biraz ayak uydurup sonra onu önüne almış ama 1000'in oralardan itibaren önde boş kalan ZEUS'un yanından sıyrılmaya çalışmış.. Hem de arkada SERHUNCAN, RUBICON, ROCKET MAN falan varken :) Hey Allah'ım akıl fikir ver sen bunlara.. Eskiden kendimi yıpratıyordum ama artık gülüyorum yeminle :)
QUADIS tam kıvama gelmemişken o grupta şanslı olmazı beklenemez zaten ama ben ondan değil, sürüşten bahsediyorum.
Bugün mesafe 2400 olduğu için muhakkak biraz daha temkinli gidecektir.. Kendisi olmasa bile ilgilileri geçen yarışından ders çıkarmıştır.
Yavaş yavaş kıvama gelen QUADIS, ZEUS başta olmak üzere, ABSOLUTE POWER, DYMAXION gibi kaçak olmayan ama ön grupta yer edinen safkanlardan doğru bir şekilde kurtulabilirse sıklet avantajıyla sert rakiplerine de direnebilir.

Ama tabi
SERHUNCAN ve ERSÖZLÜ şu anda hem formlarına kavuştular hem de bu gruptan üstün atlar.. Hadi ERSÖZLÜ neyse, daha önce QUADIS'e falan geçilmişliği var ama SERHUNCAN bunlardan baya baya üstün..
Bakalım 59 kg sıklet dezavantaj yaratacak mı yoksa sorun olmayacak mı? 
Yine ERSÖZLÜ de Kocakaya'nın stiline cuk oturan, düzlüğe kolay temposuyla çıkıp 200 metre seri sprintle işi bitirmeye çalışacak atlardan..
Dolayısıyla en az QUADIS kadar tutuyorum ikisini de..

Bunlara ilaveten; sık koşsa da formda isim 50 kilolu
JAMES BOND , bu aralar bomba beklediğim BRAVE APTE ve çimde de etkili olabilecek FAST FLAYING STAR yazacağım.




 

 

 






İkinci ayakta; çalışmam sonucu burada bir bankom çıktı, bankoma da rakip olabileceğini düşündüğüm tek bir isim..
Dolayısıyla tek mi yoksa iki at mı yazmam gerektiği konusunda çok kararsızım..
Tek yazmayı düşündüğüm isim 15 numaralı
PERFECT HEART.. 
Hayatının ilk yarışında gerilerde pek de iyi yer tutamamasına rağmen, son metrelerde yavaş yavaş gücünü alan ve biraz da öndekilerin durmasıyla fotoya anormal bir şekilde diri girmiş gözüken safkan o yarışından sonra hazırlıklarında daha da iyiye gitti.
Üzerinde, özellikle Ankara çiminde, bindiği her atı dışarıya çekmek için uğraşan, zaman zaman aşırı saçmalayan jokey değil de, teşviğiyle ortadan ikiye ayıran Özcan var..
Kulvarı da ters olmadığı için bence Özcan bu safkanın hakkını verir ve çok büyük ihtimalle fotoya atar..
Ancak benim kazanırsa çok üzüleceğim bir safkan var ki önceki kısa mesafeli çim yarışında sizlere önermiştim ama kazanamamıştı.
9 numaralı
UNDAUNTED..
Son yarışındaki 6.lığını hatırlayamadım çünkü o gün için kendisini tutmuyordum ama açıp izlediğimde hayran kaldım.
Uzun mesafeye ve idareli olmayan bir sürüşe rağmen sonlara kadar gruba hakim görüntü çizen safkan, bugün ise lehine dönen mesafede, Hışman idaresinde yarışacak.
Evet PERFECT HEART ilk yarışında bunu yapıyorsa üzerine koyduğunda çok daha iyisini yapar ve kazanmaya da yakın ama dediğim gibi aklımda deli gibi UNDAUNTED kalıyor..













Üçüncü ayakta; muhtemelen favori çıkacak olan
VAKURKIZ gerçekten de çok formda ama burada en az onun kadar etkili olabilecek isimler var.
Kazanış şekli itibariyle bu grubu da kolay geçebilir, o yüzden 'gelmez' demiyorum ama benim risk alabileceğim türden bir koşu değil.
Ters atlar da tuttuğumdan çok sayıda ata şans vereceğim, sıralamam şablonumdadır.



 

 

 

 




Dördüncü ayakta; 4 numaralı ÇIRAK son yarışında Özcan'ın akıl dolu sürüşüyle kolay kazandı.
Dolu kantarma giden ve her yerde kazanacağını belli eden safkan sonlar farkı da kapattırmadı ama öyle çok etkileyici bir 1.lik yaptı mı?
- Bence hayır..
Özcan biraz ezberci bir jokey olduğundan üç hafta önce kaçarak kazandığı ve her şeyin kusursuz gittiğini bildiği için yine kafayı almak isteyebilir.
Burada YALAZBEYİ çok süratli bir at olduğundan, Hışman ve Özcan gibi iki sert jokeyin 200 metreden fazla süren liderlik inatlarını izleyebiliriz.
Bu da işleri karıştırabileceği için ben dört ata ayrımsız olarak şans veriyorum. Her şeye rağmen ÇIRAK skandal bir sürüşe kurban gitmezse favorimdir..
ÇIRAK'tan sonra ise,
ASİLBEŞİR, YALAZBEYİ ve İPEKÇİHAN..





 


 






Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı SPEEDY GUNNER olacaktır.
Aslına bakarsanız takibimde olan ve artık kendini bulan ANKARALI, 1200'ün aşığı THE DAUGHTER SON, ters koşmasını beklediğim LADY KRAKOW falan varken riske gireceğimi hiç tahmin etmezdim ama SPEEDY GUNNER beni öyle böyle etkilemedi..
Uzun aradan sonra gördüğü yarışta bile o kadar sağlıklı ki, ön tarafta ölüm temposu var, ona ayak uyduruyorsunuz ve ona rağmen KIZILŞAHİN - ARSEN LUPEN biten yarışın 3.sü olabiliyorsunuz.
Ardından tam olarak kendinize gelmemişken, kendinizi G2 Adnan Menderes koşusunda, 1600'de baba atlarla yarışırken buluyorsunuz ve buna rağmen düzlükte idareli sürülmeden dışlarına hiç de sırıtmayarak çıkıyorsunuz..
SPEEDY GUNNER belki 10.oldu ama düzlkteki cesareti, gayreti görülmeye değerdi.. Şu an yarış önümde değil ama hatırladığımda her metresi gözümde canlanıyor..
Aynı SPEEDY GUNNER'ın galopları daha da iyiye gidiyor ve tam mesafesinde, Özcan idaresinde, dişine göre rakipleriyle yarışacakken denk geliyor.
Evet ANKARALI falan da tutuyorum ama SPEEDY GUNNER gibi özel takibime aldığım bir atın koşmasını  dört gözle beklerken ıskalamamam gerekir.
ANKARALI- STAR OF MELIH ve HELGALEIN.. Bu üç attan hangisi liderliği almak ister, yarışı ne kadar hızlandırırlar kestiremiyorum ama Özcan'ın bariyer dibinde en iyi yeri alacağından, hatta belki liderliği alarak temposunu kabul ettireceğinden ve atın da düzlükte canını dişine takacağından şüphem yok.
SPEEDY GUNNER BANKOMDUR..

 




 

 




 

Son ayakta ise; çalışmama başlamadan önce 7 numaralı ROCK OF SEA'yi gördüm ve içim kıpır kıpır oldu..
Çünkü bana göre ROCK OF SEA ilk uygun maiden yarışını güle oynaya kazanacak bir attı ve asla boş bir isim değildi.
Ancak ROCK OF SEA'yi izledikten sonra o kadar da fazla abartmamam gerektiğini ve ilaveten şunu gördüm; dışlarına tuta tuta çıktı, 150 metre hızlandı, daha sonra tükendi..
Ondan sonrası öndeki atları yakalamak için değil, 2.3.4.lük mücadelesi için olabilirdi.. İşte bu tarz atlar çok tehlikelidirler çünkü aldatıcı olurlar.
VASILY, TAKARROF tamamen durdukları için ROCK OF SEA hızını arttırmadan 2.oldu..
Yani özetle şunu söyleyebiliriz; ROCK OF SEA bugün şahane koşar ama önündeki bir atı yakaladığında onu geçmek için çok da ekstra bir çaba göstermeyebilir.. 
Mesela aynı yarışta fazlasıyla dikkatimi çeken bir safkan var ki, kendisini ilk at önermeden yapamayacağım açıkçası..
5 numaralı
GREAT RESPECT...
ROCK OF SEA'nin 2.olduğu yarışın 6.sı olan GREAT RESPECT'in bugün isminin fazla geçmediğini görüyoruz ama Kocakaya idaresinde yarışacağını ve üzerine katacağını düşünürsek bence favori ROCK OF SEA'dan aşağı kalır yanı yok..
GREAT RESPECT'e çok ama çok dikkat..


GO WID, UHTI PUHTI, GAZİBATUR, LAGRIMAS sırasıyla şanslı diğer isimlerdir.





 







ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,6,4,11,10,5
2.AYAK: 15,,9
3.AYAK: 2,9,13,6,5,4,1,12,3
4.AYAK: 4,2,1,3
5.AYAK: 4
6.AYAK: 5,7,,15,9,4,6

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 08.06.2017 16:21

Eso; herhangi bir jokeyin fanı değilim, Özcan'a ağır ithamlarda bulunmuşluğum bile vardır.. Tempo okuma konusunda berbat bir jokey olduğunu, teşvik konusunda ise Türkiye'de tek olduğunu savunuyorum hepsi bu.. Önyargılarınızı artık bir kenara bırakın lütfen.. Bugün PERFECT HEART - ÇIRAK ve SPEEDY GUNNER gibi şanslı atlara binmesini ben sağlamadım :)

#2 - Eso - 08.06.2017 16:04

Özcan yıldırım fanlıgın hepımıze zarar verebılır catıyı bıle genelde ustıne kuruyorsun

#3 - asiruh - 08.06.2017 15:18

Emeklerine Sağlık...Yarışlar bittikten yorumlarını -analizlerini heyacanla beklerdim.
Yarışlardan sonra ne zaman yorumlara geri dönüş YAPACAKSIN???

#4 - BERKAY KURT - 08.06.2017 13:41

GARNET'in bence ciddi sıkıntıları var.. Sakat sakat koşuyor olabilir.
Bış koşuda KAISER SOZE'yi çok da ahım şahım bulamadım ama diğerleri vasat.. Yine de ben yedili oynasam 1-2 yazardım.

#5 - deccal665 - 08.06.2017 12:42

Ikinci ayakta 13 garnet şansı var mi boş koşulara birşey yazacağım ustat

#6 - keremcan - 08.06.2017 2:08

Gecemizin rengi oldun..teşekkürler...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.