DUYURULAR

GÜN SONU DEĞERLENDİRMESİ VE ÖZELEŞTİRİ Kategori adları

GÜN SONU DEĞERLENDİRMESİ VE ÖZELEŞTİRİ



Bugün hem Ä°stanbul'da hem Adana'da, hatta sadece bugün deÄŸil, bu hafta hiç istediÄŸimiz sonuçları elde edemedik.
Ä°stanbul 50 lira verdi ama ilk ayaktaki banko tercihim bana yakışmadı. Son aylardaki en kötü banko tercihim oldu EFSANE CAN.. Safkanın uzuncu olmadığını bilmeme raÄŸmen tempoyu da analiz edemedim.
Her koÅŸuya tek tek deÄŸinmeyeceÄŸim ama kısaca ÅŸunları söyleyeyim:
Ä°kinci ve üçüncü ayakta deÄŸerlendirilecek bir ÅŸey olmadı, ne tahminsel açıdan ne de genel yarış açısından.
Dördüncü ayakta temponun bu ÅŸekilde geliÅŸeceÄŸini tahmin etmek mümkün deÄŸildi, gidiÅŸat ve tempo favoriye yaradı.
Beşinci ayak bana karışık gelmişti, nitekim SUBİKE kazanıyordu az daha ama kalite devreye girdi.
Son ayakta ise 'kim kazanamaz' diye bahis olsa kazanan INVINCIBLE BABY tekim olurdu, o derece tutmuyordum.
Sebebi ise seneler sonra sadece iki yarış görmesi ve kondisyon olarak yeteceÄŸini düÅŸünmemem, aynı zamanda da sprintinin çok kısa olmasıydı.
Ama bitik bir grup olduÄŸunu idrak etmem gerekiyordu.


Adana'da ise ilk koÅŸudaki bankom SÄ°YAHBEYAZ tercihinden mahçup olduÄŸumu söyleyemem. Evet mücadeleye karışamadı dahi ama yarışın temposu safkanın baÅŸarılı olmasına imkan vermedi.
Ä°nanılmaz düÅŸük bir tempo olunca zaten kötü start alan ve mesafe kısa olduÄŸu için mecburen bekleme yapmak zorunda olan bu safkan, hafif savrulma da yaÅŸayınca dökülenleri toplayamadı.
Kazanan UÇAN KARDEÅž'le 50 defa yarışsa, ÅŸartlar anormal olmadığı sürece 45'inde galip olan SÄ°HAYBEYAZ olur.
Ä°kinci ve üçüncü koÅŸuda normal sonuçlar oluÅŸtu.
Ä°lk ayakta REAL CHANCE ve ikinci ayakta UÄžURLAR da beklenmedik sonuçlar deÄŸildi bizim için.
Üçüncü ayakta DONATELLA 'yı kardeÅŸler tuzaÄŸa düÅŸürdü ama zaten at da çok kötüydü, bunu son yarışında da belli ettiÄŸini belirtmiÅŸtim.
Bankomuz SERSERÄ° HAT koÅŸusuna ise çok sinirlendim. Harika bir start çıkışı, ne güzel hepsine kabullendirmiÅŸsin, liderliÄŸi bırakıyorsun...
60,5 kg diye inatlaÅŸmayayım, idareli olayım dedi muhtemelen ama mesafe 1200, sen gittiÄŸin yere kadar gideceksin çünkü senin atın, önünde at olduÄŸunda onu atlayamaz, atlarsa da baÅŸkasına av olur.
BeÅŸinci ayakta da ÅŸaşırılacak bir durum yoktu ama ARDAÅžAH kazanmasına raÄŸmen hiç beÄŸenmedim, SUN TIME ise yaz sezonunda ÅŸovuna devam eder. Yarışta sürat olsa ve iyi çıksa en az 3 boy yaparmış.
Son ayak ise sürpriz olabileceÄŸini belirtmeme raÄŸmen MERÄ°DYEN'e ÅŸans vermemem ciddi hataydı. Daha birkaç yarış önce sentetikte takibe aldığım isimken bu bitik grupta çok atta yazmamam tamamen saçmalık oldu.
SERSERİ HAT kazanmış olsa kendimi affetmezdim...

Özetle, iyi tahminler deÄŸildi ve kendime en kızgın olduÄŸum tercihlerim Ä°stanbul ilk ayakta EFSANE CAN bankosu, sonda da MERÄ°DYEN'i atlamam oldu.
Genel olarak çok iyi gitmiyoruz, farkındayım. Ama bu, aÄŸza alınmayacak laf veya beddua etme hakkını kimseye vermiyor.
Zaten yüzlerce kiÅŸi de bunun farkında, bu bahsettiklerim tek tük kiÅŸiler ama ne yazık ki moral motivasyon düÅŸürmeye yetiyorlar.
Bu yazıyı yazma amacım bu kiÅŸileri sizlere ÅŸikayet etmek deÄŸil, hem koÅŸulara deÄŸinmek hem de kendimle biraz yüzleÅŸmek, bir de tabi içimi dökmek.


Umarım yarın Ä°zmir'le beraber formumuz yükseliÅŸe geçer. OlabildiÄŸince erken yayınlamaya çalışacağım.

Yorumlar

#1 - Olgun - 05.03.2023 13:24

Selam olsun sayfa dostlarına bir iki kelamda ben yazayım dedim aflarınıza sığınarak
Öncelikle bir konunun farkında ve bilincinde olmalıyız ve şu soruyu kendimize sormalıyız TAHMİNCİ NEDİR kime denir ?

Ben bu sorunun yanıtını hangi alanlara ilgim varsa kaybederek ögrenip sonucuna vardim
hangi alanda ilgili mevzuat geregi Tahmin edici, belirli garantilerle bir popülasyonun belirli parametrelerini hesaplayabilmek için belirli koşullar gerektiren bir istatistiktir.
Yani, bir tahmincinin diğer ismi istatistiktir. Lakin ilgili oldugu dalda istatistigini yapamiyacagı bir jokey bir yarış atının anlik durumudur buna benzer bir cok faktör vardır Şimdi kisi sadece herhangi bir istatistikçi değil seneler gectikce alanında Belirli özelliklere sahip bir istatistikci olmustur cevresine gerek ücretli gerekse ucretsiz hizmet verdiginde istatistikler yada tahminler tuttugunda yere ğöge sığdırılamaz tam tersi oldugunda yerin dibine sokulur maymuna cevirirler bu tahminciligin her kolunda böyledir yani mesele işin özeti şu takdir insan evladından tevekkül allahtan sen aldıkların üzerine kendinden birseyler katmazsan sadece dışarıdan aldıklarınla yola çıkarsan hüsran yaşadığında disardan destek aldığına ağzına geleni yazar çizer söylersin üzerine alıp koyduğunda başarısızlığın birlikte olduğuna kanaat getirip nasip bir başka güne der gecersin yani başarıyı kabul ettigin kadar başarısızlığıda kabul etmek gerek başka bir husus üç günlük dünyada olani biteni ulkemizde izleyip görüyoruz güney dogu anadolu yerle bir oldu borçlu olan küs olan hayali planı evliligi cocugu olacak olan hamilesi yaşlısı genci cocugu bebeği zengini fakiri beton yığını altinda kaldı nefesi icine alıpta veremediğin kadar anlık ve kısa (( bir profesör deliye sormuş ZAMAN nedir diye deli kimsenin beklemedigi tahmin etmedigi ve bir çoğumuzun bilmedigi gercek bir cevabı vermiş ZAMAN ALLAHIN INSANLARA VERDİĞİ ÖLÜMÜN SÜRESİDİR demis)) Bu yuzden hırs kurbanı olmayalım kimsenin kalbini hiçbir şey için kırmayalım gelip geçici bir yerdeyiz yapılanlar parada buna dahil hepsi bu dünyevi için bunu unutmayalım herkeze sağlıklı mutlu şanslı kazançlı günler dilerim

#2 - Taner39 - 05.03.2023 12:51

Canın sağ olsun

#3 - recero67 - 05.03.2023 12:40

Sevgili berkay baska watshap guruplarında üyeliklerim oldu. özeleştiri yapmanda bir erdemlik. kaliteli bir kişiliğin olduğunu yayınlarda görüp. analizlerinide beğenip siteye üye oldum.moralini bozmadan analizlere devam et lütfen. elbet bu şansızlığı kıracağız.52 yaşında bir abin olarak başarılar diliyorum.



#4 - Karaduman61 - 05.03.2023 12:26

Alıştık be usta sıkıntı yok zaten bizde aynısını pek yatırmıyouz tahminlerinden tiyo alıp kafamıza yatarsa yazıyoruz. Samimiyetin için tşk. Tüm arkadaşlara başarılar

#5 - Mustafa kamil ÅŸahin - 05.03.2023 12:25

BERKAY 50 SENEDİR BU İŞLERIN İÇİNDEYİM BUNLAR HEPOLACAK ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAK DÜRÜS OLMAK KADAR GÜZEL ŞEYLER SANA İYİ ÇALIŞMALAR IZMIRDEYARİŞ LARKUMDA BOLŞASLAR ÖPÜLDÜNÜZ

#6 - Benedict - 05.03.2023 12:20

Bundan yaklaşık 2 ay önce sizinle ilgili şöyle bir değerlendirmem olmuştu.

"Genel olarak iyi analiz yapabildiğinizi düşünüyorum. Bugün de hisleriniz ve yarış değerlendirmeniz ile takdiri hak ettiğinizi düşünüyorum. İlk ayakta JASON BOURNE'nun dağınık yapısına rağmen değindiğiniz güçlü ve ciğerli yapısını tüm yarışta gördük. Keza LİCE FIRTINASI'nın da yakın konumlanıp uzun sprint atabilmesi ile mükemmel yorumunuz taçlanmış oldu. İkinci ayakta yarış bilginiz ile birlikte hisleriniz doğru tercihi yapmanızı sağladı. Yine esasında kazanır performansı sergileyen DUYGUDENİZİM yine binicisinin erken yürümesi ve son 200'de teşvik olarak zayıf kalmasından GELENCAN'a geçildi. Gücü sınırlı isimlerin yarışında ilk ayağı mükemmel analiz ederek Maiden Koşu'da riske girmemiş oldunuz. Üçüncü ayakta mesafenin uzaması ile bilhassa ROCK SOLID'in işi kolaylaştı ve net kazandı. Dördüncü ayakta yaşı ilerlemiş ve daha ziyade hafif sıkletlerle neticeler alabilen ABHER ve beşinci ayakta sırf Halis Karataş deklaresiyle hak etmediği oranı alan kazanma karakteri düşük kısa menzilli sprinti olan SHE IS THE SHOW koşularında sürpriz neticelerin çıkabileceğini vurguladınız. Vurgulamakla kalmayıp sürprizi gerçekleştirebilecek isimlere özel dikkat çektiniz. Son ayakta da bence mesafenin 1600'e çıkması (Kafkas Şahı temsilcileri genelde mesafeye yatkın) ve dilbağı takısı ile günün kalesi gördüğüm GÜZ SANCISI'nı 2 atta vererek günü mükemmel bir biçimde tamamladınız. Değerli görüşleriniz ve yarışları detaylı takip ettiğiniz için teşekkür eder ve başarınız için tebrik ederim..."

Bugün bu değerlendirmeyi yaptığınız için bir iki kelam etmek istiyorum. Bahsettiğiniz gibi bu hafta istenilen sonuçları elde edemediniz ve bu durum elbette olağan. Yorumlama kabiliyeti kadar etkili bir faktör, tercihler ve kararlılıktır. Bir-iki kötü neticenin ardından olumsuz etkilenip kendi düşüncelerinizi zaman zaman terkedebiliyorsunuz. En basitinden, "ilk ayaklardan son zamanlarda kötü gittik, ben bu sebeple aslında tek tuttuğum atın yanına at yazmaya karar verdim" gibi... Ayrıca bu hafta bazı yarışlar özelinde konsantrasyonunuzun düşük olduğunu fark ettim. Örneğin, dünkü Bank Account hakkında, "Normalde burada en iyi yarışını yapsa 2.3.olur ama M.Kaya arkayı uyutursa direnmesi de sürpriz sayılmaz." görüşünüz bulunmakta, özünde doğru bir ifade fakat binen jokey Mehmet Kaya değil Akın Sözen. Bunlar küçük nüanslar fakat motivasyonunuzun bir tık düşük olduğunun göstergesi. Her zaman üst seviye bir konsantrasyon ile her programa yaklaşmak zaten mümkün değil. Bu hafta kararsızlıklar ve motivasyonsuzluk haftasıydı sizin için. Yine de, kanalize olduğunuzda, işinizi layığıyla yapıyorsunuz. Ben sizin dünkü EFSANE CAN yorumunu okuduktan sonra bırakın tek yazmayı tutulmayacak bir at olduğunu idrak ettim. Aslında siz de dün dikkatli olsaydınız bu yorumun ardından EFSANE CAN ismine yönelmezdiniz. Bugün gün genelinde şans yanınızda olsun.

#7 - boshnack - 05.03.2023 12:19

Berkay merhaba, sen yapacağını yapıyorsun. Bazen böyle zamanlar oluyor maalesef.Moral bozmaya gerek yok. Yalnız senelerdir dikkat ettiğim bir şey var, verdiğin tekler üzerinden gidersek;
Yarışın başlamasına dakikalar kala verdiğin tekin gelip gelmeyeceğini muhtemellere bakıp anlayabiliyorum.
Çok takipçin olduğu ve tahminlerinin bir çok yerde yayınlandığını biliyoruz, bu yüzden verdiğin atlar muhtemellere çok etki ediyor.
Eğer bir favoriyi tek vermişsen, o atın ganyanı, çiftesi sıralısı olması gerekenden çok daha düşük çıkıyorsa %90 geliyor. Fakat verdiğin favori at yarışın başlamasına dakikalar kala, ganyanı, sıralısı çiftesi plase bir atın oranları gibi davranıyorsa bu seferde gelmeme ihtimali %90 oluyor.
Şu şekilde özetlersem, senin verdiğin atların oranları olması gerekenden daha düşük çıkıyorsa o at büyük ihtimalle geliyor. Oranlar yüksek çıkıyorsa gelmiyor.
Belki saçmslıyorsun diyeceksiniz ama ben böyle düşünüyorum.

#8 - forjustice - 05.03.2023 12:15

bu ozeslestirin bile senle yola devam ettirir berkay. elbet bizede sans gulecek saygilar

#9 - Turushan - 05.03.2023 6:01

Bunları yazmazsam pazarım mahvolur onun için zorunda hissettim baştan yazayım bu ülke özellikle son 20 sene cahil bırakılmak için değişik şeyler üretilmiştir pandemi dönemi acile yardıma gittiğimde garip kıyafetler giyiyorduk çocuğun birisi annesine anne hani uzaylılar yoktu diye bizi gösteriyordu bir çok insan aşının zararlı olduğunu söylediğinde dayanamadı evet itiraf ediyorum siz seçim sandıklarında Akp ye oy vermezseniz orada çarpılıp telef olacaksınız çünkü içinize çip yerleştirdim dedim ve bu inanıldı soruşturma dahi geçirdim bu ülkedeki herkes bilinçli değil önün için senin tek kafanı yakacağın konu favoriyi tutmuyorum ama yazmasak olmaz zihniyetinden kurtulmak olmalıdır bu sahada sadece 3 tahminci varsınız bizi üzmey hakkınız yok

#10 - Turushan - 05.03.2023 5:16

Bak kardeşim benim için başarısız olduğun yek konu buydu açıklama ihtiyacı duyduğun konu benim uzmanlık alanım değil onun için ahkam kesemez ama at yarışı mazeret üretmeyi kaldırmaz hayat gibi hep karşına bişeyler çıkar İstanbul oynamadım Adana’da ise ganyan ve soralı ikili oynayıp günü kapattım senin kaybettim dediğin yerde kazandım ama 6 yı tercih etsem kazanırdım ama çimci dediğin için 3 ü tercih ettim yani bok kasmaya gelmez inandığını yazman açıklaman önemli herkesin at yarışına benim gibi bakması olanaksız ama çizginde değişiyor zorluyorsun rahat olmazsan olmaz inan kardeş gerekirse en sonuncu atı yek yaz agf ye bakmadan sana yek yakışmayan mazeret listesi oldu zorlama atyarışında olmaz hayat gibi mazeret üretmeden

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.