DUYURULAR

ZOR AYAKTA BANKO - 19 MAYIS İSTANBUL Kategori adları

ZOR AYAKTA BANKO - 19 MAYIS İSTANBUL



İstanbul'da toplamda dört ayakta banko adaylarım var ve bunlardan sadece bir tanesini seçmem işimi kolaylaştırıyor.
Bankonun kazanması kadar o bankoyu hangi ayakta seçtiğiniz de önemlidir.. Örneğin favorinin ön plana çıktığı bir koşu vardır, üyelerimizin büyük bir çoğunluğunda zaten o tektir, benim onu tek yazıp çok at yazılan yere doldurmamın hiçbir manası yoktur.
Ha tabi geçilme ihtimali çok düşük olan atın yanına da boşu boşuna at yazmamak gerekir ama özellikle bu tarz seçimlerde sizlerin işini kolaylaştırmak adına bugünkü gibi zor ayaktaki bankoyu tercih ederim.
Sizler yine de şablonumu birebir oynamak zorunda değilsiniz, yorumlarımı okuyarak kendi tercihinizi de yapabilirsiniz..
Özellikle bu dört at için görüşlerimi paylaşıyorum:

 







 


YİĞİTER: Bu safkanı tek tutuyor olmamın en önemli sebebi rakiplerinden doğru düzgün bir tane bile at tutmamamdır.
Her stilde koşabilen YİĞİTER her stili bırakın, her pist ve mesafede de koşabiliyor.. Çok karakterli bir at..
Günü günün tutmasa da seri 1.liklere imza attığına daha önce tanık olduk.
Son yarışında düzlüğe fuleli aksiyonlarıyla çok sağlıklı çıkan ve daha henüz orada kazandığını belli eden safkanın form durumuna bayılıyorum.
Ancak tüm bunlardan ziyade, rakiplerinin birbirinden vasat olması ve ilaveten gidişat avantajına sahip olması beni bu safkana yöneltti.
Şöyle ki; yarışta KONIGIN dışında kafayı almak isteyecek bir at yok.. Muhtemelen ÖZBAYHAN da doldurarak KONIGIN'ın sağrısına gelecektir.
Zeki jokey S.Boyraz'ın bu iki safkana ayak uydurmayarak BÖRTEÇİNE ile 3.lüğe sokulacağı da neredeyse kesin gibi..
Bir kere öndeki bu üç atı kafadan silelim.. Hem gidişat anlamında silelim hem de 1.lik şansı olarak.. Çünkü ikisi çok ağır, diğeri de kumcu.
Bu üç atın arkasında bariyer dibinde şahane yerde konumlanacak olan Özcan Yıldırım'ın YİĞİTER'i en doğru yerlerde götüreceğinden adım gibi eminim..
Düzlükte ortalarından vitesi arttıracak olan safkan fuleli aksiyonlarıyla rakiplerine hakim olacak ve birbirinden vasat sprinterler VICTORY SUN, ŞEYTAN TÜYÜ, GOLDINIADIS gibi atlara direnecektir.
Bundan ilk başta çok emindim ama gerek ilk ayak fobisi, gerek günün ganyanı gibi aşırı tehlikeli bir oyunun olması, gerekse de YİĞİTER'in dengesizliği hislerimin değişmesine neden oldu.

Rakip olarak ise en başta
REDENTOR'dan korkuyorum çünkü uzun zaman sonra ağır sıkletle yarışmayacak.. Apranti indirimiyle bu grubun çok rahat üstesinden gelebilir.

VICTORY SUN, GOLDINIADIS ve ŞEYTAN TÜYÜ ise sıklet ve jokey avantajlarıyla öne çıkan diğer atlar..

Yani anlayacağınız YİĞİTER'e çok güvensem de rakipsiz olarak tercih ettiğim safkan değil..







 

 

 

 

 

 

İSMİHAN: ALTIN BİKE çocukluğumda hayranı olduğum safkanların başında gelirdi.. Anormal bir güce sahip olan safkanın yavrularını da hep merakla beklemişimdir..
Aralarında az da olsa başarılı olan isimler var ama genel olarak tam bir hayal kırıklığı..
İSMİHAN'ı da ilk yarışından beri dikkatle izliyorum, güçlü ve potansiyelli bir at olduğu aksiyonlarından açıkça belli oluyor ancak safkan henüz etkili bir performans ortaya koyabilmiş değil.
Son yarışında ilk kez yarış atına benzer bir performans sergileyen İSMİHAN'ın artık kendini bulduğunu ve bu saatten sonra form bakımından geriye gitmeyeceğini düşünüyorum.
Özcan'la start aldığı bir önceki yarışında başladı tuttu, biterken hala tutuyordu.. Yani tam anlamıyla galop niyetine bir koşuydu..
Nitekim son yarışına hedef yaparak çıktığı ortadaydı.. Bana göre boş olmayan maiden atlarına iyi kafa tuttu.
Bugün mesafenin kısaldığını ve rakiplerin daha da uygunlaştığını görüyoruz..
KARAMELEK, ROTABELLI gibi atların arkasında 3.4.5.lik civarında yer tutmasını beklediğim Hışman'ın teşvikleriyle sınırları zorlayarak koşuyu lehine çevirmesini bekliyorum.
BANKOMDUR..











SIERRA MAESTRA: Gücü çok sınırlı ve sprinti de son derece kısa.. Ama iyi ayarlandığında sert gruplara dahi kafa tutabilecek potansiyelde bir at..
Güçsüz bacaklarına rağmen lehine şartları yakaladığında tıpkı Özcan'la birkaç yarış önce kazandığı gibi her yerde akarak kazanabilen safkanı Karataş'ın da dört dörtlük süreceğini düşünüyorum.
Çim pist yarışlarında fena koşmasa da dediğim gibi gücü sınırlı ve sprinti de kısa olduğu için en fazla 5.6.olabiliyor.
Bu yarışta Karataş'ın milimetrik bir sürüşle yarışı kısaltacağını ve çok büyük ihtimalle fotoyu önde geçeceğine inanıyorum.
Ancak olur da MAESTRA, Özcan'lı CEP DURAK ile aynı anda sprinte başladığında onun yanından transit ayıramazsa , yani yan yana gelirlerse MAESTRA mağlup olmuş demektir.
Dolayısıyla, zaten zor ayakta bir banko da seçmişken SIERRA MAESTRA'nın yanına
CEP DURAK başta olmak üzere, GÜLAN BİNDA'yı da yazıyorum.











 

 

BABA DOSTU: İlk yarışında kötü start almasına ve yarış boyunca dağınık aksiyonlarla gitmesine rağmen anormal bir güce sahip olduğu her halinden belliydi.
Mesafe uzamış, üzerinde de onu yarışa konsantre edecek ve gücünü aldıracak sert bir jokey var.
Aslında her şey lehine ve benim bu safkanı Özcan'la yakalamışken tek de yazmam gerekir ama hislerim bu koşuda değişik bir neticenin oluşabileceğini söylüyor.
Hadi ikinci ayaktaki maiden'da kapalı kutu bir at yok gibi ama bu koşuda çok fazla var.
Kaldı ki BABA DOSTU'nu henüz bir kere izledik, dolayısıyla yanılma ihtimalimiz az değil.
İşte bu yüzden bu safkanın da yanına rakip önereceğim.

 

SAILING NIGHT, THREE OF WISDOM, DONNA NOBLE, BOĞAÇHAN, CASAMENTO, DOYOUN HEARTED , BILBAO sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.
Sekiz at en kapalı halidir.










 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,,4,3,7,9
2.AYAK: 7
3.AYAK: 9,1,2,4,7
4.AYAK: 1,6,2,3
5.AYAK: 10,,1,9
6.AYAK: 1,,10,13,14,3,4,5,2




Not: Birinci koşuda SCIFO'yu tutuyorum.
Yedili'nin ilk ayağında ise METECİK ve AZMİ REİS ayrılmaz gibi gözüküyor ama bombada önde boş kalacak olan BARSKAN'ı da değerlendirebilirsiniz..

Yorumlar

#1 - intarreda - 19.05.2017 20:28

Berkay ilk ayak tamamlandığında 7 Goldiniadis kazanıp zannedip, fotoyu bile beklemeden çıktım. Sonrasında öğrendimki 1 numara kazanmış.Fotofiniş görüntüsünü de göremediğimden, senin fikrini almak istedim

#2 - BERKAY KURT - 19.05.2017 18:33

İSMİHAN'a rakip olarak sıralamam; 1-9-14-6-2-11-3-12-8 şeklinde..

#3 - Jemalokko - 19.05.2017 18:14

İsmihanın rakipleri kim olur berkayım

#4 - cobra - 19.05.2017 18:13

2 ayak rakip kimler olabilir , ters kurgu için....

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.