DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 17 MAYIS Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 17 MAYIS


 Dünkü Ankara altılısı da kolay yakaladık ve seriye devam ediyoruz.. 4200- 850 ve 990 tl ikramiye veren altılıları net bir şekilde doğru tahmin ettik ama beni derinden yaralayan dünkü Kocaeli oldu.
Herkesin BABADÖKER oynadığı yerde
DARK GUARDIAN bankosuyla farkımızı ortaya koyduk ancak SİBİRYALI yerine AYTEMİZ'i seçince büyük ikramiyeden olduk.
Neyse, bu tarz analizlere devam etmemiz ve yarışlar da saçma sapan sonuçlanmaması halinde büyük ikramiyeler de yakındır.
İstanbul'da bugün cazip bir bankom yok ama özellikle RACİ gelmezse altılının herhalükarda iyi para vereceğini düşünüyorum.

 







 

Birinci ayakta; benim favorim 3 numaralı KUPA ASI olacaktır.
İşi iyi bilen antrenörler tarafından hazırlanan ve yaz sezonunda muhakkak 2-3 yarış kazanan uzun mesafe çim atı..
Son yarışında hazır olmamasına rağmen düzlüğe kadar fena görüntüde değildi ama nefes bakımından yetersiz olduğu belliydi.
Bugün ise daha hazır gireceği bir yarışta, son derece de uygun rakiplerle yarışacak.
HERRING'in eskisi gibi seri olmaması ve hatta startı çok ağır alması, KUPA ASI'nın rolanti bir şekilde kafayı alabileceğini gösteriyor çünkü bu grupta bunu yapmak isteyecek başka bir at yok.
KUPA ASI çok rolanti tempoda liderliği alırsa da kolay kolay yakalanmayacağı için benim net olarak favorimdir.

6 numaralı
HERRING de özlediği çim piste çıkmasıyla son dönemdeki kötü formunu unutturabilir.
Uzun zaman sonra ilk kez lehine şartlarda yarışacak olan bu safkanı son yarışlarında tanıyamaz hale geldik.. Belli ki birtakım sorunları var çünkü starttan ok gibi fırlayan at artık önlere gelirken bile teşvik ihtiyacı duyuyor.
Ancak son Kocaeli yarışında stili dışı koşmasına rağmen 6.lığı fena değildi.. Bugün yarış lehine tempoda gelişeceğinden birkaç ay önceki HERRING'i izletebilir ki bunu yaparsa bu gruptaki atların hepsi bir hikayeden öteye gidemezler.

Özellikle son dönemde sergilediği performanslarla kazanmayı çoktan hakeden ancak daima sert bir rakibe çarpılan 1 numaralı
BELEKİ için rakipler bu kez çok müsait.
Rolanti tempo da aleyhine değil çünkü artık geç çıkmıyor ve 3.4.5.lik civarında yakın takip ediyor.
Eğer binicisi, teşvik isteyen bu atın hakkından gelebilirse rahat bile kazanabilir.

KUPA ASI'nın enseye bastığı yarışta bariyerden etkili ataklar yapan ve taylığında çok daha üst düzey yarışlarda koşmuş kalite isim
İPSİZKIZ ve bu tarz yarışlarda unutulup bomba yapmayı seven HOŞGÖRÜ ile bu ayağı geçmeyi hedefliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

İkinci ayakta; ilk sıradan şans vereceğim isim 12 numaralı NUŞANIN OĞLU'dur..
Kazanma karakteri yüksek bir isim değil belki ama bu at kesinlikle kötü koşmuyor ve kazanmak için uygun şartları bekliyor.
Bu yarışta bana sorarsanız şartlar çok müsait çünkü BABAKAFKAS ve DELİ ÜNVEREN dışında önlerde gidecek at yok.
Son yarışında ısrarla liderliği isteyen BABAKAFKAS'ın bu kez daha temkinli gideceğini, DELİ ÜNVEREN'in de Urfa'da bile önlere gelemediğini düşünecek olursak NUŞANINOĞLU bir anda kendini önde bomboş bulabilir.
Eğer BABAKAFKAS veya DELİ ÜNVEREN ısrarla liderlik isterlerse de, Onur Yıldız iyi start alan NUŞANIN OĞLU'nu biraz çekip bariyerde 2.3.lüğü alacaktır.
Bu da bir dezavantaj yaratmaz ama yarışı gerilerde takip eden 53 kilolu ve Halis'li favori RACİ'yi geçebilmek için ekstra bir avantajı olması gerek..
Bu da bence sadece önde boş kalmasıyla gerçekleşebilir ki bence % 70 böyle de olacak.. Dolayısıyla favorimdir.

En ciddi rakibi
RACİ olarak gözüküyor.. Bir kere benim tanıma uyuyor çünkü genç at.
İlaveten formda ve üzerinde kendisini milimetrik sürecek usta bir jokey var.. Üstelik sıkleti de çok müsait.. RACİ'nin gücü sınırlı, sprinti de uzun olmadığı için tek dezavantajı yarışın temposu.. Olur da çok yavaş geçerse uzun sprint yapamayabilir.
Ancak yok eğer yarış sert başlar ve öyle de devam ederse çoğu boş sprinterlerden oluşan bu grupta genç at RACİ güle oynaya kazanırsa da şaşırmamak gerekir.

Bu iki atı ufak kuponlar için yeterli görsem de , starttan geçenki gibi çıkarsa ( bence çıkmama ihtimali daha yüksek )
OLGUNBABA , boş sıkletle yarışıp sprint mesafesi iyi ayarlandığında etkili olabilen ASLANSÜTÜ, Hışman'lı KORCAN, son yarışında kapanma sorunu yaşasa da süper koşan TEPE, gidişat avantajına sahip BABAKAFKAS ve zaman zaman ters koşabilen ANILKAYA sırasıyla şanslı diğer isimlerdir.












 


Dördüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 6 numaralı NEVHAT olacaktır..
Aslında benim tek yazabileceğim tarzda bir ayak değil çünkü hem favori hem de net olarak 'geçilmez' diyebildiğim bir at değil.
Ancak NEVHAT'ın son yarışında sergilemiş olduğu performans tek başına bile bu grupta kazanacağını açıkça ortaya koyuyor.
Özcan'ın dün PERCEPTION ile kazandığı yarışı hatırlayın, rolanti de geçse süratli de geçse yarışı 2.3.lükte takip edip öndekileri asla bırakmıyor ve onların tam yürüdüğü yerde enselerinde bitiyor.
Bu yarışta da TORUN RÜZGAR ve ASLANPARÇASI'nın arkasında bariyerde 3.lükte yer alacak ve KAN OF GHOST'u kendisine tek rakip olarak görecek.
KAN OF GHOST yeni yeni kendini bulan uzuncu ve güçlü bir at ama henüz NEVHAT'ın çıkabileceği hızlara çıkacağını sanmıyorum.
NEVHAT düzlükte kolay temposuyla gruba hakim olacak ve teşviğe başlandığında belki öyle akışlı aksiyon yapmayacak ama her yerde sabit temposuyla hiçbir yerde kesmeyecek..
BANKOMDUR..







 

 

 

 

Beşinci ayakta; ilk yarışında izlediğim ve hayran olduğum bir safkan vardı; 4 numaralı STORM SEA SWELL..
İnanılmaz bir adapte, her yerde vites arttırma ve aşırı düzgün aksiyonlar.. Derece olarak belki diğer maidendan daha kötü derece çıkmış ama ben o gün canlı izlediğimde bu tayı çok daha beğenmiştim..
Diğer yarış biraz sert başlamıştı, STORM SEA SWELL ise tempoyu kendi belirledi ve kazanırken elinde ciddi sermaye de vardı.. Yani istese son ayaktaki maiden'da çıkan dereceden daha iyi bir ortaya koyardı.
Tercihli kulvardan yarışa başlayacak olan tayın adaptesi zaten şahane olduğundan öndeki sert tempodan olumsuz etkilenme ihtimali yok, dışlarında tuta tuta gidecektir.
EL GAMBO'nun hafif kötü çıksa da aşırı seriliğiyle liderliği alacağını, BARBEL'in geç çıksa bile daha sonra mutlaka ona katılacağını, hatta BLUE LION ve URFAGÜLÜ ve KRIS ANGEL'in de sert başlayacağını söyleyebiliriz.
Dolayısıyla sert başlayacak bu yarışta sonlarda tempo düşerken STORM SEA SWELL 'in gruba dışarıdan kolaylıkla hakim oluşunu izleyebiliriz.

Bana göre iki rakibi var;
MOB RULES v EL GAMBO..

STORM SEA SWELL'in yanına bir at yazma şansım var; aslına bakarsanız MOB RULES'i yazmamam lazım çünkü derece bakımından daha iyi çıksa bile STORM'un ondan daha iyi at olduğunu düşünüyorum.
EL GAMBO ise 1600 metreli Cihangir koşusunda ölüm temposunda kaçmasına rağmen sonlara kadar iyi direndi.. Karataş'la 1200'de iyi koşması gerekir.
Fakat ben
MOB RULES'i yazacağım çünkü Furkan bu sert tempoda bu tayı en iyi yerlede, 4.5.likte iç kulvarda götürecektir.
Bu sayede düşen tempolardan yararlanabilir.







 

 

 

 


Son ayakta ise; çok tuttuğum bir safkan var; hatta geceki çalışmamda bir ara her ayağı indirmeyi, kuponu bu ata getirmeyi düşündüm.
Bahsettiğim safkan 9 numaralı
AL ACOOUNTED FOR..
Taylığında İstanbul'da start aldığı çim yarışlarında harikulade işler yapan ancak daha sonra birtakım sorunlarından dolayı Kocaeli kumuna getirilen safkanın, çok kaliteli olduğunu uzun zamandır anlatıyorum.
Bir önceki kısa mesafeli yarışı aleyhine piste rağmen çok güzel, son yarışında ise mesafe uzun geldiği için sonlarda tükeniyor.
Benim için bu atta önemli olan adapte olması.. Çünkü Kocaeli'de ilk zamanlarda tempodan dolayı dağılıyordu ama son dönemde tekrardan kolaylıkla adapte olmaya başladı.
Bu da sorununun büyük ölçüde hallolduğunu gösteriyor ki eğer gerçekten böyleyse bugün hasret kaldığı çimde 2 yaşlılığındaki gibi şovla dönebilir.

Rakipleri sırasıyla;
PADRINO, LOVELY PRENS, VOLİ, SKORER, STRIKE THE SWORD, DREJAN sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.

 


Not: Açıkçası AL ACOOUNTER FOR ve biraz da PADRINO dışında diğer şans verdiğim atları çok da tutarak yazmadım.. Dolayısıyla burada 1.olacak safkanı görememiş olabilirim.
Altı ayak içerisinde en korktuğum ayaktır..

 

 






 


 

 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,6,1,,7,2
2.AYAK: 12,6,,8,7,11,9,10,5
3.AYAK: 1,4,6,5,3
4.AYAK: 6
5.AYAK: 4,,5
6.AYAK: 9,,4,,6,5,3,8,11


Not: NEVHAT'ın yanına KAN OF GHOST yazmak isteyenler STORM SEA SWEEL'i tek bırakabilirler..

 

 


 

Yorumlar

#1 - berkbey - 18.05.2017 13:09

berkayım tebrikler yürekten...

#2 - sahinsahin - 18.05.2017 11:03

kral teşekkürler dün için sonunda kırdım seytanın bacagını kupa asını tek atarak yakaladım altılıyı.emegine saglık

#3 - Salim - 17.05.2017 18:22

Usta karaheves ve ilk defa cim kosacak singora hakkinda yorum alabilirmiyim birde son ayakta 15 icin tsk ettim

#4 - Lewent - 17.05.2017 18:01

Emeqine saqlık üstad..COGENERATION(Koşmaz)

#5 - pektas33 - 17.05.2017 17:54

Yedili için yorum

#6 - ramses - 17.05.2017 17:53

5. koşu 2 koşmaz

#7 - engin4444 - 17.05.2017 17:17

kral 5 kosuda 2 cogeneration sans tanimamissin bildigin biseymi var krall

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.