DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 16 EYLÜL Kategori adları

BURSA TAHMÄ°NLERÄ°M - 16 EYLÃœL



Birinci altılıyı beÅŸli ganyana çevirecek bir at var, bu mevsim geçiÅŸinde saÄŸlıklı ve formda at bulmak çok zor, KUYTUCAKLI bu seviyeye eriÅŸmiÅŸken yine kolay bir yarış kazanmaya yakın.
Ä°kinci altılının ilk ayağını iki atla geçtiÄŸimden dolayı birinci altılı ÅŸablonu önerimi de ekliyorum.



1.ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 4,6,8,5,1
2.AYAK: 2
3.AYAK: 3,1,4,5
4.AYAK: 4,9,10
5.AYAK: 7,5,2,3,10,11
6.AYAK: 5,1,3,7,9


 


***********************************************************************



Birinci ayakta; riske girip üç atla geçeceÄŸim, buradaki iki atın bu gruptan biraz daha üstün olduklarını açıklamaya çalışacağım.
ÖnceliÄŸi 4 numaralı
KÄ°M TUTAR KIZI' na vereceÄŸim.
Adana'da maiden kazandıktan sonra Ä°stanbul sentetikte, daha doÄŸrusu sıcakta kabalaÅŸan kumda enteresan rakipleri geride bırakan bu kısrağı 'bizim at galiba kumcu' diye düÅŸünerek Ankara kumunda denediler. Dağıldı tabi haliyle.
Sonra Åžartlı-5 yarışta çimde mücadele etti ve rakipler yine sertti, üstelik çoÄŸu rakibi 53-55 kg sıkletle yarışırken kendisi tam 59 kg idi.
G.Kocakaya zorlamadı ve erkenden enseye bastı.
Ancak en son yarışı olan KV-7 HAYATIM KoÅŸusu'nda bazı ipuçları var diye düÅŸünüyorum.
BÜYÜKYILDIZ - AYDOST - YAMAÇ TORUNU'nu saymayalım, bu senenin iyi atları zaten, o gün için iyi koÅŸan BEDIZ DE FAUST ve zaten çok iyi atlar olan KIVILCIMKIZ ve YEŞİLPINAR'ı da görmezden gelebiliriz.
Arka tarafta ise, berbat bir biniÅŸe maruz kalan, çok kötü yerlerde, dışarılarda kalmasına raÄŸmen KÄ°M TUTAR KIZI 'nın ayakta kalmaya çalıştığını görüyoruz.
O yarışta olan ve mücadeleye hiç dahil olamayan atlar ise bugün bu grupta da yer alan ZEYTÄ°NYELÄ° - BEYAZ KÖÅžK gibi isimler.
Basit bir mantıkla, ZEYTÄ°NYELÄ° Bursa'daki bu tarz gruplarda etkili olabilen bir at, gücü KÄ°M TUTAR KIZI 'na zerre yetmemiÅŸken, KÄ°M TUTAR KIZI 'nın bu gruptan üstün olduÄŸunu net söyleyebiliriz.
Ama iÅŸte atların saÄŸlığı mevsim geçiÅŸlerinde gerçekten çok kötü, sapasaÄŸlam tek diye gördüÄŸünüz at starttan berbat çıkıp yarış boyu sıkıntılı aksiyonlar yapabiliyor.
Mesela neden tercihli start bir de? Bu at çok rahat bekleme de yapar ama ya gidip 'liderliÄŸi al' derlerse? Çiçek de bu tarz saçmalamalara çok müsait bir jokey.
Yani anlayacağınız, bir atı bulup derinlemesine analiz ediyoruz etmesine ama çok fazla etken var baÅŸarılı ya da baÅŸarısız oluÅŸunda. Kötü saÄŸlık durumu, kötü gidiÅŸat, kötü biniÅŸ vs..
Herneyse, KÄ°M TUTAR KIZI bu süratli geçecek yarışta dış kulvarda sakince 4-5-6 gibi konumlanırsa dışarıdan düzlükte çok temiz yüklenip kazanabilir.
İkinci şans verdiğim isim de 9 numaralı
AKÅžAM MELTEMÄ°..
Aslında yarış performanslarını övemeyeceÄŸim bu kısrağın.. Ä°lk Ä°zmir yarışında at falan geçmedi.
Ä°kinci yarışında rakiplerine sallayamam, 14 handikap olmasına raÄŸmen fena bir grupta yarışmadı ama beni biraz soÄŸutan önde aşırı düÅŸük tempoda bomboÅŸ kalmasına raÄŸmen kolay yakalanışı oldu.. Yakalandıktan sonra tekrar tazelemeye çalışması ise iyi bir ÅŸey tabi.
Bugün C.Altun'un kesinlikle biraz temkinli olması gerekiyor.
BELÄ°NAY - Ä°BRİŞİM - YER ELMASI - ZEKOSH - UÇANCEREN gibi ayağına çabuk isimler var.
Kulvarı harika, iyi start alıp arkalarına yatarsa bu at ön grup beklemesini de çok rahat yapar.
Bu kardeÅŸimiz geçen sefer IRON SON'a her ne kadar IRON SON sakat sakat koÅŸsa da facia binmiÅŸti. O yüzden gidip bu saydığım atlarla kapışarak baÅŸlarsa ÅŸaşırmayacağım ama en kötü biz de 'KÄ°M TUTAR KIZIM seni' diye bağırırız :)
Son olarak da 10 numaralı
ANEMON ÇÄ°ÇEĞİ diyeceÄŸim.
Aslında yarış performansını beÄŸenmedim ama bu yarış çok hızlı geçecek ve geriden ara kapatarak kolay gelen bir atımız olsun istedim.
Tuta tuta 5 boyla kazanırsa şaşırmam.













Ä°kinci ayakta; ciddi start problemi olan FLASH PAST artık bambaÅŸka bir ÅŸeye dönüÅŸtü, kulvarından iyi çıkıp çok serilik yapıyor.
FLASH PAST yine isteyecek baÅŸlayacak, SARPERHAN - ÖZAY KARAMAÇA ve KÜÇÜK JOE de çok sert baÅŸlayan isimler olacak.
Ön grubun arkasında 4-5-6 koaly gidecek atlar ise yarışın favorileri BARTUEFE - POWER SMELL, biraz daha geride ise UTKUCUK olacak.


POWER SMELL yazacağız çünkü bu dönemde formda at bulmak çok zor, 62,5 olsa da bu at ÅŸu an çıldırmış durumda.
FLASH PAST yazacağız çünkü bambaÅŸka bir kimliÄŸe büründü ve buradaki en formda üç attan bir tanesi.
UTKUCUK yazmalıyız çünkü grupta doÄŸru düzgün son verebilecek tek isim, rakipler de diÅŸine göre.
BARTUEFE yazalım, zira tıpkı POWER SMELL ve FLASH PAST gibi inanılmaz formda, artık ön grup beklemesiyle kazanmayı da öÄŸrendi.
KÜÇÜK JOE de yazalım çünkü bomboÅŸ kilo ve her ne kadar gücü sınırlı olsa da 200'e kadar mücadelede kalacak.
KING AREL yazalım, evet son yarışında iyi deÄŸildi ama ölüsü bile 4.oldu tabiri caizse, boÅŸ kilo KING AREL ÅŸayet saÄŸlıklıysa çok koÅŸar.













Üçüncü ayakta; 5 numaralı
KUDDUSÄ° 'nin yanına ÅŸurada rakip önermek zorunda kalmama çok sinirliyim aslında.
Normalde % 100'ünü de deÄŸil bakın, % 50'sini dahi koÅŸan KUDDUSÄ° 'yi geçme ÅŸansları yok bu atların.
Ancak KUDDUSÄ° geçen seneki at deÄŸil, bunu bize Bursa'da da Ä°stanbul'da da gösteriyor.  Çok çok kötüye giden bir saÄŸlık durumu.
Yine de benim bu yarış özelinde favorim olacak çünkü SÄ°NGAPUR 'u takibe alıp ciddi bir gidiÅŸat avantajıyla 2-3 gidecek + diÄŸer altı rakibine göre sıklet ve yamak avantajı var.
Dediğim gibi yarısını koşsa yeter bu gruba..

Çok ağır sıkletine ve 2.kalma ihtimalini daha yüksek görmeme raÄŸmen formunu beÄŸendiÄŸim
ÖZGÜRFATÄ°H, önde rahat kalırsa uzun mesafeye raÄŸmen bitirebilecek SÄ°NGAPUR, KUDDUSÄ° ile beraber SÄ°NGAPUR'u takibe alıp 2-3 gidecek olan mücadeleci isim ONURLUEFE ve bir alt grup atı olsa da yeniden evine döndüÄŸü için UZAYABAKAN sırasıyla ÅŸans vereceÄŸim isimler olacak.













Dördüncü ayakta; uzun süre banko önermeyi düÅŸündüÄŸüm isim 5 numaralı
UZUN DALGA oldu.
Bu ata rakipsiz güvenseydim ilk ayaÄŸa at yazacaktım ama tam tersi, ilk ayakta riski alıp UZUN DALGA 'nın iki ciddi rakibini önerme kararı aldım.
UZUN DALGA ilk yarışından beri hayran olduÄŸum performanslar sergiliyor.. Sentetikte kazandığı yarışı hiç normal bulmamıştım.
Devamında kumda süper bir 2.lik, Bursa'da YÜREK STAR 'a fotoda kayberedek bir 2.lik daha, en son G2 Tigem'de ise olaÄŸanüstü bir perfornans..
UZUN DALGA çok uzun sprint yapabilen, mutlaka da ön grupta yer tutması gereken bir at.
Bu yarışta ADEN PERİSİ mutlaka liderliği isteyecek ve rahat bir şekilde alacaktır da.. Ancak Mir Bilgin'in mutlaka iyi başlatıp 2.likte gitmesi gerek.
Çünkü diÄŸer 2 gitmeyi isteyecek ŞİRÄ°NEFE startı çok kötü alıyor.
Mir Bilgin kötü jokey deÄŸil, çok iyi kondisyonu var ve teÅŸviÄŸin de hakkını veriyor ama bu ata iki defa binmiÅŸ, ikisinde de iyi baÅŸlatamamış.
Oysaki Vedat AbiÅŸ son yarışında çok güzel bir ÅŸekilde serilik yaptırıp 2 götürüyor.
UZUN DALGA eÄŸer burada iyi baÅŸlayıp efor sarfetmeden, yani teÅŸviksiz ADEN PERÄ°SÄ° arkası 2.3.lüÄŸü alırsa bence düzlükte ortalar, önce ADEN'e hakim olur, sonra da YÜREK STAR'a direnir.
Normal kuponlar için bankomdur.


Rakipler de çok belli, 3 boy önde baÅŸlayıp önde rahat kalabilecek ADEN PERÄ°SÄ°, sonlarda adeta kanatlanan YÜREK STAR..










Beşinci ayakta; 1 numaralı
LORD OF PELENNOR 'un evet çok ciddi bir arası var ama ilk yarışı harikaydı bu tayın.
GeçildiÄŸi atları sonrasında iyi yerlerde izledik ve PELENNOR bu iki rakibinden de çok daha iy girdi fotoya. Resmen 'ben daha iyi atım' der gibiydi uzun vade için.
Normalde TALE OF THE WEST'siz oynanmaz ama muhtemelen bu tay yarıştan çıkacak.
PELENNOR 'un hazırlıkları gayet iyi, TALE OF THE WEST de çıkınca rakip olarak sadece MIKEA kalıyor ancak o da bir yarış görsün.
Bu aralar bir ata 'saÄŸlam' demeyeceÄŸim çünkü korkunç saÄŸlık durumları görüyorum ama PELENNOR net banko gözüküyor.












Son ayakta ise kesinlikle riske girmeyeceÄŸim ve çok ata ÅŸans vereceÄŸim.
Favorilerden veya plase atlardan 
Ä°LLE DE SÜRMELÄ° 'yi ve CÜDA 'yı tutuyorum zaten ama bazı cazip atlarım var, onlara özellikle ÅŸans verelim.
Bunlar
CANMEMDUH - MACIRMETÄ°N - ALKATTAN - NECDET..  Bu dört cazip isme dikkat.
SARI KARINCA - EYVAH Ä°NCE YUNUS - UFUKBABA - SON DAKÄ°KA - PRENSES LÄ°NA - OÄžLUM YAMAN daha sonra ÅŸans vereceÄŸim isimler.







2.ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 4,9,10
2.AYAK: 7,5,2,3,10,11
3.AYAK: 5,1,7,3,9
4.AYAK: 5 / 8,6
5.AYAK: 1
6.AYAK: 12,3,6,14,5,11,9,10,4,8,1,2

Yorumlar

#1 - Merdal16 - 16.09.2022 20:25

Tebrikler kutlarım

#2 - Ceco1 - 16.09.2022 19:47

Tbrkler

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.