DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 16 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 16 MAYIS


Ankara'da bugün çok sürpriz neticelerin çıkacağını hiç zannetmiyorum açıkçası.. Belki bir ihtimal ikinci ayak patlayabilir o kadar.
Ancak bu, her ayakta favorilerin kazanacağını düşündüğüm anlamına gelmesin.. Bu altılı plaselerle de hatrı sayılır bir ikramiye verebilir.

Belirgin atlar var ve özellikle birinci ikinci ayakta plase - sürpriz atlar yakalamalıyız.



 



İlk ayakta; 1 numaralı GRAYEMPIRE'yi buradan çıkartın, KV demeye bin şahit isteyecek bir yarış olur.
Buna göre GRAYEMPIRE net bir şekilde banko mudur? - Hayır bence değildir.
Gruptan üstün güç ve kaliteye sahip olsa da sonuçta çim pist performansları hala belirsiz.
. İlk yarışı ölçü değil, sert gruptaki son yarışı da ölçü değil tamam ama bu at İzmir uzun kumda harikalar yaratmışken gelip bir anda çimde seri yapmasını bekleyemeyiz. Hele de 59 kg sıkletteyken..
Her şeye rağmen GRAYEMPIRE net olarak favoridir.. Eğer son metrelerde sıkleti çok da fazla dezavantaj yaratmazsa kazanmaya yakındır.


ORANGE BLOSSOM ve ZÜMRÜTHAN'ın son yarışları harika.. ORANGE, PERCEPTION gibi inatçı atla fotoya kadar 1.lik mücadelesi verirken, ZÜMRÜT ise BROTHER GROWS arkasından 60 kg sıkletiyle süper bir sprint yapıp 2.olmuştu.
Bugün de etkili jokeylerle yarışacaklarından GRAY'e en ciddi rakip olacaklardır.


BROTHER GROWS, SEFİRBEY gidişat avantajına sahip oldukları için şanslı olurlarken, KINGSTON BOLT ise maiden sonrası KV'de zorlanacaksa da tam bir tempo atı olduğundan şablonumda bulunduracağım son isimdir.











İkinci ayak; günün net olarak en zor yarışı.. Burayı az atla veya tek şeklinde geçenler altılıyı da güle oynaya yakalamış olurlar zaten.
Daha birçok ters at tutuyorum ama ben burada 10 numaralı
SEA PEARL'i ilk sıradan önereceğim.
Son yarışında baştan sona rahat tempoda giden, düzlükte ise hadi dediğinde cevap vermekte biraz geciken bu safkanın kazanabilmesi için doğru sürülmesi lazım.
Biraz hantal bir yapıya sahip ve o yüzden son 400'lere kadar kolay temposuna aldanıp teşvik yapmakta gecikmemelisiniz.
Harun biraz aldandı ama E.Tunç'un safkanın hakkını vermesini ve şahane bir performansa imza atmasını bekliyorum. Favorimdir.


TENERIFE'ye mesafe uzun olsa da buradaki atlar içerisinde en kaliteli isim sayılır.. 4 yaşlı olan bu safkan çok daha büyük yarışlarda boy göstermiş ancak başarılı olamamıştı.
Kum pistte yarış gören bu safkanın geçen sene bu aylarda, yine 1600'de kazandığı bir yarış var, hatta daha sonra, geçenlerde GLEN'in kazandığı Avrupa Birliği Bakanlığı Koşusu'na 1.65 ganyanla favori olarak girmiş ve o koşuda MI BONBON, KAİNAT, MISAE falan varmış.
Tamam eski durumunda değil ama eğer aprantisi mesafeyi kısaltabilirse bu rakipleriyle alay dahi edebilir benden söylemesi..


OCEAN SERAPH, VENJURA, GIULTY PLEASURE, KAŞEN, DIWINE POWER, GRAND SPRING, SAN MARINO, MOONGLOW, GOLDCREST, DEFNE HANIM sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.

İsteyenler kalan isimlere de şans vererek bu ayağı kapatabilirler.

 










Üçüncü ayakta; agf tablosuna göre sürdirek konumda çıkan bir safkan var; 9 numaralı MASALCI..
Çimci BAY EMİR arkasında 2.olurken görüntüsü hiç fena değildi, dolayısıyla bu kadar müsait bir maiden yarışta favori çıkması da son derece normal ama burada 4 numaralı
ÖMERFARUK var ki, MASALCI'dan hiç de aşağı kalır yanı yok.
Yani aralarında nasıl bu kadar fark var anlamış değilim.. 70-80 saliselik ve at yarışında son derece önemsiz olan derece farkındansa, henüz tay, bu farkı ikinci yarışında çok rahat kapatabilir.
Dolayısıyla MASALCI favori olsa da ben ÖMERFARUK'un kolay kolma olmadığını düşünüyor ve iki ata ayrımsız olarak şans veriyorum.

Hatta burada çok geniş oynayanlar için ; ilk yarışlarında aksilikler yaşayan iki safkana daha şans vereceğim;
ALTINKAFES ve JAPONBEY..











Dördüncü ayakta; son yarış performansıyla bana saç baş yoldurtan, bana kendimi enayi gibi hissettiren bir at var; 5 numaralı BURGAÇ..
Uzunda uygun grupta olsa da çok güzel bir yarış yapmışsın, henüz yarış hayatının başındasın, Hadioğlu gibi bir eküriye sahipsin, savaş görmüş atlar 59 kg sen 50 kg'sın ve bunlardan köy kasaba fark yiyorsun.
BURGAÇ'ın son yarışında gerileyerek yarış tamamlamasını çok zor kabullendim.. O dönem formsuz da olduğumdan çileden çıkmıştım açıkçası.
Şimdi BURGAÇ benzer grupta, bu kez uzunda böyle bir yarış yakalamış ama şartlar vs falan önemli değil ki..
Önemli olan bu atın son yarışında bir sıkıntısı mı yoksa tamamen eşek olduğundan dolayı mı böyle kötü koştuğu..
Normalde son yarış performansından ötürü kendisine kafayı takıp 3-4 atta vermemem gereken atı, bugün sırf bana inat uzak kazanabileceği için yine ilk at öneriyorum.
Şunu da söyleyeyim; eğer BURGAÇ burada 1.2.3.olamazsa bir daha ömür boyu şablonumda yer vermeyeceğim isim olarak kayıtlara geçer.
Yarışı teknik olarak değerlendirdiğimizde ise BURGAÇ'ın zaten en şanslı isim olması gerekir çünkü BURUKMERT ve KAYIKÇI 2.3.lükte gidebilen atlar, eğer BURGAÇ bunlara temposunu kabullendirir veya 2.3.lükte düzgün konumlanabilirse, 50 kg sıkletini kullanarak hiçbir yerde kesmeyebilir.

Eğer yarıştan çıkma gibi bir durumu yoksa
BURUKMERT, Kocakaya idaresinde start alacak olan HARPUTHANI ve son Adana'daki başarılı yarışından sonra burada da şansını arayacak olan CEFAKEŞ sırasıyla şanslı diğer isimlerdir.










 



Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı BORDONARO olacaktır.
Hiç sevdiğim bir isim değil ve kolay kolay kendisini banko olarak da tercih etmem ancak bugün şartlar aşırı derecede uygun kendisine..
Bazen kanama probleminden dolayı yarışı enseye basarak tamamlayan safkan, bazen de startla birlikte liderliği alıp kimseyi yanına yaklaştırmıyor.
BORDONARO'nun bir özelliği de bu tarz kek yarışları sükseli kazanıp, sert grupta 1.05 çıkınca sonuncu olmasıdır. Bu yarış geldiğinde size bunu hatırlatacağım ama o yarış bugün değil :)
1200'de yanına sokmadığı HUMBARA, ATES KUSU'nun da yarıştan çıkacak olmasıyla tek ciddi rakip olarak kalıyor ama bence 1400'de de farkeden bir şey olmayacak.
Starttan ok gibi fırlayan BORDONARO liderliği alacak ve düzlüğe o meşhur vites arttırmasıyla çıkacak.
Arka grubu dağıtacak olan safkan HUMBARA'yla arasındaki farkı 2-3 boyun altına düşürmeyecek..
TEREDDÜTSÜZ BANKOMDUR.













Son ayakta ise; iki atla bence tam kapama bir yarış izleriz.
Bahsettğim kısraklar
PERCEPTION ve GINA MONTANA..
Hiç kuşkusuz GINA MONTANA, PERCEPTION'dan daha kariyerli bir at ama daha yeni yeni kendini bulan PERCEPTION'un ben rakibi karşısında ezileceğini zannetmiyorum açıkçası..
Yarışta doğru düzgün bir kaçak olmadığından ve bu iki at da ön grupta şahane yer tuttuğundan, geriden gelecek bir sprintin kendilerini geçmeye kesinlikle yeteceklerini düşünmüyorum.
PERCEPTION son yarışında bana ESHQUIA'yı hatırlattı.. Şimdiye kadar gördüğüm en inatçı atlardan biri olan ve hala unutamadığım ESHQUIA'yı son yarışında PERCEPTION'da gördüm resmen.. 
Ancak GINA MONTANA daha yüksek hızlara çıkabildiği için PERCEPTION'la yan yana gelmeyebilir.. İş fotoya kalırsa PERCEPTION'un bırakmayacağını düşünüyorum ancak GINA daha hızlı bir safkan..
Hız GINA'da, dayanıklılık ve mücadele ise PERCEPTION'da.. Dolayısıyla bu iki atı ayırmıyorum.










 

 

 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,8,9,2,3,6
2.AYAK: 10,2,1,13,5,8,4,9,6,12,7,14
3.AYAK: 9,4,,,1,2
4.AYAK: 5,2,3,4
5.AYAK: 5
6.AYAK: 5,9



 

Yorumlar

#1 - Ozcan09 - 16.05.2017 18:59

Teşekkürler usta

#2 - ingeborg - 16.05.2017 18:34

Çok teşekkür ederim Berkay kardeşim. Sayende bulduk altılıyı. Eline, gözüne, aklına sağlık.

#3 - hellboy1971 - 16.05.2017 18:33

Tebrikler

#4 - ziya35 - 16.05.2017 18:16

Tebrikler büyük üstat çok büyük yorumcusun kargalar sürüyle KARTALLAR yanlız uçar

#5 - engin4444 - 16.05.2017 18:06

kral tesekurler sayende gene buldukk

#6 - ogndnc - 16.05.2017 18:06

Süpersin kardeşim emeğine sağlık

#7 - BERKAY KURT - 16.05.2017 14:31

mustafa1997; OLGUNABİ tutuyorum ama AKARÇAY'sız da olmaz tabi..

#8 - mustafa1997 - 16.05.2017 13:48

Yedili icin öneriniz varmıdır berkay bey ?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.