DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 9 AĞUSTOS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 9 AĞUSTOS



Dün için tebriklerini iletenlere teşekkür ediyorum.
Güzel bir form yakaladık, umarım bu hafta da bu şekilde devam eder.
Ankara'da ilk altılı tahminim olmayacak.


 


Birinci ayakta ben ilk şansı oldukça cazip konumda çıkmasını beklediğim bir isme vereceğim; 4 numaralı ÜNALAN..
Mesafesinde yarışacak olan bu isim gidişat avantajına da sahip ve hazırlıklarının çok iyi olduğunu söylemeliyim.
EFKARLIEFE ve YELTAYBEY 'in süratlendireceği yarışta 3.4.lüğe yerlerşecek, düzlükte de tuta tuta hücum edecek.
Esas jokeyine dönen safkan şayet sprintini çok uzun sürdürmek zorunda kalmazsa 1.lik çok kolay bile olabilir, net favorim.
8 numaralı
UÇAN ES ES ’le jokeyi M.A.Solmaz’ın harika bir uyumları var, sonlara kadar saklıyor ve tam zamanında hücum ediyor. Bu kez kazanmaya çok yakın.
10 numaralı
FEYAT BABA ’nın son uzun yarışı muhteşem, çok sağlıklıydı at ama bu atta bi dengesizlik söz konusu, güvenildiğinde iyi koşmuyor, kendisini unutturunca ansızın iyi koşuyor, bugün esas mesafesinde performansını merakla bekleyeceğim.
9 numaralı
BÜYÜK KENAN da şu an çok sağlıklı, uygun bir yarış kolluyor, düzlüğe tuta tuta çıkacağına eminim. Müsait sıkleti ve etkili binicisiyle net son verebilir.
2 numaralı
EFKARLIEFE çok sert başlayacak ve niyetini belli edecek, şayet YELTAYBEY 'e bu şansı tanımazsa düzlüğe 5-6 boy önde dönebilir.

Formu kötü olsa da yarışlar gören ve tutarak 3-4 giden
DİYARBEKİR, starttan çıkmama ihtimali bulunsa da çıkarsa sağlam gelebilecek GARİP OSMAN ve son 200’den sonrası zayıf olsa da 200’e kadar önde gelebilecek BEŞİREFE benim tutmayarak sigorta olarak bulunduracağım isimler.. 








İkinci ayakta; 7 numaralı
LAZFATİH ’in ilk yarış performansını gayet yeterli buldum. Kötü start almasına ve idareli gidememesine rağmen sonlardaki direnci süperdi. Artan tecrübesiyle ilk şansı veriyorum.
3 numaralı
CAMBAZOĞLU grubun en potansiyelli isimlerinden.. İki çim yarış koştu, ikisi de iyi gruplardaydı. Kumu yapabilirse grupta oldukça sivrilebilir.
1 numaralı
KILIÇ OSMAN startla beraber numarayı alacak, sonuna kadar direnmeye çalışacak. Eğer başka bir rakibi aşırı inat etmezse bitirebilecek kapasitesi var.
9 numaralı
BOZKIRIN GÜCÜ güçlü hücum edebilen bir at değil ancak her yarışında da gayretli. Çok dışarılarda kalmazsa sonlarda adından söz ettirebilir.
2 numaralı
BABA ŞEFİK ’in bu kez LAZFATİH’i geçemeyeceğini düşünsem de henüz ikinci yarışlarında kıyas yanıltıcı olabilir, o yüzden mutlaka yazmak gerekir..
8 numaralı
SOYSALAN da seri isimlerden, biraz daha temkinli olursa kumu yadırgayacağını düşünmüyorum.

 






Üçüncü ayakta banko olarak önereceğim isim 2 numaralı NARTIN KILICI olacaktır.
Bu at son yarışına İs.Demir ile katıldı biliyorsunuz, buna rağmen az daha GÖĞÜSGEREN’i geçecekti. Aprantisi kötü bindi demiyorum ama G.Kocakaya tabii ki tempoyu daha doğru ayarlayacaktır.
NARTIN KILICI bir ara kötüye gitti ama gittikçe iyiye gittiğini son yarışında net olarak belli etti 
Hemen içinden başlayacak PANCHMAHAL ’e kabul ettirebilir, PANCHMAHAL de 2.likte gitmekten şikayetçi olmazsa ben NARTIN KILICI ’nın doğru yerde vitesi arttırıp bu kez GÖĞÜSGEREN’i yanına dahi yaklaştırmayacağını düşünüyorum.
Olur da PANCHMAHAL ısrarcı olursa, G.Kocakaya’nın, daha önce rakibini önüne alıp 2 giderek de ayırdığını bilmesi gerek. Yani te at gibi inatlaşıp hediye etmesin yeter.
Ben her iki gidişatta da NARTIN KILICI ’nın harika bir tempo yaparak bitirmesini bekliyorum, net bankomdur.

 




 


Dördüncü ayakta; 3 numaralı SIMONETTA bir çıkıyor bir çıkmıyor, bu kez sıra çıkmamasında mı merak ediyorum doğrusu!
Bu yarışta nunarayı isteyecek ısrarcı bir at olmadığından, SIMONETTA şayet çıkarsa temposunu kabul ettirerek yakalanmayabilir.
2 numaralı
MEMENTO için yine harikulade bir yarış seçimi.. 3-4-5 gibi konumlanıp düzlüğe kolay çıkacak MEMENTO iş mücadeleye kalmazsa bir kez daha uygun grupta kazanabilir.
8 numaralı
VENİCE çok net kazandı ve aşama kaydedebilecek kalitede bir isim, bomboş sıkletiyle bir kez daha kazanırsa şaşırmam, maiden sonrası diye ıskalamayın derim.

Sprinti kısa olsa da önceki yarışında önleri isteyen
UNIFIED, koştukça iyiye gidecek potansiyele sahip ANADOLU AŞIĞI, uzun mesafe atı olduğunu düşünmesem de bu yarış 2200 gibi koşulmayabileceği için LADY ELMENDORF sırasıyla şans verdiğim diğer isimler..



 

 


Beşinci ayakta; grubun çok üzerinde bir isim var o da kuşkusuz 4 numaralı CİHANA BEDEL..
Her iki yarışında da startı biraz ağır alan ve deparı da sıkıntı olan bu tay, sonlara doğru ise öyle güzel hücum ediyor ki ben en az Kv atıyım diye bağırıyor resmen.
İlk yarışında KAFA OKTAY 'dan uzak yedi evet ama fotoya girişi hiç sıkıştırılmadan harikaydı, zaten 2.olan tay da sonraki yarışını çıktı kenter kazandı.
Son yarışında ise çok uzun bir sprintle KAFAOKTAY'ı yakalayıp geçti ama aksiyon farkıyla fotoda 2.çıktı.
Bugün mesafe 1300-1400 olsa çok daha iddialı konuşurdum ama Sunkar kardeşimiz yerini alıp safkanı devamlı teşvik ederse sonlarda gücünü alıp 1200'de de bu gruba diş geçirmesini bekliyorum.
CİHANA BEDEL bir diğer bankomdur.


 

 

 


Son ayak ise günün kesinlikle en zor ve riske girilmemesi gerekilen yarışı..
5 numaralı
OĞLUM BÜLENT 'in son 2.liği bu gruba yetiyor, dereceye aldanmamak gerek, iyi koşacaktır.
4 numaralı
KIFAN GÜLÜ doğu yarışlarından sonra Ankara'da neye uğradığını şaşırdı ama her şeye rağmen koştuğu rakipler sertti, bugün çok daha uygun.
14 numaralı
KÜÇÜK ŞİMŞEİNOĞLU 'nun son iki yarışında sergilediği performanslar ilk bakışta boşluk gibi gelmişti ama hiç de öyle değilmiş, boş sıkletiyle bu grupta söz sahibi olur.
6 numaralı
TANYILDIZ takip atlarımdan biri, Bursa çiminde bile denendi. Uygun grup kolluyordum kendisi için, sanırım bundan daha uygun grup olmaz. Dikkat!
13 numaralı
DOBBY 'nin kaba kumu var, hem gruptan üstün hem de sıkleti müsait. Eğer düzelmez bir sağlık durumu varsa bilemem ama bildiğimiz DOBBY burada çok şanslı.
8 numaralı
TUNÇŞAH satış koşularının müdavimi ve bu tür koşuları da birden fazla kazanmış bir isim. Temposunu Ankara kumunda kabul ettirebilecek mi bilemiyorum ama şayet ettirirse kolay kolay durmaz.
7 numaralı
EFE AHMET 'in kulvarından çıkmayacağını hissediyorum ama olur da çıkarsa grubun en ciğerli atlarından biri olduğu için yazmadan olmaz.

ÇINARCIK 'ta sadece orijin var, yarışlarında bir şey yok. Yazılırsa antrenörü ve jokeyi hatrına yazılır.
GÖZÜYILMAZ ise belki grubun en iyi atı ama belli ki çok ciddi sıkıntıları var, 200 günde sıfır hazırlık. 
Bu atları pek tutmadan bulunduruyorum.


 







ALTILI ŞABLONUM:

 

1.AYAK: 4,8,10,9,2,,,6,3,7
2.AYAK: 7,3,1,9,2,8
3.AYAK: 2
4.AYAK: 3,2,8,7,4,5
5.AYAK: 4
6.AYAK: 5,4,14,6,13,8,7,,
3,2



Not: Birinci ve son ayakta virgül sonrası atları eksilterek şablonu yarı fiyatına düşürebilirsiniz.
İyi şanslar.

Yorumlar

#1 - Patnoslu - 09.08.2022 17:43

Twbrikler dun salak gibi 14 yerine nasip olmayacak 15 yazmisim ama berkay ankari koydu 2 misli devam son ayak 11 at bekliyorum tebrikler kral

#2 - sezenabi - 09.08.2022 16:55

Berkaycın,Seni her zaman tebrik ediyorum,Bugün de Ünalan için tebrik ediyorum.Selamlar,Sezenabi

#3 - keremcan - 09.08.2022 15:46

Yine ÜNALAN ile klasını gösterdin.. Tebrikler

#4 - Givese - 09.08.2022 15:35

Helal olsun ilk ayak 4 için

#5 - Ardatunahakan - 09.08.2022 13:11

Tebrikler Berkay bey emeklerine sağlık

#6 - volkancaloglu - 09.08.2022 12:52

Tebrik ederim kral

#7 - Merdal16 - 09.08.2022 11:45

Dün Bursa için Tebrikler

#8 - hellboy1971 - 09.08.2022 11:41

Tebrikler kralll, devamı gelecek demistim, emeğine sağlık.

#9 - keremcan - 09.08.2022 11:04

dün yine muhteşemdin...tebrikler..son ayakta erkek atı tercih edip.7 yi tek attım.ordan yattım..bu aralar dişilere kafayı taktım...çok yanılmaya başladım....PLASE için bir at söylermisin..kolay gelsinyolun ve şansın herdaim açık olsun.

#10 - cobra - 09.08.2022 10:27

bol şans

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.