DUYURULAR

GÜN SONU DEĞERLENDİRMESİ - ANKARA & İZMİR Kategori adları

GÜN SONU DEĞERLENDİRMESİ - ANKARA & İZMİR


Bugün sadece yattığımız koşularla alakalı değerlendirme yapacağım.



Ankara ilk ayakta MAHZUNKRAL geldi ve yattık, neden yazmadığımı yorumda da açıklamıştım.
MAHZUNKRAL'ın uzunları normalde çok eksik, en son kazandığı tarih 2019.
Fakat at öyle sağlıklıydı ki daha zaten start çıkışında 'eyvah' dedim. S.Boyraz da inanılmaz ekonomik binince sonuç kaçınılmaz oldu.
Yarışta GÖKÇESTAR dışında bir iki kaçak at daha olsa ALİBEĞ - DİAVASİ arkasında MAHZUNKRAL'dan 3.lük izlermişiz, zira fotoyu son 100'den sonra zor buldu.



İkinci ayakta; favoriler güven vermiyordu ve burada aradığımı ŞENDOĞDU'yu ilk at vermemden anlayabilirsiniz. Fena koşmadı ama yetmedi, 2.olabildi.
Aslında kazanan atın ilk yarışını da çok beğenmiştim fakat bugün önde nefes aldırmayacaklarını düşündüğüm için son anda eledim.


 


Diğer koşularda beklemediğimiz sonuçlar olmadı ama zaten ikramiyeyi de ikinci ayak verdi.
MAHZUNKRAL'ı sanırım yine de yazmazdım ama ikinci ayak benim yazabileceğim bir attı, ona biraz üzüldüm.






İzmir'e gelince; benim adıma trajikomik sonuçlar oldu.
Şöyle ki; ilk iki ayakta kazanan UY SCUTI ve SİYAHÜZÜM benim çalışmamda çıkmayan, hatta bir gün önce gazeteye tahmin gönderdiğimde yazmadığım atlardı.
Ancak içime sinmeyen bir şeyler vardı ve bu iki attan da yatabileceğimizi hissettiğim için her iki atı da şablonuma ekledim.

Üçüncü ayaktaki KEEP YOUR DISTANCE'nin hakkını biraz yemişim, bu atın uzunu yapamayacağını düşündüm ama kariyer yarışını yaptı, 1700'ünden etkilenmedim ama 2000 performansı hayret vericiydi. Muhtemelen Kısrak Koşusu'nda izleriz kendisini.

Dördüncü ayakta bir jokey katliamı izledik, DRAGON PULSE hiç kaybetmeyeceği bir yarışta Çiçek'in saçma sapan kapanmaları yüzünden gücünü sergileyemeden 2.oldu.

Bu koşuda çok sinirlenmiştim ama gerek yokmuş çünkü Bursa'da rezalet yarışlar yapan ERŞAFAK'ı ve 65 metre sprinti olan KÜŞİ'yi öyle bir grupta yazmam mümkün değildi.
İzmir koşu sonuçları son aylarda gördüğüm en saçma sonuçlardı.

 



Sonuç olarak bugün de beklediğimizi alamadık ama yarınki Bursa için çok umutlutum, hedef program olarak belirledim ve oldukça emek verdim.
Umarım şanssızlığı Bursa'yla kırarız.. Bazen 'iki programdan birini seçmem gerekirse hangisi' diye soruyorsunuz, İstanbul'a bakmadan 'Bursa' diyorum.



 

Yorumlar

#1 - Enes - 03.06.2022 15:24

Berkay kardeşim ben senin samimiyetini yüreğinin güzelliğini seviyorum. Şans bu hep böyle gitmez elbet döner sıkıntı yapma.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.