DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM 6 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM  6 MAYIS


Dün hem Bursa'da hem de İstanbul'da cazip atları bulmamıza ve hatta çoğu ilk sıralarda olmasına rağmen hiç yazmayacağım WIND RUNNER ve asla yıkmayacağım GAZIBORA KHAN'dan yatmış olduk.
GAZIBORA KHAN'ın hayatı boyunca ZAFER ATEŞİ'ne geçileceğini sanmıyorum, safkanda ciddi bir sıkıntı var, gruba hakim olduktan sonra sürekli içeriye yattı ve aksiyon kaybetti.. Bu da ZAFER ATEŞİ gibi sıradan bir atın bile transit ara kapatmasına ve rakibini geçmesine neden oldu.
Geçen seneki formu olsa Gazi'yi kazanacağından emin olurdum ama dünkü izlediğim atta ciddi sıkıntılar olduğu için Gazi favorim olmaktan da çıkmıştır.
Ankara'da bugün festival havasında yarışlar olacak.. Çim yarışlarını özlemiştik ve dünkü İstanbul gibi yavaş yavaş programlar da oturmaya başladı.
Umarım artık şanssızlığımızı da kırar ve 30-50 tl veren altılıları değil de düzgün ikramiye veren altılılarda seri yakalarız.





 

 




Birinci ayakta; grup sert gibi gözükse de benim sizlere favori olarak önereceğim isim genel puanlamanın bir hayli gerisinde olan 3 numaralı BEYAZ BULUT..
Yumuşak çime de bayılan safkan özellikle önde yalnız başına temposunu kurduğu yarışlarda kolay kolay teslim olmuyor.
Her önde boş kalacak atı, saçma sapan gruplarda önermem ama BEYAZ BULUT'un bu grupla şu an için gayet baş edebileceğini belirteyim.
Etkili jokeyi idaresinde BEYAZ BULUT'a dikkat.. Günün ganyanı bahis oyununuzda da az bir miktar değerlendirebilirsiniz.

2 numaralı
BULLET PROOF da tam bir çimci olmasına rağmen kumda bile şahane koşuyor.. Geçen sezon İzmir çiminde harikalar yaratan safkan tertemiz sürüldüğünde teşviğe cevap veren ve çok da etkili son verebilen bir isim.
Bugün de üzerinde stiline çok uygun usta bir jokey olduğundan kolay kazanırsa şaşırmam.

Gruptan üstün güce sahip iki isim var;
ROCKET MAN ve SERHUNCAN.. Bu iki safkan, son yarışlarında etkisiz gibi gözüktüler ama rolanti temponun kurbanı olmuşlardı.
Gerçi bugün de yarış yavaş geçecek ama bir hafta önceki gibi grup çok sert değil.. Dolayısıyla 4 yaşlı safkanlara kesinlikle şans vermek gerekir.
Bunlara ilaveten ben bir de 4 numaralı
DIDGERIDO yazacağım.. Mesafeyi kısaltması halinde çok etkili bir sprinte sahip olan safkan bu grupla baş edebilecek yetenekte..


 





 



 

İkinci ayakta; uzun süre banko önermeyi düşündüğüm ancak aşırı güçsüz bacaklarından dolayı son anda banko önermekten vazgeçtiğim safkan 4 numaralı BURCUTAY..
Yanlış anlaşılmasın, bu safkanı hala tek tutuyorum, sadece banko olarak güvenme konusunda tereddütlerim var.
Şöyle ki; BURCUTAY rakiplerinin büyük bir kısmından üstün ama çok kötü bir özelliği var; son 200'de 2-3 boy öndeyse veya tuta tuta uzak yapacakmış gibi görüntü veriyorsa buna rağmen güvenilecek karaktarde değildir.. Çünkü safkan 200 metre arttırdıktan sonra teşviğe asla cevap vermiyor ve çok güçsüz..
Bu kadar narin bir atın kazanması için, binicisinin elini dahi kıpırdatmaması, güle oynaya 3-4 boyla kazanması lazım.
Grupta bunu engelleyebilecek fazla bir safkan göremedim ben açıkçası.. Dolayısıyla BURCUTAY'ın kolay kazanması benim için en normal sonuç olur.
Dediğim gibi teşviğe ihtiyaç duyarsa bir anda kendini mücadeleden çeken güçsüz ve narin bir at olduğu için şablonda tek başına bırakamadım.

Rakipleri; çimci
SIR PERDESİ, grubun en güçlü ismi ABİDEM, kuma daha yatkın olsa da sınıf atladıktan sonra ilk kez çime çıkacak olan DALGACI ve fazla tutmasam da sırf totolarından dolayı KARAGÜLÜM ile AYŞEROSE 'ye de çarpı atıyorum.

 

 










Üçüncü ayakta; açıkçası ön planda tuttuğum herhangi bir safkan yok, yedi ata ayrımsız olarak şans vereceğim.
Hepsinin biraz olumlu biraz da olumsuz özellikleri var.
Mesela
BURÇAKHAN üst gruplarda elinden geleni yapsa da şimdiye kadar kazanamamış bir isim.. İMPARATOR'un 3.olduğu yarışta baya gerilerde kalıyor.
İMPARATOR ise istikrar abidesi ancak kazanma karakterine güvenilecek bir isim değil, kaldı ki 60 kg.
BORBORE aşırı dengesiz.. Bir bakmışsınız en kolay grupta uzak ymiş, bir bakmışsınız en sert rakiplere kafa tutmuş. BERKEBEY ve KIRMANŞAH varken kaçarak bitirmesi zor olur ama belli de olmaz, dediğim gibi dengesiz ama bir o kadar yürekli bir safkan.
KAFADAR hayatı boyunca bir kez kaba kumda koştu, onda da fena değildi.. Gücü sınırlı bir isim ve Ankara kaba kumu dezavantajı ancak 10 boy geç çıksa bile yarışta saçma sapan tempo olursa grubun en gerisinde kolay gidip bir anda hepsine hakim olursa da şaşırmam.
KIRMANŞAH 9 yaşına gelse de yüreğiyle koşan müthiş karakterli bir isim.. 1000 metre boyunca sprint atabilecek kabiliyete sahip ve kolay kolay da düşmüyor yarıştan.. Bu tip koşuların vazgeçilmez ismi ama umarım kazanamaz. Bir kere de çok at yazdığımız yerde plase ya da sürpriz yakalayalım :)
LENGÜR LENGÜR senede bir iki kez bu tarz bombalar yapmayı seven bir isim.. Son yarışında sıkleti uygun olup rakiplerinin neredeyse hepsi kazanmak istemeyince ( kasıtlı değil ) fotoya uzandı.. Bugün de aynı şeyi yapması için hiçbir engel yok.
SEZAR da eski formundan çok uzak olsa da tıpkı KIRMANŞAH gibi bu tarz yarışların vazgeçilmez ismidir.

 

 





 





Dördüncü ayak;  gözlerimizin pasının silineceği TBMM koşusu..
Bildiğiniz gibi CUMHURİYET koşusunda DENİZİM'i banko önermiştik ve bizi yanıltmamıştı.. Genç atların üstünlüğünü de uzun uzun anlatmıştık.
Tabi o dönemde CANKARDEŞLER istenilen seviyede değildi ve DENİZİM ise hayatının en iyi durumundaydı..

DENİZİM çok iyi dönemedi belki ama onun da tam hazır olmadan girdiği bir yarıştı STORM GIRL'e kaybettiği yarışı..
CANKARDEŞLER ise zaman zaman korkutsa da eski durumuna tamamen ulaşmış durumda ve gerçek bir şampiyon..
İkisinin mücadelesi çok keyifli geçecek..
Benim görüşüme göre
DENİZİM bu saatten sonra CANKARDEŞLER'den daima bir adım öndedir.. Çünkü CANKARDEŞLER genelde yarışlarını tuta tuta kazanan, yaşlandıkça KAFKASLI stiline dönen bir safkan..
DENİZİM ise 600 metre boyunca Karataş'ın inanılmaz ritimli teşvikleriyle adeta süzülüyor, bir İngiliz gibi..
Yani CANKARDEŞLER'in karşısında tuta tuta ayıracağı bir at yok, iş illa ki teşviğe kalacaktır.. Ben açıkçası CANKARDEŞLER'in aradaki 2 yaşlık farktan ve nüksetme ihtimali yüksek bir takım sorunlarından dolayı teşviğe 200 metreden fazla cevap vereceğini zannetmiyorum.
Zira İzmir'deki iki kum yarışında da bunun sinyallerini almıştık.
Eğer DENİZİM gerçek gücünü koşarsa bana göre bu yarışı kazanır.

Bu ikilinin eksik koşması durumunda ise
SEMEND devreye girebilir.

DENİZİM % 60 , CANKARDEŞLER % 30, SEMEND ise % 10'la sırasıyla tuttuğum isimlerdir.


 





 



 

 

 

Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı TESLA olacaktır..
BURCUTAY ile arasında uzun süre gidip geldikten sonra kararımı Özcan'dan yana kullandım.
Bunda en önemli etken TESLA'nın yanında başka hiçbir at tutmamam.. Uzun süre kazanma özürlülüğüyle saç baş yoldurtan ve maiden'dan çıkamayan safkan bir kere kazandıktan sonra biraz olsun açıldı ve sert gruplarda güzel yarışlar yapmaya başladı.
Gerçi maiden'dan sonra sadece bir kez kazanabildi ve 21'de 2 le hala kazanma özürlülüğünü sürdürüyor ama bu grupta kendsinin yanına at yazmayacağım..
MATİZ'in sert başlayacağı, THE YILDIZER'in de ona ayak uyduracağı yarışta ZEUS da geç çıktıktan sonra dolduracak ve öndeki safkanlara katılacaktır..
NEZIRKHAN'ın da ön grubun içerisinde yer alacağını ve düzlükte teşviğe fazla cevap vermeyeceğini düşünüyorum.
Takibimdeki TRANSPOERTER ve JAMES BOND ise iyi koşup, kendilerini bi gösterip arttıramadıkları için tebalanın alt basamaklarında yer alabilecek isimler..
Dolayısıyla TESLA doğru zamanda yürüdüğünde bana göre rakipsiz kalıyor..
1200 kumda gördüğü yarıştan sonra, son uzun mesafeli çim yarışı çok iyi olan safkan, 4'lülüğünde iyice kendini bulur ve bu gruplarda artık seriye bağlar diye düşünüyorum.
TESLA BANKOMDUR.








 

 

 





Son ayakta ise; son yarışında da sizlere ilk sıradan önerdğim bir safkanda ısrarımı sürdüreceğim; 14 numaralı UNDAUNTED..
Ayhan Kurşun'un başlarda dışarıdan dolandırdıktan sonra bir anda içeriya kayarak yer tuttuğu safkan düzlükte teşviğe cevap verecekti ki ufak bir kapanmadan dolayı ürktü..
Ritmini bulmuş birkaç rakibi de olduğundan 4.lükle yetinmek durumunda kaldı..
Boş bir maiden atı olmadığını düşündüğüm UNDAUNTED uzayan mesafede 1.liğe kavuşabilir.
Bu safkandan sonra tuttuğum çok cazip bir isim var; 2 numaralı
BAVU BIRA.. 
Bugün eğer mesafe kısa falan olsaydı kendisini sizlere tek bile önerirdim o derece.. Son yarışında sıkıştırılmadan yarış gösterilen safkan buna rağmen beğenimi kazanmıştı.
Yarış içerisinde aşırı rahat tempoda giden safkan, stiline uygun jokeyiyle eğer kısaltabilirse büyük bir bomba patlatabilir, dikkat..


HOY HOY, KINGSTON BOLT ve UHTI PUHTI sırasıyla şans verdiğim diğer isimler..




 

 

 



 

 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,2,7,8,4
2.AYAK: 4,,12,5,2,,6,1
3.AYAK: 9,7,2,8,6,1,4
4.AYAK: 13,4,,9
5.AYAK: 5
6.AYAK: 14,2,7,8,13



 

Yorumlar

#1 - privatered - 06.05.2017 19:03

3 tek 4 tek girerek kolaylıkla yakalım oyunu. Yorumları okuyan herkesin de bence tutturması lazımdı hem decüzzi miktara. Ben 12 liraya buldum. Emeklerine ellerine sağlık kardeşim. Adamsın.

#2 - ziya35 - 06.05.2017 18:12

Ben şu altılı olayına profsynlce bakan bır adam görmedım tek kelıma muazzam analız ve senın sayende bı kuponuma burcutayı daha çok tuttgm için sende ilk at verdgn için altılıyı yakaladım çok tesekkür ederım.sen sadece şablon vermeyerek her at hakkında yorum yazarak verdiğin şablon tutmasa bıle diğer ayaklardakı ilk atlarınla gönüllerde taht kuruyorsun.bu işi senın gibi emek vererek yapan yok , burada bız site sakinlerine büyük görev düşüyor arkadaşlar berkay kurt süper analiz yapıyor ve şablon tutmasada berkaya süreklı moral vermemiz gerek.benım cevremde hiç kimse sitelerı begenmez ama berkay kurt herkes tarafından harıka ötesı begenılıyor.yorumlara bakarsak sadece ufak kurgu hatasından şablon tutmuyor ve benım gözümde tutmuş şablondan daha değerli bu analizler tekrar tesekkürler burcutayı okuyup bna tek yazdırıp altılı bulmamı sagladıgın için bu alemde teksin üstad !!!

#3 - Dicleli2113 - 06.05.2017 16:15

Yav allah rızası için dağıtmayın bu şablonu yorumları vermeyin kimseye

#4 - parkie - 06.05.2017 16:11

profosör berkay... başarılarının daim olsun...

#5 - Dicleli2113 - 06.05.2017 16:11

Harika bir adamsın kardeşim büyüksün

#6 - ziya35 - 06.05.2017 15:56

Yoruma bak tebrikler kardeşim

#7 - intarreda - 06.05.2017 15:48

Al sana Bir Berkay klasiği daha. Merak ettim, gazeteye baktım, 8 Arda yazmamış ahmak dolu,

#8 - keremcan - 06.05.2017 15:47

TEŞEKKÜRLERİMİ KABUL ET..GÜNÜN GANYANI ONERINDEN DOLAYI..IYİKİ VARSIN..SAYENDE COGU GÜNLERE MORALLİ VE ZENGIN BAŞLIYORUZ.SEVGILERIMLE (günün ganyanlarına özel ilgini bekliyoruz)

#9 - hasbelkader - 06.05.2017 15:34

Kralın yorumu oku oku tekrar oku tekrar tekrar oku...
Süpersin eline sağlık..

#10 - BERKAY KURT - 06.05.2017 14:02

Yedili'nin ilk ayağında ELIPS çimci olmamasına rağmen kazanmaya en yakın isim..

Günün ganyanı 1.koşuda değil, birinci ayakta.. Yorumlarımda da günün ganyanından bahsettim.
Lütfen sadece şablona bakmayın..

#11 - once35 - 06.05.2017 13:51

Günün ganyanı 1. koşuda,hem günün ganyanı hem de 7li için yorumunuz olur mu?

#12 - ahmet dursun - 06.05.2017 13:50

berkay bey 7 icin önerceğin at rica edsem

#13 - nevolazda - 06.05.2017 13:48

aşırı dolu ve yagmur yagıyo ankaraya bilgin olsun

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.