DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 3 MAYIS Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 3 MAYIS


Dünkü KAÇIN KURASI bankosu hakkında birkaç bir şey söylemek istiyorum.. Tabi ki bu skandal bankonun sorumluluğunu üzerime alıyorum ama şu var; ben at yarışında 'tüyo' ya inanan biri değilim, zaten kendi bilgisine inanan bir insan da tüyoyu dikkate almaz.
Bazı istisnai durumlar vardır; örneğin 0 km taylarda birileriyle konuşmak zorundasındır, bazen de idman durumundan emin olamadığın bir atı teyit etmelisindir.
Biz 'duyum' olayını sadece İzmir'de kullanıyoruz ve bundan sonra da kullanmaya devam edeceğiz.. Çünkü İzmir'deki dostlarım önüne gelen her atı dikkate almaz, kendi bilgisiyle yoğurur, dolayısıyla yarış gözü olmayan kişilerin verdiği bilgiye itimat etmem.
Dünkü KAÇIN KURASI ise ismini vermemi istemeyen bir jokey dostumun, ben hiçbir şey sormadan bana özellikle söylediği bir safkandı.
Yarış maiden ve atlar da çok vasat oldukları için buna inandım, belki de inanmak istedim.. Yarışların tamamı bittikten sonra, jokey dostum sırf bana mahçup olduğu için dağıldığını, sonraki koşularda konsantre at binemediğini söyledi.
Kısacası, BELEKİ'den sonra hatırlamak dahi istemediğim bir banko daha oldu ama bu çok farklıydı.. Çünkü kendi bilgimle alakası olmayan saçma sapan bir duyumu sizlere sunduğum için hayatımda ilk kez bir tahminimden sonra içim acıdı..
İşin ilginci, belki güleceksiniz ama KAÇIN KURASI'na binen jokey olsun, sahadaki bazı kişiler olsun bu atın hala açık yarış atı ayarında bir at olduğunu söylüyorlar.. Hani 'sabaha mı bırakırsın' derler ya, aynen öyle bir durum :)
Bu arada yeri gelmişken şunu söyleyeyim; daha önce BELEKİ yarışından sonra benzer bir açıklama yapmıştım ancak onda sizlerden özür dilemedim, çünkü o zaman da dediğim gibi 50 kere karşıma çıksa hepsinde de iddialı bir şekilde banko önerirdim.
Ancak böyle rezil bir safkanı banko önerdiğim için özür borçluyum.. Jokeye dostum benden, ben de sizlerden özür diliyorum.
Formsuz olduğum eleştirilerine katılmıyorum, altılılar para vermiyor, para verdirecek 15-20 ganyanlı atların hepsi bizde neredeyse favori konumunda.. Yani işin analiz konusunda sıkıntı yok ama cazip altılı bulamamanın vermiş olduğu baskı, hata yapmama sebep olabiliyor.
Tıpkı dün BİNBİR- DRIVE FASTER banko iken LUCKY CORTES; CLARK KENT banko olup ne idüğü belirsiz bir atı tek yazmam gibi..
Umarım İstanbul'da bu şansımızı kırarız..


---------------------------------------------------------------------------------------------------------






PETIT KURT: KURTINIADIS gibi bana göre sözde şampiyonun anne kardeşi olan bu safkandan başından beri beklentiler büyük..
Hayatının ilk startında o kadar hazır durumda değilmiş ki, bırakın seri sprint yapmayı ilk metrelerde deparlanamadı resmen..
Favorilerden biri olarak gösterilen PETIT KURT sonlara doğru bi gücünü alır gibi oldu ama öndeki vasat beş atın arkasından 6.lık elde etti.
Bu yarışından anladığımız, özünde çok iyi bir at ama baya zamana ihtiyacı olduğuydu..
Bir sonraki startı yaklaşık 40 gün sonraydı ve o gün 1.05 ganyanı, üzerinde de Karataş vardı.. Ama o gün esas güvenilen isim PETIT KURT değil, ekürisi POINSETTA'ydı..
PETIT KURT ilk yarışına göre çok daha iyiydi ama hala istenilen seviyede değildi..
Karataş'ın sabırla en geride beklettiği safkan teşviğe anında cevap veren bir at değildi o zamanlar.. Gücünü her geçen metre aldı ve fotoya öyle bir dirdi ki, bir sonraki yarış bana rakip dahi olamazsınız diyordu adeta..
Ancak beklenen olmadı, geçilmesine şahsen ihtimal dahi vermediğim yarışta önceki iki yarışına göre yine daha iyi koştu ama yine kazanamadı.
İzlerseniz bana hak vereceksiniz,  bence bu safkanı önlerde götürmek inanılmaz bir hata olur.. Gücünü geç alan ve aldığında kanatlanan bir atı önlerde götürüp sonlara sermaye bırakmazsanız o da KIND ACT'e fotoda av olur.
Dediğim gibi PETIT KURT yine aşama kaydetti ama bu kez de kötü yerde takip ettiğinden kazanamadı.. Her şeye rağmen beklentilerin çok altında kaldığı bir gerçekti.. Bana sorarsanız 3'lülüğünün sonlarında, 4'lülüğünün başında açılacak..
Henüz kazanmayı öğrenmeden G1 Çaldıran'a gidip boyunun ölçüsünü alan safkan böylelikle sezonu kapatmış oldu.
Şubat ayında kondisyon açığını kapatıp çimlere hazır olmak için yarış gören, Nisan'ın başında ise uzun sentetikte bir yarış daha gören safkan yavaş yavaş ritmini buluyor.
Bugün özlediği çim pistte, Özcan Yıldırım idaresinde, dişine göre rakipleriyle mücadele edecek..
Belki bana 'şaşırmış bu' diyeceksiniz ama bu safkana Halis Karataş binseydi bugün asla bankom olmazdı.. Çünkü Karataş bir atı en doğru ve ekonomik süren jokey.. PETIT KURT ise 800'de yavaş yavaş açılması gerekilen, düzlüğe çıkıldığında ise çoktan gücünü almış olması gereken bir safkan.. Dolayısıyla Özcan gibi sert bir jokey PETIT KURT'u yaışa çok daha iyi konsantre edecektir.
Her ne kadar rolanti tempo  ve günün ganyanı olmasından biraz çekinsem de PETIT KURT'a ve Özcan'a güveniyor sizlere bu safkanı banko olarak öneriyorum.

Rakibi
VOLTA olabilir..


 










BEYHAN SULTAN: Kalabak ekürisinin müthiş safkanI YES OF AFRIKA'dan sonra bir de FOULITA gibi müthiş bir kısrakları oldu..
Gazi'de YES OF AFRIKA ile iddialı olan eküri safkanları sakatlandıktan sonra bu yarışın özlemini çektiler ve FOULITA ile bir umut bu koşuya katıldılar..
Ben Kalabak ekürisini görünce aklıma Selim Kaya ve bu iki safkanları gelir..
Ancak araplarda da şahane bir safkanları vardır; DESPOT.. Yarış hayatına biraz enteresan başlayan DESPOT bir kaç yarış sonra kendini buldu ve inanılmaz atlara kafa tutup onları geçmeye başladı..
Az ve öz atları var ama müthiş ahır bakımlarıyla safkanlarına daima sınıf atlatan bir eküri..
BEYHAN SULTAN da maiden'a veda edemememiş olmasına rağmen çoğu maiden atından fazlasıyla üstün olan potansiyelli bir safkan..
Bugün kulvarı şahane, çok daha seveceği çim pistte, bomboş sıkletiyle mücadele edecek.
Sonlarda biraz boşlasa da her geçen gün aşama kaydetme ihtimali yüksek olan bu safkandan kolay bir 1.lik gelirse şaşırmayalım.

M.Kaya ile bir önceki yarışı şahane olan
GÜNÇALDI, çok süratli geçmeyecek yarışta kötü kulvarına rağmen önlerde yer tutabilirse çok şanslı olacak bir diğer isimdir.
Ağırkanlı ve birazz hantal olmasına rağmen çok güçlü olan
ÇAMLIBEL tam da uzuncu.. Üzerinde de onun yapısına uygun bir jokey olduğundan aman dikkat.
Yine güçlü ve inatçı bir at olduğuna inandığım
BABAKAFKAS, aşırı tembel ve hantal olsa da UMURŞAH, formu biraz geriye gitse de birkaç yarış önce çok daha üst gruplarda favori çıkan AĞRI DAĞI FIRTINASI ve her ne kadar mesafeyi kısaltması şart olsa da RACİ sırasıyla şanslı diğer isimlerdir..

AKSAKAL, TİLKİ ve YALIKAVAK pek de tutmayarak yazdığım diğer atlardır..


 










GÜL AYŞEM: Son yarışında bu safkanı szlere tereddütsüz banko olarak önermiştim hatırlarsanız..
Bir önceki yarışını kazanırken harikulade bir sprint yapan safkana hayran kalmıştım ve bundan sonra da devamını getireceğini, bunun asla bir tesadüf olmadığını belirtmiştim.
O gün için rakipleri biraz ağır olsa da yine de şahane koşan ve AL JAHWARA arkasından 2.lik elde eden safkan yarış seçilerek mi koşuyor yoksa sıkıntısı olduğu için mi kısa aralar veriyor hiçbir fikrim yok.
Ama bu at da tıpkı PETIT KURT gibi git gide iyi duruma gelecek ve sonradan açılacak..
Bugünkü yarışta önde birçok süratli isim bulunduğundan eğer başlarda iyi yer tutabilir ve teşviğe de cevap vermekte gecikmezse sonlardaki acı sprintiyle kazanmasını bekliyorum.
Açıkçası yarış 1400 olsa tereddütsüz bankom olurdu ama 1300'de biraz geç toparlanabileceği için yanına rakip önereceğim.

 

BEREN SULTAN'ın son yarışına hayran kaldım, eğer biraz daha temkinli giderse yine süper koşacaktır.
Bir koşup bir ara verse de tam bir kısa çimci olan
ACQUAPURA en ciddi rakipleri olurken, URFAGÜLÜ, HANDI GIRL, LUSINGA sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir.











GÖZYAŞI GECESİ: Yine yaşça ufak bir safkanı, çoğu ölmüş bitmiş rakipleri karşısında görüyoruz..
BAŞSEKLAVİ gelmiş 7, YALNIZEFE gelmiş 8 yaşına.. Bu safkanların bu saatten sonra 3.4.lük elde etmeleri bile onlar için çok iyidir, ayda yılda bir kez kazanırlar o da son 1.likleri olur zaten. KIRKPINAR da yavaş yavaş bu kategoriye giriyor ama onu ayrı tutabiliriz, o baya yürekli ve mücadeleci bir isim..
Dolayısıyla bu tarz yarışlarda daima genç ata oynama taraftarıyımdır biliyorsunuz..
KIZILHAN'ın liderliği alacağı KIRKPINAR'ın da onu kaçırmamak adına pres uygulayacağı yarış kesinlikle sert tempoda geçecektir..
YALNIZEFE ve BAŞSEKLAVİ'ye kılıcı çektik, ŞAHİN TEPESİ'ni mesafeden, KARACABEYASLANI'nı ise grubun ağır gelecek olmasından elediğimizde geriye elimizde iki sprinter kalıyor onlar da GÖZYAŞI GECESİ ve BUDAKHAN..
BUDAKHAN aşır formda ve kazandığında tuta tuta kazanıyor ama esas pisti sizlerin de bildiği gibi sentetik..
Uzun çimde genelde 2.3.lükte kalan bu safkanı yarış görmüş GÖZYAŞI GECESİ'nin sonlara doğru bastırıp geçeceğini düşünüyorum.

GÖZYAŞI GECESİ BANKOMDUR.

 








GREAT MASTER: Hepiniz BELEKİ'de ısrar edeceğimi düşünmüşsünüzdür belki ama burada çok daha önde tuttuğum bir safkan var..
Maiden'e inanılmaz sükseli bir şekilde veda ettikten sonra katıldığı uzun mesafeli yarışında eksik koşmamasına rağmen ekstra koşan rakibinden dolayı 2.likte kalan safkan ardından şansını sentetik pistte denedi.
O gün hiç unutmuyorum; KUBANGO tek, tek rakip ise GREAT MASTER demiştik ve aşırı da iddialıydık.. Nitekim grubu bölmüşler, yarış fotoda bitmişti.
Aşırı iyi seri sprint yapabilen GREAT MASTER sezona ara verildikten sonra kış boyunca sentetikte koşmadı ve bence doğru da yaptı.. Çünkü kaba kum gibi olan sentetikte atın sakatlanma riski artacaktı.
Yaz sezonuna hazırlık amaçlı, henüz hazır olmadan 1400'de yarış gören safkanın sağlık durumu harikuladeydi ama kondisyon bakımından eksik olduğu her halinden belli oluyordu.
Bugün çok daha sevdiği uzun çimde, bomboş sıkleti ve etkili jokeyiyle yarışacak ve üstelik rakipler de dişine göre..
Uzun süre tek yazmayı düşündüğüm bu safkanı alternatif banko olarak yazabilirsiniz..


BELEKİ'nin yine çok şanslı olduğunu düşünüyorum, kim bilir belki de çimi bekliyordur..
Şu anda eski durumunda olmasa da daha önce GREAT MASTER'i geçebilme başarısı gösteren
HECTOR, kazanma özürlüsü olan ve daima yalandan bir sprint atarak zayıf yarış gözü olan herkesi aldatan GOLDINIADIS çimde her şeye rağmen başkalaşabilir.
Jokeyini bulan
YİĞİTER, kendini bulduktan sonra çime ilk kez çıkacak olan BUNGALOW, yine çim hasreti çeken HOŞGÖRÜ, Hışman'lı AĞAEFENDİ ve gücü yetmeyeceğine inansam da son dönemde istikrarlı koşması hatrına SADO BY SADO sırasıyla şans verdiğim diğer isimler..












ÜNALAMCA: Burada şampiyon olduğu düşünülen ve çok büyük ihtimalle bugün gerçek gücü ifşa olacak bir safkan var; ADINI SEN KOY..
Aşırı süratli bir isim olmasının yanında teşviğe anında cevap verebilme yeteneğine sahip.. Haliyle 1200-1400'de kendi gruplarında daima iyi koşar..
Peki bugün İLGARTAY ve ÇERMİ KHAN varken kaçmadan başarılı olur mu? İşte orasını bugün hep birlikte göreceğiz..
Olmaz demiyorum ama, kaçak atlar varken böylesine sert grubu geride bırakmak ancak bir şampiyon sıfatı taşıyorsanız başarabileceğiniz bir iş ki ben ADINI SEN KOY'da bu ışığı göremedim açıkçası..
Yine de kendisini kusursuz sürecek olan jokeyi idaresinde şans vermeden olmaz tabi..
Ön planda tuttuğum safkan ise ÜNALAMCA.. Eski formunda olmayan ve daha ziyade çimci olan safkan için bu kez ŞÜKRÜ, KUTUP gibi isimler yok, bir tık alt grup atları var.
Mehmet Kaya süratli gidecek yarışta sabırla en geride bekleyip düzlükte aralardan çıkarak fotoya uzanacaktır. Tıpkı GREAT MASTER gibi alternatif tek adayımdır.
Hepsi tek bi üçlü ganyan deneyebilirsiniz.

Rakipleri
RODOSTO ve ADINI SEN KOY başta olmak üzere, birbirlerini yıpratmazlarsa İLGARTAY ve ÇERMİ KHAN olabilir.
Ama 1 ve 2'yi hiç tutmayarak, çok genişler için öneriyorum onu belirteyim.








 

 

 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 12
2.AYAK: 18,7,10,9,4,5,1 / 6,2,11
3.AYAK: 1,,,5,3,,10,7,8
4.AYAK: 8
5.AYAK: 5,,7,2,3,4,13,9,6,15
6.AYAK: 6,5,4 / 2,1

Yorumlar

#1 - atasan - 04.05.2017 11:16

Uata 13:45 gibi. Versen süper olur hatta 14:00 da bakalım vip hırsızlar ne yapcak

#2 - atasan - 03.05.2017 19:13

Sen busun işte kardeşim bu Alemin Kralı!!!Başkaları senle başkasından çalar karışık ortaya sunar sen tek atarsın keyfine bakarsın...

#3 - BERKAY KURT - 03.05.2017 17:51

HAYATIMIZ MUSLERA; bugün için iki bankom var zaten ancak sabahki hislerimle şimdiki hislerim arasında fark var..
PETIT KURT yıkılmaz bankom, GÖZYAŞI GECESİ ise sadece favorimdi ama şimdi PETIT KURT için tereddütlerim var GÖZYAŞI GECESİ içinse neredeyse eminim.

#4 - BERKAY KURT - 03.05.2017 16:54

Atasan; STEEL WIRE ve KHAN OF GHOST her ikisi birden çok şanslılar..
Sonraki koşuda da MONTEGO kazanır gibi gözüküyor.

#5 - Dicleli2113 - 03.05.2017 16:42

Dün ankara da 2 nci altılının 5 ayağında 14 nolu atı şablonun da 3 ncü at olarak vermişsin sıralı ikili yakaladım üstelik yorumda yapmamıştın amaç illahi altılı yakalamak değil emeğinden yorumundan şablonun dan faydalanmak özür dileme kardeşim eleştirenlere cevap verme üzüm yemesini senden öğrendik

#6 - HAYATIMIZ MUSLERA - 03.05.2017 16:38

Bankolar hakkında yuzde verme sansiniz var mi ustadim ona göre şablonu kuralım tek çok alternatif çok yüzde yok ;-)

#7 - atasan - 03.05.2017 15:52

Alemin kralı var mı 7 lilere ufak tahminin?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.