DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 13 NİSAN Kategori adları

ANKARA TAHMÄ°NLERÄ°M  - 13 NÄ°SAN


Dünkü 70 bin tl veren altılıya sizler gibi ben de kahroldum..
Åžablon çok yüksek olmasın diye çıkardığım 10 numara, yayınladıktan bir saat sonra o 10 numaranın veteriner bir dosttan ilk at olarak gelmesi, benim yarım saat BABADOÄžAN'ı anlatmama ve COPPERFIELD'in yanında PERSHING'i tutmama raÄŸmen BIG BROWN'u tercih etmem, BIG BROWN'un sabaha kadar kaybetmeyeceÄŸi yarışı D.Yıldız'ın safkanı önceden açmadığı için kaybetmesi vs sanki her ÅŸey bizim 70 bin olmasa bile en kötü 30 bin tl'yi yakalayamamamız için önceden tasarlanmış gibiydi.
Sezona iyi başlayıp moralsiz bitirmişken, 4 te kalan şablona rağmen sizlerden gelen destek ve motivasyon mesajları moralimi tekrar kazanmamı sağladı.
Bu formumuzu devam ettiÄŸimiz sürece altılılar da peÅŸ peÅŸe gelecektir..

Ankara sezonu iki gün önce baÅŸladığında dikkatimi çeken kumun inanılmaz ağır olmasıydı.. Hep dediÄŸim gibi, bu kum bazı dönemlerde nice ÅŸampiyona enseye bastırmış bi kum.. TURAP'ın halini gördünüz mesela..
Taylarda özellikle diÅŸilere ve Urfa'dan gelen atlara dikkat..
Bugünkü programda at sayısı az.. Hafife almamak gerektiÄŸini düÅŸünsem de verebileceÄŸi maksimum ikramiye bence 1000 tl olur.
Sizler yorumlarımı benden daha iyi süzdüÄŸünüz için daha güzel ve farklı kurgular da yapabilirsiniz. Hep dediÄŸim gibi ben oyuncu deÄŸil, yorumcuyum :)
O yüzden atların isimlerini dahi bilmeyen, yarış izlerken keyif almayan, sadece iÅŸin kumar kısmıyla ilgilenen dikkatsiz oyuncular ( yarışsever deÄŸil)  için uygun biri deÄŸilim:)



 






Birinci ayak baÅŸlangıç koÅŸusunda bir SCREAM TO SCREAM aşığı olarak 4 numaralı ALÇÄ°N'i sizlere favori olarak önereceÄŸim.
Gayet güzel hazırlıklara sahip olan safkanın ben tam bir çimci olduÄŸunu düÅŸünüyorum.
Bu ekürinin az ve öz safkanları oluyor.. STRETAGIALLY ve BURSIBUR iyi iÅŸler yapmış safkanlar.. Ahır bakımları hiç fena deÄŸil.
Rakiplerinden bazılarının kısa iÅŸlerle hazırlanmış olması ve tayları yarışa çok sert baÅŸlatan binicisiyle start alacak olması ciddi avantajları.. Kulvarının da kendisine büyük artı getireceÄŸini düÅŸünüyorum.
Ama tabi henüz ilk ayaktan daha koÅŸmamış bir tayı banko önermek büyük risk olur. 
BeÅŸinci ayaÄŸa göre daha denk atların bir araya geldiÄŸi bu ayakta birçok safkana ÅŸans vermek gerekir.
Ayrıca ÅŸunu da tekrar belirteyim; bu sezonun başında özellikle diÅŸilere çok daha hazır oldukları için daha dikkat edelim.. Yine özellikle kumda Urfa'dan gelen atlara da daima çarpı atalım.. Hatta ben yazmadığımda siz bu dediÄŸimi hatırlayıp mutlaka bi çarpı atın :)

ALÇÄ°N'den sonra sıralamam;
HOP ON HOF OFF, PEARL CEM, KRALSIN, CRESSIDA, RODOLFO, THE WARE ÅŸeklindedir.






 








Ä°kinci ayakta; rakiplerinden bir adım daha ön planda tuttuÄŸum isim 3 numaralı MOLUHAN..
Bu safkana aşırı derecede güvenmemin en önemli sebebi kumun sertliÄŸi ve Ketme'dir.. Belki BERRAK ve KILÇIK'a nazaran iyi bir at deÄŸil ama diÄŸerlerinden daha uzun sprint attığı ve bu kuma en iyi uyum saÄŸlayacak at olduÄŸu kesin..
Bugünkü yarışta MOLUHAN Ketme'nin startla birlikte öne çıkmasıyla liderliÄŸi alacaktır.. Bu safkanın hemen saÄŸrısında 2.likte ise KILÇIK yer alacaktır.
Hiçbir ÅŸansı bulunmayan DAYE HATUN'u tavÅŸanlık yapıp hızlandırması için salarlar mı onu kestiremiyorum.. Starttan geç çıkan DAYE'nin normalde MOLUHAN'dan liderliÄŸi alabilmesi için en az 200 metre kamçı sopa doldurması gerekir ki bu da sonuncu olmayı berabetinde getirir.
Ama eÄŸer amaç az atlı koÅŸuda DAYE'ye de tabela yaptırmak olursa o zaman MOLU önde bomboÅŸ kalır ve rakiplerine bence kolay kolay teslim olmaz.
Zira Ketme önde boÅŸ kaldığında biraz bile güçlü olan hiçbir ata kestirmiyor.

DAYE'den ve KILÇIK'ın biraz erken tempo arttırma ihtimalinden korktuÄŸum için MOLUHAN'ı da tek yazamadım..
Rakipler
BERRAK , KILÇIK ve startta kalmazsa hepsinden güçlü olan KIRBULUT..

 







 


 

 

 


Üçüncü ayakta; % 80 ile ön planda tuttuÄŸum safkan; 5 numaralı VICTORY RYTHM..
Bu ağır kuma en iyi uyum sağlayacak atın aksiyon yapısı itibariyle VICTORY olacağını tahmin ediyorum..
Son yarışında AIRTOUCH'u önüne alıp acele etmeden 2.likte giden Özcan beni ÅŸaşırtmıştı.. Bazen Özcan da akıllıca at sürebiliyormuÅŸ bunu gördüm.
At son kazandığı Ä°zmir yarışında % 50 seviyede bile deÄŸilken o ÅŸekilde kazandıysa, bugün aÅŸama kaydetmiÅŸ hali bu kumda ne yapar merak ediyorum doÄŸrusu..
ABRAJ ve KING CROWN 2.3.4.lükte giden atlar ama BORDONARO liderlikte ısrar eder mi kestiremiyorum..
BORDONARO istenilen seviyede olmadığı son yarışında kafayı alıp sonuncu olmuÅŸtu.. Bugün 2.likte giderse VICTORY önde bomboÅŸ kalır ve HUMBARA falan dinlemez beyaz bayrak ayna yapar.
BORDONARO kafayı alsa da VICTORY'nin kazanma ihtimali yüksek çünkü 2.likte gidip düzlükte vites arttırabilen bir at.
Ben yarışı herhalükarda VICTORY'nin kazanacağını düÅŸünsem de % 20 ihtimalle de olsa öndeki kapışmadan istifade edecek olan
HUMBARA , önde boÅŸ kalma ihtimali olan BORDONARO ve bu seviyede bir at olmasa da özellikle sezon başında psikopatlaÅŸan KING CROWN ile bu ayağı kapatıyorum..









 

 

 

 

 

Dördüncü ayakta; ilk sıradan ÅŸans vereceÄŸim isim yazımın giriÅŸinde de belirttiÄŸim gibi Urfa ve Adana arası mekik dokuyan 1 numaralı SMILING BABY'dir..
GeçtiÄŸimiz gün uzak farkla kazanan KIRDEMÄ°RKIR'ın bu kuma saÄŸladığı uyumu, onun kadar olmasa bile SIMILING BABY'nin de saÄŸlayacağını düÅŸünüyorum.
SENOÅž kalite bakımından rakbinden çok üstün olsa da dediÄŸim gibi kumun ağırlığından dolayı benim çok daha önde tuttuÄŸum isim Urfa'dan gelen SIMILING BABY'dir.
En ciddi rakibi ise tabi ki
SENOÅž'tur.. Güç bakımından üstün olan safkanın arttıramasa bile gerileyen bir yapısı yok.. EÄŸer eskiden start aldığı kumdan çok daha farklı olan bu kumda saçmalamazsa güç ve kalitesiyle kazanabilir.

Uzun mesafeye raÄŸmen
AKANDASU, Kocaeli'deki gibi kısa düzlük ve hafif kum bulamayacak olsa da PAN VICTORY ve grubun en vasat tayı olsa da hazırlıkları fela olmayan DESTING STORM daha sonra ÅŸans verdiÄŸim isimler..










Beşinci ayakta; pişkinlik bakımından rakiplerinden ayrılan iki isim var;
OHETIKA ve ARMANDO..
DuyduÄŸum kadarıyla ARMANDO ilk ayaktaki ekürisine göre çok daha hazır ve piÅŸkin bir tay.. ARMANDO ilk ayaÄŸa gidip ekürisini buraya gönderseler ilk ayaktaki tekimiz hazır olurdu ama ÅŸans :)
ARMANDO bu yarışta neden tek deÄŸil çünkü start provalarında kendisine hayran bırakan müthiÅŸ ahır bakımlı OHETIKA var..
Hazırlıkları birbirinden iyi olan iki tay eÄŸer iyi konumlanabilirlerse bence ikisinden biri kazanır, hatta grubu bölerler..
Eğer başlarına aksilik gelirse de
BALAHATUN ve SHARPA devreye gireceklerdir..
Bu yarış ilk ayak gibi karışık deÄŸil, ilk dört attan birinin kazanma ihtimali % 95

 

 

 

 

 


 

Son ayakta ise; banko olarak önereceÄŸim ahzır formunu bulmuÅŸ ve en ciddi rakibi de sık koÅŸmaya baÅŸlamışken 5 numaralı BORBORE..
Son yarışında da sizlere tek önerdiÄŸim safkan beklediÄŸimden daha rahat tempoda kafayı alınca rakipleriyla adeta makara yapmıştı.
M.Manav'ı teÅŸvik bakımından beÄŸenmesem de soÄŸukkanlı sürüÅŸ gereken atlara fena binmiyor.
BEŞİRYILDIZ M.Keskin ile katıldığı en son yarışını kazaırken bekleme yapmıştı..  Yine FÄ°LOZOFTAY da artık bekleme yapan atlardan..
Doalyısıyla eÄŸer BORBORE önceki yarışı gibi deÄŸil de son yarışındaki gibi düzgün çıkarsa bence startla birlikte liderliÄŸi alıp aşığı olduÄŸu pistte rakiplerine direnir.
Daha önce geç çıkmasının sebebi bence ayağındaki acı nedeniyleydi.. Onu çözmüÅŸ olmalılar ki safkan son yarışında düzgün çıkıp eski formu gibi koÅŸarak kazandı.
Benzer bir performansla avansı alıp fotoya kadar direnmesini bekliyorum.
BANKOMDUR..






 


 




ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 4,,1,7,6,2,3,8
2.AYAK: 3,,1,5,2
3.AYAK: 5,,,1,3,4
4.AYAK: 1,,3 / 4,2,5
5.AYAK: 1,7,,4,3
6.AYAK: 5

Yorumlar

#1 - Jemalokko - 13.04.2017 15:20

Berkay öncelikle tebrik ederim videolu şekildde calışmıssın ama emek hırsızları ve yarıştan anlamayan boş yrum yapanlara takılma şifreli sisteme devam et telefona şifre gelsin senin moralin bozuluyor bizimde hakkımız yeniyor kardeşim

#2 - BERKAY KURT - 13.04.2017 15:16

veysi laçin; çok değerli bi yorum benim için, çok teşekkürler, bazen takipteki bir at kazandığımda kimse hatırlamaz diye üzülüyorum ama hatırlayanların da olduğunu gördüm, güle güle harcayın.

eto kiev; çok teşekkürler, bütçeleri sarsmadan keyif almaya bakabilmemiz gerekli, e tabi arada altılıları da sıralarsak fena olmaz, kiev'e selamlar..

#3 - Dicleli2113 - 13.04.2017 15:07

Usta dün elazığ da son ayakta best tıme best 10 küsur ganyanla geldi ve senin sayende para kazandırdı daha önce 5.2.2017 adana tahmininde vermiştin harikasın emeklerin boşa gitmiyor usta

#4 - BERKAY KURT - 13.04.2017 14:54

Hakan sonyürek; üç at eşit şansta olur, ŞAFAK VAKTİ, FİLOZOFTAY, AYNATINAZ..

#5 - zelihakan - 13.04.2017 14:47

berkay son koşu rakip kimi önerirsin sıralı ikili için

#6 - murat51 - 13.04.2017 14:42

berkay kardeşim hakikaten dün ki yapmış olduğun yorumlar harıkaydı..tebrik ederim..iyiki varsın

#7 - goahorseracing - 13.04.2017 13:47

Amir boş koşuda CERASTES için grup müsait gözüküyor, ne dersin ?

#8 - BERKAY KURT - 13.04.2017 13:44

hasbelkader; kısmet işte, yaz sezonunda SON DAKİKA kısmını aktif kullanmamız gerekebilir.
Yedili'de CERASTES çok çok kalite bir at, rakipleri de çok boş.. Nefes yapmazsa bence uzak kazanır.

#9 - Etokiev - 13.04.2017 13:38

Selam Berkay'cım.
Yorumları okumadan önce şu cümlen dikkatimi çekti.

"O yüzden atların isimlerini dahi bilmeyen, yarış izlerken keyif almayan, sadece işin kumar kısmıyla ilgilenen dikkatsiz oyuncular ( yarışsever değil) için uygun biri değilim:)"

İŞTE DEDİM KENDİ KENDİME TAM BENLİK SÖZLER !!!
DOĞRU YERDEYİM SAOL VAROL KARDEŞİM.
Ä°YÄ° KÄ° VARSIN Ä°YÄ° KÄ° SENÄ° TANIMIÅžIM Ä°YÄ° KÄ° BÄ°ZÄ°MLE BERABERSÄ°N..
Emeğine yüreğine kalemine sağlık...

#10 - hasbelkader - 13.04.2017 13:36

7 li için tahminin varmı berkay

#11 - hasbelkader - 13.04.2017 13:35

Yapma ya berkayım. Dün yorumlar harikaydı ve sayende çok kolay tutturabilirdik. Çok tatlı ikramiye verdi. 10 numarayı keşke yazabilseydin. ben ekleyecek at arıyordum. pe'yi yazdım hatta 2. ayağada ekledim ama tabela hiç aklıma gelmedi ordan yatacağım. Sağlık olsun berkay bunlar hep tecrübe. Sayende 70 binlik heyecanı yaşamakta güzeldi.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.