DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 9 AĞUSTOS Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 9 AĞUSTOS



Birinci altılı tahminim olmayacak..





Günün ilk ayağına bir banko ile başlamak istiyorum; numaralı 
BROTHER LION..
Önceki Bursa yarışında AMADIS ve RAVELLO ile yarıştığında da ilk at önerdiğim safkan, kazanması için tüm şartlar oluşmasına rağmen iki rakibine çaresiz kalınca açıkçası biraz gözümden düşmüştü.
Çünkü bu kadar önde rahat kalıp, yarışı fotoya bile bırakmaması, 2 boy gerilerinden 3.olması beklediğim bir şey değildi.
Ancak sonraki yarışında karşıma yine uygun koşullarda çıkınca 'sonuçta geçildiği atlar AMADIS ve RAVELLO' diyerek bir nevi kendimi kandırdım ve tek önerdim.
Bu kez 1.lik şansı daha yüksekti ve kazanabilirdi ama Ketme'nin berbat binişi yüzünden safkan 3.oldu..
'Bu artık sondu, bu atın peşini bırakıyorum' dedikçe karşıma daha uygun şartlarda çıkmaya devam ediyor.
Bugünkü yarışa bakıyorum, RAVELLO - AMADIS falan yok, zaten geride bıraktığı KÜŞNE ve daha da alt seviye atlar var.
Kaçak at var mı diye baktığımda ise liderliği hiçbir atın ısrarla istemeyeceğini görüyorum.
BROTHER LION önemli kulvar avantajını da kullanarak bence startla beraber arap temposunda numarayı alacak ve düzlüğe bu sayede oldukça sermayeli çıkacak.
Kendisinin bu yarışla birlikte ASLAN ADAM'ın kardeşi olduğunu hatırlamasını ve mücadelesini sonuna kadar sürdürerek geriden gelecek ataklara başarılı şekilde karşılık vermesini bekliyorum.
Dolayısıyla bu at için son kez riski alıyor ve sizlere banko olarak öneriyorum..











İkinci ayakta; çok cazip bir atı ilk sıradan önermek istiyorum; 13 numaralı
KAYABERT..
Sadece boş kalacak at kollayan ya da, 'her boş kalacak at kazanacak olsa' deyip tahminlerinde boş kalacakları en başa alanlar gibi değiliz, gerektiğinde cazip konumdalarsa ve mantık dahilindeyse veriyoruz.
KAYABERT pek ortası olan bir at değil, ya yarışa küsüyor ya da sonuna kadar teslim olmuyor.
Çok fazla pres yemeyeceğini düşündüğüm bu atın sağlık durumu fena değilse bba yapabilir, dikkat..
4 numaralı
MUSLİH AĞA İzmir'de daha bir başka ancak dişine göre rakiplerle, tam mesafesinde yarışacak.. Orta sıralarda konumlanıp yine seri sprintiyle söz sahibi olabilir.
14 numaralı
SONTOŞUR Bursa çimini seven bir isim, geçtiğimiz sene güzel yarışları vardı, bariyer dibinden bir anda gelip gruba hakim olurdu.
Uzun zamandır süren şanssızlığını kırabilir.

Burayı seven ve gidişat avantajı olan
GUBAZ, eküri destekli ÖZGÜRFATİH, kazanma karakteri yüksek REİSHANLI, form durumu iyi CALİBETAY, seri sprintle bitiriciliği olan TAŞRALI, en geride saklanarak giderse GALİÇYA sırasıyla şanslı isimlerdir..











Üçüncü ayakta; 2 numaralı
KAYI OVASI öyle bir grup bulmuş ki son berbat yarışlarını unutturması için fırsat..
Ancak ben rakipsiz tek önermeyeceğim çünkü el değiştiren sorunlu atlarla ilgili bende bir travma oluştu.
Geçen gün Ankara'da arap temposunda liderliği alan EL PROFESSOR daha düzlüğe çıkılır çıkılmaz yarışı bıraktı ve en geri geldi, at bariz sakat sakat koştu..
KAYI OVASI son birkaç yarıştır güle oynaya geçeceği gruplarda 4.5.oluyordu.. Sorunlu atlarla iyi ilgilenen E.Kaya ekürisi KAYI OVASI 'nı elden çıkardığına göre sorun büyük olabilir ancak İZ BIRAKAN gibi sorunlu atı yılın belli dönemlerinde zıpkın gibi yapan ekip aldığına göre sorunları tamamen halledilmiş de olabilir.
Herhalükarda ben yanına at yazacağım..
numaralı 
BU DA BATOR pek çok sorunlu atın olduğu yerde bence bu kadar geri planda kalacak bir at değil.
Kaç yarıştır startı ağır alıyor ve dolayısıyla stili dışı koşmak zorunda kalıyor ama M.Öcal artık sorunu çözmüş olabilir.
BU DA BATOR iyi çıkıp startla beraber liderliği alırsa düzlüğe vites arttırarak girer ve KAYI OVASI 'nı biraz eksik de yakalarsa affetmez.
Ben iki at yazarak şansımı deneyeceğim.













Dördüncü ayakta; açıkçası grupla beraber değil de tek başlarına değerlendirdiğimde hepsi için olumsuz düşüncelerim olduğunu farkettim.
Elbette üç at ön plana çıkıyor ama 4 numaralı
ALWAYS LUCKY önde boş kalacak olsa da maksimum mesafesi 1400 olan bir isim, 1500'ün uzun gelmesinden endişe etmiyor değilim.
Kaldı ki üzerinde tempo bilmeyen ve bu aralar bindiği her atla saçma sapan işler yapan bir jokey var.
3 numaralı
ABJARKIZ yarış içerisinde kusursuz rahatlıkta giden, adaptesi süper olan ancak önündeki atı atlatmakta sorun yaşayan bir isim.
2 numaralı
QUEEN OF PROTI de daha ziyade 1200-1400 metre mesafelerde son verebiliyor ve kuma daha yatkın. Kaldı ki en az 4-5 boy kalacak ve yarış temposu lehine değil.

Hal böyleyken biraz daha arayışa girdim
ve normalde çok daha alt grup atı olan HEADS ABOVE 'ye de Mertcan'dan dolayı, ağır kilo kaldıran HEROES 'e ise son yarış performanslarının hatrına şans verdim.














Beşinci ayakta; 1 numaralı
ADINI SEN KOY'a dikkat çekmek istiyorum.
Bu at Adana kumunda 6-7 ay önce harikalar yaratıyordu.. Şansını çok üst gruplarda deneyince biraz geriye gitti ama bugünkü rakipler dişine göre ve tam mesafesi 1200'de yarışacak.
Pek çok sorunlu atla yarışacak, aman dikkat diyorum..
6 numaralı
GÜRGÜR BABA ilerleyen yaşına ve vermiş olduğu aralara rağmen bana mısın demiyor.. Harika bir adapte ve düzlük boyu akıcı sprint..
Bu mesafede, daha da hafif kumda bir kez daha kolay kazanabilir.

Önde rahat bırakılırsa
ROMANOLUR, en iyi yerde konumlanacak RUSDAMAT, son birkaç yarışı ölçü olmayan HIZLI ASİYE, kuma daha yatkın SİNOPLU MERVE ve Bursa'da çok daha iyi olan TUĞALP sırasıyla şanslı isimlerdir..












Son ayakta ise; 1 numaralı
CARACCIOLO pek çok kez lehine şartlar yakalamasına rağmen 1.lik elde edemedi ama oldukça yaklaştı..
61 kg sıkleti var ve bir şekilde geçilecek at bulmasından dolayı rakipsiz tek olarak güvenemiyorum ama bugünkü yarışta kendisinden başka liderlik isteyecek bir isim bulunmuyor.
Olabildiğince düşük tempoda liderliği almasını veya 2-3 konumlanmasını beklediğim bu safkan artık şanssızlığını kırabilir.
İlk ayak fobisi olanlar tercihlerini bu safkandan yana kullanabilirler..

İstanbul'dan takibime aldığım
AVIATOR, yavaş yavaş kendini bulan KEEPER ON TIME, çok iyi yerlerde konumlanan BRIGHT QUEEN ve artık zamanı gelen SWEETY BELLA sırasıyla şans verdiğim isimler..













2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4
2.AYAK: 13,4,14,10,11,5,6,9,7
3.AYAK: 2,4
4.AYAK: 4,2,3,,1,5
5.AYAK: 1,6,10,3,2,4,5
6.AYAK: 1,,3,8,11,15

Yorumlar

#1 - Bahane - 09.08.2021 20:56

Sayende yedili aldim bugün güzel rakam verdi çok sağol abi senin kuponunun aynısını yedili yolluyorum yedili ayağındaki atını söylediğin içinde ayrıca teşekkür ederim abi iyi aksamlar

#2 - ezabun - 09.08.2021 20:25

Bunu bir ben yaparım sanardım. Bir bana denk gelir.
Oluyormuş demek ki.
Nasip her şey.
Canınız sağ olsun.

#3 - jayjay123 - 09.08.2021 18:27

Şansımız yok yazık oldu

#4 - GÖZGÖZÜM - 09.08.2021 18:11

Bu altılıyı aynen alıp yatıran ben ve benim gibi arkadaşlar için Manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 22 kişilik ücretsiz yer ayarladım doktor arkadaşım var orda,gelecek olanlar bana isim yazdırsın..bana tilki selim hep derdi bu berkay seni bitircek diye,berkay beni bugün bu muhteşem altılıyla bitirdi,daha iyi bir altılı oynanabilirmi bugün?en iyisi buydu,emeğine saglık doktor ama maalesef yaşantıma Manisada devam etmek zorundayım..saygılar..

#5 - Ceco1 - 09.08.2021 17:31

Kaçan balık çok büyük olcak . 1 ata elimiz gitmedi ya. :((

#6 - Ardatunahakan - 09.08.2021 15:56

Emeklerine sağlık Berkay bey

#7 - BERKAY KURT - 09.08.2021 14:05

2 numaralı HIDDEN MONEYS biraz daha iyi gözüküyor..

BROTHER geçilse bile 2.liği kaptırmaz diye düşünüyorum, olur da 3.olursa 1.2.olabilecek atlar; KÜŞNE - GREYHOUND - LA PLATA - LARAMINA - CHAMPION STAR - PRINCE BORAN sırasıyla..

#8 - nizam1952 - 09.08.2021 13:49

Plase içinde bir iki not rica ilk ayak 4 rakip kim olur kacirmiyalim plaseseyi dün sayaende gündüz Ankara'yı aldık emeklerine sağlık senden fazla bir şey istemiyoruz bir iki notbize tüter tesekkurler

#9 - Bahane - 09.08.2021 12:42

Abi yedilideki atinıda soylermisin

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.