DUYURULAR

REZALET KURAL ÜZERİNE.. Kategori adları

REZALET KURAL ÜZERİNE..



Bugün biliyorsunuz yarış sonuçları bizim için kusursuz gidiyor ve herkes altılı ikramiyesine çok yakınken, banko oynadığımız safkan veteriner hekim kararıyla son dakikada yarıştan çıkartıldı.
Atın çıkartılmasına elbette diyecek sözümüz yok, sıkıntı yaşamasa durduk yere çıkartılmaz sonuçta.. Gerçi komik sebeplerle çıkartılan atları da gördük zamanında ama bugünkü konumuz bu değil.
Eskiden 'en fazla ganyan' yani 'efg' saçmalığı vardı.. Çıkan atı bekleyen biri, kuponunun kazançlı sayılabilmesi için ganyanı en düşük olan atın kazanmasını beklemek zorundaydı. Bu skandal kurala sözde düzenleme geldi biliyorsunuz ve artık 'AGF' var..
Bu arada agf'nin gelmesi, bunu mobil uygulama veya tjk.org sitesinden anlık takip edebiliyor olmak süper bir olay, bunda sıkıntı yok.
Ancak acilen düzenlenme gerektiren bazı skandal kurallar var ve bunların en başında da 'ÇIKAN ATLAR' konusu yer almalı..
Altılı ganyan başladıktan sonra yarıştan çıkarılan her at kazançlı sayılmalı, kuponlarımızın kaderini normalde belki de yazmayacağımız ve tutmadığımız bir at belirlememeli..
Altılı ganyan başladıktan sonra kupona müdahale söz konusu değilken favoriyi bekleme şartı koyamazsın, koyamaman gerekir.
Nasıl ki bir yarış 'atbaşı' sonuçlandığında, ikramiyeler ikisinin oynanma oranları baz alınarak ayrı ayrı belirleniyorsa durum çıkan atlarda da aynı olmalı..
Tek yazdığım PELIGROSA benim elimde olmayan veya tahmini mümkün olmayan bir sebepten çıkıyor ve bana müdahale şansı vermiyorsan kupona 'KAYBETTİ' damgası vurman düpedüz hırsızlıktır..
'Favori gelmedi yattın, şanssızsın, güle güle' demek bu resmen.. Diğer anlamı da 'hala bu oyunu oynayacak kadar enayi misin?' demek bu durumda sanırım...
Bu arada daha önce benzer durumdan istifade ederek ikramiye kazanmışlığımız da vardır.. Bu da yanlıştır, haksız kazançtır.. O zaman da bu kuralı eleştiriyorduk şimdi de..
Peki bunun matematiği nasıl olmalı? 
Mesela PELIGROSA kazançlı sayılırsa, kazanan ROCKY GIRL'i tek yazan birine haksızlık olmayacak mı? 
- Hayır olmayacak çünkü agf'leri birbirine eklemek zorunda değilsin, % 15 ROCKY GIRL ile ayrı, % 45 PELIGROSA ile ayrı ikramiye hesaplaman gerekir. 
Müdahale ihtimalinin olmadığı, yani iptal etme şansının olmadığı tüm bahis oyunlarında bu son dakika çıkan atlar kazançlı sayılmalı.
% 16 KATRECİK, % 15 ROCKY GIRL... Bana bu ikisi arasından yeniden seçim şansı tanıdın mı? Tanıman mümkün değilse PELIGROSA'ya oynayan yarışseverleri mağdur etmeye de hakkın yok demektir.
Yani yarışseverler tarafından sadece % 16 olarak güvenilen bir at toplamda % 60 agf ile koşmuş oldu.. Kazanabilirdi de ve biz o zaman da sesimizi çıkarmalıydık.
Sonuç olarak ÇIKAN ATLAR konusunun acilen gündeme gelmesi ve kuralın düzenlenmesi gerekiyor. Umarım yetkililer yarışseverin sesini bir kez olsun duyar ve önemserler.. Aksi halde Yarış 'SEVER' kalacağını pek sanmıyorum..







 

Yorumlar

#1 - Karma58 - 05.08.2021 13:05

Bunlari yazman süper çok iyi olmuş berkay tebrik ederim seni insallah sesimizi duyarlar

#2 - Blackneo - 05.08.2021 12:36

Kalır ne yazık ki yaris SEVER. Adam akıllı organize olup boykot edebilsek.. hep hakkın bize verilmesini beklediğimiz için bu durumdayız. Hak verilmez kazanılır.

#3 - ovacık - 05.08.2021 11:06

Zaten yarisciligin bitise dogru gittigini bulundugumuz bayiilere gelen bolge sorumlulari ve Bayii ler arasinda ki konusmalara tanik oluyoruz sizinde kaleme aldiginiz fazlasi olup eksik olmayan serdenisiniz kaleminize elinize yureginize saglik bu olayi at cikan yerlerde yaris baslama surelerini at ciktiktan sonra 15 dakika izin le seri numaralari girilerek cikan atin yerine ayni seriye ganyan yazarak degistirdi.miss olunsun mesala 5 numara cikti gerek siteden oynayan gerek Bayii den sadece yatirip giden dahada hic bir sekilde baglanti kuramiyan arkadaslar magdur olur kesinlikle olmasinlar ama yapacak bir sey yok ama magduriyet yok denecek duruma gelir nasil olacak derseniz ganyan ikili at cikinca nasil iptal ediliyorsa ornek dunku oyunumuzdan 4te 4 5ci ayak atimiz cikti ek kupon sade devam edenler ibrazli son iki ayaga cifte gibi diger ayaklarda ayni bayiler konturolunde ek kupon tekini degistirip son ayagada ayni atlarini yazmak sarti ile yada 100 liralik ganyanda gelse gecerli olmali

#4 - Etokiev - 05.08.2021 3:09

Kesinlikle haklı bir yazı. Tamamına katılıyorum.
Sosyal medya aracılığıyla bu yazını desteklemek gerekiyor.
Sistemin işleyişi çok saçma sapan.
Değişmeyen tek şey değişim !

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.