DUYURULAR

İKİ NET, İKİ DE RAKİPLİ BANKO - 5 NİSAN BURSA Kategori adları

İKİ NET, İKİ DE RAKİPLİ BANKO - 5 NİSAN BURSA



Bugün Bursa'da zor bir program yok ama çok at yazdığımız yerlerde bir iki plase yakalarsak hatrı sayılır bir ikramiye kazanabiliriz çünkü toplamda üç bankomuz, bir tane de ön planda olan bir safkan var.
1.05 varken, başka bir ayakta favori de olsa cazip de olsa pek tercih edilmeyen bir safkanı tek yazmak ve 1.05'i yıkmak bildiğiniz gibi bizim tarzımız..
Tabi her 1.05'in yanına da at yazmıyoruz ama at yazdığımızda ve cazip tekler dört beş gün boyunca kazanamadığında eleştiriler de hemen başlıyor haklı olarak..
Ama dediğim gibi bu kurgu meselesi biraz da stille alakalı.. Ben 1.05 bankoyu tek yazıp 200 tl'ye yakın şablon verdiğim gün bu işi bırakma noktasına gelmişim demektir.
Mesela dün SAINT LUCIA'yı gözden kaçırdık ve 2 misli altılıdan olduk ama WHITE CREST bankomuzken, TURAP'ı yıkmıştık.. TURAP'ı yıkmayıp iki tekli yapanlar bir iki eklemeyle altılıyı yakaladılar. Kaldı ki BOGDANOVIC bile üçüncü tek olabilirdi.
Tabi ki bu benim bir bahanem değil, ben TURAP'ı ister yıkayım ister yıkmayayım, SAINT LUCIA'yı gözden kaçırmamalıyım ama sizce de bundan daha önemli olan şablonun bel kemiği olan ana bankonun kazanması değil mi?
Bugün de toplamda dört bankodan, daha az tercih edilenlerin yanına rakip önermeyip daha ön plana çıkan atı yıktım. Ama dediğim gibi sizler 1.05'in geçilmeyeceğine inanıyorsanız ( bunun hakkında fikir sahibi olabilmek için kendi bilginiz ve yorum okumak çok önemli) aynısını oynamayıp çok daha farklı kurgular deneyebilirsiniz..











DESTİÇAĞ: Öyle şartlar yakalamış ki bu safkan, kendisinin yanına rakip önermem mümkün değil..
Ahım şahım bir at değil, zaten devamlı da kazandığı falan yok ama bugünkü şartlarda kabak gibi banko olduğunu düşünüyorum.
Bir kere şu atları bi ayırmak lazım; MEHMET BERK, ZİLLİ, RESSAM..
Bu üç safkan hem DESTİÇAĞ'a hem de diğer atlara göre çok daha kaliteler.. Ancak bunlardan RESSAM'ın hazır olmadığı ortada..
MEHMET BERK ise hazır olsa ble hem yabancısı olduğu pistte hem de daha önce hiç adım atmadığı kum pistte yarışacak.
ZİLLİ'ye bakıyorsunuz, bir KAIZBERT yavrusu ve yarış hayatının ilk koşuları gayet parlak ama son yarışlarında geri geri gidiyor.
Dolayısıyla kağıt üzerinde kalite gibi gözüken ancak bugünkü şartlarda pek çok dezavantajları bulunan bu safkanları DESTİÇAĞ'ın yanında yazmak yersiz olur.
Diğeleri de zaten 30 handikap puanına sahipler, geriye kim kalıyor? - CERRAH..
52,5 kg, rakipler çok uygun vs ama Bursa- Kocaeli- İzmir arasında mekik dokuyan ve 7 yaşından sonra hedef olarak her yarışı kazanmaya değil de arada sırada tabelaya girip kendi kendini döndürecek noktaya gelen bir at olarak görmeye başladım CERRAH'ı.. Zaten sıkıntıları olmasa Tutumlu ekürisi satmazdı diye düşünüyorum.
Sonuç olarak burada her yol DESTİÇAĞ'a çıkıyor.. Yol bulma sıkıntısı yaşamazsa aralardan çıkıp kolaylıkla kazanmasını bekliyorum.
BANKOMDUR..

 

 

 

 

 

 

 

 

ATMACAKIZ: Bir önceki yarışında sizlere önerdiğim ancak henüz hazır olmadığı için yokları oynayan safkan nihayet son yarışında kendini buldu..
GOLD FOOT'a saldıran, ONTUĞ'la da kafa burun foto olan safkanın daha ziyade çimci olduğunu, kumda biraz eksik olduğunu hepimiz biliyoruz.
Ancak bu, safkanın kumda adım atmadığı anlamına gelmiyor.. Gayet güzel yarışları bulunuyor.
Bugün ROSA NERA gibi starttan en az 5 boy geç çıkış yapan, NEHİRCAN gibi sonlara kadar iyi gelse bile sonlarda acayip derecede olduğu yerde sayan, ANALUX ve TINAS FIRTINASI gibi vasat rakiplerini bulmuşken güle oynaya bir yarış kazanması gerekir.
Ama tabi güle oynaya kazanması için LADY DERYA'nın baya bir eksik koşması da gerekir.
İlk iki yarışını çimde harika aksiyonlarıyla güle oynaya kazanan LADY DERYA ciddi sıkıntılar yaşayıp bir süre geri alınmıştı.
Galoplarının iyi olduğu söyleniyor ama 209 gün çok ciddi bir ara.. İstediği kadar kalite olsun ATMACAKIZ boş bir at değil.
Dileyenler iki at yazabilir tabi ama ben formunu bulmuş bir ATMACAKIZ'ı geçebileceğini sanmıyorum.
ATMACAKIZ çok beğendiğim jokeyiyle ikinci bankomdur..







 

 



AHMİN: Dikkatli takipçiler, benim yaşça ufak safkanları bu tarz her hafta değişik sonucun çıkabileceği türden koşularda tek tuttuğumu bileceklerdir..
AHMİN grubun tek 4 yaşlı safkanı.. Eskiden genç jenerasyonun ağabey ve ablalarına kafa tutmaları çok zordu ama atçılık her geçen sene geriye gittiğinden 4 yaşlılığından sonra çoğu at sorun çıkarıyorlar ve eski görüntülerinden uzak oluyorlar.
İşte bu yüzden AHMİN'in ŞÜKRÜ'ye kafa tutması, ALTINCI HİS'i falan geçmesi, bu gruptaki en iyi atın rakiplerini geçmesinden çok daha değerli benim için..
Eğer DESTİÇAĞ ve ATMACAKIZ olmasa AHMİN'i start problemine rağmen yıkmazdım ama böylesine sağlam gördüğüm iki tekim varken AHMİN'in start problemi ve yarışın rolanti tempoda geçecek olmasından dolayı sadece favori olarak önererek yanına rakip yazıyorum..

İlk önereceğim at ise
TURGUT USTA.. Son yarışları ölçü olmayan safkan bugünkü yarışta kendisini bir anda önde bomboş bulabilir.. Boş kaldığında Bursa kumunda neler yapabildiğini ise hepimiz biliyoruz.. DİKKAT..
Bir diğer dikkat etmenizi önereceğim isim de
KIRBAÇ..
Bursa kumuna bayılan safkan gördüğü yarıştan sonra galoplarında da aşama kaydetti ve AHMİN'i saymazsak bu grupla baş edebilecek yetenekte..
İlaveten üzerinde Çiçek, 52,5 kg, yarış yavaş geçecek ve 1.kulvardan çıkıyor.. KIRBAÇ müthiş koşacaktır.

Çok daha sonra da sırasıyla;
DÖKERBEY, CANBERAT, BAŞMİMAR, BEYREK, YILDIZABAKAN, CANKOPARAN, MUSON RÜZGARI önereceğim isimlerdir..

Not: Bu koşuda AHMİN - KIRBAÇ plase ikilisi ne verir bilemiyorum ama bahis sevdalıları için denenebilir olduğunu düşünüyorum.





 




 

 



Son ayakta ise; hepinizin tahmin ettiği gibi yazımın başında belirttiğim 1.05 banko işte bu koşuda..
1 numaralı
FRATELLI son yarışında, mesafeyi daha iyi koşan rakibine çarpılarak sonlarda devamını getirememişti ve bunda sıkletinin de etkisi vardı.
Zaten FRATELLI öyle sprinti çok uzun olan bir isim değil.. 400 ile 200 arası dayanılmaz hızlara çıkabiliyor ama bundan daha uzun sprint beklemek yanlış olur.
İşte son yarışında da son derece rolanti geçen bir yarışta BEDWULF'un kesmesi beklenemezdi, uzunu çok daha iyi koşan YILDIZHAN STAR ise FRATELLI'den daha uzun sprint yaptı..
Bugünkü yarışta da 60 kg bir FRATELLI görüyoruz ama mesafe bu kez istediği gibi ve rakipler daha müsait..
Daha önce defalarca geride bıraktığı bir
CLARK KENT var.. Ben CLARK KENT'in 1000 metre sprint yapabilmesine falan bayılıyorum ama FRATELLİ'nin rakibine karşı ciddi bir üstünlüğü var.
Bugün CLARK KENT önde bomboş da kalacak olmasına rağmen FRATELLI lehine dönen mesafede elbette ki bir adım öndedir.
Fakat başlıktan da anlayacağınız gibi; DESTİÇAĞ ve ATMACAKIZ rakipsiz, AHMİN ve FRATELLI rakipli banko adaylarımdır..


CLARK KENT en ciddi rakip, çok daha sonra ise % 5 ihtimalle SERKANBEY diyorum..





 

 

 

 

 

 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,8,2,6,5,14,1
2.AYAK: 8
3.AYAK: 4
4.AYAK: 4,7,5,6
5.AYAK: 5,,4,11,,6,7,3,9,13,14,12
6.AYAK: 1 / 3,,,4



MİSLİ ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,8,2,6,5,14,1
2.AYAK: 8
3.AYAK: 4
4.AYAK: 4,7,5,6
5.AYAK: 5,,4,11
6.AYAK: 1,,3



NOT:
Birinci koşuda TOKATÇI'nın rakibi WEST GROVE olabilir..
Ayrıca tek tercihini
AHMİN, FRATELLI'den yana kullanacaklar için DESTİÇAĞ'a rakip CERRAH  başta olmak üzere BERKEBEY'le birlikte yorumda belirttiğim atlar; ATMACAKIZ'a rakip ise LADY DERYA olabilir.
Ama tekrar söylüyorum; hadi
LADY DERYA neyse de özellikle DESTİÇAĞ'ı yıkmanız taraftarı değilim. Çünkü oraya at yazdığınızda kazanması halinde kupon çöp oluyor.
Bol şanslar..



 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.