DUYURULAR

HARİKA PROGRAM - 16 MAYIS İSTANBUL Kategori adları

HARÄ°KA PROGRAM - 16 MAYIS Ä°STANBUL



Tüm BeÅŸiktaÅŸ'lı dostların ÅŸampiyonluklarını kutlayarak baÅŸlamak istiyorum.

Bugün harika koÅŸuların olacağı programda ise tüm atlarımızın ayaklarının düz basmasını temenni ederim.
Birinci altılıyla alakalı bir deÄŸerlendirmem olmayacak, bence çok daha güzel koÅŸular varken sizler de bulaÅŸmayın.






Birinci ayakta; 4 numaralı
BEKÄ°R'i tek yazıp bir çılgınlık yapmayı düÅŸünmedim deÄŸil aslında..
BEKİR buradaki atların tamamından daha kaliteli ve kariyerli bir isim.
Kış aylarını boÅŸ geçen safkan alakası olmadığı kaba kumda yarış gördü, en son da kendisine son derece kısa gelen mesafede gücünü gösteremedi.
SaÄŸlık durumuyla alakalı en ufak bir problem görmediÄŸim bu safkandan tam mesafesinde harika bir performans bekliyorum.
Ufak bütçeli alternatif kuponlar tek bile deneyebilirler.
Åžunu da belirtmek gerekir; yarışta net bir süratli at yok.. Muhtemelen ÅŸansı olmayan tek isim KARAKEÇELÄ° koÅŸuya tempo verir.
YARISSA mutlaka önlerde yer tutacaktır, keza GÜLDÜR GÜLDÜR de öyle..
Aslında 3.4.lükte yer tutan atların bu rolanti tempoda 1-0 önde baÅŸlaması gerekir ancak öyle bir yarış ki hiçbiri güven vermiyor.
BEKÄ°R beklediÄŸim performansı yansıtamazsa burada yatmaktan çok çekindiÄŸim için KARAKEÇELÄ° hariç tüm safkanlara ÅŸans veriyorum.










İkinci ayakta; 8 numaralı
SUN TIME baÅŸka bir ayakta saÄŸlam bir banko bulana kadar rakipsiz tekimdi ancak beÅŸinci ayakta çok daha güvendiÄŸim bir isim görünce SUN TIME'nin yanına ÅŸimdiye kadar onu iki defa geride bırakan JOHN COFFEY'i de yazmak istedim.
SUN TIME'nin Ä°stanbul çiminde iki tane yarışı var, bunlardan bir tanesini çok net kazanırken, diÄŸerinde ise 1200 kısa geldiÄŸi için 4.kalıyor.
Bana göre ideal pist ve mesafesi 1400-1600 ama ÅŸartlar lehine olduÄŸunda, uzun mesafeyi de çok güzel yaptığını bizlere Adana'da göstermiÅŸti.
CAMBAZ - HANDSOME HERO - GANANDA SOLO gibi atları önüne alıp 3.4.lükte yer tutarsa düzlükte bu atın bindirmesini yaptığında gruba çok rahat hakim olmasını bekliyorum.

JOHN COFFEY'in ise dezavantajı çok uzun aradan sonra gelip yarış kazanması oldu.. Laktik asit birikiminden kaynaklanan aÄŸrıları varsa bu kez benzer bir performans gösteremeyebilir.
Ancak son dönemde atlarımızın bu durumundan çok daha az etkilendiÄŸini çeÅŸitli örneklerle görmüÅŸtük.
Sıkleti azalan, Müslüm Çelik'e dönen ve rakım avantajı bulunan bu safkandan dinçlik engeline takılmazsa bir 1.lik daha gelebilir.
Zira SUN TIME'yi bir defasında fotoda avladığını, diÄŸerinde ise 5 boy geçtiÄŸini hatırlatırım..
Sonuç olarak bu ayağı iki atla geçiyorum..











DiÅŸi Tay Deneme KoÅŸusu'nda; 4 numaralı
Ä°LLÜZYON'un Kasım ayında yapılan ÇALDIRAN KoÅŸusu'nda, REAL RUNNER - ANADOLU ASLANI - GÜLÜM OSMAN - FIERO MIO gibi bu senenin Gazi için en büyük favorilerini geçmesi aslında çok ÅŸeyi anlatıyor.
Geçen sene Eylül'de ise hemcinslerini 4 boy farkla adeta ezerek geride bırakmıştı.
Bu sene gördüÄŸü yarışta KARKIZ'ı en ciddi rakibi görüp daha önce hiç gitmediÄŸi 2.3.lükte gidince son metrelerde ATOMIC BLONDE daha yüksek hızlara çıktı ve Ä°LLÜZYON 2.likle yetindi.
Ancak dikkat edilmesi gerekilen ÅŸuydu; ATOMIC BLONDE 'hadi' der demez çokçabuk cevap veren bir at, o sırada Ä°LLÜZYON'dan sıyrılması evet normal ama son metrelere doÄŸru tempo kaybederken Ä°LLÜZYON gücünü almış geliyordu ki yarış bitti.
Dolayısıyla akıllara tek bir soru yerleÅŸti; acaba KARKIZ'ı rakip görmeyip ATOMIC BLONDE'nin arkasında saklansa 1.miydi?
Bence kesin 1.ydi.. Hatta buna 'bence' demek bile at yarışı doğasına aykırı bir cevap olur, % 100 1.ydi..
Bugün artan kondisyonuyla, bundan da önemlisi 200 metre uzayan mesafede izleyeceÄŸiz kendisini..
Bu, ATOMIC BLONDE için kesinlikle bir dezavantaj olacakken, Ä°LLÜZYON için avantajdır..
Peki ATOMIC BLONDE tamam da, ya
LIGHT OF DARKNESS ve JACINDA ??
Evet bence de öncelikli rakiplerdir.. Özellikle
LIGHT OF DARKNESS geçen sene rakibi karşısında çaresiz bir görüntü verse de git gide iyiye gitmesi unutulmamalı.
Bundan da ziyade yarışta net bir kaçak at yok, muhtemelen LUCKY NEKO tempo verir, AGE OF LOVE de 2.likte yer tutar.
Özcan bu atların arkasında 3.lükte yer tutar ve koÅŸu beklediÄŸim düÅŸük tempolarda geçerse, Ä°LLÜZYON'un atakları
LIGHT OF DARKNESS'i yakalamaya yetmeyebilir.
JACINDA ise Ä°stanbul'da ÅŸu an için geçilmez.. Evet ilk kez böylesine önemli rakiplerle koÅŸacak ama harika bir aksiyon yapısı var ve ciddi bir jokey avantajı..
Çok sürprizde ise
BOUVET diyeceÄŸim.. Evet Ä°LLÜZYON'un en eksik olduÄŸu yarışta bile arkada 3.kaldı ama fotoya giriÅŸi bence Ä°LLÜZYON'dan daha iyiydi.
Tesadüf müydü, aÅŸama kaydedebilir mi bunları bugün göreceÄŸiz ama o fotoya giriÅŸe göre bence bir çarpı atılabilir.

LAETITA ve SON OF CALYPSO da iyi koÅŸmasını beklediÄŸim ama 1.lik ÅŸansı düÅŸük, daha çok tabela diplerinde yer bulmasını beklediÄŸim isimler..











Dördüncü ayakta; 5 numaralı
ARÄ°FÇO genelde yıldızımızın barışmadığı bir safkan..
Geçen sefer kendisine çok güvenmiÅŸtim ama beni ciddi anlamda yanıltmıştı.. Ä°yi bir biniÅŸe raÄŸmen gram iÅŸlememiÅŸti.
Bu kez rakipler biraz daha diÅŸine göre olacak, çok geç çıkmazsa Müslüm'le gerçek kimliÄŸine bürünebilir, net favorimdir..
1 numaralı
MAVRA'nın kazanması tamamen gününde olmasına baÄŸlı, yoksa lehine ya da aleyhine ÅŸartlar falan hikaye..
Uzunları biraz daha eksik bunu biliyoruz ama iyi start alırsa yarışta kaçak bir at yokken normalde sprint yememesi lazım.
6 numaralı
CEVHERÄ°ZADE sentetik piste bayılıyor ve Hışman'la uyumları olaÄŸanüstü.
200 günlük arasına raÄŸmen uygun rakipler yanında etkili bir dinçlik performansı gelebilir.

Uzun sentetiğin olmazsa olmazı
AFACAN ve tecrübeli isim SÄ°NANLI sonraki rakiplerdir..















 

BeÅŸinci ayakta; banko olarak önereceÄŸim isim 3 numaralı LUNA LOVEGOOD olacaktır.
Yarışsever de farkında, son üç yarışındaki totosu 3-3-6 olmasına raÄŸmen neredeyse favori çıkacak.
Bu eÅŸsiz kısrağın geçen sene DTD'de benzer rakiplere neler yaptığını hepimiz hatırlarız.
Genelde atları temposunun altında koÅŸturan KarataÅŸ'a raÄŸmen 11-11 tempolarla MOORLAND'i , PRIOR'u, ÇÄ°RÇUZ'u geçmedi, adeta sahadan sildi.
G1 Karadeniz'de ise CHERI CHERI LADY koÅŸuya tempo verdi ve LUNA 3 gitmek durumunda kaldı, düzlüÄŸe çıkılmadan da ciddi bir aksilik yaÅŸayınca safkan gücünü gösteremedi.. Buna raÄŸmen PRIOR'a, o güne kadar en silik LUNA LOVEGOOD'u izletmesine raÄŸmen aynada teslim oldu.
Devamında zaten sorunları oldu ve geri alındı..
Bu sezon gördüÄŸü yarışta nefes bakımından biraz eksik olan ve önde de koÅŸuya tempo veren VAHŞİKIZ olunca ÅŸansı azalan kısrak, bugün ise inanılmaz lehine ÅŸartlarda yarışacak.
LiderliÄŸi isteyecek tek bir at bile yok kendisinden, dolayısıyla koÅŸuya istediÄŸi gibi tempo verebilecek ve çok daha nefesli gireceÄŸi için bir anda farkı 4-5 boy'a çıkarabilecek.
Bence bu rakiplerinin hiçbiri LUNA'yı geçmeyi bırakın, farkı 3 boyun altına indirecek kapasitede deÄŸiller.
Dolayısıyla LUNA LOVEGOOD benim tereddütsüz bankomdur..















Erkek Tay Deneme KoÅŸusu'nda; bu sene riske girmeyeceÄŸim çünkü riske girmek için Gazi'yi bekliyor olacağım. Bu yarış da Gazi için iyi bir yarış gözüne sahip olan herkese gerekli ipuçlarını verecektir.
14 numaralı
REAL RUNNER geçen sene Sakarya'ya, yani Kocakaya ile bir araya gelene kadar ahım ÅŸahım beÄŸendiÄŸim bir at deÄŸildi.
Yüksek hızlara ulaÅŸamıyor gerekçesiyle ANADOLU ASLANI - GÜLÜM OSMAN tarzı atların hep gerisinde kalır diye düÅŸünüyordum.
Ancak 1800'de iÅŸler tersine döndü ve REAL RUNNER Sakarya KoÅŸusu'nda son 400'de rakiplerinin arkasında tutuyor, ataÄŸa kalkacağı yolu arıyordu..
Åžimdi soru ÅŸu; GÜLÜM OSMAN yüksek tempolara girdiÄŸi, ANADOLU ASLANI da erken yürüdüÄŸü için mi REAL RUNNER kazandı yoksa herhalükarda 1800'de daha güçlü olan REAL RUNNER'miydi?
Safkanda dediÄŸim gibi inanılmaz bir ciÄŸer var ancak dediÄŸim gibi Sakarya'ya kadar belirli hızlara ulaÅŸamıyordu.
Bu sezon gördüÄŸü tek yarışta ise 5 atta 4.olmasına raÄŸmen bir tane bile kamçı yemeyerek diplerinde yer alması 'bir dahaki yarış görüÅŸürüz' mesajı veriyordu.
Benim uzayan mesafeler için ÅŸimdilik net favorim
REAL RUNNER'dir.. 1600'de ise sınırları zorlaması gerektiÄŸi bir gerçek..

ANADOLU ASLANI geçen senenin başından beri aksiyon yapısını hepsinden daha önde gördüÄŸüm isimdi..
Ancak KarataÅŸ'ın bir tık erken yürüse de kusursuz biniÅŸine raÄŸmen mücadelenin sonlarına doÄŸru tükenip 3.kalması beni ciddi anlamda hayal kırıklığına götürdü.
ANADOLU ASLANI'nın sprint mesafesi bence ÅŸimdiye kadar hiç doÄŸru ayarlanamadı evet ama ÅŸu konuda net yanıldığımı da itiraf edeyim; REAL RUNNER de GÜLÜM OSMAN da, ANADOLU ASLANI'ndan çok daha güçlü atlar..
Ben Mehmet Kaya ile enteresan bir uyum yakalayabileceÄŸi ve mesafe 1600 olduÄŸu için vazgeçmeyeceÄŸim. Muhtemelen bu, kazansa bile kendisine son kez vereceÄŸim ÅŸans olacak..


Ankara'da TRON'a geçilmiÅŸ olsa da düÅŸük tempo engeline takılan
GÜLÜM OSMAN'ın saÄŸlık durumu harikaydı.
SAKARYA'da bence Özcan gereksiz tempolara kalkıştığı için 2.oldu safkan, sabırlı olsa REAL RUNNER'le kafa burun bitirebilirdi en azından.
Özcan bu kez sabırlı olursa gücünün sınırlarını bilmeyen bu at 1.liÄŸin güçlü adaylarındandır..



BURGAS'ın da bu atlara karşı sadece 1600'de şansı olabileceğini belirteyim.
Mesafe uzadıkça geçilmesi son derece kolay bir at olacaktır ama 1600'de, çıkabildiÄŸi tempoları düÅŸündükçe favori çıkmasına ÅŸaşırılmamalı..
Yer tutma konusunda hiçbir problemi olmayan ve direktiflere müthiÅŸ karşılık veren bu safkanın ÅŸansını inkar edemem.


Son olarak da
FIERO MIO diyorum.. Bana göre son yarışını tamamen Ahmet Çelik'in kusursuz yer tutması ve akıllıca hamlesinden dolayı kazandı ama bu demek deÄŸildir ki 'bu kez olmaz'..
Sadece ÅŸu konuda sıkıntı yaÅŸayabilir; gerilerde beklerse,1600'de bir anda hızlanarak tüm rakiplerini bir bir geçebilecek özellikte bir at deÄŸil.
Bence bugün bu ÅŸartlarda bile kazanırsa Gazi'nin favorisi olur ama hissiyatım yarışa karışmayabileceÄŸi yönünde.. Yine de bulunduruyorum..














2.ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 4,5,7,8,9,1,10,6,2,3,11
2.AYAK: 8,9
3.AYAK: 4,,7,5,,2,3
4.AYAK: 5,1,6,3,8
5.AYAK: 3
6.AYAK: 14,7,1,4,6


 

Yorumlar

#1 - alifb_34 - 16.05.2021 19:11

Uyeligimizin bitimi pazar gününe denk geldi faydalanamadik tebrikler berkayim başarıların daim olsun inşallah kardeşim bulan arkadaslara hayirli olsun

#2 - Edil3345 - 16.05.2021 18:15

Tebrikler Kral

#3 - rasimcorak - 16.05.2021 18:10

tebrik ediyorum sevgili berkay.

#4 - hellboy1971 - 16.05.2021 17:50

Tebrikler Berkay yine sanat icraa etmiÅŸsin.

#5 - Frequency001 - 16.05.2021 17:50

Tebrikler...

#6 - erdennuriey - 16.05.2021 17:42

Tebrikler kardeşim emeğine sağlık

#7 - ertan77 - 16.05.2021 17:40

Tebrikler, emeğine sağlık

#8 - UMUT ÖZEN - 16.05.2021 17:36

İSTANBUL Tahminlerin için teşekkürler .cesaret olunca tahmin de kolaylaşıyor.daim olsun..iyi çalışmalar.

#9 - Ceco1 - 16.05.2021 17:25

Tebrikler harikasın. Daim olsun

#10 - Merdal16 - 16.05.2021 17:24

Tebrikler Tebrikler Tebrikler

#11 - ezabun - 16.05.2021 13:58

Tay denemelerde sıralama alfabetik sıra ile. Bu hep böyle miydi ve ben yeni mi gördüm, yoksa yeni bir şey mi?
Bu arada 92 den beri yarışları takip ederim...
Öğrenmenin yaşı yok...

#12 - Ferhatxxxx - 16.05.2021 13:01

Dünden beri ilk 2 ayağı çözmemiştim. Sayende 2. Ayağı 2 isimle geçeceğim çok teşekkür ederim

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.