DUYURULAR

BİR GARİP FOTO FINISH? Kategori adları

BİR GARİP FOTO FINISH?


Bildiğiniz gibi Pazar günü Şirinyer'de tarihi bir gün yaşandı.
Her zamankinden daha kalakabalık olan İzmir hipodromunda gelen yarışseverlerin çoğu şampiyon safkan CANKARDEŞLER'i izlemek için oradaydı..
Altılı favori plase şeklinde giderken gündeme damgasını vuran yarışın saati geldi..
Kendi gruplarında çok başarılı safkanlar vardı ama eski formuna ulaşmış bir CANKARDEŞLER yanında haliyle kimseyi gözümüz görmedi.
Alt gruptan gelen EGEBEYİ'nin ne kadar dayanıklı ve inatçı bir at olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz ama bu kadarını ilgilileri dahi beklemiyordu heralde..
CANKARDEŞLER kolay tempoda gidip düzlükte dışarıya çıkarak başladığı sprintiyle ara kapattı ve rakiplerinden sıyrıldı..
Selim Kaya'nın ertesi günkü röportajında söylediği şey, yarışseverin uğultusundan korkup kendisini içeriye doğru atmasıydı.
Jokeylerin kaybettikleri yarış sonrası suçu başka şeylerde aramalarına alışkınız ama S.Kaya keşke biraz daha inandırıcı bir gerekçe sunsaymış..
At gününde mi değildi, yoksa yine kanama mı yaptı bilemiyorum ama şu bir gerçek ki CANKARDEŞLER baya baya durdu..
İçeriye doğru yattığınızda kamera açısından dolayı biz hızlanmış gibi görürüz ama bu yanılgıdır.. Halbuki aksiyon kaybeder ve dışarıdaki at her geçen metre ara kapatır.
Şirinyer'de gerçekleşen olay tam da buydu.. Şampiyon içeriye doğru yatıp tempo kaybederken EGEBEYİ yeniden hırslandı ve atağa geçti..
Bundan sonra ise hem Şirinyer'deki hem de ekran başında izleyen yarışseverleri iki kere şok bekliyordu.
CANKARDEŞLER'in geçildiği şokunu henüz üzerimizden atamamışken 2 dakika sonra foto fınısh sonucu açıklandı ve 1. CANKARDEŞLER ilan edildi..
En kritik fotolarda bile yarışsever % 90 oranında 1.yi bilir çünkü artık tecrübelidir.. Kaldı ki bu foto kritik falan değildi, bana sorarsanız foto fınısh sonucunu heyecanla bekleyen tecrübesiz yarışsever bile çok azdır çünkü herkes kazananın EGEBEYİ olduğundan emindir..
Daha sonra olay kısa sürede özellikle sosyal medyada büyük yer edindi.. Basının önde gelen isimleri ilk başta aksiyonla CANKARDEŞLER'in kazandığını savunup kendilerini komik duruma düşürürlerken daha sonra birinin 'kamera açısı yanıltıcı' tezine sarıldılar..
Finalde ise yarışseverin hemen her konuda olduğu gibi bunda da yanıldığı, aslında CANKARDEŞLER'in hep önde olduğu, kamera açısından dolayı biz yeni yetme yarışseverlerin kazananı EGEBEYİ olarak gördüğümüz sonucu çıktı..
Tabi ki ben buna gülüyorum, daha önce foto fınısh'te oynama yapılma ihtimalini aklıma dahi getirmiyordum ama bu yarışı net olarak EGEBEYİ kazanmıştır ve bundan sonra benim gözümde foto fınısh asla güvenilir değildir.
Esas noktayı ise kendilerini otorite sananlar değil, Şirinyer seyircisi ve yarışsever koymuştur.
Kupa töreni yuhalamalar eşliğinde apar topar bitirilirken, kuponlarında tek olan CANKARDEŞLER 1.ilan edilmesine rağmen daima haksızı ve mağduru savunan yarışseverin tepkisi gelecek adına umut vericidir..
Çünkü şans eseri ve bana göre şaibeli devam eden kuponumuz yarın öbür gün CANKARDEŞLER'i yıkan yarışseverin haklı ahından dolayı bizim başımıza gelebilir.
Ben bu olayda bile menfaati uğruna yorum yapan sözde otoriteleri kınıyor, kuponlarında CANKARDEŞLER tek olmasına rağmen kazananı! yuhalayan İzmir seyircisini gönülden tebrik ediyorum.
Her şeye rağmen % 95'in haksızlığa karşı dimdik durması gelecek adına umut vericidir..
Yazımı EGEBEYİ'nin ilgililerine geçmiş olsun diyerek bitiriyorum..





 

Yorumlar

#1 - ogndnc - 13.03.2017 11:50

Kesinlikle egebeyi kazandı , ben kuponu mı bile yırtıp atmıştım .

#2 - aligenco - 01.03.2017 13:00

Cok Acik sekilde Egebeyi gecti.Selim in kardeslerini kaybetmesi, duzensiz at binmesi nedeniyle elini kolunu sallamaktan Baska birsey yapamiyor. Gunduzeli nin gayretine bakin, Selim in gayretine...Kamciyi kaldirmaya gucu yok gibi...Ancak Allah sabir versin , kolay degil kardes acisi ...Biraz dinlenmeli bence...Hem ruhen hem bedenen....

#3 - privatered - 01.03.2017 12:26

Peki Egebeyi'nin sahipleri yani Gündüzeli ekürisi bu olaya neden ses çıkarmamıştır. Al gülüm ver gülüm olmasın. Bence bu kokuşmuşluğun içerisinde Gündüzeli ekürisi de var .

#4 - yagkar11 - 01.03.2017 12:19

Dunku yorumlarin icin tebrikler

#5 - yagkar11 - 01.03.2017 12:16

Berkay bey sizinde dediginiz gibi yaris fotoluk bile degil baya baya EGEBEYI yarisi kazandi

#6 - zago1977 - 01.03.2017 12:06

bu gunuın tahmınlerını göremıyorum berkay bey..

#7 - atınc35 - 01.03.2017 11:52

Bencede Egebeyi kazandı yarışı yıllardır oynarım fotoda yanılmam ama fotoyu verince şaşırdım

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.