DUYURULAR

GULFSTREAM PARK - 29 MART Kategori adları

GULFSTREAM PARK - 29 MART



Öncelikle kaynak soranlar için şunu söyleyeyim; ben Gulfstream Park'ta koşan tüm safkanların yarışlarını youtube.com'dan izliyorum..
Çok önceden İngiltere yarışlarına çok çalışırdım, o dönemden attheraces.com'u pratik şekilde kullanmayı hatırlıyorum.
Kimin nerede ne zaman koştuğunu, kulvar numaraları, oranlar vs hepsini attheraces'ten kontrol edip, yarış videolarını ise dediğim gibi youtube'den açıyorum..
Eskiden İngiltere yarışlarını racinguk ve attheraces verirdi, sadece oradan bakarım ama şu anda konumuz Abd yarışları :)
Youtube'de Gulfstream Park ve Tamba Bay hipodromlarında koşulan her koşuyu youtube'ye yüklüyorlar.
Merak edenler için bunu belirtmiş olayım..

Bir de vip üyelikler için tekrar şunu söyleyeyim:
Yerli yarışlar başladığı an, 20 Mart tarihinde kimin ne kadar üyeliği kalmışsa oradan devam edecek, herhangi bir mağduriyet söz konusu değil.
Birkaç kişi 'yabancı yarışa tahmin verdim, onlara sayın' diyeceğimi falan tahmin etmiş ama böyle bir şey yok, yabancı yarış tahminleri herkese açık, ücretsiz..






Birinci ayakta; yurtdışı oranlarında şu anda ağır favori konumda olan isimlerden biri 13 numaralı
STARLIT DAYDREAM..
Safkan tek bir yarış koşuyor ve onda da ciddi favori çıkıyor ama liderliği çok rahat alıp boş da kalmasına rağmen o gün 1 e 7 oranıyla koşan PRAIRIE WINGS kendisini daha kötü sürülmesine rağmen gelip geçiyor.
Bugün PRAIRE WINGS ne yazık ki yarıştan çıktı ama ona bu şekilde çaresiz kalmasına rağmen neden bu kadar net favori anlamış değilim.
Kulvarı da sıkıntı olduğundan tek yazmayalım, birçok kapalı kutu at var.
Sıralamam şablonumdadır..








İkinci ayakta; 9 numaralı
I AM MAGICAL en çok beğendiğim isim oldu..
Aralık 8'te start aldığı yarışında çok ciddi bir aksilik yaşamasına rağmen fotoya çok diri girerek ciddi bir handikap puanı kazanan safkan sonrasında koştuğu yarışında ise jokeyi tarafından önlere yakın götürülmeye çalışılınca düzlükte erkenden enseye bastı.
14 Şubat tarihinde iyi ki buraya tahmin vermemişim çünkü bu iki aksilik yaşadığı yarışlardan sonra ben kendisine çok güvenir ve sapasağlam tek önerirdim.
3.5 oranıyla 3.olmuş..
Ben favoriden daha iyi bir at olduğunu düşünüyorum, yeter ki sabırla beklesin..

Rakipler;
TRIESTE, BEAN COUNTER ve SHE FLED THE SCENE şeklindedir..











Üçüncü ayakta; en beğendiğim isim 1 numaralı
MUD PIE oldu..
Aslında tek yazmayı düşünmedim değil çünkü burada da yurtdışında da favori olarak gösterilen DR POST tam 266 gündür start almıyor.
Gerçi burada 500 gün ara vermiş bir atın bile kolay kazandığına tanık olabiliyoruz ama bunlar daha tay, bence etkilenecektir..
22 Şubat tarihli yarışında en geride sabırla bekleyen ve 800'de müthiş bindirmesi, düzlükte de harika sprintiyle 2.lik elde eden safkana ben adeta bayıldım.
Bugün doğru yerlerde giderse, kulvarı da ciddi avantaj olduğundan düzlükte bunlara üstünlük kurmasını bekliyorum.
Alternatif tek adayımdır..


DR POST, NOCTURNAL ve SUPERFECTO rakiplerdir..


Dördüncü ayağa çizgi sonrası üç at daha yazmaya karar verince burada 3-4-5 no'lu safkanlara yerim kalmadı..












Dördüncü ayakta; en beğendiğim safkan 2 numaralı
REBELDE oldu..
Aslında CASTAGNO idi ama o yarıştan çıkınca ibre REBELDE'ye kaydı..
CASTAGNO'nun temiz kazandığı bir yarışta en geride gidip düzlükte müthiş akıcı sprint yapan bu safkan, fotoya da süper girerek 3.olmuş.
Ondan önceki yarışında da hiç ezilmemiş, dereceye giremese de elinden geleni yapmış.
Çok uzun bir sprint yapar mı emin değilim ama burada BLAZING DESIRE ve MYSTERY BANK gibi iki favorinin kaçma ihtimalleri varken, hatta plase JUSTIN'in de önlerde gittiğini varsayarsak gerilerde bekleyen REBELDE'nin temiz bir yarış kazanabileceğini söyleyebiliriz..

En ciddi rakip ise
JUSTINTHENICKOTIME.. Genelde kaçıyor ama bugün iki tane net kaçak at varken, arkalarına yerleşip 3 giderse sprint şansı tanımayabilir..

Benzer yarışlarda çok da ezilmeyen
STORM RISK ve iki kaçak favori ile bu ayağı sağlama alalım..












Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
MOROCCO olacaktır..
Ekim ayının sonu ve Kasım ayının başında 2.ve 1.lik elde eden safkan, 5 Aralık tarihinde ise biraz sert gruba çıktı ve elinden geleni yapsa da gücü yetmedi.
Benim dikkatimi çeken ise son üç yarışı oldu..
Ocak ayında start aldığı yarışında 5.lik elde ederken, rolanti tempoda en geri gidip düzlükte de içeriden hücumlarına başlamış, yavaş yavaş gücünü alırken de dışarı çıkmış ama yarış bitmiş.. Çok yakın ara 5.liğe bayıldım..
Sonrasında çok kalabalık bir yarışta, her şey güzel giderken en gerilerden 3.lüğe kadar dolduran, düzlükte ise normalde kesip 9.luğa gerilemesi gerekirken 3.lüğü kurtaran safkan burada daha da takdirimi kazandı çünkü bence berbat bir binişti..
En son yarışında ise grup daha da sert ve başarılı performanslarına rağmen 1 e 33 oranı olmasından bunu anlayabiliyoruz.
Anlayamadığımız ise Paco Lopez'in hayatı boyunca en geride giden bu atla, ölüm temposunda liderliği alıp düzlükte yarışı bırakması..
Acaba doldurup kalabalık yarışta 3.olunca, 'biz kaçarsak daha iyi olacak sanki' diye mi düşündüler..
Herhalükarda son yarışı ölçü değil..
Bugün dişine göre rakiplerle yarışacağından, ister önde gitsin isterse beklesin, ben son metreleri çok gayretli koşan bu attan 1.lik bekliyorum, bankomdur..











Son ayakta ise; bir tane bile atı izlemedim.. Eküriler ağır favori, boşuna at yazmış olabilirim ama biraz da kasten çalışmadım.
MOROCCO gibi cazip at bulmuşken % 55 de bizim için patlasın.. Tabi önce oraya kadar gelelim..






 

2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,13,7,5,4,12,11,8,2,3
2.AYAK: 9,3,1,4
3.AYAK: 1,,12,6,2
4.AYAK: 2,6 / 7,1,4
5.AYAK: 4
6.AYAK: 8,5,6,4,1



Not:
Şablonda beni rahatsız etme ihtimali olan tek yarış üçüncü ayak.. Dediğim gibi dışarıda kalan atlar 3-4-5 olarak gözüküyorlar.
Olur da dördüncü veya altıncı ayakta riske girerseniz bu atlara da çarpı atmanızda yarar olabilir.
İyi şanslar..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.