DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 17 MART Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 17 MART



Birinci ayakta; gidişat açısından ele alalım yarışı..
SAYGON kimselere liderliği bırakmayacaktır, tüm safkanlar da SAYGON'un temposunu kabul edecek ama çok sayıda safkan 2.3.lüğü alma gayretinde olacak.
AKALP, FORDTA TEK, ŞİMŞEKKRAL, GÜNDOĞARKEN de sert başlayıp en iyi yeri alma uğraşı verecekler.
Fakat bu tip yarışlarda liderliği alan 1-0 önde başlıyor çünkü 2.3.4.lüğü almak isteyen atlar da, liderliği isteyen at da aynı eforu sarfediyor ve aralarında güç farkı yoksa, ilk 300 metreden sonra yarış da düzlüğe kadar aynı tempolarda seyredeyse kaçak at bitiriyor.

SAYGON defalarca bizlere benzer yarışlar izletti.. Çok şanslı..
Ama, hadi diğerlerini geçelim,
AKALP diye bir at var ki 2.likte gitmesiyle öndeki ata pres yapması arasında bir fark yok, çok enteresan şekilde yoruyor öndeki atı ve daha da enteresan olan kendisi diri kalıyor.
AKALP, SAYGON'dan kurtulur, geridekilere de direnirse şaşırmamak gerekir, tam mesafesi..

CANIMBABAM bence sprintiyle bu iki süratli atı avlayabilecek tek isimdir.. Diğerleri zaten önlerde yer tutayım derken SAYGON ve AKALP'in arttırmaları sonucu dağılmama uğraşı verecekler ama CANIMBABAM en sert tempolarda bile 5.6.lık civarı kolay gittiği için şayet kanama yapmazsa tuta tuta gelip hakim olabilir.
Ben risk alıyor ve bu ayağı 1-2-3 no'lu atlarla geçiyorum..


At yazmak isteyenler için sonraki sıralama: 8,7,6,5













ARDABEY: Gücüne ve dayanıklılığına bayıldığım bir at, temposu bozulacağında ayrı, önde yalnız kalacağı yarışlarda ayrı değerlendirmek gerek kendisini..
Geçen sefer hiçbir at kendisine pres uygulamıyorken durduk yere tempoyu yükselten A.Kaçmaz, bu ara sentetikte çıldıran BALALAYKA'ya av olmuştu.
Oysaki sabit tempolarla devam etse bence yakalanır gibi olup tekrar tazelerdi, sonuçta Kaizbert.. Ama tekrar tazeleyecek güç bırakmadı atta..
C.Karademir'le olan istatistiği çok iyi, tek bir biniş, onda da 1.lik ve üstleik hayatının ilk yarışı..
İdmanlarında öncesinden beri birliktelikleri var.
Bugünkü gidişata baktığımızda, SARDUR, YENER, ULUBİLGE, SARRAFHAN gibi isimler önlerde olacaklar ama hiçbiri ARDABEY'in temposunu bozamaz, bozmak da istemez.
Sadece HİMAYUN diye bir at var, Ketme'den dolayı o sopa kamçı gidebilir ancak onun da son yarışında 6-7 boy kaldığını görüyoruz..
Olur da HİMAYUN kalırsa, ARDABEY en dışarıdan çok da fazla güç harcamadan gelecek ve liderliği istediği tempolarda alacaktır.
Öyle her yerde akan, git gide fark açan bir at değil, sonuna kadar direnmeye çalışacak ama o gayreti gerçekten takdiri hakediyor..
Ufak veya misli kuponlar için bankomdur..

 

Sevdiği Kocaeli pistinde KAYALASKA en ciddi rakip olurken, HOLİGAN, BABÜRBEY, YENER, KURTULUŞBEY sonraki ihtimallerdir..


At yazmak isteyenler için sonraki sıralama: 7,6,8,12













KING OF THE FIRE: Normalde CEMAL BABA daha çok beğendiğim ve sevdiğim bir isim ama kısada bile beni çok kez hayal kırıklığına uğrattı.
KING OF THE FIRE ise daha ziyade bir orta mesafe atı ve ara verdikten sonraki dönüşlerini beğeniyorum..
SAVAŞ ATI'nın liderliği alacağı, TREVI FOUNTAIN'in de 2.likte yakın takipte olacağı bu koşuda CELAL BABA ile birlikte 3-4 olarak takip etmesini beklediğim bu safkan benim net favorimdir.
En ciddi rakipler
CELAL BABA ve SAVAŞ ATI olurken, ağır favori çıkmasına pek anlam veremesem de son sentetikteki arttırması iyi olan BLACK WASP sigortadır..










Dördüncü ayakta; 2 numaralı
CONSTELLATION'un maiden atıyla pek alakası yok, yani uzun süre buralarda kalmayacak ama iki yarışında da start çıkışı sorunlu olan bu at, bu kadar ağır favoriyken ya 10 boy kalırsa diye düşünmeden edemiyorum..
Düzgün çıkar ve başına bir şey gelmezse çoğu atın yürüyemediği bu koşuda çok kolay kazanır.
En ciddi rakip İstanbul'da beklentilerin altında kalsa da burada önde boş kalacağı bu yarışta beyaz bayrak ayna yapma ihtimali olan
SHINING SWORD..

WINTERS LOVE ve THE BEST SIMGE beğenmeyerek sigorta olarak yazdığım diğer isimler..













 

Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 7 numaralı INNOCENT GHOST olacaktır..
Hayatının ilk yarışını skandal bir binişe rağmen kazanma başarısı gösterdikten sonra oldukça sert sayılabilecek bir grupta mücadele eden ve kısa sprinti yetmese de elinden geleni yapan bu safkan bugün maiden ayarında isimlerle mücadele edecek.
Rakip olarak gösterilen PERSIAN PRINCE, BAY ROSSI, STREET FIGHTER, CASNAR gibi atlar ayağına çabuk isimler..
Önde birbirlerine hakim olmaya çalışırlarken, INNOCENT eğer geç çıkmazsa sabırla bekleyip hepsine kolaylıkla hakim olmalı..
Bana göre günün en güvenilir ismidir..












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,2,3
2.AYAK: 1,,,10,4,3,5,2
3.AYAK: 7,6,2,3
4.AYAK: 2 / 6,,,8,7
5.AYAK: 7
6.AYAK: 1,16,4,,13,14,10

Yorumlar

#1 - ufuk221059 - 18.03.2020 13:22

Hocam tebrik ederim saygılarla

#2 - Necoay - 18.03.2020 12:54

Teşekkürler kardeşim..emeğine sağlık.

#3 - hellboy1971 - 17.03.2020 21:45

Tebrikler Berkay Emeğine sağlık

#4 - Ceco1 - 17.03.2020 21:41

Tebrikler. Nazar degmesin. Oyuncagına kavustugun belli oldu. Seriye bagla:))))

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.