DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 22 ŞUBAT Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 22 ŞUBAT



Yedili Plase ayağında MALIBUNUN OĞLU - İLK KARABEDİR arasındaki mücadele bence 1.yi belirler.
Bu ikiliyi de bozsa bozsa
DEFNECİĞİM bozabilir, o da 1.olarak değil, 2.olarak...






Altılı ganyanın ilk ayağına; banko ile başlamak istiyorum, 1 numaralı
AĞRI KASIRGASI..
Güç ve seviye olarak buradaki atlarla mukayese dahi edilmeyecek bir isim bana göre..
Öncesi de var ama sadece son iki sentetik yarışı bile bunu kesinlikle doğrular nitelikte..
Önceki 4.lüğünde, o günkü favori CAPTAIN OF THE SEA'nin hemen dibinde 4.olurken fotoya rakibinden daha diri giren safkan, sonraki yarışında yalnızca % 5 agf iken, sırf Karataş biniyor diye CAPTAIN OF THE SEA % 42 agf'ydi..
Neticede rakibini geride bırakan AĞRI KASIRGASI, eğer GÜVENİMSİN'i bozmaya kalkışacak bir at olsa belki de 1.olacaktı..
Mesafe ne kadar kısa olursa o kadar iyi bu safkan için çünkü kısa ve seri sprintini daha doğru bir şekilde yayabilir.
KOŞAL, NALBANTKAYA, SHINING SWORD , KAANEGE gibi ayağına çabuk atlar bir araya gelmişken M.Çiçek'in ilk metrelerde iyi yer almaya özen göstermesi gerek..
Zira en ciddi rakibi olarak gösterilen MISTER POLICEMAN'in en iyi, hatta belki de tek özelliği, kusursuz yer tutması ve muazzam rahatlıkta gitmesi..
Güç olarak POLICEMAN'den çok daha iyi olduğundan emin olduğum AĞRI KASIRGASI yeter ki dışarılarda kalıp şuursuz serilik sonucu düzlüğe bitik girmesin..
Aksi halde son metrelerde müthiş yüklenecek ve bence fotoya uzanacaktır..

Yanına sigorta amaçlı tek bir isim önereceğim o da
KOŞAL olacak..
KOŞAL'ın kazanması için, hem KAANEGE'nin, hem NALBANTKAYA'nın hem de SHINING SWORD'un ölüm temposunda başlamamaları gerek..
İlk başta, gidişat olarak kafamda ön tarafta birçok atı buluşturdum ama biraz derine inince KOŞAL'ın boş kalabileceğini farkettim.
Zira NALBANTKAYA kazandığında da, 4.lüğünde de bariyerde 3-4 giderken, KAANEGE de son iki yarıştır önüne at alıp 2-3 gidiyor..
SHINING SWORD'un de el değiştirdiğini ve acemi aprantisiyle serilik yapamayabileceğini varsayarsak KOŞAL için beyaz bayrak ayna uzak olmayabilir..
















İkinci ayakta; 1 numaralı
HAZAR DENİZİ'ni rakiplerinden ayrı br kefeye koymak gerekir..
Önceki yarışında M.Kaya'nın güzel bir yarış okumasıyla liderliği alıp direnen safkan, son yarışında da 3.lükte gitti ama KAMUS'a direnemedi.
Bugün burada bırakın KAMUS'u, maiden ayarında isimler var..
Tabi bu uygun rakiplerin tamamına yakını 50 kg olacak ve bu bariz güç farkı sıkletlerle dengelenmeye çalışılmış..
Ben HAZAR DENİZİ'nin şartlardan dolayı kayba falan koşmazsa, ZAMAN HATTI ve RODRIGUEZ arkası bariyerde 3.lüğü alıp, düzlükte de uzun sprintiyle hiçbir rakibine geçit vermeyeceğini düşünüyorum.
Alternatif tek olarak değerlendirilebilir..

Önde birbirlerini yıpratmazlar ve temkinli giderlerse
RODRIGUEZ ve ZAMAN HATTI, HAZAR DENİZİ'ne güç bakımından en yaklaşabilecek  isim KADEŞ, son yarışını çok uygun grup olsa da gösterişli kazanan ÇEVİKSOY, mesafeyle zerre alakası olmadığını düşündüğüm, hiç de beğenmediğim bir at olan BAYPATRON ve genelde tabelada yer alsa da binicisinin hatrına CİĞERDELEN sırasıyla rakip olabilecek isimler..














Üçüncü ayakta; 1 numaralı
NESTOR startla beraber yine liderliği alacak ve DORUKRÜZGAR'ın takibi eşliğinde, düzlüğe o müthiş bindirmesiyle girecek..
Ben yine son metrelere kadar geçit vermeyeceğini ve yüksek ihtimalle bitireceğini düşünüyorum ama hissi anlamda kendisini tek bırakamadım..
Bir de DORUKRÜZGAR'ın anormal rahatlığı beni rahatsız etti.. Belki gram etkileyemeyecek veya etkilemeyecek NESTOR'u tam kestiremiyorum ama enteresan bir arttırması var, pres yapmasa bile erken yürümesini sağlayabilir..
İşte bu yüzden NESTOR'un yanına DORUKRÜZGAR hariç tüm safkanları yazıyorum..

ULUDAZ, JEDI, PADRE PADRONE ve BİRDELLO sırasıyla şanslı diğer isimler..














Dördüncü ayakta; açıkçası öyle çok beğendiğim bir isim yok..

ÇAKALINOĞLU'nu beğenirdim, son yarışı biraz hayal kırıklığı yarattı.. Tamam grup sert ama son 300'den sonra öyle bir gerileme şekli de kabul edilir cinsten değil..
Bugün çok uygun grup, üzerinde de Kocakaya varken kazanması normal sonuç olur ama ben bu ata hele de uzunda tek olarak güvenmem..

GOLD COUST düzlüğün her yerinde eşdeğer sprint yaparak 'bana güvenmeyin ama bensiz de yapmayın' mesajı veriyor her yarışında..
En azından şundan eminiz; bu at ömür boyu ZLATIBOR'a geçilmeyecek..

QUANTE VOLANTE güzel bir yarış kazanmış, bir süre sabit hızda devam edip, sonrasında vitesi arttırmış ve REGAMOUR'dan kopunca aksiyonları daha da güzelleşmiş..
Galop görüntüsünde ZABUN'la birlikte çalışan ve çok sağlıklı gözüken bu safkan belli ki aşama kaydetmiş..
Karataş da beden diliyle safkandan çok memnun kaldığını göstermişti, bu önemli bir detay.. Bugün binemeyecek olması bizim için avantaj olabilir, zira çok da ağır favori değil..
QUANTE VOLANTE mantıklı bir tek adayı olabilir.

SURPLUS ise son 4.lüğüyle dikkatimi çeken isim oldu. Müthiş bir görüntüsü vardı, güçsüz bir at kesinlikle değil.
Bugün kendisinden ters bir performans bekliyorum..

















Beşinci ayakta; 2 numaralı
KIZIM AZRA banko olarak önereceğim isimdir..
Bursa'da çok boş grupları geçti belki ama bu atın rakiplerinden ziyade formunu bulmuş olması önemli..
Çünkü biliyorsunuz sentetik aşığı ve bu pist ve mesafede kafa tuttuğu rakipler ortada..
Liderliği alması şart değil, 2-3 de gidebiliyor, dediğim gibi mühim olan sağlık durumu ama yarış rolanti geçerse şansı ekstra artar bu da bir gerçek..
GINA MONTANA'nın startla beraber liderliği alacağı yarışta, soğukkanlılığını beğendiğim F.Arslan rakibinin arkasında 2.likte gidecek, eğer SPREAD THE JOY geç çıkıp dışarıdan doldurarak gelirse de bariyerde 3.lükte kalacak..
Düzlüğe arttırarak çıkacak olan KIZIM AZRA, bence cılız sprintlere her yerde başarıyla karşılık verecek ve 3'te 3 yapmış olacak..
BANKOMDUR..











Son ayakta ise; özellikle dikkat çekmek istediğim isim 1 numaralı
AYDERBEYİ..
Uzun zamandır düzenli hazırlanan ve idman pistinde çok sağlıklı gözüken bu safkan, bu vasat grupta hayatının ilk yarışına kazanarak başlayabilir.. Net olarak favorim..

İlk yarışında pek bir varlık gösteremeyen, son 5.liğinde ise yavaş yavaş kıvama geldiğini gösteren
DENİZ GÖZLÜM bugün bambaşka bir pistte mücadele edecek..
Uzun aradan sonra art arda iki galop yapan ve bu yarışa bu iki galopla katılacak olan bir diğer Kaizbert temsilcisine dikkat..

Son yarışına anlam veremesem de
TUTKUN REİS, önde rahat kalırsa direnme ihtimali yüksek JETSTAR ( M.Kaya'nın SARİDUZ'a önlem alması gerekebilir ) , hayatı boyunca ilk kez son 4.lüğünde fena gözükmeyen LUNA DANCER, uzun aradan sonra yarış gören SARİDUZ, hazırlıkları enteresan TORRENTIAL ve ilk kez düzgün jokeyin bineceği KÜÇÜKTUNCA rakiplerdir..














ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1 / 10
2.AYAK: 1,,6,7,4,3,2,8
3.AYAK: 1,3,5,6,2
4.AYAK: 4,1,5,2
5.AYAK: 2
6.AYAK: 1,6,5,3,8,9,4,7

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.