DUYURULAR

GÜZEL PROGRAM - 11 ŞUBAT İSTANBUL Kategori adları

GÜZEL PROGRAM - 11 ŞUBAT İSTANBUL



Dünkü Kocaeli altılısına kahroldum diyebilirim, hala etkisi altındayım..
Yarış bittikten sonra konuşmak kolay tabi ama böyle bir şanssızlığı ben hayatımda yaşamamıştım.
FORDTA TEK ve HÜRASLAN gibi iki cazip atın çok saçma sapan şekilde yarış kaybedip fotoda 2.olmalarını saymıyorum bile.. ( Bu ikisi kazansa altılı 30 bin )
Geceden hazırladığım şablonda JIMFED rakipsiz bankom, OVA KARTALI ikinci tekim ve son ayakta rakip soran üyelerimize verdiğim cevapta göreceğiniz gibi beş atta MENINA var..
Sabah oldu, son kez göz gezdirmeye başladım ki JIMFED'den ve dolayısıyla kendimden şüphe etmeye başladım.. Etrafımdakiler, agf'yi zaman zaman etkileyen sensin, cazip at çıkarıp agf'de düşük olduğunu görünce vazgeçen ve dolayısıyla olumsuz etkilenen yine sensin diyorlar ve çok haklılar ancak geceden yaptığım çalışmada his faktörü devreye girmeyince huzursuz oluyorum.. ( Agf tablosunda his faktörünün epey devreye girdiğini düşünüyorum ki bu düşünceden vazgeçebildiğim an büyük paralara yakınız demektir )
Bazen bu his faktörü işimize yarıyor ama bazen de bize ciddi altılılara mal oluyor. İşte dünkü Kocaeli gibi..
Sabaha kadar FORDTA TEK, MERTADAM, NASUHOĞLU geçeceğim yarışta nedense son dakika çizgi çekip SELÇUKLUBEYİ falan ekliyorum. Zaten kurgum daha burada iki katına çıkıyor..
OVA KARTALI sırf çok favori diye macera arayıp yanına at yazıyorum.. Hadi bu neyse, sonuçta TOYGAR da kazanabilirdi ama JIMFED'in orada YENİLMEZ'e sallayıp, yarış aynen dediğim gibi olmasına rağmen kendime ihanet edip YENİLMEZ gibi vasat atı ekliyor ve burada da iki katına çıkarıyorum.. YALDIZLIM gelmezse her türlü sonuca açık olmak gerekir diyorum ki burada ve ikinci üçüncü ayakta favori gelmesini saymıyorum bile..
Tüm bunlar yetmezmiş gibi, çalışmamda beş altı atta bulduğum MENINA'yı sizlere öneremeyip, yorumumda neredeyse sövmediğimin kaldığı UNIVERSE gibi bir atı tek yazıyorum..
Bir tahminciye, tuttuğu cazip bir atı kurgu hatasından dolayı önerememesi ve o atın yüksek ganyanla gelmesi kadar acı veren başka bir şey yoktur heralde..
Dün akşamdan beri aklıma geldikçe kendimi hırpalıyor ve suçluyorum.. Çünkü güle oynaya yakalayacağım altılıda tuttuğum bir attan , özellikle de herkes ondan yatmışken yatmak bana fazlasıyla koydu diyebilirim.
İşin analiz kısmında hiçbir sıkıntı olmadığının, bu oyunu oynayan %95'lik kısma göre ikramiyeye her zaman çok daha yakın olduğumuzun sizler de farkındasınızdır ama işte o son kurguda yaptığım hataların geri dönüşü olmuyor.
Umarım bu aralar gelecek güzel bir altılıyla hem neşemiz yerine gelir hem de bu Kocaeli altılısını çabucak unutmuş oluruz..

-------------------------------------------------------------------------

 


Birinci ayakta; ilk şans verdiğim isim 3 numaralı KAZDAĞI olacaktır..
Bir önceki yarışında Adem Aslan yeteneksizinin dışarıdan doldurarak önlere sokulduğu bir yarışı var ki tam anlamıyla bir katliam..
Geç çıkan ve en geride gitmesi gerektiği bu atla bisiklete biniyormuşcasına takılıyor ve at sonlarda sprinte dair hiçbir şey atamıyor.
Son yarışında ise adım akıllı sürülüyor ve ŞÜKRÜ- RODOSTO arkasından 3.oluyor..
Bozulan sentetik pistten hoşlanan nadir safkanlardan.. Eğer kilosu çok sorun yaratmaz ve gerilerde sabırla giderse güzel bir bitirici sprint bekliyorum.
5 numaralı
SAYGON'u çok tutma sebebim ise yarışın gidişatı..
KORİK, YUNUS GİBİ atlar yakın takipte olacaklarsa da bu yarışta kaçak bir at yok ve önceki yarışında numara alarak çok başarılı olan SAYGON'un aynı şeyi denemesini bekliyorum.
İlk metrelerden itibaren aldığı liderliği, rolanti bir tempo olacağından son metrelere kadar koruyabilir.
9 numaralı
YALÇIN son yarışını şahane bir şekilde kazandı.. Yarışın her yerinde sprint atan ve çok konsantre olan safkan Hışman'ın da müthiş teşvikleriyle rahatça galibiyete ulaştı.
Bu tip atlar, bu tip yarışlarda boş kilo yarıştıkları sürece her zaman ön plandadırlar.. YALÇIN alt grup atı olmadığını ispatladı ve aynı yarışı yapmaması içib hiçbir sebep göremiyorum.
Son olarak da
AĞRIDAĞI FIRTINASI diyeceğim. 
Bildiğiniz gibi son yarışında bu safkana çok güvenmiştim.. Sebebi de son dönemlerde inanılmaz artan bir form grafiği vardı ve üzerinde de F.Yüksel..
ALİNAZİK gibi kısacı ve narin bir atın yanında güçlü AĞRI DAĞI FIRTINASI bana göre sağlam tekti ama yarışın hiçbir yerinde işlemeyen, olduğu yerde saydığı gibi ısrarla içeriye doğru kayan bir at izledik.
Ama tabi şu da var; mesafe uzun geldi ve Furkan safkanı temposunun altında koşturdu.. İşlerin kızıştığı yerde dışarıdan Hışman yürüdüğünde AĞRI DAĞI aradan da çıkamayınca gerilerde kaldı ve tekrardan toparlanması epey vakit aldı.. Çünkü zaten hadi dediğinde hemen cevap veren bir at değil.
Bu yarışta iç kulvar çektiğinden ve mesafe de lehine döndüğünden harika form durumunu gecikmeli de olsa bir kez daha sahneleyebilir..


KORİK, ALEMİN KRALI ve TEZCANLI diğerlerine göre daha az tutarak yazdığım diğer isimler..












İkinci ayakta; rakiplerinden çok daha ön planda tuttuğum ve uzun süre banko önermeyi düşündüğüm ( hala daha) isim 9 numaralı
KINALI KUZU'dur..
Bana göre tam bir 1200-1400 atıdır ve son yarışında aleyhine mesafeye rağmen şahane koşmuştur..
Bugün dişine göre rakipleri yakaladığı gibi mesafe de istediği gibi.. İlaveten yarışta ön grupta gidecek at sayısı fazla ve rolanti bir tempo olmayacağı kesin..
En geride giden ve sabırlı sürülen bir KINALI KUZU'nun 51 kiloyken neler yapabileceğini düşünemiyorum bile..
Eğer Deniz Yıldız kötü bir kulvardan yarışa başlayacak olan bu atla startla birlikte çekip içeriye doğru kayarsa sonlarda seri sprintle gelen 1.lik izleyeceğiz..
Ancak pistin yavaş yavaş kendine gelmesine rağmen eski halinde olmaması ve atların sprintle ara kapatamamaları sebebiyle ben kendisinin yanına rakip önereceğim.


BEYAZ KULE başta olmak üzere, GEZEGEN, HABİLDEN, ASLANPARÇASI, TULYARBABA, CANDOSTUM, ÖZYEL, MONTEGO, KARAYÜREK sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir.











Üçüncü ayakta; benim ilk sıradan önereceğim isim 3 numaralı
BEHRAMKALE olacaktır..
Son yarışında Özcan liderliği alma niyetiyle başlıyor ve safkana sert teşvikler uyguluyor.. Aldıktan sonra dinlendirme aşamasına geçmişken dışarıdan KATSUYA liderliğinde sürü halinde birkaç at geliyor ve BEHRAMKALE önde boş kalacam sanarken bariyerde 4.lükte gitmek zorunda kalıyor..
Hatta yarışı kazanan KRAL AMED hayatı boyunca 2.3.lükte giden bir at, bu yarışta 7.8.likte gitmek zorunda kalıyor.
İşte tüm bunlara rağmen BEHRAMKALE son metrelerde öyle diri ki bir ara kapanmasına rağmen tekrardan sprint atıyor ve rakiplerine göre çok daha güçlü olduğunu kanıtlıyor.
Pistin bu halini sevmiş gözüken safkan bugün tempo yarışlarının Türkiye'deki bir numaralı ismi S.Boyraz idaresinde yarışacak..
Startla birlikte bu kez son derece rolanti bir tempoda liderliği almasını beklediğim safkanı her zamankinden daha dirençli izleyebiliriz..
En ciddi rakip olarak tabi ki bende favori safkan
CURTARALO'yu görüyorum..
Hatta eski kaymak gibi sentetik pist olsa CURTARALO'nun yanına at yazmam imkansızdı.. Son yarışını yaşçabüyük rakiplerinin yanında kolay kazanan safkanın eksik yönü mücadeleyi sevmiyor olmasıdır..
Ancak yarış içerisinde öyle kolay gidiyor ve öyle kolay arttırıyor ki genelde iş mücadeleye kalmıyor..
Karataş'ın da bu safkanı milimetrik sürdüğüne defalarca şahit olduğumuzdan kazanması normal sonuç olur..


PAIX, KRAL AMED ve RYAN AREL daha sonra şans verdiğim isimlerdir.












Dördüncü ayakta; alternatif banko olarak önereceğim isim 6 numaralı
VELİCAN KIZI olacaktır..
Normalde bildiğiniz gibi genç atları her zaman daha ön planda tutarım.. Hatta yakın zamanda VELİCANKIZI için eski haliyle alakası olmadığını, bir daha zor yarış kazanabileceğini bile belirtmiştim.
Ancak önceki 2.liğinde önde boş kalarak yarışan safkan ALDERAMİN'a geçilse de DERİN SULTAN'a geçilmemişti..
Benim dikkatimi çeken, yarışı önlerde kabullenen bir VELİCANKIZI sonlarda DERİN SULTAN tarafından kolayca yakalansa bile hakim olma esnasında aynı kolaylığın olması imkansız..
Çünkü DERİN SULTAN'ın sprinti çok kısa ve gelir gelmez hakim olması, farkı açması lazım.. Dikkat ederseniz çok yüksek hıza çıkıp VELİCAN'ı rahat ayıracakmış gibi geliyor ama safkan son 100 metrede olduğu yerde sayıyor..
Son yarışlarında da birlikte koştular ve DERİN SULTAN bu kez rakibini çaresiz bıraktı ama dikkat ettiğim bir diğer nokta da VELİCAN'ın DERİN SULTAN'a göre fotoya girişinde hiçbir eksiğinin olmadığıydı..
O günkü şartlarda at sayısı fazlaydı, dışarılarda kaldı, önde yer tutamadı vs.. 
Bugünkü yarışa bakıyorum, önde gidecek atlar olsa bile yarışın aşırı sert tempoda geçeceğni zannetmiyorum.. Dolayısıyla Özcan tatlı sert başlatıp 2.3.lükteki konumunu alacaktır. Hatta gelen giden olmazsa liderliği de alabilir.
DERİN SULTAN'ın pistin en dışından tuta tuta attığı sprinti izleyeceğiz ama ben şundan eminim ki bu ikisi son 200'de yan yana gelirlerse DERİN SULTAN'ın VELİCAN'ı geçme ihtimali % 0'dır..
Ama VELİCAN hala o kötü görüntüsünü sürdürür,
DERİN SULTAN'ı ve Karataş'ı da gününde izlersek, dışarıdan kolayca gelip hakim oluşa da tanık olabiliriz.
Normalde iki atı kesinlikle ayırmam ama önceki yarışlarında VELİCAN'a hakim olamayışı gözümün önünden gitmiyor ve bugün Özcan'dan da cesaret alarak VELİCANKIZI'nı tek öneriyoruım..
Sağlam kuponlar yine de iki atla geçebilirler..












Beşinci ayakta; sizlere çok cazip bir safkanı banko olarak önereceğim; 5 numaralı
INDIANAPOLIS.. ( Bu kez agf'ye vazgeçmeyeyim diye bakmadım )
Hayatının ilk yarışında starttan çok kötü çıkmasa da deparlanamayan ve geride kalan safkan öndeki 1.lik mücadelesine hiçbir yerde katılamadı ama benim gördüğüm, neredeyse hiç hazır olmayan son derece potansiyelli bir attı..
Zira son metrelerde enseye basmış olmasına rağmen ftoya diri girişi bunu açıklıyordu.
Son yarışına ise hayran kaldığımı söyleyebilirim..
Starttan çok kötü çıkan safkan ilk yarışının aksine bu kez çok çabuk adapte oldu ve iç kulvarlardan kendini dışarıya atarak liderliği aldı..
Tabi bunu sert teşviklerle yapmadığı için gücünün büyük bölümünü harcamadı ama yine de iyi atların olduğu bir yarışta onu yaparak yarış kazanmanız çok zor..
Tüm bunlara rağmen INDIANAPOLIS düzlüğe sprintini devam ettirerek çıkıyor ve aniden durmuyor.. Diğer rakiplerinden 1-0 geride başlayıp son 200'lere kadar onlarla aynı sprinti sürdürmek hiçbir eksiği olmadığının kanıtıdır..
O yarışından sonra daha da hazır duruma gelen safkan bugünkü yarışta M.Kaya idaresinde yarışacak..
Benim açıkçası tek endişem starttan kötü çıkmasıdır.. Son yarışında başlamayacakmış gibi olup 2 boy kalan ve hemen deparlanan safkan uzun mesafeli bu yarışta 1-2 boy kalsa bu dezavantaj yaratmaz. Ama 5 boydan fazlası ciddi dezavantaj olur.
Eğer Mehmet gücünün büyük bölümünü harcamadan düzlüğe çıkabilirse bence bu safkandan şahane bir yarış gelecek ve fotoya da uzanacaktır..
Bankom..

TEEN WOLF, SCIFO ve SENDE GEL en ciddi rakiplerdir.. Bunlara ilaveten, bir süredir takibime aldığım NAMTAR da yazılabilir.











Son ayakta ise; kesinlikle dört atı ayırmamak gerektiğine inanıyorum.
1200 metre mesafede karşı karşıya gelen bu dört safkandan yarışı kazanan isim BİRKASIM olmuştu.. Sürdirek favori ALDERAMİN sonuncu olurken, BİRKASIM'ı en zorlayan at ise KUTUP'tu..
Yarışta dikkatimi çeken ve zaten herkesin de kolaylıkla görebileceği şey, BİRKASIM'ın düzlüğe inanılmaz vites yükselterek çıkması ve arka grubu dağıtmasıydı..
Fark bir ara baya bir açıldı ve kapanacakmış gibi durmuyordu. Fakat BİRKASIM son 200'den sonra öyle bir durdu ki fark hızla kapandı.
Akın safkanın durduğunu anladı ama kazandı sanıp teşviği kesti.. Hatası ise önce teşviği kesip sonra arkasını kontrol etmesiydi. Baktı ki fark kapanıyor tekrar başlayayım dedi ama Allah'tan yarış bitti.
Dolayısıyla buradan çıkaracağımız sonuç, BİRKASIM önde boş kaldığında bu grubu hep geçebileceği gibi 1200'den sonra hep durma ihtimali de vardır.
Bugün mesafe 1400'e uzadığı için işi kolay olmayacaktır fakat en kolay arttıran ve en seri adımlara sahip at olduğu için boş kalacağı her yarışta şanslıdır.
Ben bu dört at arasında bir sıralama oluşturacak olursam
KUTUP - BİRKASIM- ALDERAMİN - BENYOĞUM şeklinde olur ama sizlere bu dört at arasından eleme yapmamanızı öneririm çünkü kimi çıkarırsanız onun geleceği bir yarış..
Hatta ve hatta YEŞİL YOL bile eklenebilir..






ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,5,9,8 / 6,2,7
2.AYAK: 9,,8,6,3,5,4,11,10,7,1
3.AYAK: 3,7,,2,1,5
4.AYAK: 6,,2
5.AYAK: 5
6.AYAK: 4,6,1,2




NOT: KINALI KUZU'yu tek yazmak isteyenler için INDIANAPOLIS'ın rakipleri SCIFO, TEEN WOLF, SENDE GEL ve NAMTAR şeklindedir..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.