DUYURULAR

GÜZEL PROGRAM - 8 ŞUBAT İSTANBUL Kategori adları

GÜZEL PROGRAM - 8 ŞUBAT İSTANBUL



Bursa tahminlerimde de dediğim gibi bugünkü hedefim İstanbul programıydı.. Eğer riskli gibi gözüken ilk üç ayağı kayıpsız geçer ve çok at yazdığımız son üç ayakta favoriler değil de bir iki plase sürpriz takılırsa güzel bir ikramiyeyi hanemize yazdırabiliriz..



 


HARD GOLD: Yarışa ilk baktığımda son yarışını güle oynaya, uzak farka kazanırken bizleri mest eden SIERRA MAESTRA'nın bu uygun grubu bir kez daha geride bırakacağını düşünmüştüm ancak pistin berbat durumunu hatırlayınca çalışmak gerektiğine kanaat getirdim.
İyi ki de öyle yapmışım çünkü MAESTRA'nın bu pistte zorlanma ihtimali var ama HARD GOLD'un zorlanma ihtimali yok denecek kadar az..
HARD GOLD'un en belirgin özelliği şu; liderliği kimseye bırakmıyor ve düzlüğe çıktığında asla arttırmıyor..
Diğer rakipleri düzlüğe vites arttırarak girdiklerinde HARD GOLD istisnasız her yarışında geçilecek gibi görüntü veriyor..
Eğer rakiplerinden biri iyiyse ve o arttırmasını sonradan da sürdürmüşse HARD GOLD'u geride bırakıyor, sürdüremezse geçemiyor..
Yani HARD GOLD'un kaderi, rakiplerinin sprintini sürdürüp sürdürmemesine bağlı.. Çünkü kendisinin hızı daima sabit, son metrelere kadar aynı tempoyu sürdürmek ise her baba yiğidin harcı değil..
Umarım dediğimi anlatabilmişimdir..
Tekrar tazeler gibi gzüktüğü ya da kazandığı her yarışında dışından gelen rakibi yavaş yavaş hızını kesmeye başlamış demektir..
Tabi HARD GOLD'un sonlara kadar aynı hızı korumasının ilk şartı önde yalnız başına kalmasıdır.
Bu yarışta GÜLAN BİNDA, EXOTIC PRINCESS, POINSETTA gibi yakın takipte atlar olacaklsa da hiçbirinin HARD GOLD'la inatlaşacak kadar şaşırmayacaklarını düşünüyorum.
Dolayısıyla Fuat her zamanki gibi temposunu kuracak ve düzlükte yanına at gelmesini bekleyecektir..
35 gün önce bozulmayan pistte MAESTRA kaymak gibi ara kapatıcı bir sprint atmıştı ama hepimiz biliyoruz ki MAESTRA çimci ve çime yakın olan sentetikçi..
Ancak HARD GOLD güçlü ve uzun sprinter olduğu için bu sert zeminde çok daha şanslı..
Yani anlatmak istediğim, yarış bizim bildiğimiz bozulmayan sentetikte olsa MAESTRA, HARD GOLD neye uğradığını dahi anlayamadan dışından transit geçerdi ama bu pistte ara kapatmak ölüm olduğundan işi çok zor..
Dolayısıyla müthiş uzun sprinter , dayanıklı HARD GOLD'un kazanması bana göre en olası sonuçtur..
BANKOM..

Sağlam kuponlar yine de yanına
SIERRA MAESTRA'yı yazarak sağlama alabilirler.











FIRTINA DERESİ: Bu yarışta çok at yazmayı çok istedim çünkü özellikle arapların maiden'ında bu pistte bizi neyin beklediğini asla bilemiyoruz..
Ancak bu grupta bir at var ki bana göre bozulan pist en fazla onun işine gelecek çünkü buradaki en dayanıklı at o..
FIRTINA DERESİ çok kaliteli bir at olmasına rağmen hala maiden'dan çıkabilmiş değil.. Hatta baya baya kötü koşuyor.
Bugünkü yarışta çoğu narin rakibi bu pistte zorlanacaklarken, FIRTINA DERESİ ise yarışın her metresinde sprint yapabilen bir at olduğu için daha az zorlanacaktır..
Geri dönen jokeyi U.Polat idaresinde temiz sürüleceğinden de emin odluğum için çok önde tutuyorum.
Bana göre tek rakibi, son yarışında A.Sözen'in korkaklığı sonucu kaybeden
KONÇERTO olacaktır..
Eskisi gibi ara kapatılmayan bu pistte, aralara girmekten en fazla korkan A.Sözen'in gereğinden fazla beklemesi sonucu ritim bulduramadığı KONÇERTO sonlarda güzel ataklarla gelse de 3.olabilmişti.
Bugün Mehmet Kaya idaresinde yarışacağından şanssızlığını kırabilir.














ODDJOB: Bu safkanın ilk yarışını tekrar tekrar izledim ve tek diyeceğim şey şu; 'vay beee' ...
Hayatının ilk yarışına, her ne kadar çok vasat rakipleri karşısında çıkmış olsa da müthiş bir adapteyle başlayan ve düzlükte Karataş'ın elini dahi kıpırdatmasına itiyaç duymadan git gide fark açan safkan yaz sezonunda çok daha iyi yerlere geleceğini şimdiden belli etti.
Yarış hayatına 3 yaşında başlaması da çok yerinde olmuş çünkü şu anki yaşıtları geçtiğimiz yaz sezonunda pek çok yarış koştular ve aralarında illa ki sorun gösterenler olacaktır..
Ancak ODDJOB yaz sezonuna kadar göreceği iki üç yarışla çim yarışlarını bekleyecek..
Bu yarışa baktığımızda, komik rakiplerle yarışacağını görüyoruz..
Bir at düşünün ki, buradakilerin 8.9. yarışında zar zor yapabildikleri dereceyi henüz ilk yarışında el oynatmadan uzak farkla yapabiliyor..
Yarışta çok fazla süratli bir kaçak da olmadığından ODDJOB için gezinti niteliğinde bir yarış daha olacağını düşünüyorum.
TEREDDÜTSÜZ BANKOMDUR..












AZMİ REİS: Son yarışında önde boş kalmasını beklerken starttan geç çıkan ve en geride konumlanan safkan, stili dışı koşmasına rağmen Özcan'ın akıl dolu sürüşüyle güle oynaya uzak kazanmıştı..
AZMİ REİS , AZMİ REİS olalı böylesine kolay bir yarışı ömründe kazanmamıştı..
Sonlarda daima boşlayan safkan, en geride gidince hiç kimseyi kaale almadan en dışarıdan gezinti yaparcasına geldi ve ayırdı..
Bu yarışta mesafe 1200 olduğu için bu belki  kolay olmayacaktır ama safkanın bu görüntüsünü gördükten sonra yanına at yazmak da hiç kolay olmayacaktır benim açımdan :)
TANATAR dışında kaçak bir at olmaması işleri kızıştıracak gibi gözükse de beni son yarışında çok etkileyen AZMİ REİSîn ben kolay kolay geçileceğini düşünmüyorum.
Ancak dediğim gibi ilk üç ayağı zayıf ve kolay geçtiğimden burada şansımı deneyeceğim..
AZMİ son yarışına göre eksik koşarsa sırasıyla şu safkanları değerlendirmek gerekir:

Tam mesafesinde önde boş kalacak olan
TANATAR, uzun aradan sonra koştuğu son yarışında düzlüğe tuta tuta çıkan ancak nefesi yetmeyen YALNIZEFE, alt gruptan gelse de olağanüstü bir form yakalayan CANKURTBEY, son yarışında AZMİ REİS karşısında bir şeyler yapmaya çalışan tek isim İLGİLGE, mesafe kısa olsa da yaşlı kurt BAŞSEKLAVİ ve unutulduğunda bu tarz gruplarda bombayı patlatabilen TRAKYA ATEŞİ...









Son iki ayakta mümkün olduğunca çok ata şans vermek gerekir.. Bu pistte neyin ne olacağı belli olmaz.
Hadi ilk dört ayakta bildiğimiz tanıdığımız atlara güvendik ama beşinci ve altıncı ayakta sivrilen at yok ve çoğu denk güçte isimler..
Sıralamalarım şablonumdadır..













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7 / 9
2.AYAK: 4,5
3.AYAK: 2
4.AYAK: 1,,,6,8,3,4,2,7
5.AYAK: 5,6,3,7,9,12 / 1,11,4
6.AYAK: 7,13,9,6,1,10,3,4,11

 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.