DUYURULAR

SIRADIŞI BİR BANKO - 21 ARALIK İSTANBUL Kategori adları

SIRADIŞI BİR BANKO - 21 ARALIK İSTANBUL


İstanbul'daki banko için yorum ve önerilerinizi tek tek okudum, öncelikle katılım için teşekkür ederim.
Görüşler % 90 olarak cazip teke güvenmemiz, risk almamız yönünde..
Bu anketi, beklentiyi yükseltmek ya da gelmezse bana kızılmasın diye yapmadım, sonuçta herhangi bir ayağa çalışma yaparken tek bulmak için çalışırsınız ve illa bir favoriniz olur.. Yani gayet başka tek de bulunabilir.
Mesela ağırlıklı olarak görüş şu yönde olsa; 'YÜKSEK UÇUŞ varken o cazip ata güvenmek niye?' bu görüşe hak verir ve saygı duyarım.
Fakat yıllardır olduğu gibi sizler benim farklı ayakta cazip teklerimi seviyor ve destekliyorsunuz..
Ben de sizlerden aldığım destek ve güvenle bu beni çok heyecanlandıran atı tek bırakıyorum..







Birinci ayakta; dün gece yaptığım çalışma sonucu deli gibi tek yazmak istediğim, beni fazlasıyla heyecanlandıran bu at 6 numaralı
ROCKABYE..
Bu safkan hakkında görüşlerime geçmeden önce bu koşuda start alan atlardan tek tek ve uzun uzun bahsedeceğim ki yorumlarda rakip isteyenler için de bir rehber olsun..


SCIFO: Gayet ağır kilo kaldırabilen bir isim ancak 63 kg Kocakaya ile kazandığı yarışta MAGIC BULLET'i falan geride bıraktı.
Bu aprantiyle katıldığı son yarışında ise vasat grubu geride bıraktı.
Bu safkanı eleme sebebim ROCKABYE'nin 09.10 tarihli yarışıdır aslında.. Orada ROCKABYE ile SCIFO arasında 3 kg'lık bir sıklet farkı var ve ROCKABYE , SCIFO'yu gayet temiz bir şekilde geride bırakıyor..
Kaldı ki SCIFO son dönemde biraz daha fazla startta kalmaya başladı.. Bu rolanti geçecek yarışta doldursa son veremez, beklese yine son veremez. Tutmuyorum..



CARROT: Bu safkana sıcak bakmamamın sebebi de 18.10 tarihli yarıştır..
O günkü yarışın 2.si CARROT olurken, 4.sü ise ROCKABYE oluyor.. Sıkletleri birebir aynıydı, arada ise sadece 3 boyluk bir fark vardı.
CARROT sonlara doğru gücünü alıp içeriden yüklenerek 2.oldu ve ROCKABYE'yi geçti.. Geçti geçmesine ama bugün kilosu 59, ROCKABYE'nin ise 55.. 4kg'lık fark az değil.
Üstelik yarış rolanti tempoda geçecek, CARROT en geride konumlanacak.. Açılana kadar yarış biter, geç kalır diyedüşünüyorum..




DOĞA KANUNU: Gücünü ve dayanıklılığını beğendiğim bir isim.. Yarış da rolanti geçeceği için bu safkana çok da sallamayacağım :)
Ancak geçtiği atlara bakıyorum da, SALAZAR, BABAROS, EMPIRE SON, MAGIC BULLET, ayda yılda bir koşan ENGEL YOK vs.. Çimde de ATIBA'ya falan direniyordu..
Yani tamam temposunu kurduğunda diirençli bir at ama sadece son veremeyen atlara direnebiliyor.. Bugünkü dezavantajı da VOLTA'nın ensesinde olacak olması..
DOĞA KANUNU mu alır VOLTA mı alır bilemiyorum, açıkçası inatlaçacaklarını da sanmıyorum ama bu iki atın düşük tempoda da başlamayacakları kesin.. İlk metrelerde yan yana olmaları bile bize yeter.



HONEY RYDER: Gerilerde bekleyen, herkes emeklerse aralardan çıkıp kendini gösteren bir at..
Ağır kilo kaldırması olumlu bir özelliği ama son yarış performansı bana hiç yeterli gelmedi.. FIREY ATES, DEAR MOLLY gibi atlar KV ayarında atlar değiller.
Bence uğraşı tabela için olur..



SILK ROAD: 50 kg olmadığı ve çimde yarışmadığı sürece etkili olabilecğeini düşünmediğim atlardan..
Üstelik oldukça geriye gitti ve zannediyorum sorunları nüksetmeye başladı.. Şansı bence yok.




VOLTA: Son yarışında INVINCIBLE BABY'e çaresiz kalıp sonlarda rakibinin durmasından dolayı tekrar atağa kalkmış gibi gözüken bu safkan o performansı 53,5kg sıkletiyle yaptı.. Bugün çok da ağır değil ve üzerinde de Kocakaya var.. DOĞA KANUNU dışında da ön tarafta başka bir isim yok.
Bizim bankoya rakip olabilecek atlardan bir tanesi ama 2.3.lükte bırakılması çok kolay bir at..



AGEANS DREAM: Grubun gerisinde bekleyip vasat da olsa bir sprint atan atlardan.. Bence çimci, sentetikte işi zor..



RED TORNADO: Hayatı boyunca 1600 üstüne çıkmamış, olduğu yerde sayan bir sprint atmaktan öteye de gidememiş bir at. Zaten Aracı'ların elden çıkarmasından da çok bir numarası olmadığını anlayabiliriz.
Bekleyip yalandan bir sprintle kendini gösterecek ama olmayacak..



MAKARACI ÇOCUK: Çekindiğim atlardan bir tanesi açıkçası.. Çünkü ROCKABYE'yi tek yazmama sebep olan 09.10 tarihli yarışta, ROCKABYE'nin çok az farkla geçip 3.lükte bıraktığı isim..
Boş kilo olduğunda piskopatça performanslar sergileyebiliyor.. Bir bu bahsettiğim yarış bir de KING SERKAN arkası 2.liği hiç fena değildi.
Ama sonuçta ROCKABYE'nin geçtiği bir at.. Rolanti tempo dezavantajı var ve her şeye rağmen 1400-1600 atı..





Gördüğünüz gibi sert gibi gözüken ancak çoğu son derece vasat atlardan oluşan bir grup.. 
ROCKABYE'nin geçen sene kış aylarında, uzunda şahane işler yaptığını hatırlatmak isterim.. En basitinden bu at AGERA'yı, iyi olduğu dönemde RUBUCO'yu geçti..
Çimde de gitti YAMANLARBEYİ - AKGÜN arkası 3.oldu.. SCOUTLEO- AGERA biten bir başka yarışın yakın ara 4.süydü..
Yani boş bir attan bahsetmiyoruz, son derece potansiyelli ve dirençli bir atın, aslında gayet başa çıkabileceği bir grupla yarıştığının farkına varılmasını istiyorum.
Alacak DOĞA KANUNU ve VOLTA'yı önüne, bariyerde 3.lüğe yerleşecek.. Bakın 2.likte de gitmez, 4.lükte de gitmez, çok net 3.lük diyorum.. Burayı kimseye vermemeli, yerini kaybetmemeli..
Ben geriden gelecek sert bir sprintin olacağını düşünmüyorum, yani bence ROCKABYE sprint atan bir ata geçilmez, direnir.
Peki ROCKABYE kime geçilir? En ciddi adaylar onun önünde yer alacak VOLTA ve DOĞA KANUNU.. Bu iki at fazlasıyla temkinli başlarlarsa ROCKABYE bize heyecan yaşatır ama bir şekilde geçilebilir.
Fakat bu iki at, biraz bile sert başlarlarsa - ki son yarışlarına göre başlayacaklarını düşünüyorum - 3.lüğe yatacak dirençli ROCKABYE'nin ayakta kalarak, az bir farkla da olsa fotoya uzanmasını bekliyorum.
ROCKABYE BANKOMDUR..












İkinci ayakta; doğru düzgün yarış performansını sergileyen tek bir isim var o da yarışın favorisi 5 numaralı
AWARENESS..
Öyle ahım şahım bir at değil, zaten maiden satış koşusunun favorisini beğenmemiz de beklenemez ama eli yüzü düzgün tek at diyebilirim.. :)
6 numaralı
ÇILGIN GÜZEL'in avantajı önde bomboş kalabilecek olması.. Böyle bir grupta rolanti tempoda liderliği alırsanız 1-0 önde başlarsınız.
8 numaralı
MİHRİBAN'ın aksiyonlarını kötü bulmadım, bence güçsüz bir at değil.. Ara vermiş ama dinçlikle çok ters koşabilir..
3 numaralı
KAANEGE de yarış içerisinde ciddi aksilikler yaşamış, buna rağmen gayreti iyiymiş.. Etkili apransitiyle kulvarı da güzelken tatlı bir sürpriz yapabilir..
JIMMY JIB hayatı boyunca sadece son yarışında fena koşmadı, öncekiler epey kötü.. Eğer sorunları falan giderilmişse kazanmaya yakın..
QUATTRO GIRL de uzun süredir kötü bir forma sahip ama çok boş bir at değil, dişine göre rakipleri geçebilir.
İstanbul çim yarışını beğendiğim
SEVAY bir ara takibimdeydi, gerilerde de olsa şans vereceğim..

CUMHURİYELİ, ALICE, THE BEST SIMGE gibi tutmadığım atları da kapatmak adına şablonumda bulunduracağım..
















Üçüncü ayakta; 5 numaralı
MAVRA hiçbir yeri gitmiyormuş gibi gözükse de iyi yer tutup yarışa küsmediğinde sonlarda müthiş inatçı olabiliyor.
Bugün yapması gereken tek şey ULUBATUR ve MADALYON arkası 3.lüğe yerleşip düzlükte de inatçılığını sergilemek.. İlk atımdır..
12 numaralı
KARAGÜL BEYİ sprintini çok uzun sürdüremiyor, 1200-1400 daha iyi kendisi için ama bomboş sıkletiyle şanslılardan olduğunu düşünüyorum.
Yeter ki fazla geç çıkmasın ve yarış biraz süratlensin..

ULUBATUR ve MADALYON temkinli başlarlarsa ilk iki bile yapabilirler.. Öncelik ön grupta giden atlarda..
4.lük civarı yer tutacak
ALEMİN KRALI'nı da bu listeye dahil edebiliriz..
CAİZE'nin de müthiş formu devam ediyor, normalde grup sert ama safkan çıldırmış durumda, bir çatpı atmak gerekebilir..


Not: Eğer ikinci ayakta çizgiden sonrakileri yazmak istemezseniz buraya
AZANT - SİNANLI - PEXUS ve YURTYAPAN ekleyebilirsiniz..














Dördüncü ayakta; biraz da mecburiyetten iki at olarak geçeceğim..
Çalışmam sonucu bana güven vermeyen bir ayak oldu ama rakiplerinin çok vasat olmaları sebebiyle bu
YÜKSEK UÇUŞ - ALOYSHA ile bir şekilde geçeriz diye düşünüyorum..
BONJOUR EL SAMAWI ve MAĞRURKIZ daima alt grupta yarışan, çok da başarılı olamayan atlar..
GONCANUR da artık geç çıkıyor ve sprinti haddinden fazla kısa.. FERHAL de bitik beğenmediğimiz GONCANUR'u bile geçemiyor..
Dolayısıyla hazır son uzun mesafeli yarışını da kazanmışken YÜKSEK UÇUŞ'un yanına sadece ALOYSHA yazıp geçelim derim..













Beşinci ayakta; 10 numaralı
ROMANOLUR'un son yarışını kazanış şekli etkileyiciydi..
Safkan sentetiği çok seviyor. Özcan'la o şekilde kazanan at Kocakaya ile çok daha iyisini yapmalı mantığıyla hareket edeceğim.
Çünkü biliyorsunuz Özcan atları hırpalar, gereksiz yere döver.. Kocakaya ise son metrelere kadar saklar, ekonomik biner.. Hatta bu yüzden dün BENNATO yarışını sattı diye suçlandı yarış gözü olmayanlar tarafından, sadece gülüp geçmek gerekir.
ROMANOLUR belki saklanması gereken bir at değil, canı isterse teşviğe cevap verecek ama en iyi biniş geleceğinden şüphem yok, favoridir..
Gücünü beğendiğim
BABAİSMAİL, sentetikte daha önce ROMANOLUR'u geçen ama protesto sonucu atılan TUMBUL ÇİÇEĞİ ve mücadele gücü zayıf olsa da tuta tuta gelmesi sebebiyle KAMUS sırasıyla şanslı diğer isimler..















Son ayakta ise; yaklaşık 3 aydır yarışmayan
DENİZ MAVİSİ ile yaklaşık 2 seneye yakın yarışmayan LATERNA MAGICA'nın gruptan üstünlüğü tartışılmaz..
İkisi de gayet iyi hazırlanmışlar, ağırlıklarını hissettirme ihtimalleri yüksek..
Fakat takibimde olan iki isim var;
İŞARET ve ANATOLION PEARL.. Son derece narin yapıya sahipler ama sprint mesafeleri iyi ayarlanırsa çok etkili olacaklar..

WHITE NOBLE ve DE FEMME ile bu ayağı kapatmış oluruz.













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6
2.AYAK: 5,6,8,3,2,9,10 / 1,4,12
3.AYAK: 5,12,8,4,3,9
4.AYAK: 3,1
5.AYAK: 10,1,12,5
6.AYAK: 3,10,4,7,,9,12

 

Yorumlar

#1 - angigi - 21.12.2019 23:11

Kayalar herşeyi süpürdü. Lütfen analiz edin. Koşullardaki ikili çifte bahislere bakın hangi jokey apranti ve ekürilere bakın kim kime yakın

#2 - Cinar 1 - 21.12.2019 20:50

Sevgili Berkay hafta içi işim gereği fazla oynayamıyorum genelde hafta sonu oynuyorum ondada başarı oranımız çok düşük umarım hafta sonu şanssızlığımızı yarın kırarız hayırlı akşamlar

#3 - Ceco - 21.12.2019 17:37

Bol şans berkay. Emeklerine sağlık.

#4 - Ardatunahakan - 21.12.2019 17:21

Emeklerine sağlık berkay bey

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.