DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 22 EYLÜL Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 22 EYLÜL


Dünkü iki altılıyı da bulmamıza rağmen ikramiye yine yerlerdeydi, hiçbir ayak patlamadı. KARDEŞCAN ise tüm dedikodulara rağmen önemli bir şeyinin olmadığını gösterdi.
Umarım bugün İstanbul'u da yakalarız ama bu kez ikramiye istediğimiz gibi olur.
Şablonu bu kez iki tekli kuracağım, üçüncü tek içinse seçenekler sunacağım.. Bazen yorumlamadığım tek bir ayağı soranlar oluyor, yorumlamamışsam denk güçte olduğunu, oraya çok at yazılması gerektiğini düşündüğümü hatırlamanızı rica ediyorum..




 




ONURLUEFE: Son dönemde hep rolanti tempoda geçen yarışlar yakaladı ve sağlık durumu da sürekli iyiye gittiği için sınıf atladı bu safkan..
Bugün de yaşlanmış rakiplerini yakalamış ve yine önde boş kalacak gibi gözüküyor.
Muhtemelen startla beraber liderliği alacak, hemen arkasına ise MERİH sokulacak.. 3.4.lükte de sanırım GOBEN, BİNBİR ve SİNANLI olurlar..
600'e kadar hızlanmayacağını düşündüğüm bu yarışta Kocakaya otur kalk ve ayak değiştirme hamleleriyle ONURLUEFE'yi bir şekilde fotoya kadar direndirmeye çalışacaktır..
Tek yazılabilir ama riskli olduğu da bir gerçek..

Ben BİNBİR ve ACARTÜRK dışında tüm safkanlara şans vermek istiyorum..










SERDÜMEN: VELİEFENDİ koşuları benim en sevdiğim koşular oluyor çünkü mütevazi olamayacağım bir konu varsa o da safkanların güç/ dayanıklılık analizini iyi yapıyor olmamdır.
2800 metre mesafede kuşkusuz ciğer, dayanıklılık özellikleri devreye giriyor..
Buradaki en ciğerli iki at SERDÜMEN ve CEVHER'dir..
SEMEND - YETİM AHMET - GÖZYAŞI GECESİ gibi isimler kolay tempoda gidip ivmelenme özelliğine sahipler, dolayısıyla ciğer isteyen yarışlarda son veremeyebiliyorlar..
Ancak her yerde sabit hızda gidip hiçbir yerde gerilememe, mücadele etme arap atı ırkına hem en yakışandır hem de makbulüdür..
SERDÜMEN geçen sene bu koşuyu kazanırken CEVHER'e, hatta uzuncu ALTINCI HİS'e 10 boy fark yapmıştı.
Belki bugün uzak çekmeyecek ama bence yine kazanan isim olacak.
Yarış öylesine rolanti başlayacak ki, 2800'de herkes temkinli başlar ama bir de hiçbir atın istemediğini düşünün, x2 rolanti tempo bekliyorum.
CEVHER startı iyi alamıyor, liderliği 200-400 metre geçtikten sonra alacaktır.. Dolayısıyla Ayhan'a burada büyük iş düşüyor, hafif tatlı sert başlayıp ilk metreleri önde geçmeli, sonrasında CEVHER'e bırakmalıdır.. Başka bir at gelirse bu onun sorunu değil, CEVHER'in sorunudur.
SERDÜMEN bariyerde 2-3 gittiği, doğru zamanda yürüdüğü sürece buradaki hiçbir at ona hakim olamaz..
TEREDDÜTSÜZ BANKOM..











STEEL MAN: İlk yarışındaki diriliğini çok beğendiğim, sonraki yarışında da çok tuttuğum bu isim bir kez daha çok iyi koştu ama yetmedi..
Bugün inanılmaz uygun rakiplerle yarışacak..
Aracı ekürinin belki de en vasat atı ELITE PASSENGER düzlükte hiç işlemiyor.
HOPPALA EGE seri sprint atıyor ama genellikle bu 1.lik için olmuyor.
PROKOPİ'nin gücünü bilmiyoruz, Özcan gereksiz yüklenmiş ilk yarışında ama düzlükte gerilemiş safkan, pist ağırmış. Tamamen kapalı kutu, favori çıkması anlamsız.
STARLIKE ise düzlükte kendini yarışa tam veremiyor, tıpkı HOPPALA EGE gibi seri sprinti 2.3.lük için oluyor.
TİVOLİ ilk yarışında startı iyi alamamış ancak adaptesi iyi bir isimdi, düzlükte ise ağırkanlı olduğunu gördük. Biraz daha ister gibi ama ekürisinden de kötü değil..
EL KIZI ise yarışın tek dişisiyken çok zorlanacak, kapatmak için yazılabilir..

Yani anlayacağınız bu yarışta STEEL MAN dışında hiçbir at tutmuyorum, dolayısıyla ya tek ya hepsi diyorum..













OSCURO: Bir at düşünün, MAGNUS, LUCID gibi Kv atlarına kafa tutacak, SEVMEK ZAMANI gibi sınıf atlayan bir atı yanına sokmayacak ama hala maiden olacak.. Biri bunu dese 'öyle bir at olamaz' deyip inanmazdım.
İşte bu imkansızı başaran atın ismi OSCURO.. Kazanma karakteri yok da denemez bu at için çünkü çok güçlü ve şanssız bir şekilde kaybettiği en az 3 yarış sayarım. Bir şeyler eksik ama ne çözemedim.
OSCURO koşuyor diye taa geçen haftadan beri bu yarışın gidişat analizini yapıyorum.. Çünkü kaçırıyorlar atı, bir tane bile kaçan at olursa her şey mahvolur kendisi için..
Çalışmam bittiğinde rahatladım çünkü SÜTLAÇ ve DISPARADOR dışında önlere gelebilme ihtimali olan bir at göremedim.
SÜTLAÇ tecrübesiz binicisiyle kesin liderliği alırdı ama safkan üç yarıştır starttan kötü çıkıyor.. Bugün de kötü çıkacak ve kulvarı en dış falan değil.. 7. kulvardan çıkıyor, aralardan çıkamazsa önlere de gelemez demektir..
DISPARADOR zaten biri ısrar ettiğinde 2 gidebilecek serilikte.. Muhtemelen inatlaşmayacaktır..
Ben kafamdaki senaryoda mı boş bıraktım yoksa gerçekten bu iki attan bir sıkıntı çıkmadığında bomboş mu kalacak bunu göreceğiz.
Düzlükte pisti ortalayıp biraz da yalnız kaldığında boşluyor ama ATIBA dışında sprint yiyeceği bir at yok, ona da sevdiği uzun mesafede bir zahmet dirensin..
OSCURO BANKOMDUR..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,,7,5,1,6,8
2.AYAK: 9,3,10,5,13,8,7,2,1,12
3.AYAK: 7
4.AYAK: 5,,4,3,1,2,7
5.AYAK: 2,3,1,6,5,4,8
6.AYAK: 5

Yorumlar

#1 - alata - 22.09.2019 16:55

Abi bu at niye berbat koştu ya.
Dışa gitti havaya zıpladı sonra geldi ortalığı karıştırdı.
Protesto yu kabul etmediler protesto yokmu abi

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.