DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 13 EYLÜL Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 13 EYLÜL


Birinci ayakta; startla beraber UÇAN ABLA ve ÇELİKMAVİ liderlik uğraşı verecekler ve birbirlerine tempolarını kabul ettireyim derlerken ölüm temposuna çıkacaklardır..
Bu iki kaçak atın arkasına efor sarfetmeden yerleşecek atlar bence aynı zamanda yarışın da en şanslı isimleri olacaklar..

CÖMERTOĞLU ve BALALAYKA...
Bunlardan CÖMERTOĞLU son yarışını öyle böyle kazanmadı.. Üstelik de maiden atına göre uzun sayılacak mesafe olan 1600'de..
Gün geçtikçe iyiye giden tecrübeli safkan düzlüğe yine temposunu arttırarak çıkabilir..
BALALAYKA da aksiyonlarıyla tıpkı babasını andırıyordu.. AYABAKAN gibi uzun adımlarıyla ara kapattırmayan safkan biraz boşluyor ve arttırma konusunda sıkıntıları olacak gibi ama yanına gelindiğinde hakim olmak çok zor olacak. Hele de ilerleyen zamanlarda..

Eğer iş daha de geride bekleyen sprinterlere kalırsa da
AYSEL ANA, SABAHAN GELİN ve KRALONUR devreye gireceklerdir.










İkinci ayakta; 2 numaralı
ŞAHİNŞEVKET ve diğerleri dersek sanırım yarışı özetlemiş oluruz..
Öylesine uygun grupta mücadele edecek ki, sadece son yarışında bitirdiği yere bakarsak günün en sağlam bankosu olması gerekir.
Fakat şöyle de bir durum var; genelde hafif kilolarda ve daha ziyade 1400-1600 metre mesafelerde başarılı olan bir safkan..
Kocakaya kiloyu ve mesafeyi efsane biniş stiliyle tolere edebilen bir jokey ama benim yine de tereddütlerim var. Zira yarış yavaş geçecek ve ŞAHİNŞEVKET gerilerde gidiyor.
Son 300'de aralarda hala saklanıyor ve tutuyor olacak, bundan eminim ama sağlam son verecek mi emin değilim.
Gerçi bu adamın son 3-4 ayda kazandırdığı narin kısa sprinter atlara bakarsak ŞAHİNŞEVKET bunların yanında açık yarış atı kalır ya neyse.. 
Ben en fazla ekonomik kuponlar için tek önerebilirim, çantada keklik görmüyorum.

Rakipler;
ŞEKERSULTAN, ASLANSÜTÜ, MUHSİN, BAWEPIR, OĞULCANIM, ŞAHIMSIN şeklindedir..









Üçüncü ayakta; çalışmaya başlamadan önce o kadar mutluydum ki sapasağlam tek bulduğumdan emindim..

MORTODELA, MAGIC RAMPER ve PLOVDIV'i önüne alacak, 3.lüğe yerleşecek ve düzlükte yürüyerek DIRTY WOMAN, TORPEDO gibi dünyanın en kısa ve narin sprintlerine çok rahat karşılık verecekti..
Ancak son üç yarışını başa ala ala, tekrar tekrar izlediğimde safkanın yürüyecek dermanı olmadığını farkettim.
Bu kadar güzel yer alıp düzlükte hiçbir şey yapmaz mı bir at? Hem de MORTODELA...
Bende kelimenin tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı ama yine de ilk at olarak önereceğim kendisini..
Zira iki atı önüne alıp en iyi yerde gidecek ve dediğim gibi yarışta doğru düzgün son verecek at yok.. Düşünün maiden TORPEDO favori..
MAGIC RAMPER ve PLOVDIV'in arkasına yerleşip sadece srint yememeye çalışacak..
Benzer şeyleri yapmak isteyecek bir diğer isim de iki yarış gören
ESKAYRA... Eski formu yok, burası kesin ama ben son yarışındaki gayreti beğendim.. Hem de kaba kumda..
Mehmet bugün bariyerde 4.lükteki yerini alıp safkanı her yerde yarışta tutarak az farkla kazanmayı hedefleyecektir.

MAGIC RAMPER'in başarılı olması biraz da PLOVDIV'e bağlı çünkü bu at önde boş kalmadan kazanamaz.. Eğer PLOVDIV 2.likte gitmeye razı olur, MAGIC düzlüğe dinlenmiş vaziyette çıkarsa yakalanmaz..

Ben risk alıp bu ayağı üç atla geçiyorum..












Dördüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 7 numaralı
RING OF FIRE olacaktır..
Ankara'daki uzun mesafeli her yarışında erkenden yürüyen ve kazanacağı yarışlardan hep 3.4.olarak ayrılan safkan son yarışında ise hayatının en kolay rakipleriyle mücadele etmiş ve 61,5 kg sıkletine rağmen uzak farkla kazanmıştı.
Üstelik Özcan da erken yürüdü ama grup öyle berbattı ki safkan gram zorlanmadı..
Bugün sıkleti azalıyor ve üzerinde çok beğendiğim, dün ŞUBARTAY'la kazanarak morallenen bir binici var.
DOĞA KANUNU'nun liderliği alıp rolanti tempoda götüreceği yarışta muhtemelen MAGNUS 2.liğe yerleşecek, RING OF FIRE de arkalarında 3.lükte gidecek..
MAGNUS kolay temposuyla DOĞA KANUNU'nu yakalarken, hakim olmakta veya farkı açmakta güçlük çekecek, geriden de RING OF FIRE ile APOPHIS'in ataklarına maruz kalacak..
Bu dört atın mücadelesinde bence sıklet avantajı son metrelerde kendini hissettirecek ve mücadeleden galip ayrılan isim RING OF FIRE olacak..
BANKOMDUR..











Beşinci ayakta; hem % 63 agf, hem maiden yarışı, hem arap atları, hem de son yarışında berbat ötesi bir performansla zar zor 3.olabilen bir isim..
Evet
ALTINZELE kolay bir grup yakalamış ve totosuna bakıldığında kazanacakmış izlenimi veriyor ama safkanı izleyince hiç o güveni vermiyor..
Beğendiğim başka bir at yok ama ben bu ata kesinlikle rakipsiz tek olarak güvenmem..

Rakipler;
RENGİN ABLA, YURTHAN, BAŞANSOY, UZAKARA şeklindedir..














Son ayakta ise; öncelikle elemek zorunda kaldığım iki safkanı peşinen söyleyeyim; RIŞVANOĞLU ve pedigrisi geç çıkan TAÇSIZ KRAL..
Şans verdiğim atlara gelince;
RUSDAMAT dengesiz performanslara imza atmasa çok rahat güvenebileceğimiz isim olurdu aslında..
Hem sentetiği çok iyi, hem gidişat lehine hem de sıkleti ve kulvarı müsait..
Ancak galop yapmayan, canı istediğinde koşan bu ata rakipsiz tek olarak güvenmek ne kadar doğru olur o tartışılır..

ULUBATUR gruptan üstün fakat önde boş kalmayacağı bir gerçek.. En dışarıdan sopa kamçı gelip liderliği almaya çalışacak, zar zor bunu başarsa bile sonlarda çok zorlanacak.. Yine de ciğerli yapısı ve gruptan üstün olmasıyla yarışın en şanslılarından..
MİRZALAĞA'nın formu çok iyi ve tam bir 1200'cü.. Olur da starttan fırlar ve binicisi az biraz temkinli olursa bu safkanın adım sıklığına ulaşamazlar..
KEVİR düne kadar bu grupta kilo kiloya başarılı olabilecek bir at değildi ama formu muazzam, üzerinde Mertcan ve 3.4.5.likte yer tutabiliyor, mutlaka çarpı atılmalı..
Son olarak da
BALTACI diyorum.. Son yarıçı ölçü olmayan kısacı safkan nihayet bomboş kiloda.. Eğer binicisi en geride sabırlı olursa harika bir sprintle günün sürpriini gerçekleştirebilir, dikkat..

Dediğim gibi dışarıda sadece RIŞVAN ile TAÇSIZ KRAL kaldılar..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,2,3,4,7
2.AYAK: 2,,7,3,1,4,6,11
3.AYAK: 8,1,2
4.AYAK: 7
5.AYAK: 6,9,5,7,4
6.AYAK: 6,9,8,12,7

Yorumlar

#1 - şumrud - 13.09.2019 20:30

bu nasıl bir iştir yahu. ... satış koşusu diye milleti satışa getirmeye kimsenin hakkı yok. ... Eyyyyy longstar. ... Bu kadar iyiydinde maiden de ne diye aylarca süründün ? eyyyyy. .. 60-70-90 handikaplı atlar. ... siz ne yapıyorsunuz? eyyyyy at sahibi ve jokeyler yarışseverin ahını almayın. yarışseveri mağdur etmeye hakkınız yok. . hepsi demeyince yapılmayacak bir at. ... eyyyyy longstar hadi görelim bakalım haftaya girdiğin yarışta kaçıncı olacaksın? ??? tabela yapamaz isen bugünkü ikramiyen elinden alınmalı. eyyyyy TJK derhal satış koşullarının şartlarını değiştirmelisin. .. handikap puanları arasındaki fark en fazla on (10) olmalıdır. yada tamamen kaldırılmalıdır. kim atını nasıl ne şekilde satıyorsa satsın.. hem at satış koşusunda kazandığı halde sahibi yine aynı. bu nasıl bir iştir. değiştirilsin. ..

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.