DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 28 OCAK Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 28 OCAK



Dünkü Kocaeli ve İzmir programlarına çok üzüldüm açıkçası..
Kocaeli'de teklerimiz oturdu ve son ayakta ilk iki sırayı paylaşan cazip atlar şablonumuzda da ilk iki sıradaydı ancak HALENAY'ın yanlış yarış stratejisi yüzünden kaybettik.
Gerçi yerimiz vardı ve o ayağı iki tekimiz de varken kapatabilirdik ama şişirme olmasın diye yazmadık.. Tabi uygun şablon vermiş olmamız görülmez, yatmamız görülür o ayrı mesele..
İzmir'de ise ASUMANIM ve SON HATIRAM gibi altılıyı 8 bin tl'ye çeken iki at şablonumuzda bulunuyorken, 1400'de bu kadar iyi koşacağını hiç tahmin etmediğimiz SELDANIN OĞLU'ndan yattık.
Rahatlıkla bulabileceğimiz altılıda çok ufak bir hata yaklaşık 10 bin tl ikramiyeye sebep oldu.
Yine de yorum ve tek isabetiyle yüksek ikramiye vermeye başlayan altılılara da oldukça yaklaşmaya başladık..

İstanbul'da bugün favorilerin ön plana çıktığı koşular var ama güzel bir kurgu ve çok at yazığımız yerde bir iki ters atla güzel bir ikramiye de yakalayabiliriz.








HABİLDEN: Hem safkanın karakterine hem de binicisine güvenebilmek elde değil.
Yarış içerisinde tuta tuta giden ancak teşviğe başladığında cevap vermeyen kısa sprinter HABİLDEN son yarışında kafayı kimseye vermeyerek beyaz bayrak ayna yapmıştı.
İLGİLGE, KASMANBEY falan sabaha kadar koşulsa bu safkanı geçemezlermiş.
Bugünkü yarışa baktığımızda KEPEZBEYİ, CANDOSTUM gibi hafif sert başlayan atlar dışında hiçbir safkanın liderlik için uğraş vermeyeceğini görüyoruz.
Dolayısıyla kapakları 2 boy önde açılan HABİLDEN'in dışarıdan çok rolanti bir şekilde doldurarak kafayı alacağını belirtelim.
Tabi CANDOSTUM ve KEPEZBEYİ'nin belirleyeceği strateji de HABİLDEN'in kaderini belirleyecek.. Çünkü kendisi dışında neredeyse tüm rakipleri 50 kilo ve temposunun üzerine çıkarıldığında durabilen bir at.
Ama hem CANDOSTUM hem de KEPEZBEYİ 2.3.lükte giden, ısrar etmeyen atlar.. Dolayısıyla HABİLDEN 1200'de önde sanıldığından da rahat kalabilir.
Bu durumda sıklet dezavantajına rağmen sonlarda yakalanmayabilir.
Açıkçası ben kendisinin yanına istemeye istemeye at önereceğim. Sırf diğer iki bankom biraz daha güvenilir olduğu için..


CANDOSTUM ve MONTEGO öncelikli rakiplerdir..

KEPEZBEYİ, KORCAN, ALDALGA, GEZEGEN tutmayarak da olsa boş kilolarıyla şansı hakeden diğer isimler..










DURDEN: Benim bir yarışta artık en sevmeye başladığım şey, yaşça ufak atların inanılmaz formda haldeyken büyük rakipleriyle yarışmaları.. Çünkü o kadar kek banko oluyorlar ki yarışa detaylı bir çalışma yapmama gerek bile kalmıyor.
Bazı yarışlarda bu işlemez ama % 80-90 ihtimalle yaşça ufak rakipler hele hele handikap puanı olarak da büyük rakiplerden yükseklerse geçilmiyorlar..
DURDEN 'e bakıyorum, bunlara nasıl geçilecek diye kendime soruyorum.
Üstteki sıklet olarak dezavantajlı atları zaten değerlendirmeye dahi almıyorum. DURDEN'in altındaki atlardan devam edelim.
SIGNORA en son DURDEN'le start aldı ve rakibinden 6-7 boy yedi.. İlaveten bugün UMUDUNKIZI gibi stili bir rakibi var.
ŞANSKÜPÜ en geride giden ve kısacık sprintle genelde 2.3.olan son derece vasat bir at.. Yılın bir döneminde çok formda olur ve sadece bir yarış kazanır.
TETİNA maidena daha yeni veda etmiş vasat bir atın teki..
TURBOER maiden yarışından sonra hiçbir varlık gösterememiş dünyanın en güçsüz atlarından biri..
YEDİİKLİM neredeyse 200 gündür koşmuyor ve öyle çok da iyi bir at değil.
FERACEHAN neredeyse her hafta koşacak.. İnsanlar onu yazmaya bıktı ama o kazanamamaktan bıkmadı.. En iyi derecesi 2.3.lük oluyor genelde..
RABAT GÜZELİ eğer bu yarışta bir bomba olacaksa patlatacak atlardan biri.. Fena koşmayacağından eminim ama DURDEN'i geçebilecek kadar güçlü bir at değil.
ŞELALE kendisine daima geçilecek bir at buluyor.. Maiden'a veda ettikten sonra 17 kere koştu hiçbirinde de kazanamadı.
KATHMANDU yeni ilgililerinde en gerilerde sabırla gidiyor ve bu aralar ciddi değişimde.. Mutlaka iyi koşacaktır ama kısa sprintiyle bitiricilik yapacağını sanmıyorum.. 3.lük bekliyorum.
UMUDUNKIZI, SIGNORA ile birlikte yarışa tempo verecek iki isimden biri.. Düzlüğe girilir girilmez bırakıyor.
BUHARALI kazanma karakteri düşük olsa da etkili jokeyiyle DURDEN'e en ciddi rakip olabilecek atların başında geliyor.

Gördüğünüz gibi hiçbiri güven vermeyen ve muhtemelen bir sonraki hafta için kayıtlarını şimdiden yaptıran vasat atlar.. DURDEN dışındakiler  yaz sezonu boyunca koşacaklar ve yarısından fazlası sezon boyunca kazanamayacak. Kazananlar ise bunu maksimum bir kez yapabilecek.
Daha kariyerinin başında olan KAIZBERT yavrusu DURDEN, günün ganyanından dolayı pislik işler dönmez ve dolayısıyla starttan çok çokk fazla geç çıkmazsa kolay kazanacağı bir yarışta..
Tereddütsüz bankomdur.












BEKİRİM: Bu safkanın uzun bir süre boyunca maiden kalacağını başından beri yazıyorum..
Çok dirençsiz olan ve kendisine daima geçilecek bir at bulan safkan son yarışında çok daha sert iki rakibine kafa tuttu..
Genelde maidendan çıkamayıp Şartlı ya da handikap koşan atlar o yarışlarda başarılı olurlar ama tekrardan maidena geldiklerinde ben kendilerini bir oltaya benzetirim..
'Beni tek yazın da sizi bir güzel yatırayım' der gibi his verirler.
BEKİRİM için düşüncelerim olumlu değil fakat rakiplerini analiz ediyorum 1200'de üzerinde Karataş varken çok da fazla sallamamak gerekir diye düşünüyorum.
Beğendiğim atlar yok mu? Var ama bunlar BEKİRİM eksik koşarsa devreye girebilecek atlar açıkçası..
Özellikle 1200 olduğu için her zamankinden daha fazla şanslı olan BEKİRİM tek gibi gözükse de ben karakterinden dolayı yanına at yazacağım.

Her iki yarışının ilk metrelerinde ciddi aksilikler yaşayan ve buna rağmen fotoya mermi gibi diri giren 5 numaralı
FIRE FLAME'ye çok dikkat.
Yine görüntüsünü çok diri bulduğum 10 numaralı
SHIKIBU'ya da dikkat derim..
Son yarışı fena olmayan
MYGIRLASYA, son yarışı hiç ölçü olmayan SANSA, çok boş bir at olmayan INDIAN PRINCESS ve tutmayarak da olsa KALIMBA sırasıyla şanslı isimlerdir.











BIG BROWN: Benim taylığından beri hayranı olduğum bir safkan.. Gerçek bir yarış atı..
Öyle bir ciğer yapısı var ki, starttan çok kötü çıkış yapıp çok rahat bir şekilde kafayı alıyor ve gücünün tamamı bitti sanarken en baba rakibine geçit vermiyor.
İnanılmaz seri, inanılmaz güçlü ve inanılmaz mücadeleci..
80 gündür yarışmamış olmasına rağmen startta fazla takılmazsa dışarıdan doldurarak kolaylıkla kafayı alacaktır.
Dinçlik yarışını da çok seven bu safkanın kolay kolay teslim olacağını sanmıyorum.
Net olarak favorimdir.


DAYIM BENİM, GOLDEN TOWER, YALPAGAN, ZU HAT sırasıyla rakip olarak gördüğüm isimlerdir.

ASLANAĞZI ve LEMNOS alt grup atı oldukları için benim şablonumda yer alamadılar ancak dileyenler kapatabilirler.












BAYBAŞKAN: AGF tablosunda günün en güvenilir ismi olacağı tartışmasız..
Gerçekten de komik rakipleriyle yarışacağı bir gerçek.. Açık yarış atı olan BAYBAŞKAN bugün KV bir yarışta bile değil, Şartlı-4'te mücadele edecek.
Canı istediği zaman en güçlü rakibine bile kafa tutabilecek potansiyelde, canı hiç istemediğinde ise KAREEM, ENRICOM gibi atlara bile geçilebilecek karakterde..
Yedi aydır kazanamıyor olmasıne pek fazla takılmamak gerekir  çünkü en son 1.liğinden bu yana 10 kez yarışıp hiçbirini kazanamadıysa yarısından fazlasında GRUP koştuğu içindir.
Zaten bu tabelaları içinde öyle yarışları var ki 5-6 tane KV 1.liğine değer..
BAYBAŞKAN'ı uzun uzun anlatmayacağım sizlere.. Çünkü at yarışından anlamayan biri bile bu safkanın burada sırıttığını çözebilir.
Ancak benim kendi adıma şöyle bir sıkıntım var; ben BAYBAŞKAN'ın son yarışını hiç ama hüç beğenmedim.
Atta bir gram akışlı sprint yok, teşviğe cevap verme yok.. Her yerde sabit hız, CURTARALO boşlamaya başlayınca iç kulvardan yalancı bir sprint..
Ama tabi ölüsü bile RYAN AREL'leri, PARLERA'ları geçiyorsa bu grup için fazlasıyla yetebilir.
Şöyle söylersem belki beni daha iyi anlayabilirsiniz; rakiplerini bana hiç göstermeden BAYBAŞKAN'ın son yarışını izletseler 'bu at bu görüntüsüyle ilk yarışını mümkün değil kazanamaz' yorumunu yapardım.
Karşınıza handikap atı seviyesinde rakipler yanında çıkıyorsa yıkmayı düşünmek bile enayi gibi hissettirebiliyor.. Hal böyleyken yanına rakip yazmak benim açımdan çok zor. Öte yandan rakipsiz bırakmak da zor.
Kazanamaması halinde BAYBAŞKAN'ı tek yazdım diye belki kimse bana kızmaz , herkes Selim'e kızar ama 'son yarışındaki halini hiç beğenmediğin bir atı neden tek yazıyorsun Berkay' diye ben kendime baya bir kızarım.
Hele de imkanı olsa 1.02 çıkacak ve tüm Türkiye'nin tek yazacağı  bir attan yatarsam..

Belki çok maceracı bir yaklaşım ama yanına
FANTASTIC LERO , STALLION FALCON ve KUBANGO'yu yazacağım.










Son ayağa ise çok fazla yorum yapmama gerek yok; üç at rakiplerinden baya sivriliyor.
Bunlardan bir adım daha önde gördüğüm
RUN FOR STEEL, son yarışında tecrübesiz aprantisinin kurbanı olan LION MASTER ve bir tık üst grupta fena koşmayan BIG SHOW ayrım yapılmadan şans verilmesi gerekilen atlar..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,,4,3 / 11,10,6,1
2.AYAK: 4
3.AYAK: 1,,5,10,6,8,9,7
4.AYAK: 1,6,2,3,4
5.AYAK: 1 / 2,8,6
6.AYAK: 3,6,1




Not: ALDERAMİN kazanmasını beklediğim isimdir..

 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.