DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 2 TEMMUZ Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 2 TEMMUZ


 İstanbul'u pisi pisine kaçırdıktan sonra 3 bin küsür ikramiye veren Kocaeli altılısını da kötü kaçırdık. Gelir gelmez bu altılıları yakalamayı çok isterdim ama olmadı..
SİDELİ tek, son ayak iki at yaptığımız kurguda üçüncü ayağı kapatabiliyorduk ama yarış bitiminde konuşmak kolay tabi :)
Neyse, adapte konusunda sıkıntım olmadığını ve çalışmamın karşılığını alıyor olmam sevindirici..
Az atlı ama zorlu Ankara programına gelecek olursak;


 

 


Birinci ayakta; 5 numaralı AYBARS ilk şans verdiğim isim olacaktır..
Tuta tuta gelen, teşviği sevmeyen her at bizde şampiyon ilan edilir.. AYBARS için sosyal medyada yazılanları görseniz inanamazsınız..
Tipik bir Handikap atı olan AYBARS'ın muhteşem fiziğiyle ve enteresan aksiyon yapısıyla kafaları karıştırmasını anlarım ama AYBARS'ta değişmeyen tek bir şey varsa o da teşviğe cevap vermemesidir..
Yani bazı atlarda düzlüğe kolay çıkma ile teşvik yapılma arasında hiçbir fark yoktur, sabit tempoda ilerlerler ve teşviği ruhları bile duymaz..
İşte buna verilecek en iyi örneklerden biridir AYBARS.. Bugün Özcan idaresinde VASILY'i arkasına alıp 2.3.lüğe yerleşirse düzlükte Özcan'ın acele etmemesiyle gruba kendiliğinden hakim olabilir.

VASILY ise önde temposunu kurabildiği zamanlarda en sert rakiplere bile kafa tutabiliyor.. Bugün de liderliği aldığında ciddi pres uygulayacak bir safkan bulunmuyor..
Dolayısıyla düzlükte ayakları kaybolup seri sprintle yakalanmayabilir..

ONEANDONLY ise şu anda grubun en formda atı.. Sıkleti uygun olsa tek yazmayı bile düşünebilirdim.
Sonlara kadar saklanması gereken bir diğer isim de kendisi.. Eğer sprintini uzun sürdürmek zorunda kalırsa -ki bu tempoda zorunda kalacak gibi gözüküyor - bence yine 2.3.lükle yetinir ama yarış beklediğimden erken süratlenirse dışarıdan kolayca hakim olabilir.

GIPSY DANGER'in ise temposunun altında kaldığı son yarışı ölçü olmamakla birlikte çok iyi.. Fotoya diri girişine bayıldım.
Mesafe ayırt etmeyen kısrak geç çıkmaz ve önlerde yer tutabilirse düzlükte mutlaka mücadelenin içerisinde yer alır..


BELEKİ , PEARL GEM ve GLEN ise hata kollayacaklar..












İkinci ayakta; özellikle bahsetmek istediğim iki safkan var;
TURBOCU ve BERKUK..
Bunlardan TURBOCU'yu bugün çok ama çok tutuyorum ve gönlüm de kazanmasından yana.. Gerçi kazanması halinde 'nasıl tek yazmam' diye kendime kızacağım ama olsun...
E.Şimşek kardeşimizin yapması gereken tek bir şey var; sert başlamayıp KARABERK ve DÖVER'in arkasında 3.lüğe yerleşmek..
Çünkü bu iki at seri yapıya sahipler ve bekleyeceklerini hiç sanmıyorum..
TURBOCU'nun binicisi hafif çekerek başlar ve bu iki atı ön tarafa salar arada 3 boyluk falan bir mesafe bırakırsa bir nevi önde bomboş kalmış olacaktır.
Düzlükte bariyer dibinden ayakları kaybolan TURBOCU'yu o dakikadan sonra yakalamak ve hakim olmak bu kısa sprinterler için çok zor bir hal alır..
BERKUK ise normalde sevdiğim bir at değil, boş kilo ve süratli tempo olmadan kendisine güvenmem ama son iki yarışını izlediğimde beni kendisine aşık etti adeta..
Eski BERKUK'tan daha uzun sprint yapmaya başlayan bu safkan buna rağmen hala kazanabilmiş değil, bugün bu uygun grubu yakalamışken aralardan slalom yaparak çıkabilir..


CABBARREİS, BAYÇINAR, DÖVER  daha sonra şans verdiğim isimlerdir..












Üçüncü ayakta; ilk kez koşacak safkanlardan 3 numaralı
FAST FANTASTIC güzel hazırlıkları ve pişkin görüntüsüyle beni oldukça etkiledi..
Buradaki koşmuş atların neredeyse tamamından daha iyi.. Muhtemelen sahanın da sürdirekt bankosu olacak..
Ancak ben S.Kaya'dan dolayı yanına at yazacağım.. Şansımızı, bir zamanların uzak ara en iyijokeyinin umursamaz tavırlarına bırakmak istemem..
Eğer taydan tuta tuta uzak kazanacak reaksiyon alamazsa saçmalama ihtimali yüksek..
Rakip olarak, ilk yarışında fazla sıkıştırılmayan
KANEKONUN OĞLU başta olmak üzere, bir diğer iyi hazırlıklara sahip CONTENDER, ilk yarışında gerilemeyerek fena bulmadığım STORM FALCON ve önde boş kalacak olan LORD BABA diyorum..













Dördüncü ayakta; ilk yarışında uygun rakipleri güle oynaya uzak farkla geride bırakan 4 numaralı
BİDANEM alternatif bankomdur..
Startla birlikte liderliği alıp yanına at yaklaştırmayan safkanın kumda daha iyi koşması gerekir çünkü herkesin de bildiği gibi KADHAN'ın kardeşi..
İlaveten bugün diğer altı atın kendisini rahatsız etme ihtimali düşük.. Sadece BAYBİLZİK'in bir önceki 3.lüğünde kaçmaya teşebbüsü var ama o seriliği kumda yapabileceğini sanmıyorum.
Dolayısıyla BİDANEM startla birlikte liderliği alıp düzlükte yine arka tarafı dağıtabilir..

Rakip olarak son yarışı ölçü olmayan
GÜNEŞLİ, kısa bir sprinte sahip olsa da ALESTA, güçlü yapısıyla CERBA ve istikrarlı isim MEHTAPLI GECE değerlendirilebilecek isimler..












Beşinci ayakta; mesafe 1600 değil de 1900 olsa bu yarışı uzun uzun anlatmaya gerek bile kalmaz,
GLOIN yılın bankosu olurdu.
Çünkü form durumu gayet iyi ve gruptan fazlasıyla üstün..
Ancak 1600 metre mesafe, temposunu kabul ettirmeye veya gücünü zamanında almaya uygun bir mesafe değil.. Hızlı atların daha çok işine yarayacağı bir mesafe..
Dolayısıyla GLOIN'in yanına sigorta olarak
ALBERTO ve GÜRSOYHAN'ı da yazmak gerekir..
ALBERTO iki yarış gördü ve bence artık kıvama geldi, ilaveten esas jokeyiyle buluşacak bugün.. Çok iyi koşar.
GÜRSOYHAN ise klasik dinçlik yarışlarından birini yaptı ve eğer bu engele takılmazsa bir ay önce gördünüz, maşallahı vardı, uzak kazandı..
Bu üç atın arasına başka bir atın gireceğini hiç sanmıyorum.. WIN THE WEST ve AKINŞAH daha isterler..













Son ayakta ise; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
ROTASIZ SEYYAH olacaktır..
Güç bakımından bugünkü rakipleriyle uzaktan yakından alakası olmadığını düşünüyorum.. İlk yarışında Müslüm Çelik ile start alıp Adana'da kazandıktan sonra hemen KV-7 yarışa kaydolan ancak rakipler sert gelince etkili olamayan safkanın sonraki koşusunda da bu izler belirdi..
Zira hiçbir yerde teşviğe cevap vermeyip daha 300 metre varken enseye bastı.. En azından yıpranmamıştı..
Sonrasında Özcan Yıldırım idaresinde uzun mesafede yarışan safkan AQUAMAN'den uzak yedi yemesine ama yavaş yavaş kıvama geldiği belli oluyordu.
En son yarışı ise sentetik pistteydi ve yine KV-7'ydi.. Güçlü rakiplerinin yanında elinden geleni yaptı ama haliyle yetmedi..
Gördüğünüz gibi safkana henüz uygun bir yarış seçilememiş.. Ya uzun, ya sentetik, ya KV... Yani bir türlü gerçek gücünü sergileyeceği, gerçekçi yaklaşılarak bir yarış seçilmemiş.
İlk kez bugün, idmanları da kusursuzken dişine göre rakiplerle ve kendisiyle bir kez bir araya gelip kazanan jokeyiyle yarışacak..
Biliyorsunuz normalde dışarıda kalmaları ve rakiplere göre fazla koşmaları sevmem ama ROTASIZ SEYYAH startı ağır alıp dışarıdan önlere doldursa bile, ben kendisini güç ve dayanıklılık bakımından çok fazla gördüğüm için bunu sorun etmiyorum..
BANKOMDUR..








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5,4,1,3,7,8,2
2.AYAK: 3,5,,6,7,1
3.AYAK: 3,,5,2,8,6
4.AYAK: 4 / 7,2,5,1
5.AYAK: 1,4,7
6.AYAK: 5

Yorumlar

#1 - foster - 02.07.2019 17:53

5 in arkası sıralı ikili önerin olurmu

#2 - kenan1988 - 02.07.2019 13:53

7 liPlease at önerebilir misiniz

#3 - Ardatunahakan - 02.07.2019 13:53

Emeklerine sağlık

#4 - mercer - 02.07.2019 13:04

1.koşuya yorumunuz var mı?

#5 - Jumano - 02.07.2019 11:34

Usta bol şanslar olsun,3. Koşu 8 idman durumu nasıldır

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.