DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 8 HAZİRAN Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 8 HAZİRAN


 Birinci altılı için tahminim olmayacaktır..




İlk ayakta; 2 numaralı
ALKIM'ın grubun en iyi atı olduğunu düşünüyorum..
Son yarışında M.Çiçek tarafından katliama uğrayan, buna rağmen çok yakın ara 4.lük elde eden güçlü safkan soğukkanlı binicisiyle gücünü zamanında alabilirse çok güzel son verecektir..

GOLDEN SHIP iyi yer tutması ve her yerde  mücadelenin içerisinde olmasıyla öne çıkan bir diğer isim..
Ufak tefek bir yapıya sahip olmasına rağmen
DEMİRALP düzlüğün her yerinde seri sprint atabiliyor.. ALKIM'a kötü binildiği için fark çok azdı, ALKIM'a iyi binilse şansı hiç olmazdı ama sonuçta favorimin dibinde yarış bitiriyor ve üzerinde sevmesek de Tokaçoğlu var. Mutlaka yazılmalı..

OMER IN MY MIND ve DORUKRÜZGAR hata kollayacaklar..












 

İkinci ayakta; bir tane bile güven veren at yok, bence ciddi anlamda sürpriz olacak bir koşu..
DZLIERI GOGONA sert tempoda liderliği alıp bir çırpıda bitirmeye çalışacak ve mesafe de 1200 olduğu için bunu başarmaya yakın ancak aniden durabilen bir yapıya sahip ve üzerinde tecrübesiz bir binici var.
Dediğim gibi ciddi bir sürpriz bekliyorum, sıralamam şablonumdadır..










Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
VARLIKLI olacaktır..
Koca sene boyunca sadece form tuttuğu ilk birkaç yarışında güvendik kendisine, sonrasında balonu söner dedik ancak inatla üzerine koydu ve ŞAHİNTER'den sonra araplarda gördüğüm en net sınıf atlama olayını gerçekleştirdi.
Pist ayırt etmiyor, mesafe de 1600'e kadar olursa tadından yenmiyor kendisi için..
Bana göre bugün sprinter safkanlardan bir tanesine geçilmez.. Yani PATRONİÇE, AMANKAYA gibi atlar bence VARLIKLI'yı geçemezler.
Dolayısıyla geçmesi gereken isim AFRİKAANDER'den başkası değil.. AFRİKAANDER liderliği asla bırakmayan bir isim.. Karataş'la bile temposunun altında kalmadıysa bu atı 2.likte götürmeniz mümkün değil.
AĞAPERSEN, AFRİKAANDER seriliğinde bir isim değil ancak önceki çim 1.liğine bakınca Tokaçoğlu'nun da liderliği alana kadar teşvik yapacağını görüyoruz..
Ne kadar etkiler bilemem ama AFRİKAANDER startı ağır alamayıp üstüne bir de AĞAPERSEN'in presleriine maruz kalırsa T.Yıldız tam zamanında gelip tükenen rakiplerine hakim olur diye düşündüm.
VARLIKLI BANKOM..

Tek rakip
AFRİKAANDER..












Dördüncü ayakta; üç atla temiz bir yarış izleriz diye düşünüyorum;
VAROLHAN - GÜRSUHAN - METİN ABİ..
Bunlardan VAROLHAN birlikte koştuğu diğer iki rakibini de çok temiz geride bırakmış.. Yarış içerisinde idaresi çok kolay olan, sağlıklı olduğunda da şayet boş kiloysa seri sprint yapabilen bu safkan yetenekli binicisiyle birinciliğin bence en güçlü adayı..
GÜRSUHAN da Tolga'nın atlamasıyla şansı iki misli artan bir isim.. Genelde kimsenin liderliği istemediği yarışlarda çok iyi hamle yapıp liderlik isteyen Tolga'nın bu yarışta dikkat etmesi gereken tek safkan ALKAN BOY.. ALKAN BOY eğer serilik yapmazsa GÜRSUHAN boş kalır ve yanına at yaklaştırmayabilir.. Aksi durumda da bariyerde 2.likte gidip yine çok şanslı olur.
Son olarak da
METİN ABİ.. Startı diğer iki rakibine göre daha ağır alan bu safkan dayanıklılık bakımından ise en iyileri.. Yarış istediği tempoda gelişirse sonlarda ciğerini konuşturabilir..











Beşinci ayakta; 1 numaralı
BULL HEAD dikkatimi çekti.. Evcimen ekürisinin atları genelde kısa mesafeci ve seri sprinter olurlar.. Analiz edebildiğim kadarıyla BULL HEAD de bir anda vites yükseltebilen bir isim..
Şayet kötü çıkmaz ve dışlardan önlere doldurmazsa çok etkili bir seri sprint izleyebiliriz, dikkat..


PERFECT LEO, KOMUTAN BABA, GÜRBÜZÜN GÜLÜ ve ACHOVAK KIZIM sırasıyla tuttuğum diğer isimlerdir..











Son ayakta; eğer VARLIKLI'nın yanına AFRİKAANDER'i yazmak isterseniz tek tercihinizi benim son anda vazgeçtiğim şekilde burada kullanabilirsiniz; 9 numaralı
MAHMUT..
Bir yarış önce özellikle bahsettiğim bu safkan D.Palaur'un katliamından dolayı en kötü 2.olacağı yarışta 6.olabilmişti..
Bugünkü yarışın favorisi DENİZ KÖPÜĞÜ o gün 2.olurken bence MAHMUT'un kötü sürülmesinden istifade etmişti.
Bugün dışarıdan saçma sapan yüklenmeyeceği bir kulvar çekmiş, kasıtlı olarak kötü binmek istese bile ( ki bence tamamen yeteneksizlikten ) güzel kulvarı buna müsade etmez diye düşünüyorum.
Son uzun yarışı zaten ölçü olmayan safkanın lehine dönen mesafede günün önemli sürprizini gerçekleştirebilecğeine inanıyor ve AFRİKAANDER'siz yapamayacaklar için MAHMUT'u banko öneriyorum..

Rakipleri ise
DENİZ KÖPÜĞÜ ve KIR ATİK'tir..







ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,10,3,7,5
2.AYAK: 8,15,12,9,10,7,11,1,3,5,13
3.AYAK: 4
4.AYAK: 9,6,7
5.AYAK: 1,7,6,10,8
6.AYAK: 9,,,8,15

Yorumlar

#1 - dijvar34 - 08.06.2019 18:26

Berkay Ankara için tebrikler, bir an evvel askerliğini sağlıcakla tamamlayıp dönmeni bekliyoruz

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.