DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 5 HAZİRAN Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 5 HAZİRAN


Teksiz ve kalın altılı sizler gibi benim de sevmediğim bir şey ancak bugünkü programı teksiz kurmak zorundayım... 
Dün de GUSTAV - YELTAY - FALEZ geçmemiz gereken yerde tek tercihi kullanmış ve elediğimiz bir attan yatmıştık. Çünkü çantada keklik bir tekimiz yoktu.
Bu altılıda da böyle bir tek yok, o yüzden üzgünüm ama yorumlarımla bütçenize göre kurgu konusunda yardımcı olmaya çalışacağım..





Birinci ayakta; 9 numaralı
MISS PERFECT çalışmaya başlamadan önce 'çok sağlam tek' dediğim bir isim oldu ancak çalıştıktan sonra düşüncem biraz değişti.
Son yarışında bir süre işleyip bir süre hiç işlememesi hoşuma gitmedi.. STAR DANCER'e hiçbir yerde hakim olamaması biraz da Hışman'ın yüzündendi ancak son 100'den sonraki aksiyonları hariç MISS PERFECT arkaya da çok hakim görüntü çizmedi.
Mesafe de uzadığı için tereddütlerim var ancak grubun uygunluğundan söz etemek gerekir.
Adana'da tam 11 kez yarışıp etkili olamamış bir DIRECT WIN alakası olmadığı mesafede rakip olarak gösterilen favorilerden bir tanesi.. Bana göre şansı yok.
SURPRISE LOVE deseniz sırf Kurtel ekürisi ve Karataş diye tutulmuş, yarış gördü falan ama safkanın hiçbir yeri gitmiyor.
İşte böyle bir yarışta start alacak MISS PERFECT... Orijin olarak mesafeyle bir sorunu gözükmese de ben,m izlediğim atın uzunla alakası yok.. Kazanırsa mesafe uzadığı için değil rakipler bomboş diye kazanacak..
Ahmet Çelik 3.4.lükte, bariyerde en iyi yeri tutan jokey olduğu için MISS PERFECT ile mesafeyi ciddi anlamda kısaltıp sonuca gidebilir.
Fakat bir safkan var ki kendisini yazmadan yapamadım;
GRAND DUCHESS..
Son yarışındaki aksiyonları çok düzgündü.. Biraz içeriye yattı, A.Sözen düzeltince ayakları adeta kayboldu.. Eğer bu güzel sprintini uzun mesafeye yayabilirse MISS PERFECT'i avlayabileceğine inanıyorum.













İkinci ayakta; benzer atların katıldığı 1600 çim yarıştan yola çıkarak üç safkanı rakiplerine oranla çok daha önde tutuyorum..

BABAEMİR, GARZAN ATEŞİ, CABBAR REİS..
Bunlardan özellikle BABAEMİR en beğendiğim isim oldu.. Binicisi tarafından temposunun çok üzerine çıkartılan safkan son metrelere arttırarak girmek istedi ve bunu da 300'e kadar başardı..
Ancak daha sonra düşen temposunu izledik.. Mesafe kısaldığı, binicisi çok etkili olduğu için ben bombayı patlatabileceğini düşünüyorum, dikkat..
GARZAN ATEŞİ ve CABBARREİS aynı yarışın 1.3.olan isimler.. Hışman'ın formu malum, BENAZİRKIZ gibi kendini geri geri çeken bir atı bile fotoya attı.. CABBAR da sınırlı kapasiteye sahip ama boş sıkletiyle iyi son verebilecek isimlerden..
GARZAN narin falan ama bahsettiğim yarışta gayet etkiliydi.. Mertcan Çelik'in de güzel katkısıyla aralardan çıkıp rahat bile kazanabilir.


DALOĞLU ile RIŞVANOĞLU sigortalardır...

Burada elemek zorunda kaldığım atlar 1-2-3...








Üçüncü ayakta; sıralamayı dikkate almayın çünkü yazacağım altı safkanı da eşit derecede tutuyorum.
Mesela BRUCE WAYNE, HASKAYA'dan daha iyi ve daha beğendiğim bir at ama gidişat faktörüne göre HASKAYA daha önlerde olacak..
Liderliği alacak safkan belli değil, GRASHOF ve BRUCE WAYNE zaten en geride konumlanan isimler.. RUBUCO, PROOF STRIKER ve TATVAN da öyle, bekleme atları..
Ancak HASKAYA ve JACK SPARROW kaçak atın arkasında 2.3.lükte yer tutup kolay giden atlar.. HASKAYA ivmelenemese bile gerilemiyor, JACK ise bir anda vites yükseltiyor.. Dolayısıyl HASKAYA dayanıklı, JACK ise hızlı..
BRUCE WAYNE'nin sprinti şahane, hiç kısa sayılmaz ama rolanti geçecek uzun mesafeli yarışta bunu ne kadar etkili yapabilir soru işareti..
Aynı şekilde GRASHOF da öyle.. RUBUCO ve TATVAN'ı zaten yazmayacağım ama PROOF'u ihmal etmemek gerekir. Sentetiği çok seviyor..
Son olarak da CARROT diyorum.. Tolga Bursa ve Kocaeli'de hiçbir kaçak atın olmadığı yarışlarda zekice hamlelerle liderlik alıyor.
CARROT geç çıkıyor ama yava yavaş önlere gelerek arkayı uyutursa şaşırmam..













Dördüncü ayakta; 4 numaralı
SİNANLI ani bir şekilde form tutan, ani bir şekilde de form gerilemesi yaşayabilen bir isim..
Ancak genel olarak kötü yarışlar seçildi ve o yüzden etkili olamadı.
Sentetiği daha çok seven bu safkandan sabırlı olursa bugün süper bir performans bekliyorum.. Dengesiz bir yapıya sahip olmasa tek bile yazmayı düşünebilirdim..

MERİH yarış gördü ama gördüğü yarışında kazanıra girip nefessizlikten etkilenmiş gibi değildi.. Aksine her yerde sabit temposu vardı ve sanki bunun kondisyon eksikliğiyle bir alakası yoktu.
Bu grubun çok üzerinde bir isim ama ben sorunları olabileceğinden endişe etmekteyim.. Kazanamayacağını hissediyorum ama elbette yazacağız..


HERGELE ve ŞAHİN TEPESİ sonraki ihtimaller..












 

Beşinci ayakta; en son söyleyeceğimi başta söyleyeyim, önde bomboş kalacak olan MAGIC RAMPER'i de yazmayı çok istedim ama sığdıramadım..
Uzun zamandır koşmadığı için de eledim..

AGA OSMAN - FARİLYALI ve CURTARALO aralarında ayrım yapılmayacak isimler..
Eğer yarış jokeylere ait bir yarış olsa AGA OSMAN üçüncü planda kalır ama aprantilere ait olduğu için tam tersi.. Zira FARİLYALI üzerinde yorunulmaması gerekilen , sürekli teşvik isteyen bir isimken CURTARALO da asla erken yürünmemesi gereken mücadele gücü zayıf hızlı bir isim..
Yani aprantiler bu tarz safkanlarda hata yaparlar ama AGA OSMAN'ı hatalı sürme olasılığınız çok düşük.. Elde giden, son 300'lere kadar teşvik istemeyen bir attan bahsediyoruz..
MAGIC RAMPER'in arkasında 3.lülk civarı yer tutarsa düzlükte ivmelenerek sonuca gidebilir..

Ancak gruptan üstün iki isim
CURTARALO ve FARİLYALI şayet düzgün sürülürlerse çok daha etkili olacaklardır orası kesin..













Son ayakta ise; ben biraz da bülten altılısı olmaması adına yıkmak istedim ama bu bütçelere çıkamayacaklar ve teksiz oyun evmeyenler için
PANCAKE bugünün en ideal tercihidir..
Uzun mesafede ne koşacağı belli değil çünkü 1400'de bile sonlarda sallanmaya başlıyor ama Kocakaya bu safkanla ön gruba yakın takip edip yarışı çalmaya gidiyor.. Sonlarda emeklemesi bu yüzden..
Karataş aksine biraz daha gerilerde, yani orta sıralarda gidip son anlara kadar safkanı saklayacaktır..
Dolayısıyla 1900'ü 1600 gibi koşmasını ve uygun grubu geride bırakmasını bekliyorum..

Rakipler;
SON EYLÜL, KARO KIZI, PEDRUM şeklindedir..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,5
2.AYAK: 7,10,9,6,12
3.AYAK: 5,6,1,4,8,2
4.AYAK: 4,3,7,8
5.AYAK: 7,2,1
6.AYAK: 8 / 12,4,9

Yorumlar

#1 - - 06.06.2019 16:14

Yine güne hatta BAYRAMA damganı vurdun...gerek ilk ayak yaklaşımın gerekse babaemirin birinci ay vermen, TARTIŞILMAZLIĞININ belgesidir...seni anlatmaya kelimeler kafi gelmiyor..ne demiş ozan. ."BEN KENDİMİ ŞAİR BİLİRDİM,HERKESTE ÖYLE DERDİ....NE ZAMAN Kİ TÜRKÜLERİ DİNLEDİM,,ŞAİRLİĞİMDEN UTANDIM."

#2 - Yoldaş - 05.06.2019 19:57

9
7.9.10
1.4.5.6
3.4.7.8
1.2.7
1.3.4.8.9.10.12.13

bu altılı da böyle 4. ayakta yatar beşte kaldım
yazmadığımız 2 at 1. ve 2. oluyor
vırajda hışman yarışı çaldı dedim ve öyle de oldu
emeğine sağlık. sen olmasan zaten 2. ayakta yamıştım

#3 - Cinar 1 - 05.06.2019 17:20

Arkadaşlar nazara getiriyorsunuz oyunu bekleyin biraz sabredin ben altılı oynuyorum ikili veya ganyan oynamıyorum kupona ağırlık getiriyorsunuz diye düşünüyorum

#4 - alata - 05.06.2019 17:15

Adam eşşege binse getiriyo bunalıma soktu bayramı burnumuzdan getirdi hışman çizikmiş atları döve döve ceza yiyen adam adam oldu.
Abi kusura bakma ya sitres ten geberecem bugün oldu dedim gene olmadı.

#5 - Traper3434 - 05.06.2019 17:07

Kral
9.5
7.10.9.6.12
4 tek
1.3.4.6.7.8
1.2.3.4.5.6.7.9
1.4.8.9.10.12.13
268.80 tl kral inşallah gelir

#6 - keremcan - 05.06.2019 16:20

Yine güne hatta BAYRAMA damganı vurdun...gerek ilk ayak yaklaşımın gerekse babaemirin birinci ay vermen, TARTIŞILMAZLIĞININ belgesidir...seni anlatmaya kelimeler kafi gelmiyor..ne demiş ozan. ."BEN KENDİMİ ŞAİR BİLİRDİM,HERKESTE ÖYLE DERDİ....NE ZAMAN Kİ TÜRKÜLERİ DİNLEDİM,,ŞAİRLİĞİMDEN UTANDIM."

#7 - Mustafa77 - 05.06.2019 16:20

Tebrikler Berkay kardeşim kimsenin yazamadigi atı kafada vermişsin 24 ganyan

#8 - rasimcorak - 05.06.2019 16:07

vallahi bravo. müthişsin yine sevgili berkay. tebrikler. varol sen. aman çabuk git gel.

#9 - BERKAY KURT - 05.06.2019 13:49

Merdal16; CANDARBEYİ - ARİFÇO..

#10 - Yoldaş - 05.06.2019 13:49

Berkay bey iyi bayramlar plase için yorumunuz varma

#11 - BERKAY KURT - 05.06.2019 13:47

zalim2016; MAZLUMZÜLFİKAR da tempo vermek isteyecek HERGELE için.. UMUTLU uzuncu bir at değil normalde, daha önce uzunda bir kez koşup etkili olmuş ama SİNANLI'ya, SİNANLI 61 kg iken geçilmiş.
Bugün 2.likte gider, MAZLUM'dan doğru zamanda kurtulursa bir ihtimal olabilir..

#12 - Merdal16 - 05.06.2019 13:43

İyi bayramlar şansımız açık olsun. Boş koşularla ilgili tahminlerini bekliyoruz.

#13 - zalim2016 - 05.06.2019 13:33

Kardeş 4.ayak umutlu önde boş kalacak gibi ben tek tutuyordum sen hiç yer vermemissin varsa bir sebebi açıklarmısın lütfen

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.