DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 11 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 11 MAYIS


Yedili Plase ayağında ROTASIZ SEYYAH'ın çıktığı gibi kazanmasını bekliyorum.
Arkasına da
AQUAMAN girebilir.. Kesinlikle yüklü basmamanız gerektiğini hatırlatarak 2 / 5 Sıralı İkili deneyebilirsiniz..






Birinci ayakta; ilk bahsetmemiz gereken tay tabii ki 1 numaralı
ALESTA..
İzmir'de katıldığı ilk yarışında tüm sahanın dilinde olan bu tay aslında tam da aldanılacak at tipi.. Çünkü kısa aksiyonlara sahip ve çok hızlı.. Dolayısıyla şahane adapte olup tuta tuta gidebilen atlardan.. Yani galop yaparken uçuyormuş gibi görünüm vererek izleyeni yanıltabilecek potansiyele sahip. İzmir'deki dostların ilk yarışında
ALESTA diye tutturmaları sanırım bu yüzdendi.
Tamam safkan ilk yarışında sürekli dışarıya doğru açılma eğiliminde bulununca %100'ünü koşamamış oldu ama bana yine de kazanamazmış gibi geldi.
Tabi bugün işler farklı olabilir çünkü Ankara'da böylesine güzel bir adapte, el sürmeden kazanmanıza vesile olabilir..
Bakın dostlar, bana kızacaksınız belki ama bırakın Kocakaya'yı dilediği gibi atları saklasın, sonlara kadar teşvik yapmasın.. Bizim atlarımız, yurt dışındaki atlar gibi değiller, çok narinler, % 5'i bile değil, % 1'i hariç hiçbir atımız hem hız hem dayanıklılığa sahip değiller.
Velhasıl, dün İstanbul'da kaybeden KARABAYIRLI yarışı için sizlere katılmıyorum.. 800-900 metrede olan yarışlar böyle yanıltıcı analizlere sebep olabiliyor.
KARABAYIRLI erken teşviğe başlansa cevap verecek miydi sanıyorsunuz? Kesinlikle vermeyecekti.. Bazı atlar vardır, tutsanız da aynı hızlardadır, itleseniz de.. Bu adam yıllarca, atları gereğinden fazla tutuyor, tribün yarışı yapıyor diye eleştirildi, bazen yerden yere vuruldu, oturup kalkmasıyla alay edildi vs ama Türkiye'nin uzak ara en akıllıca at binen jokeyiydi hep.. Benim gözümde böyle de kalacak.
Ama bu gibi linç kampanyaları, akıllıca sabırlı at binen Kocakaya'yı da çığırından çıkaracak ve saçma sapan 800'lerde atlara girişmeye başlayacak diye çok korkuyorum.. Misal, bir sonraki yarışta GÖDEK'i katlettiği gibi.. 
O yüzden dostlar, sosyal medyada yeterince bilinçsiz yarışsever var, bari siz yapmayın.. Bizim, atların ciğerini söken Tokaçoğlu, Özcan, Hışman gibi jokeylere ihtiyacımız yok, tuta tuta geldiği sanılan ama bacaklarıyla atlara inanılmaz bir ivme kazandırabilen belki de dünyadaki tek jokeye çok ihtiyacımız var..
Herneyse bu konuda bıraksanız beni sabaha kadar konuşurum, o yüzden uzatmayacağım..
ALESTA tam da stilinde bir at olduğu için alay ederek kazanırsa şaşırmam ama dünkü olaydan sonra saçma sapan bir biniş gelmesinden endişe ettiğim ve biraz da Ankara kumu diye yıkacağım..

Rakipleri sırasıyla şablonumdadır..










İkinci ayakta; çok cazip safkanlar tutuyorum ama şimdilik onları bir kenara bırakıp 5 numaralı
ZEYNEP SULTAN'a ayrı bir parantez açmak isterim..
İlk yarışında yapabileceğinden fazlasını beklediğimiz için belki ilk başta hayal kırıklığı yaratmış gibi gözüktü ancak safkan gayet iyi koştu aslında..
Hemen ikinci yarışında kolayca maiden'a veda ederken, bir aydır da kendisine uygun bir yarış seçilmesi için hazır kıta bekliyor.
Bence çok da uygun bir yarış seçilmiş.. Güçlü bir kan hattına sahip kısrak, mesafeyle problemi olmadığını son yarışında göstermişti.
Dişilere ait bir yarış ve form durumu çok da muazzam olmayan rakipler.. Daha ne olsun?
Üstelik çok da güzel bir gidişat avantajına sahip.. 
Muhtemelen ANAKUCAĞI'nı önüne alıp , İLKNAZ ile birlikte 2.3.lükte takip edecektir yarışı.. Yağmurdan olumsuz etkilenmezse ben kazanmasını bekliyorum.

Cazip konumda olan safkanlardan ise özellikle dikkat etmenizi istediğim iki tanesi
ANAKUCAĞI ve CAİZE..
Mesafe sıkıntısı yaşayabilirler ama bu grupta uzuncu diyebileceğimiz hiçbir at yok.. CAİZE'yi grup kendisine çok uygun, yarış gördü ve Ankara'ya çıkıyor diye tutuyorum, ANAKUCAĞI'nı ise önde bomboş kalabileceği için..

Ekürilerden
SARIBERRAN, TANGÖZE'ye göre bir adım daha önde.. Altılı için bir şey farketmiyor ama bahis falan yapacaklar olursa SARIBERRAN'ı atlamasınlar derim..

Mesafeyi kısaltabilirse
ATLAS ÇİÇEĞİ ve EFİL EFİL..









G1 TBMM KOŞUSU'NDA; banko olarak önereceğim isim 13 numaralı MEMDUHAĞA olacaktır..
Kış sezonunu boş geçmeyince safkanda yorgunluk belirtileri had safhaya ulaştı ve önce ÖZEKAN'dan sprint yedi, sonra da EGEBERK'e geçildi.. Hatta BENHALİL'e de geçildi diyebiliriz.
Aksiyonları da biraz kısaldığı için % 100 güven vermiyor ancak ben son yarışında EGEBERK'e geçilmesinin sebebini yarışın yükünü çekmesiyle bağdaştırıyorum..
Startı biraz ağır alan safkana 'liderliği ben alacağım' mesajı için ilk metrelerde biraz fazla teşvik uyguladı Özcan.. Hem bu hem de biraz erken vites arttırması sonlarda boşlamasına sebep oldu ki bu iki olumsuz duruma rağmen fark yarım boy bile olmadı dikkat ettiyseniz.
Bu tablo, MEMDUHAĞA'nın EGEBERK'e genellikle geçilmeyeceğini ama daima da saldıracağını, hatta nadiren de olsa geçebileceğini gösteriyordu..
Bugünkü yarışta MEMDUHAĞA'nın artıları daha fazla çünkü YELTAY'ı önüne alacak ve harika bir kulvar çekmiş..
Diyelim ki biraz ağır aldı, zaten herkes YELTAY var diye çeke çeke başlayacağı için MEMDUHAĞA bu kez güç kaybetmeden 2.3.lükteki yerini almış olacak.
Özcan aceleci davranmaz, safkanı gereğinden fazla hırpalamazsa bana göre bariyere yapışır ve hiçbir rakibine de geçit vermez..
BANKOMDUR..

Rakip olarak
EGEBERK ve CİVANTAY'ı değerlendirebilirsiniz..











Dördüncü ayakta; 1 numaralı
LITTLE KING ve 4 numaralı GAZIBORA KHAN'ın rövaş mücadelelerini izleyebiliriz..
Biliyorsunuz LITTLE KING artık en fazla 1-2 boy kalıyor ve bu hiçbir olumsuz etki yapmıyor safkana..
Son sert gruptaki yarışında bile müthiş sağlıklı gözüken, ondan önce zaten GAZIBORA KHAN'ı geride bırakan safkan hayranlığımı kazanmaya da devam ediyor.
Grubun en ağır sıkletli atı ancak bu safkanın yarış rolanti geçmiş, sıkleti ağırmış vs falan dinlemediğini hatırlatalım..
Eski GAZIBORA KHAN'ı yine bulamazsak bence kazanan isim LITTLE KING olur..
GAZIBORA KHAN'ın avantajı ise önde muhtemelen boş kalacak olması.. Belki ARSEN LUPEN, belki de GLEN üstlenecek liderlik görevini bunu kestirmek güç ama normal şartlar altında Kocakaya'nın alması lazım.
Eski durumunda değil dediysek, o kadar da kötü değil aslında.. LITTLE KING ekstra koştu, direndi, olmadı..
Bu kez rahat bile olursa şaşırmayalım..


GLEN ve ONEANDONLY ise hata kollayacak iki isimdir.. 

ARSEN LUPEN bence bu saatten sonra bir yarış kazanamaz,
ORADINARIO ise son yarışındaki halini gördükten sonra normalde yazmayacağım at ama kalite kalitedir deyip ekliyorum..











Beşinci ayakta; normalde dördüncü ayaktaki atlarla start alıp orada bile çok şanslı olabilecek
MONTE VERDE'yi bugün handikap 17 yarışta izleyeceğiz..
Yarış gören ve gördüğü yarışta bile süper koşan safkanın bu aksiyon yapısına rağmen uzununun daha iyi olması beni şaşırtıyor.. Sanırım bu aksiyon işlerini bırakıp orijin kovalamalıyım artık :)
VASILY'nin liderliği alacağı, MADE IN FOÇA ve LUCKY FALCON'un da 2.3.lükte takipte olacağı yarışta MONTE VERDE 4.5.lik civarı en iyi yerde konumlanacak ve düzlükte seri sprintini sergileyecektir..
Muhtemelen kazanacak da ama
AYBARS'ı atlayamayız.. AYBARS da bana göre çok iyi bir handikap atı ve ağır kilo olmadığı her uzun yarışında çok etkili olur..
Özcan da safkanı çözdüğü için MONTE VERDE'ye tehlikeli anlar yaşatabilir..















Son ayakta ise; inanılmaz derecede ivmelenebilen hızlı at GRAND HARMONY usta jokeyiyle, tam mesafesinde yarışacak..
Bu safkanın dayanıklılık özelliği koca bir '0' ancak çok yüksek hızlara çıkabiliyor.. İlla kafayı alma anlamında düşünmeyin, özellikle 3-4 gitse seri sprintini çok daha doğru yayar ancak enteresan bir şekilde sert başlatılıyor ve sonlarda bazen tükeniyor..
Karataş bunu pek tabii ki çok iyi ayarlar ve EYLÜLCEMRE , DUELLO gibi atlar da varken kontrollü başlar diye düşünüyorum.
Kolay kolay geçilmeyeceğini düşündüğüm safkan için tek endişem, 60 kg sıkleti ve dışarıdan şuursuz serilik yapıp sonlara tükenerek girmesi..
Aniden duran atlardan yatmaya tahammülüm yok.. Bir at tükense bile elinden geleni yapmalı.. GRAND HARMONY'de o özellik yok.
Bir rakibi hakim olduğu an 2.lik bile tehlikeye girmiş demektir.. Dolayısıyla ya tuta tuta uzak yapacak ya da ilk 2'ye dahi giremeyecek bir at izleriz..

Rakip olarak son yarışında kondisyon eksikliği bulunan
BARTOLOMEO ile ilk yarışı ölçü olmayan kalite isim HIGH DEFINITION değerlendirilebilecek isimlerdir..

DUELLO ve JACOBIN ise çok sürprizde düşünülebilirler..












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,2,7,9,3,4,6 / 8
2.AYAK: 5,8,6,11,,7,3
3.AYAK: 13
4.AYAK: 1,4,5,2,6
5.AYAK: 4,5
6.AYAK: 2 / 1,4,,3,5














 

Yorumlar

#1 - HAYATIMIZ MUSLERA - 11.05.2019 13:09

Birinci koşu için görüşleriniz var mi ustadim

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.