DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 18 OCAK Kategori adları

Ä°STANBUL TAHMÄ°NLERÄ°M - 18 OCAK


Birinci ayakta; ilk ÅŸans vereceÄŸim isim uzun aradan sonra gördüÄŸü yarışında bu grubun hemen arkasında çok diri bir 6.lık elde eden safkan 8 numaralı NADÄ°R BEY olacaktır. 
Beden diliyle ' bir dahaki yarış hepinizi geçeceÄŸim ' der gibiydi adeta.. 
Zaten ilk yarışında ne kadar potansÄ°yelli bir at olduÄŸunu göstermiÅŸti.
Bugün çok daha hazır durumda gireceÄŸi bu yarışta HOPABEYÄ°' nin hemen arkasında iç kulvarda iyi yer alabilirse etkili jokeyiyle kazanmaya en yakın gördüÄŸüm isimdir. 
Bu gruptan üstün olduÄŸuna inandığım 2 numaralı
YUNUS GÄ°BÄ° çok tuttuÄŸum bir diÄŸer safkandır.
Son yarışında çok süpriz konumda olmasına raÄŸmen sizlere ilk at olarak önerdiÄŸim safkan o gün kötü koÅŸmasa da mesafenin kendisine çok uzun gelmesinden ötürü son veremeyerek 4. kalmıştı.
Bugün lehine dönen mesafede, diÅŸine göre rakipleri arasında kolay kazanırsa ÅŸaşırmayalım.

KarataÅŸ'ın idareli sürüÅŸüne kısa ve seri sprintle güzel cevap vereceÄŸini düÅŸündüÄŸüm
Ä°LKADIM, son yarışı harika olan iki at; AÄžRI DAÄžI FIRTINASI ve ÅžEHLEVENT,  M. Kaya' nın milimetrik sürmesi durumunda SHESHBESH ve çok fazla tutmasam da boÅŸ kalması halinde ters bir yarış koÅŸabileceÄŸini hissettiÄŸim HOPABEYÄ° sırasıyla rakip gördüÄŸüm isimlerdir.








Ä°kinci ayakta; banko olarak önereceÄŸim isim 5 numaralı
KARAÇAM olacaktır. 
Åžimdiye kadar göstermiÅŸ olduÄŸu performans her ne kadar iniÅŸli çıkışlı olsa da bugün öyle bir grupta start alacak ki kendisinin yanına at yazma ihtimalim yok. 
En ciddi rakibi olarak gösterilen ASÄ° KALP'i ilk izlediÄŸimde S.kaya' nın safkanı katletmesine raÄŸmen çok iyi koÅŸtuÄŸunu gördüm ancak daha sonra KARAÇAM'ı izlediÄŸimde aralarında baya bir güç farkı olduÄŸunu farkettim.
ÖZCAN idaresinde yarışın her yerinde arttıramasa bile hiç bir yerinde gerilemeyeceÄŸini düÅŸündüÄŸüm bu safkan bence kolay kazanacaktır.
BANKOMDUR..








Üçüncü ayakta; iki ata ÅŸans vererek burayı geçeceÄŸimizi düÅŸünüyorum; 1 numaralı
BARCELONA ve 2 numaralı BAÅžSEKLAVÄ°... 
Aslına bakıldığında iki atın da karakterine pek güven olmaz ancak etkili jokeyleriyle ikisinden birinin bir ÅŸekilde kazanacağını düÅŸünüyorum.
Buna biraz da diÄŸer rakiplerinin son derece vasat olmalarından dolayı güveniyorum. Åžöyle ki kalite safkan YALNIZEFE' nin 1.5 yıldır arası var, bu aradan sonra gelip 2200' de kazanması mucizeyle eÅŸdeÄŸer olur.
ÅžAHÄ°NTER içine ÅŸeytan kaçmış gibi koÅŸuyor ve bir önceki yarışında BAÅžSEKLAVÄ°' ye kafa tuttu tamam ama sonuçta alt grup atı, bunu devam ettirebilmesi zor gözüküyor. 
KIRKPINAR önde boÅŸ kalacak ama onun da 2,5 aylık bir arası var ve tam olarak hazır olduÄŸunu düÅŸünmüyorum. Keza KAFADAR' ın da öyle..
GÖKKALE' ye gelince son yarışını kazanırken yarım boyla kimi geride bıraktığına bakarsanız safkandan direk soÄŸuyorsunuz. 
Dolayısıyla formunun zirvesindeki BARCELONA ve 7 yaşına gelmesine raÄŸmen son yarışını kazanarak moral bulan BAÅžSEKLAVÄ°' den birinin kazanması normal sonuç olur.







Dördüncü ve BeÅŸinci ayak; günün çok ağır favorilerinin start aldığı yarışlar..

BRAVE FEET ve HABERATLI' dan ikisinin birden kazanması diÄŸer ayaklar istediÄŸi kadar patlasın ikramiyeyi baya bir aÅŸağı çekecektir. 
Hazır KARAÇAM' ı tek yazmışken bu ayaklarda ÅŸansımızı denemekte yarar var.
Tabi bunu mantıksız gerekçelerle deÄŸil son derece olası ihtimallerden yola çıkarak yapacağız. ÖrneÄŸin; BRAVE FEET belki ÅŸaka gibi rakipleriyle yarışacak ama unutulmamalı ki bu safkan bir önceki Kocaeli yarışında startta haddinden fazla kalmış, son yarışında ise baÅŸlangıç anında ÅŸahlanır gibi olmuÅŸ ama hemen toparlamıştı. Dolayısıyla bugün startta çok fazla kalması halinde eÄŸer kendisini tek yazarsak yarış baÅŸlar baÅŸlamaz yatabiliriz.
Ben bu yüzden bu safkanın yanına
KING OF ROCK, KRIS ANGEL, ALTIN KAFES gibi isimleri de yazacağım.
Ama ÅŸunu söyleyeyim düzgün çıkarsa kafayı da çok rahat alacağından bu safkanın kuyruÄŸunu dahi göremezler.
Yani karar biraz da sizlerin..
HABERATLI' ya gelince onun BRAVE FEET gibi startta kalma ihtimali yok çünkü ok gibi fırlıyor ancak safkanı bekletmiyorlar ve ingiliz temposunda kafayı aldırmak istiyorlar. Aynı serilikte olmasa da Hışman'lı ACAR'ın ve SEYRANIM'ın liderliÄŸi ısrarla istemeleri durumunda sonlarda düÅŸen bir tempo izleyebiliriz. Dolayısıyla HABERATLI' yı yıkma sebebimde gidiÅŸat faktörüdür.
Özellikle çok iyi bir performans beklediÄŸim isim yarış gören
KONÇERTO' dur.
ACAR ve boÅŸ at olmadığını düÅŸündüÄŸüm ULUÇINAR daha sonraki rakiplerdir.
Açıkçası BRAVE FEET'i biraz umutsuzca yıktım ama HABERATLI'yı inanarak yıkıyorum :)







Son ayakta ise; çok karışık bir yarış bizleri bekliyor, yoruma ve riske gerek duymuyorum ama tek bir safkanın da özellikle altını çizmek istiyorum. 
13 numaralı
BELEKÄ° Kocaeli'de ikidir sizlere ısrarla önerdiÄŸim, fena koÅŸmasa da hala gerçek gücünü gösterememiÅŸ bir safkan.
Bugün çok iyi uyum saÄŸlayacağını düÅŸündüÄŸüm sentetik pistte, stiline uygun jokeyi Hışman'la günün bombasını gerçekleÅŸtirebileceÄŸini düÅŸünüyorum. DÄ°KKAT
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır.






ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 8,2,7,3,1,5,6
2.AYAK: 5
3.AYAK: 1,2
4.AYAK: 3 / 1,5,2
5.AYAK: 2,,4,1,7
6.AYAK: 13,8,4,10,5,3,1,2,11,6,7

 








 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.