DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 20 NİSAN Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 20 NİSAN


Ankara altılısından ikramiye açısından hiçbir beklentim yoktu ilk başta açıkçası.. Az para vereceğini iddia etmiyorum ama benim kurguma göre yüksek bir ikramiye beklemek hayalcilik olurdu..
Sırf cazipleşsin diye kolaylıkla yakalayacağım pek çok altılıdan olmuş ve düz bülten altılısı vermekten nefret eden biri olarak 'bu kez sizleri şaşırtacağım' demek isterdim ama yine şaşırtmayacağım ve daha cazip kurguya yöneleceğim.








Birinci ayakta; tayların galop görüntülerini izledim ve aralarında beni etkileyen tek bir isim olmadı..
Ayağına çabuk taylar var ancak Ankara kumu bu, sürat falan dinlemez..
Çoğu atın da kısa işler yaptığını düşünecek olursak bence oldukça zor bir yarış..
Sıralamam;
DEMİRPERDE, GÜVENAĞA, AYTEK, HIZLI KURUŞ, KARAATEŞ, MAG DAY ve GİZMO şeklindedir..










İkinci ayakta; yarışın ağır favorisi olan 10 numaralı
MINE OF FIRE'yi yıkmak için elimden geleni yapsam da bunu başaramadım.
Son yarışındaki skandal biniş hala gözümün önünden gitmiyor.. Buna rağmen olağanüstü bir performans sergileyip sezonu kapamıştı safkan..
Kesinlikle kaçmaması gereken bir yarışta, kötü start almasına rağmen ölüm temposunda gitmiş ve beklese 4 boyla kazanacağı yarışta KING OF TATVAN'a pek tabii ki direnememişti.
Hazırlıkları gayet yeterli olan kısrağın bugün çok alt sınıf olan hemcinsleriyle yarışacağını görüyoruz ki bu yarışı bence güle oynaya kazanamaması için ya sakat ya da nefesinin ciddi amlamda yetersiz olması gerekir.
Ancak galopları aksini söylediği ve pek çok isim de liderlik uğraşı vereceği için, şayet Kocakaya sabırlı olup beklerse el oynatmadan kazanacağına inanıyorum. Normal şartlarda bankomdur..
Ancak giriş cümlemde de değimdiğim gibi, farklı bir ayakta banko seçip ağır favorileri yıkacağım..

Rakip olarak;
ALLORA, LUCKY FOOT, ANATOLIAN PEARL ve REACTIVE değerlendirilebilir..







Üçüncü ayakta; startla birlikte liderliği IVOR alır, KOZMONOT - KING OF ODESSA 2.3.lükte yakın takipte olur, 4.lüğe ise KLAUS yerleşir..
Biliyorsunuz uzun mesafeli Ankara kumu yarışlarında 1000'in oralarda kopmalar başlar.. Kimi yarışı bırakırken, kimi teşviklerle tutunmaya çalışır..
Elde gelen at teşviğe başladığında işlemez, geriliyor gibi gözüken at tekrar canlanır vs.. Böyle bir kumdur Ankara kumu ve ayakta kalınması da hiç kolay değildir.
Bu açıdan bakıldığında yarışın her metresinde sabit tempoda gidip sonlarda da dağılmayacak at aramak gerekir ki bu da kuşkusuz
KOZMONOT'tur..
Geçen sefer Adana'da bence  gereksiz yere yarışın yükünü çekti ve BEATIFUL LUCY'den erken pres yediği için de KLAUS'a direnememişti.
Bu kez üzerinde Müslüm var ve muhtemelen Müslüm IVOR'u önüne alarak 2.liğe yerleşecek, doğru zamanda tempoyu arttırıp rakiplerinden kopacaktır.
Azalan sıkleti ve lehine gidişatıyla KOZMONOT benim bankomdur..











Dördüncü ayakta; tıpkı MINE OF FIRE gibi normal şartlarda banko olan bir diğer isim de 2 numaralı
GAZIBORA KHAN'dır..
Çok ciddi bir sakatlık yaşadıktan sonra 'koşmaz' denilen ancak uzun aradan sonra geri dönen bu safkan, hakikaten de 2018'de koştuğu dört yarışın dördünde de etkili olamadı..
Sadece son yarışında G1'de 4.oldu ancak onda da geçildiği atlara çaresiz kalmış ve geçildiği atlar da FINESSE, PİANO SONATA falan değil, KATMA DEĞER vs..
Yani GAZIBORA KHAN dört yarışının dördünde de düzelme sinyalleri vermedi.
Fakat bu yarışa bakıyorsunuz, sakatlanmasa Gazi'nin büyük favorisi olacak bu safkan için Şartlı-4 yarışta da bir zahmet geçilmesin diyorsunuz..
MC GREGOR'u önüne alıp 2.liğe yerleşecek olan klas safkan, şayet sıkıntılı falan değilse bence kolay kazanır..

Tıpkı MINE OF FIRE gibi bu safkanı da yıktım ve yanına
ONEANDONLY, LITTLE KING ve ZÜMRÜTHAN'ı ekledim..












Beşinci ayak; ilk ayakla birlikte bana göre günün en karışık ve zor ayağı..
ADİLABİ ile OZANŞAH kapışacaklar mı kapışmayacaklar mı belli değil.. OZANŞAH yakın zamanda koşmuş olsa nasıl bir stilde koşmak isteyeceğini tahmin ederdik ama 200 gün arası varken ADİLABİ'yi önüne alıp 2 mi gider yoksa liderliği alıp rakibini arkasında mı tutar bilmiyorum.
Gerçi ADİLABİ'nin de liderliği isteyeceği ne malum? Son yarışında usluca 3.lükte gitmiş, ondan önce ise önde deli gibi kapışan bir attan bahsediyoruz. Her iki stilde de bir şey yapmadığı için tahmin etmek zor..
Bu iki at üzerinde neden bu kadar durdum çünkü arka gruba 10 boy yapmaları ayrı, birbirlerine pres yapmadan 1-2 gitmeleri ayrı..
Mesela ikinci gidişatta en geride giden TAŞRALI, AKARNEJAT falan gibi atlar şanslı olamazlar..
Yani özetle dışarıda tek bir at bile bırakmadan 'H' demelik bir koşu..
Yalnız bir atı özellikle merak ettiğimi söylemeden edemeyeceğim.. Kendisine 1400'ün bile uzun geldiğini düşünsem de annesi İLKBAHAR 2800'de , 2400'de şahane başarılara imza atmış bir kısraktı..

TAMERŞAH şayet kolay tempoda gitmenin , sertlik yapmamanın avantajını sprintini mesafeye yayarak kullanabilirse normalde alt grup atı ve aksiyon yapısı itibariyle kısacı olmasına rağmen rakiplerini avlayabilir dikkat..















 

Son ayakta ise; iki atla sanırım kayıpsız bir koşu izleriz..
Uzun zamandır eski formundan çok uzak olsa da aşığı olduğu Ankara kumuna geri dönen
İNFİCAR hayatının da en uygun gruplarından birini yakalamış durumda..
Liderliği mi alır yoksa 2.3.lüğe i yerleşir bilmiyorum ama sakat falan değilse güle oynaya fark yapması lazım..
Kendisinin yanına yazılabilecek tek at
ALYAYLA olabilir.. Bu kumda inanılmaz bir adaptesi olan kısrak, stiline uygun jokeyiyle, hele de İNFİCAR'ı sağlıksız yakalarsa bence affetmez..
İki attan sağlık durumu daha iyi olanın kazanacağını düşünüyorum..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,5,1,6,7,8,4
2.AYAK: 10 / 2,11,4,8
3.AYAK: 7
4.AYAK: 2,,5,1,3
5.AYAK: 9,7,4,3,5,6,8,2,1
6.AYAK: 6,8


NOT: Yedili Plase için ANADOLUKAN ve MİLYONER..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.