DUYURULAR

ZORLU PROGRAM - 17 NİSAN İSTANBUL Kategori adları

ZORLU PROGRAM - 17 NİSAN İSTANBUL


Dünkü Adana altılısı için tebriklerini iletenlere teşekkür ederim..
İstanbul'da bugün son derece zorlu bir program var.. Genelde yeni sezonun ilk günlerinde zorlanmazdım ama bugün kurguyu yapmak fazlasıyla yordu..
Yüksek bütçelere çıkamayacakların beşli ganyana yönelmelerini ya da altılı için en az bir ortak bulmalarını tavsiye ediyorum.


Şartlı-1 yarışlarda beni öyle hayran bırakan ahım şahım bir at göremedim.. Bugün bu ayaklara çok at yazılmasından yanayım..





Serbest Handikap Orhan Meker Koşusu'nda; ilk şansı 6 numaralı
JACK SPARROW'a veriyorum.
Kış sezonunda sentetik pistte muazzam işler yapan bu safkanın inanılmaz bir adım sıklığı var.
Normalde bu kadar sık adım atan bir atın dayanıklılıktan çok çok uzak olması gerekir ancak JACK SPARROW son verme konusunda da sorun yaşamayan bir isim.
Tabii ki uzunda şansı zor ama böyle sürat yarışlarında, hele de sıkleti müsaitse daima söz sahibidir..
Bugün ilaveten gidişat avantajı var; FURI, BUZZER BEATER, RAMPAIGE ve KASALINA gibi isimler ön sıralarda olacak ama hiçbiri de yüksek tempoda kaçayım derdinde olmayan isimler.
Dolayısıyla düşük olmasa bile normal tempoda geçecek bu yarışta, 4.5.liğe yerleşmiş bir JACK SPARROW'un en geride bekleyecek güçlü rakiplerine göre bu açıdan bir hayli avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Net olarak favorim..

Son yarışında berbat ötesi bir binişe rağmen kazanma başarısı gösteren
İZ BIRAKAN usta jokeyiyle, sprintini daha iyi yayacağı pistte harikalar yaratabilir.. Yeter ki yarış biraz hızlansın.

KENOBI'nin de 1500'e kadar her zaman müthiş koşabilecek bir at olduğunu düşünüyorum.. En geride de gidebiliyor, 4.5.lik civarında da.. Özcan çok gereksiz yere erken yüklenmezse JACK SPARROW'dan daha dayanıklı olmasa bile daha sık adım sıklığına sahip olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak da
JIMINY CRICKET diyorum.. Son birkaç yarışını izlediğimde 'JACK SPARROW ile arasında 2 boy'dan fazla fark olmaz ama hayatı boyunca da rakibini geçemez' yorumunu yapmıştım bu safkan için ama üzerinde Kocakaya var..
Bazen diğer jokeyler yarıştaki gelişen olaylara göre acele edebiliyorlarken, soğukkanlı bir şekilde kapansa bile açılmasını bekleyen tek jokey Kocakaya oluyor.. Bu da daha güçsüz, geri planda kalmış atlarla kazanmasını sağlıyor.
İşte JIMINY CRICKET'e bu yüzden şans vereceğim..










Üçüncü ayakta; uzun süre 9 numaralı
SİNGAPUR'u tek yazmayı düşündüm ancak bu güzel programı dengesiz bir arap atının kaderine bırakmak istemedim..
Uzun mesafeyle alakası olmadığını düşündüğüm bir isim SİNGAPUR önce bunu belirteyim.. Ancak burada uzunla alakası olmayan o kadar çok at var ki SİNGAPUR bunların yanında mesafede etkili bile denilebilir düşünün..
Son derece narin, dayanıklılık özelliği bulunmayan arap atları..
Kendimize gidişat faktöründen bir şeyler çıkartabilirsek çıkartabiliriz, hepsi bu.. Onun dışında çözülebilecek bir yarış değil.
CİHANIN OĞLU muhtemelen hiç başlamayacak, SİNGAPUR ise hafif tereddüt etse de dışarıdan çok hafif yüklenerek liderliği alacaktır.
Hemen arkasına yerleşecek isim ALTINBAY olacak.. ALTINBAY pres yapar mı emin değilim.. İlgilileri 'kaçarak kazanmıştık, sonra kafayı alamadık kötü koştuk, ne yapıp edelim kaçalım bu kez' derlerse bilemem ve benim kafamdaki bütün gidişat bozulmuş olur.
Eğer böyle bir şey olmazsa SİNGAPUR, 400 ile 200 arası hızlanan atlara bir ara yakalanacakmış gibi gözükür ancak önde sermayesi ve rakipleri de son vermekte zorlanan isimler olduğundan direnip kazanır diye düşünüyorum.

 

Beklediğim yarışı yapamazsa veya beklediğim gidişat oluşmazsa; KELEMER, AFACAN, ULUKAAN, DALOĞLU rakiplerdir..













Dördüncü ayakta; hayatının ilk yarışında hayran bırakan isim 2 numaralı
EXPLOSIVE STAR'dı..
Bu koşuda, geçtiğimiz sezonun iyi tayları yarışacak ancak ilk yarışında usta atlar gibi kazanan bu tayın ben kesinlikle sırıtmayacağını, hatta rakiplerini maksimumlarına ulaşmadan yakalamışken bu fırsatı değerlendireceğini düşünüyorum.
Gerilerde kolay tempoda yer tutan, düzlükte de ara kapatma problemi olmayan bu safkan AĞA BATUR, GHOST PASHA gibi isimlerin süratlendireceği bu yarışı sonlardaki çok etkili sprintiyle kolay bile kazanırsa şaşırmayacağım..
Tecrübe eksikliğine falan siz de benim gibi inanmazsanız tek bile yazabilirsiniz..

Rakip olarak üç isim var;
FEARLES ACTION, JUNGLE MAN ve PADRE PADRONE..
Bunlardan FEARLESS ACTION'u kesin yazmam gerek çünkü yarışını yaparsa hepsinden güçlü..
Ancak JUNGLE MAN'i dışarı atıp PADRE'yi yazamadım çünkü
JUNGLE MAN kumcu gibi gözükse de çimde de eksik koşmayacak bir yapıya sahip.. Hayatının en iyi durumundayken ihmal edemedim.
Dolayısıyla PADRE'yi şablon fiyatından dolayı dışarıda bırakmak durumundayım..















Son ayakta ise; banko olarak önereceğim isim 1 numaralı
FIREY ATES olacaktır.
Son yarışına kadar uzun mesafede asla güvenmeyeceğim bir isimdi ancak son yarışı beni çok etkiledi.
Evet belki Hışman'ın anormal katkısı ve hafif kilo olmasının katkısı büyüktü bu güzel performans için ama bu uygun grupta mesafenin dert olacağını düşünmüyorum.
HEYCANLI ve ALTIN KAFES'in öne çıkacağı, VOLTA'nın da hemen arkalarında 3.lüğe yerleşeceğini düşündüğüm bu yarışta, ortadan VOLTA yüklenecek ama farkı açmakta zorlanacak..
Şimdiye kadar hep zorlandı ama son verecek sağlam bir at olmadığı için 3'te 3 yapmış oldu ama bu kez FIREY ATES çok iyi bir şekilde son verecek bence..
BANKOMDUR..


 






ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,9,3,5,6,7
2.AYAK: 6,1,2,4
3.AYAK: 9,,8,6,4,2
4.AYAK: 2,,3,5
5.AYAK: 1,2,5,9,4,10,3,7
6.AYAK: 1



NOT: Tercihinizi SİNGAPUR ya da EXPLOSIVE STAR'dan yana kullanmak isterseniz son ayağa rakip olarak gördüğüm isimler HEYCANLI ve VOLTA'dır..
İyi şanslar..

Yorumlar

#1 - Prof80 - 17.04.2019 14:53

7 li plase icin onerebileceginiz bir iki at varmi

#2 - BATU - 17.04.2019 13:09

1.ayak 9
2.ayak 7
4.ayak 8
5.ayak 4/10
Galip larından uçmuşlar yanlış olabilirmi
Grup taki arkadaşlara bu sorum
Teşekkür ederim

#3 - makxi - 17.04.2019 13:08

benim görüşüm

9
1,2,3,9
6,8,4,1
3
1,2,9
4,7

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.