DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 24 MART Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 24 MART


 Yedili Plase oynayanların özellikle dikkat etmesini istediğim isim 8 numaralı ÖZYILDIZ.. Çok ters bir yarış koşmasını bekliyorum.
Yanına sigorta olarak 3,4,5 eklenebilir.








Birinci ayakta; kumda bile harikalar yaratan, esasen çimci olan
BEHRAMKALE'yi bu şartlarda ön plana çıkarmamak olmaz.
Kendisinin temposunu bozabilecek bir safkan gözükmüyor.
ILDIR BEYİ de kaçabiliyordu ancak son yarışında zaman zaman yaptığı gibi starttan çok geç çıktı, 1 boy bile kalırsa BEHRAMKALE'yi etkileyemez.
Sadece ALAÇATI AĞASI bariyerde 2.3.lükte yer tutacak onun dışındakilerin çoğu ön grubun arkasında bekleme yapan isimler.
Yani BEHRAMKALE güle oynaya tempoyu belirleyecek ve daha çok sevdiği pistte muhtemelen de yakalanmayacaktır..
Günün ilk bankosu olarak değerlendirilebilir..

Aşığı olduğu pist ve mesafeye dönen
TURKISH LEGEND, esasen çimci olduğuna inandığım bir diğer isim VICTORY RYTHM, gidişat avantajına sahip ALAÇATI AĞASI ve arası olsa da bu pist ve mesafede daima ihmal edilmeyecek FAIR MONT rakip olabilecek isimlerdir.












İkinci ayakta; 3 numaralı
GEZGİNCİ kazanamıyor ama en istikrarlı performansa sahip.. Kötü koşma ihtimali yok en azından..
DİYARBEYİ'ne bakıyorsunuz, bir yarış 1.olabilirken diğer yarış uzak geriden 4.5.olabiliyor.. Hem de aynı grupta. Keza NİZİP de öyle.
GEZGİNCİ ise kilo kaldırabildiği gibi binici ve gidişat da seçmeyen bir isim.. Her türlü biniş stilinde ve gidişatta kendi yarışını yapan bir at.
Kulvarı da çok iyi olduğundan kazanmasını bekliyorum.
AGENOR'un temposuna ayak uydurmazsa
DİYARBEYİ, çok sık koşuyor olsa da ön grupta beklemeyle şanslı olabilecek NİZİP FIRTINASI, her ne kadar 1200'ün bile bazen uzun geldiğini düşündüğüm yarış karakterine sahip olsa da TUĞALP, el değiştiren YÜCEDAĞ , aleyhine mesafeye rağmen bir çırpıda bitirebilecek dayanıklılığa sahip AGENOR ve etkisiz aprantisine rağmen bu gruptan üstün olan eküri destekli VANLIMAHO sırasıyla şanslı diğer isimler..













Üçüncü ayakta; favorim elbette 4 numaralı
JUNGLE MAN..
Gördüğü yarıştan sonra, beğendiğim bir isim olan BLACKBALL'ı öyle böyle çaresiz bırakmadı bu safkan.. Startı çok az ağır alsa da az atlı yarışta tempo yapabilecek bir isim çıkmayınca Özcan klasik yüklenmelerinden birini yaptı ve safkana kestirmedi.
Tabi sonlarda biraz temposu düşer gibi oldu ekonomik binilse uzak çekermiş o da ayrı bir konu..
Özcan liderliği alarak kazanmışken tekrar aynı şeyi ister mi emin değilim ama tercihli aldıklarına göre bence yüklenip isteyecek.
STEEL CLAW ve FRIGHTEN de ayağına çabuk isimler olduğundan, Özcan bu iki süratli atın dışında kalıp üstüne bir de tepinirse % 73'lük agf için tehlke çanları çalmaya başlar..
Evet at bunlardan üstün ve belki kolaylıkla sıyrılacak ama taktik, tempo, yarış zekası gibi faktörlerden çok çok uzakta jokeyinden dolayı bile yıkılabilir.


CASTAWAY ile BLACKBALL rakip olmaya çalışacaklardır..













Dördüncü ayakta; biliyorsunuz sezon başında, hatta sezon açılmamışken çim yarışlarına biraz temkinli yaklaşıyorum. Oturması zaman alır, gidişat gibi faktörler devre dışı kalır vs diye..
Şu ana kadar saçma sapan bir sonuç çıkmadı ama yakındır diye düşünüyorum.
Fevzi Lütfü Karaosmanoğulları Koşusu'nda ise ATEŞİN KANATLARI ve STEEL RUNNER liderlik isteyen isimler, GRAND ZOFF da ön grupta yer tutuyor.

YAMANLARBEYİ bu rakiplerinden üstün evet ama İzmir pisti, uzun bir ara vs, her şeyini sahaya yansıtacak mı emin değilim.
Ben çok at yazılması gerektiğini düşünüyorum.
Özellikle dikkat etmenizi istediğim isimler ise
GRAND ZOFF ve THE DIFFERENCE..
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır..













Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
KAFADAR olacaktır..
Geçen yarışında da banko önerdiğim bu safkan aslında kendi yarışını yaptı, eksik falan koşmadı ama ARBEDAŞ'ın psikopatlığı başımıza bela oldu.
Önde bozulması gereken isim 52,5 kg ile rahat kalınca haliyle KAFADAR'a direndi.
Fakat nasıl taktik belirleyeceği belli olmayan jokeyden kurtulmuş bir GÜNGÖRAĞA var.. İ.Baguç en başlarda olmasa bile 1000'in oralarda ARBEDAŞ'ı sıkıştırmaya başlayacaktır ki bu da en geride bekleyen KAFADAR'ın işine gelecektir.
ARBEDAŞ'ın ciddi kilo artışı olurken, KAFADAR ise sadece 2 kg alıp stilini çok iyi bilen bir aprantiyle yarışacak.
KAFADAR BANKOM..













Son ayakta ise; BEHRAMKALE'yi ve JUNGLE MAN'i yıkıp üstüne bir de çim yarışını çok atla geçince şablonda sermaye kalmadı haliyle.
Dolayısıyla ince eleyip sık dokudum ve bu ayağı minimum şekilde geçmeye çalıştım.
Eğer ekonomik bir şablon oynanacaksa banko önereceğim isim 3 numaralı
STRIKE HARD olacaktır.
URLA ZAMANI olmasa rakipsiz ve tereddütsüz bankom olurdu ama M.Kaya'nın URLA ZAMANI ile kapışmasından çekiniyorum biraz.
Önceki yarışında önde yalnız kalınca buradaki tüm rakiplerine direnen safkan son yarışında ise çok daha sert bir grupta, 1600'de yarıştı.. Yani kesinlikle ölçü alınmamalı..
Bugün aşığı olduğu 1200'e çıkıyor ve üzerinde apranti de yok, M.Kaya var.. Üstelik 1.kulvardan başlayacak ve dediğim gibi temposunu bozabilecek sadece URLA ZAMANI var.
M.Kaya bunun farkında olup URLA'yı önüne alır ve safkanı temposunun altında koşturmadan 2 gitmeyi akıl edebilirse bence düzlükte STRIKE HARD pisti ortalar ve sprint falan yemez..
Eğer kuponu biraz daha kalın yapacaksak
KAVACIK BEYİ'nin de mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.
Önceki uzun yarışında bile sınırları zorlayan safkan son yarışında bence biraz erken yürüdü.. A.O.Pazar'ı beğenmesem de bu safkanla olan uyumunu beğendim.
Olası bir URLA ZAMANI - STRIKE HARD kapışmasında 3.4.lükte gidip gruba kolayca hakim olabilir.

Biraz daha büyük oynayanlar içinse sürprizde üçüncü bir at önereceğim; 14 numaralı
BEYŞEHİR GÜZELİ..
Bir tık alt grup olabilir ama sonuçta bomboş kilo ve tam bir kısacı.. Startı iyi alabilir, önlerde bekleme yarışı yapabilirse çok ters koşar, dikkat..















ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,,9,5,6,2
2.AYAK: 3,5,4,11,1,6,2
3.AYAK: 4,,1,3
4.AYAK: 2,12,13,6,5,1,8
5.AYAK: 4
6.AYAK: 3,,4,14



Not: KAFADAR
benim bugün en güvendiğim isim.. İkinci bir tek için toplamda üç aday var; BEHRAMKALE - JUNGLE MAN - STRIKE HARD..
Yorumlardan yola çıkarak herhangi biri seçildiğinde çok güzel bir kurgu oluyor.
İyi şanslar..

 

Yorumlar

#1 - asiruh - 24.03.2019 14:18

Emeklerine sağlık

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.