DUYURULAR

GÜZEL PROGRAM - 12 MART ADANA Kategori adları

GÜZEL PROGRAM - 12 MART ADANA


Dünkü Bursa altılısına gerçekten kahroldum.. En üzücü olan da geçen hafta kazanacağından şüphe bile duymadığım, ancak sentetikte anlam veremediğim şekilde hiç işlemeyen KAMÇI'nın kazanması ve bizde on at olmasıydı.. Oysaki takibimde olan bu at için daha birkaç gün önce bir iki kendini bilmezin alaycı ifadelerine maruz kalmıştım.  Yazık oldu, günün sürprizini yakalamış ve iki teki de oturtmuşken kaçırmamam gereken bir altılıydı..
Yeri gelmişken, Şubat ayı boyunca şov yaptık ama Mart ayına istediğimiz gibi giremeyince hemen beklediğim oldu ve belli başlı kişiler tarafından olsa da saldırılar başladı..
Tahmincilik yapalı neredeyse 15 sene oldu ama bu hiç şaşmadı.. Eskiden duygusal anlamda etkileniyordum ancak artık niyeti kötü olan bu kişileri pek fazla takmıyorum. 
Sevgili dostlar, yüksek ihtimalle çoğunuz benden yaşça büyük ve pek çok konuda da daha tecrübeli ve donanımlısınız..
O yüzden sizlere, gözlemlerime ve bilgime inandığınız için burada olduğunuz at yarışı dışında bir şey öğretmeye cüret edecek değilim ancak görüyorum ki bazı kişiler 'ELEŞTİRİ NEDİR? NASIL YAPILIR? ' bihaberler..
Bir eleştirinin eleştiri olabilmesi için sadece olumsuzluğun ifade edilmesi değil, o olumsuzluğun düzeltilebilmesi adına akılcı, uygulanabilir, işlevsel tavsiyelerde bulunulması gerekir.
Yani ' gördük sağlam bankonu, nal topladı' bir eleştiri değildir.. Bu, ortaya konan emeğin hiçe sayılması, aşağılanması demektir, yani yıkıcıdır.
Dolayısıyla, kaybettiğimizde aklımıza gelen ilk şeyi ifade etmeyi eleştiri olarak görmekten vazgeçmeliyiz.. Sözde eleştirilen konuya biraz da olsa hakim olunması gerektiğinden bahsetmiyorum bile.. 
Özetle, yapıcı eleştiriler dışındaki bana hiçbir şey katmayacak belli başlı yorumlarla zaman ve enerji kaybı yaşamak istemiyorum. 
Sizlere sunduğum çalışmayı daha iyi bir seviyeye çıkarmayacağını düşündüğüm yorumlara artık müsaade edilmeyecektir.


-----------------------------------------------------------------------------


Birinci ayakta; startla birlikte liderliği alacak olan isim muhtemelen KAISER SOZE olacak..
Geçen sefer mesafe kısa ve tam hazır değil diye önlere gelememişti ancak bu kez mesafe uzun ve yarış gördüğü için bu safkan liderliği almakta zorluk çekmeyecek.
Arkasında takip edecek toplamda dört safkan var; LUCKY FALCON, SPLENDOR, MALONES, FORREST EAGLE..
Bu dört safkandan iki tanesi bana göre düzlükte yarışa ağırlığını koyacak isimler;
SPLENDOR ve MALONES..
Birçok 4 yaşlı atın yanında 6'sına gelmiş bir SPLENDOR'u çok tutacağım aklıma gelmezdi ama yarışını yaparsa bunları geçeceğini düşünüyorum.
Adana kumunda harikalar yaratan safkan bu sene eskisi gibi gözükmese de son yarışındaki kötü binişe rağmen 3.lüğü hoşuma gitti.
A.Kurşun şayet daha doğru yerlerde takip eder, zamanında yürürse çok şanslı olacaktır.
MALONES'e gelince, yarışın daima içerisinde yer alan, düzlüğün her yerinde de sabit tempoda kalan bir isim.
Bu seviyedeki atlar için bu iyi bir şey çünkü sonunu getiremeyen pek çok at var ve bunların yanında MALONES ayakta kalabiliyor.
Tek bir rakibi bile artan tempoyla sprint yaptığında ona çaresiz kalır ama mücadeleden de düşmez, 2.3.olur.
Bu grupta öyle bir at göremediğim için D.Kaya saçmalamazsa kazanmaya en yakın isim..

Evet iki ciddi rakipler ama SPLENDOR ve MALONES, LUCKY FALCON ile ALEXANDRAPOLI'ye geçilirse üzülmem çünkü çalışmam bunun tam zıttı yönünde fakat % 3 agf'li önde boş kalacak KAISER SOZE'den çekinmiyor değilim.
Onu da biraz şablon fiyatı biraz da önerdiğim iki atın 2.3.4.lük civarında takip edecek olması sebebiyle eledim.











İkinci ayakta; 4 numaralı
KATI SEMİH benzer şartlardaki yarışı ÇELİKKALKAN'ı yanına yaklaştırmayarak kazanmayı bilmişti.
O gün DOMANİÇ pres uygulamasına rağmen Müslüm ısrar etti ve liderliği aldı.. Safkan sonlarda düşen temposuna rağmen son 150'de tekrar canlandı ve IŞKINAT ki güçlü ve dayanıklı bir isimdir, ona direndi.
DOMANİÇ dışında ön tarafta olacak bir at yok bugün de.. BOZTEPEBEYİ, YOLDAŞ, CÖMERT ÇOCUK 3.4.5.lik civarı giderler sadece..
Şayet Müslüm DOMANİÇ'le inatlaşmaz ve rakibinin temposuna göre liderliği ya da onu önüne almayı denerse bence KATI SEMİH'ten bir1.lik daha izleriz..
Fakat yarış görüp kıvama gelen ve bugün % 100'ünü koşacağını düşündüğüm bir
ÇELİKKALKAN ile Kocakaya bindiğinde devleşen formda bir YÜKSELİM var..
Ciddi rakip olacaklar..

Hatta
BOZTEPEBEYİ ve YOLDAŞ bile normalde üç atla kapalı gözüken bu yarışta sürpriz yapmaya çalışabilirler.
Sonuçta 5 ve yukarı dengesiz araplar..












Üçüncü ayakta; ekonomik kuponlar için banko olarak önereceğim isim 1 numaralı
HAS YAĞIZ olacaktır.
Tam bir 1200 atı olan HAS YAĞIZ ölüm temposunda geçen yarışı bile en geride, tuta tuta takip edebiliyor.
Düzlüğe de elde giren safkan sprintine mümkün olduğunca geç başlarsa o kadar iyi çünkü kısa bir sprinti var ve bunun üzerine çıkamıyor.
En son kazandığı yarışı izleyin, bir süre yol bulamadı ama bu kendisi için daha iyi oldu, çoğu kişi farkında değil.
Kısa sprinti olan atların kapanması, erken öne çıkmamaları adına her zaman daha iyidir ancak atları tanımadan, stillerini bilmeden elde gelen jokeylere 'yarış satıyor' gibi suçlamalar yapanlar olunca ne yazık ki çoğu jokey bundan etkileniyor ve erkenden her ata girişiyorlar..
HAS YAĞIZ kapanır kapanmaz Ahmet soğukkanlılığını korumasa yarışı yüksek ihtimalle kaybedecekti ama sabırla bekledi ve koridor açılınca girip çaldı..
Bugün de benzer bir biniş gelirse - atın bu huyunu çok iyi biliyor - kısa, seri ama bir o kadar etkili bir sprintle fişi çekecektir..

MANDELINO'yu yakın takip edip düzlükte ondan kurtulmaya çalışacak olan
OMER IN MY HEART öncelikli rakip olurken, SUMELHAN ve SPARTACUS hata kollayacaklar..











Dördüncü ayakta; 2 numaralı
NALIN İSYANI banko olarak önereceğim isimdir.
Hayatı boyunca ilk kez bu mesafeye çıktığının farkındayım ama HEYMARJA benim hiç beğenmediğim, boşlukta vasat yarışlar kazanıp buralara gelen bir at.. NALIN İSYANI bence rakibinden çok çok daha sınıf..
Yüksek ihtimalle 1-2 boy ağır alıp dışarıdan yavaş yavaş doldurarak liderliği alacak ve boş kalacaktır.
Eğer KOZMONOT ısrar ederse Halis o zaman 2.likte gider ve değişen pek bir şey olmaz..
HEYMARJA herhalükarda yarışı bariyerde 3.lükte götürecektir..
Düzlüğe HEYMARJA tuta tuta ve seri sprintine başlayarak çıkacaktır ama bunu uzun sürdüreceğini zannetmiyorum çünkü rakipler bu kez BEYBORA falan değil.
NALIN İSYANI şayet mesafe sıkıntısı yaşamazsa bence hem HEYMARJA'yı hem de diğer rakiplerini kolay geçer..

Yeterli yarış tecrübesi olmasa da aksiyonlarından anladığım kadarıyla uzunu bu grupta en iyi yapabilecek isim
GOOD MAN..
İki hızlı atın yanında toparlanabilir mi emin değilim ancak rakipleri biraz bile sallanırsa GOOD MAN'in sprinti çok tehlikeli olacaktır..











Beşinci ayakta;
OĞUZBOYLU'nun genellikle geçtiği rakipler ancak ben tek olarak güvenmeyeceğim bu safkana..
Öyle ahım şahım bir üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum.. Kaldı ki en son bu pist ve mesafede herhangi bir bahanesi olmamasına rağmen 4.olabilmişti.. Yani canı istemediğinde koşmayan bir at.
Tabii ki genellikle geçtiği rakipler olduğu için net favoridir ve özellikle de yarış saatinde yağmur yağarsa kolay kazanır ama dediğim gibi ben yıkacağım..


DERİN MAVİ, DEDE SEYDO ve ATEŞBİBİ sırasıyla rakiplerdir..










Son ayak ise; bana göre günün en zor koşusu..
Çim yarışları şimdilik sürprizli sonuçlanmıyor ama her an başlayabilir.. Geçen sene Adana çiminde gözlerime inanamadığım atlar gelmişti.
Genellikle kalabalık tutmaya çalışacağım.. Sıralamam şablonumdadır..





ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,4
2.AYAK: 4,1,6,,2,8
3.AYAK: 1 / 6,,8,4
4.AYAK: 2 / 3
5.AYAK: 3,2,1,6
6.AYAK: 2,4,3,1,7,9,5,6,12




Not: HAS YAĞIZ ve NALIN İSYANI
programda tek atılabileceğini düşündüğüm iki isim..
HEYMARJA'yı tutmayan birinin NALIN İSYANI'nı tek yazması gerekir ama GOOD MAN'den ciddi derecede korkmaya başlayınca teksiz bir altılı önermeye karar verdim.
Fakat bu iki ayaktan da daha önemli tahminim gördüğünüz gibi ilk ayakta.. Yani tüm riski ilk ayakta aldım.
İki atla kayıpsız geçersek - ki iyi analiz ettiğimi düşündüğüm bir koşu - sadece HEYMARJA'nın kazanamamasını bekleyeceğiz..
Özetle, bugünkü anahtar ilk ayağı iki atla kayıpsız geçmek ve HEYMARJA'nın da gelmemesi.. Bunlar gerçekleşirse altılıyı da yakalarız diye düşünüyorum.



 

Yorumlar

#1 - ergin - 12.03.2019 17:34

Berkay bey Şimdi doğru kararı vermişsin Tebrikler.......


Herkese bol şans. Devam arkadaşlar. Tsk

#2 - Ferson1 - 12.03.2019 17:05

yemek yersin o parayla

#3 - BERKAY KURT - 12.03.2019 16:49

Ferson1; ruh sağlığı bozuk biri olduğunu düşünsem de lafım sana değildi.. Senin adına 'eleştiri' dediğin alaycı ifadene buradan cevap verecek değilim, üzerine alınarak hata yapmışsın.. Ayrıca bu yorumu yazarken oyunun yatmasını beklemen de her şeyi açıklıyor zaten :) Sitede istediğin kadar yazabilirsin, sosyal medyada şahsıma ait bir hesapta seni engelleme hakkına sahibim. Çünkü boş konuşan art niyetli biri olduğun çok açık..
Bize ödeme bildirimi kısmından bir hesap numarası gönderirsen kalan 12 günün ücretini iade yapacağız.. Bir daha bu siteye girmen an itibariyle engellenmiştir..

Not: Senin kardeşin falan değilim..

#4 - Ferson1 - 12.03.2019 16:35

sosyal medyada veya bu sitede jokeylere antrönörlere at sahiplerine ahmak , kabiliyetsiz, beyinsiz, diyen senmi burda uslüp dersi veriyosun yada eleştiri nasıl yapılır bize öğretmeye çalışıyosun yazdıklarını üzerime alıyorum ve bunu yazma gereği duydum seninle polomiğede girmek istemiyorum zaten laf sokup cvp hakkı bile tanımayan birisin ukelalıkta zirve yapmışsın kardeşim bşraz özeleştiri yap empati yap burada insanlar para kaybediyo sayende bu yüzden içinde küfür olmayan hertürlü eleştiriyi kabul etmek zorundasın

#5 - fenerht - 12.03.2019 14:53

Emeğine ve Alın terine sağlık. senin samimiyetinden ve dürüstlüğünden hiç bir zaman şüphemiz olmadı. adam gibi adam olduğunu görüyor ve inanıyorum. ve eminim ki buradakilerin en az yüzde 80i benim gibi düşünüyor. kimse kusura bakmasın. üç kuruş para veripte emeğe bu kadar saygısızlık kimsenin haddine değil. beğenmeyen seni.üyeliğini yenilemez bu kadar basit. üslubum ssert olduysa kusura bakma berkay.

#6 - intarreda - 12.03.2019 14:36

Yazdığınız gibi tenkitleri yapıcı ve yıkıcı olarak ikiye ayırmak gerekir. Ben yıkıcı tenkitleri "BOŞ" tenkitler olarak adlandırıyorum.BOŞ tekitlerin sizleri üzmesine ve sistematiğinizi etkilemesine lütfen müsade etmeyiniz. Ziyadesiyle sağlam araştırma yapıyor ve güzel yorumlar yapıyorsunuz. Çok teşekkürler.

#7 - BERKAY KURT - 12.03.2019 14:24

asiruh; estağfurullah, siz yarış izleyip neyin yanlış gittiğini soruyorsunuz.. Gerçekten merak ettiğiniz için.. Size cevap verirken kendimle de yüzleşmiş oluyor ve objektif bakabiliyorum, bu bana katkı sağlar..
Benim bahsettiğim 'seni dinledik yine yattık' , 'gördük sağlam bankonu' , 'sürekli kaybettiriyorsun' , ' 300 tl altılı tutturup tebrik bekliyorsun', 'senin vereceğin oyunu' vb yorumlar..
Yarışlarla veya çalışmamla alakalı yapıcı eleştirinin başımın üzerinde yeri var.. Size, aşağıda destek veren herkese, yorum yazmayı sevmeyen ama arkamda duran yüzlerce kişiye teşekkür ediyorum.

#8 - ayhanlat - 12.03.2019 14:14

Dün ganyan bayiidinde bi dede bu çocuk çok iyi oynuyor diye mirildandagini duydum kafamı uzattım seni okuyordu ve buldu Altılıyı.. Yaş olarak büyüğüm ama çok şey öğrendim senden.Bende buldum Altılıyı ama nazire yapar gibi teşekkür etmek istemedim. Teşekkürler üstat

#9 - Ardatunahakan - 12.03.2019 14:05

Emeklerine sağlık

#10 - asiruh - 12.03.2019 13:49

3 - asiruh - 07.03.2019 8:56...Emeklerine Sağlık....''''' Tekimizi bir daha arap atlarından seçmemeye çalışacam''':)))....Dünkü Kamçı yaruşı için birşeyler yazarsan sevinirim...
Bugün için emeklerine sağlık...O gün kamçı için yazdığım yazıyı yukarıya koplaya yapıştır yaptım.İroni olarak ve senin düşünceni merak ettiğim için sormuştum.Kendi adıma eğer farkın da olmadan emeklerinize ,insan olarak kişisel varlığınıza dokunduysam özür dilerim...

#11 - yasar10 - 12.03.2019 13:49

Yillarin verdigi bir birliktelik icinden gelenlerden, kirici bir eleştirel yorum gelmez kanisindayim. Bence gelmemelide. Neticede, herkes kendi kuponunu yapar ama bir profesyonelin, goruşlerine bakarak şekillendirir o kuponu. Şimdi burada ne işimiz var? Sonucta para kazanmak adina bilgi ve gorus bakiyoruz degilmi, bu illa dogru veya yanlis biciminde degil, gorus ve oneri biciminde bakilmasi gereken bir platform. Kaldiki ben berkay kurtun inanmadigi bir safkani kendi kuponuna ,kazanma ihtimaline ragmen yazmadigini net bilrim. Cunku inanmiyordur. Ha 10 koşudan birinde yanilir, bence buda normal. Kazanamadiginda, yada yazdigi at gelmediginde suclu arayan birilerinin elestirileride sanirim kendi kisilikleriyle alakali problemdir ki, takilmamak lazim. Hepimize bol sanslar...

#12 - Fener6 - 12.03.2019 13:38

Kardeşim bunlar olacak malesef her alanda bu ülkede canımız yandıgı zaman kontrolsuz bir şeklde üstub bozuluyor buda ne denli kültür seviyemiz oldugunu gösteriyor takma senin hakkındaki düşüncelemi senle bir çok kez paylaştım kardeşim inandıgın tabindeki atı sonucu neolursa olsun tek at bu şekilde amacımıza ulaşabilecegimizi düşünü yorum bizler kuponu yaprken şablunu kısma yoluna gidiyoruz senin inandıgın ata bizzaten güveniyoruz bu canlı koşan yarış oyunlarında garanti bir şey olmaz bütün olay sans ve nasip işin ras gelsin

#13 - Ceco - 12.03.2019 13:03

Teşekkürler:)) risk severiz:)

#14 - BERKAY KURT - 12.03.2019 13:01

Ceco; bu koşuda biraz risk alayım ve 1-2-5 diye bir tahminde bulunayım :)

#15 - Ceco - 12.03.2019 12:39

Plase içinde önerin olur mu bu arada berkay. Tşk

#16 - ergin - 12.03.2019 12:34

Zamanı geldi bende birşeyler söyleyeceğim... Bundan yıllar önce at yarışı oteriterinden sayın Feridun Demir ile tanışıp kısa bir sürede arkadaşlığımız oldu. Şu iki şeyi hep söylerdi. Birincisi bir atın kazanması için 8 adet unsurun bir araya gelmesi lazım... Ikincisi şans... Gelelim Berkay beye ben onu 2006 yılında takibe başladım ' ozamanlar 'da yanında Fer... P.
. Vardı. Berkay bey Türkiyede bu alanda tek başına tum samimiyeti ve insanlık faktörü ön plana çıktığı en temiz kalpli bir insandır. Oda hep şunu söyler Salt mantık ve şans. Beni çırağı yapsın temiz kalpli insan herşeyi bırakıp kalkar yanına giderim.... Lütfen kalitenizi düşürme den siteyi takip edin... Tsk......

#17 - Ceco - 12.03.2019 12:03

Her zaman her yerde “hadsiz” insanlar çıkıyor. Sen gerçekten emek harcayan ve oynadığın oyunun hakkını veren güzel ve iyi karakterli bir yarışseversin. Yolun her zaman açık olsun. Biz seni 1 yarışla sevmedik.

#18 - taner - 12.03.2019 11:53

Öncelikle şunu belirtelimki olgunluk yaşla alakalı değil kardeşim.sen evet çoğu üyenden yaşça küçük olabilirsin ama senin yaşından olgun olduğunu seni yakından tanıyan ve bilen biriyim.aramızda senle 23.24 yaş var ama senle sohbet ederkende akran gibiyim.ve sana daha öncede dediğim gibi MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR .sen artık bunları aşacak kalitede ve olgunluktasın.sence eleştirinin anlamını bilen biri bu sözün ona eleştiriyi yaparmı.dediğin gibi çamjr at izi kalsın moral bozoulsun yeter zihniyeti.sana yine bi abi tavsiyesi kardeşimm..sen o acımasız eleştiriyi yapanların bi umudusun inan..burda olmaları onun işareti.ama bu oyunun şans yönünü unutuyorlar..sen kendini kasma ve bildiğin doğrudan şaşma.ben ve benim gibi yüzlerce insan seninle ıslanmaya girdik yağmurun altına.yaz yağmuruda çok yağdı bu sitenin üzerine ve yağacaktırda.. ne diyoruz durmak yola ve sana inanmaya ve güvenmeye devam hiç şüphe duymadan.sevgiyle kal kardeşim

#19 - hellboy1971 - 12.03.2019 11:47

Merhaba Berkay,

Bence aramızda büyükler olduğu kadar küçükler de var, genel anlamda at yarışı, bahis, para, jokey vs vs bir çok etkenin olduğu bir durum var ortada ve nerden bir sıkıntı çıksa bazen bende dahil eleştiri (öncelikle konuyla alakalı tabi seninle değil) yapıyorum takıldığım jokeye defalarca burda yazdım yine yazıyorum ama ortada bir emek ve bilgi birikimi varken bunu aşıp sana ve emeğine terbiyesizlik yapmak ayıp ama bunu da anlamayacak insanlar var ve bu hep olacak çünkü iş sıkıntıya girdimi sorunsuz olan insan siyaha beyaz ve beyaza siyah demeye başlar, her şeyi senden beklememeyi kendimizce de bir şeyler katmayı da kendimize görev edinmeliyiz bence, dün bende kendi adıma kaybettim ama hata yaptım 3 tekten birini yıkmak istedim ve bunun hangisi olacağını senin yorumun aslında söylemişti kelimeleri yanlış hatırlamıyorsam bavireş için yıkmayı hiç düşünmediğini, madam alyayı da incelediğinde sonrasında tek olarak karar verdiğini yazman diğer ayaktaki ekürilerin orayı da formda ama dişi olmasının etkisiyle ve çok koşması nedeniyle safnurdan bahsetmen vardı, ben hatayı ekürileri 2 at avantajını kullanarak orayı tek yazarak yaptım bavireşin yanına 1 at yazdım tercihim böyle olmasa çok kolay bulurdum mesela hatta ve hatta kamçı için bir önceki yazını okuyunca takip etmek gerektiğini de düşününce orayı da 3 veya 4 ata düşürsem 1 tek yazıp bile aynı paraya temiz oynayabilirdim yani dünkü tahmin için seni eleştirecek çok fazla şey yok ve varsada sen bunu zaten bizlerle paylaşıyorsun yolun düzgün adamlığın düzgün emeğin her daim var memnun olmayanı zorla tutmuyoruz sana başarılar kardeşim sağlıkla kal ve bizimle kal. Teşekkürler.

#20 - berkbey - 12.03.2019 11:27

kardeşim dünkü tahminlerin yine mükemmel di,, bende son 4 ayak tek 12 misli kaçırdım, tabiki senin gibi bende üzüldüm,, ama emin ol kaçan paradan
önce senin emeklerine, hergün onlarca yarışı analiz edip bizlere kamçı gibi cazip bir atı banko önermene rağmen, şansın yanımızda olmamasına üzüldüm,,,, senden ricam 3_5 kendini bilmeyen, cahil kişiyi kaale alma,, cevap bile verme.. artık.. başarıların daim olsun,, seviliyorsun kardeşim..

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.