DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 27 ŞUBAT Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 27 ŞUBAT


Birinci ayakta; güzel programa tekle başlamak istemezdim ama bulup bulabileceği en uygun şartları yakalayan 1 numaralı APOPHIS'in yanına at yazma ihtimalim yok..
Son yarışını dikkatlice inceliyorum da, N.Avcı genel olarak beğendiğim bir jokey ama bazen saç baş yoldurtuyor.. Tıpkı Kocakaya ve Özcan gibi.. Safkanı çok anlamsızca sert başlatmış ve yarış içerisinde de sürekli diri tutmuş.. Tabi bu da gücünden her geçen metre eksiltmiş..
Düzlüğe diri vaziyette çıkabilecekken ATAKAN ABİ tarafından kolay geçilen, hatta bir ara içinden seri sprintle gelen ARCHIE'ye bile geçilecekmiş gibi olan APOPHIS sonlara doğru tekrar toparlayarak ARCHIE'yle yan yana geldiğinde yanında adeta büyüdü..
Bu yarışı izleyen biri ARCHIE'nin normal şartlarda bugün APOPHIS'i geçmesinin mümkün olmadığını görür..
Diğer atları ele aldığımda aralarında elle tutulur bir tane bile iyi isim göremedim.
VISERION'a uzun, HAN SOLO'ya uzun, DOKTOR CİVANIM yarış bitince sprint atıyor, ONSLOW olduğu yerde sayıyor ve derece olarak çok geride, geriye de doğru düzgün bir at kalmıyor.
PASSO BIANCO'nun liderlği alacağı, ONSLOW'un da 2.likte gideceği yarışta, LACEY, VISERION falan da önlerde yer tutmak isteyebilirler ama bariyerde 3.4.lükteki yerini APOPHIS alacaktır.
Düzlükte de en diri vaziyetteki isim olup ağırlığını hissettirecektir.
BANKOM..











İkinci ayakta; bir üst grupta, yaşça büyüklerin yanında start aldığı yarıştan 4.olarak ayrılan
TEYYARE yarışın ilk metrelerinde şahane yer aldıktan sonra 'kazandı' dedirtti ama sonlarda pek işlemedi.
Tipik bir Kaizbert tayı, mücadelenin hiçbir yerinde kopmuyor ama bu safkanda arttırma özelliği yok, yani çok fazla güven vermiyor.
Evet bugün şartlar lehine, agf'de de muhtemelen favori çıkacak ve bence de haklı favori ama tek olarak güvenilecek en son atlardan bir tanesi.

BABA SAHAKIRAN bu kez etkili bir biniciyle yarışacak ve şayet BAGÜRGÜZELİ önlere gelemezse önde boş kalacak.
Dirençli bir at olmasa da şartlar çok elverişli, ihmal edilmemeli.

ÇOK YAKIN ise performans olarak yukarıda önerdiğim iki attan da daha fazla beğendiğim isim.. Ancak jokey, gidişat gibi faktörlerden dolayı üçüncü sıraya aldım.
Son yarışında çok sert başlayıp gücünün büyük bir bölümünü yitirmesine rağmen sonlarda mücadeleden düşmeyen bu safkan, şayet sabırlı olabilirse çok çok şanslı olur..

KOCAEMEMED'in de sert gruptaki son yarışını ölçü almıyorum..Eşkalini çok beğendiğim bu safkan stiline uygun binicisiyle çok iyi koşar.

Bu dört at ön plana çıksa da;
SHEHZADE ve MAHPERVERKIZ'a da şans vererek bu ayağı kapatabilirsiniz..













Üçüncü ayakta; ekonomik kuponlar için banko olarak önereceğim isim 1 numaralı
BADEGÜL olacaktır.
Daha ziyade İzmir'de başarılı olabilen bir kısrak ama 2017 yılında bu pistte KV zaferi olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Geçtiğimiz sene 63 kg ile koştuğu yanlış yarışta da bence çok etkisiz değildi.. Yani pistle bir sorunu olmadığı kesin.
Son yarışında DOST HESITATE gibi 1200'cü bir atı 1600'de yakalayınca ve bir diğer rakibi PRINCESS DI sürekli olarak yaşadığı kanama problemiyle karşı karşıya kalınca beklediğim gibi güle oynaya kazanan safkan bugün çok daha elverişli şartlarda mücadele edecek.
Normalde DONT HESITATE 1200'de kolay yakalanaacak bir at değil ama ERENDIRA'nın olması BADEGÜL'ün inanılmaz işine gelecektir.
Çünkü ben ERENDIRA ve DONT HESITATE'den bir tanesinin temkinli olacağını kesinlikle düşünmüyorum, ikisi de liderlikte ısrarcı olacak ve alana kadar bırakmayacaklardır.
Startı da uygun olduğu için bariyerde 3.lüğü almasını beklediğim BADEGÜL, düzlüğe bitik vaziyette çıkacak olan iki rakibine hakim olmakta zorlanmayacak, geriden de
PRINCESS DI'nin ataklarına maruz kalacak.
VELİAHT BETÜL'ün henüz hazır olmadığını varsayarsak iki atla dünya kapalısı bir yarış ama ben BADEGÜL ile risk alınabileceğini düşünüyorum.
Biraz da bütçenize kalmış, bana göre yarış % 75 BADEGÜL, % 25 PRINCSS DI..














Dördüncü ayakta; 7 numaralı
ZAFERİMOL diyorum başka da bir şey demiyorum..
Çok ciddi tendon sakatlığı olmasına rağmen geçtiğimiz yaz sezonunda harikalar yaratan bu safkan gördüğü son yarışıyla birlikte yeniden eski durumuna gelmiş gözüküyor.
Galoplarında da düzelme sinyalleri aldığım bu safkan süratli geçecek bu yarışta şayet sağlıklı durumdaysa bence güle oynaya hakim olur..
Net favorim..
Açıkçası kendisi dışında bir at tutmuyorum ama dinçlik yaptığı ve dediğim gibi tendon olduğu için tek olarak güvenmek biraz riskli..

GÜLENYÜZ, ASARCIKLI, AKALP, NİNOŞUNOĞLU sırasıyla şanslı isimler olurken, yazmadığımda kazanan, yazdığımda ise asla kazanamayan yıldızımın barışmadığı GÜLFEM ise kendi adıma sigorta..














Beşinci ayak bana göre günün en zor ve saçma sapan yarışı..
Şu yarışı görünce ve çalışınca sinirlendim çünkü 9 gün önce mesafe uzadığı için çok ata şans vermiştim, HÜRSEV alay ederek kazanmıştı. 
Peki ama HÜRSEV nasıl kazandı? Öyle ahmak biniciler vardı ki, Gündüzeli aralarında çok sırıtıyordu.
O mesafeye ilk kez çıkan vasat arap atlarını araba sürermişcesine süren ve temposunun çok fazla üzerine çıkan binicileri görünce en geride saklandı Gündüzeli ve safkana son 200'lere kadar elini dahi sürmedi.
Çünkü biliyordu ki hepsi sonda emekleyecek, kendi atı ise kısa sprinte sahip olmasına rağmen elinde full sermaye olduğu için kolaylıkla son verecekti. Açıp izler ve diğer atlarla HÜRSEV'in nerelerde gittiğini kıyaslarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Halbuki HÜRSEV'in uzunla alakası yok, dün Kocaeli'de gördünüz işte.. 5 at koşuyordu, GÖLDEM tekti, dört atın ismini geçirdim ama HÜRSEV'in adını dahi anmadım.. Çünkü o rakiplerle koşacak bir safkan değil.
Bunu neden anlatıyorum; çünkü biniciler yarışlara öyle etki ediyor ki, vasat bir at bile hiçbir şey yapmadan uzak farkla kazanabiliyor.
Herneyse, böyle yarışlar için analiz kasıp enerji harcamaya gerek yok.
Sıralamam şablonumdadır..









Son ayakta ise; tıpkı diğer çoğu rakibi gibi mesafeye ilk kez çıkacak olsa da 1 numaralı 
SHEEBEN'in normal şartlarda çok etkili olması gereken bir grup..
Ancak son derece yeteneksiz bir biniciyle, tüm rakiplerinden 7 kg dezavantajlı şekilde yarışacak.
Bunu nereden tolere edebilir? Tabii ki gidişattan..
Geç falan çıkmazsa startla birlikte liderliği alacak, 2.3.lüğe ise PRINCESS RIO ve HERO STORM sokulacak.
İnatçı SHEEBEN'e herhangi bir pres yapmazlar ve rahat kalmasına izin verirlerse yakalama, daha doğrusu hakim olma ihtimalleri yok.
Ama gider bir tane yeteneksiz her şeyi mahveder bilemem..
Önde bozulsa da bozulmasa da en ciddi ve bence tek rakip
HERO STORM'dur..
Uzayan mesafeye çıktığı ilk yarışında vasat koşmuş olsa da daima geçebileceği rakiplerle mücadele eden ve tekrardan 50 kiloya düşen safkan SHEEBEN'in eksik koşması halinde çok şanslı olacaktır..
Çok daha sürpriz arayanlar galopları süper olan
SNAKE EGG'i de deneyebilirler..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1
2.AYAK: 4,2,1,6,,10,7
3.AYAK: 1 / 3
4.AYAK: 7,,6,3,1,2 / 9
5.AYAK: 4,9,8,5,2,1,7,13,14 / 3,6
6.AYAK: 1,4,,2











 

Yorumlar

#1 - Ceco - 27.02.2019 23:04

Bu arada twittter da reklam yapan at yarısı yazarı arkadas gibi haftada buldugumuz kacıncı altılıdır bu;))) hayatı şov olmuş insanların. Bu alemde teksin ve özelsin. İst ve bursa harikaydı

#2 - Ozingo - 27.02.2019 18:36

Üstad tebrikler ..5 ayakta süpriz bekledik olmadı ..

#3 - Prof80 - 27.02.2019 18:11

Tesekkurler kardesim,,, darisi istanbula

#4 - BERKAY KURT - 27.02.2019 14:39

suljc; evet düşündüm, ilerleyen zamanda olacak..

#5 - suljc - 27.02.2019 14:33

Berkay selam,
Öncelikle emeğine, yüreğine sağlık. Berkay telefonlara indirebileceğimiz bir aplikasyon oluşturmayı düşündün mü?
kolay gelsin.

#6 - BERKAY KURT - 27.02.2019 14:03

asiruh; haklısınız, bence de faydalı oluyordu ancak eskiye göre tarzımı biraz daha değiştirdim.. O gün sonuçlanan yarışlarda yaptığım gözlemleri, o at veya atların bir sonraki yarışlarında muhakkak yazıyorum.. Bu da 'Günün Değerlendirmesi' yazısını biraz gereksiz enerji ve zaman kaybı yapıyor.
Bir de şu var; yorumlara önem veren azımsanmayacak bir kitle olsa da büyük bir çoğunluk işin 'oyun' ve 'sonuç' kısmıyla ilgileniyor.
Yani saatlerce emek verip yorum yazdığınızda, akşam bir arkadaşınızdan gelen 'senin oyunun x sayfada veya whatsApp gruplarında dolaşıyor' mesajı görünce biraz soğuyorsunuz.
Yine de yaz sezonu açıldığında yapmaya gayret edeceğim. Teşekkürler..

#7 - asiruh - 27.02.2019 13:43

Emeklerine sağlık...Uzun süredir "Günün değerlendirmesi ya da analizi " yazılarını göremiyoruz nedeni ne olabilir.
Uzun süredir sizi takip eden biri olarak kedi adıma söylüyorum o analizleriniz daha sonraki yarışlar da çok yararlı oluyordu.
Saygılarla...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.