DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 21 OCAK Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 21 OCAK


Birinci ayakta; iki yarıştır starttan hafif şahlanarak çıkan SAVAŞ ATI şayet bugün iyi çıkarsa muhtemelen önde bomboş kalacak..
Kendisini takip edecek atlar çok sayıda ama hiçbir tanesi liderlik için inatlaşmıyor.. Sadece ilk metrelerde SANTA RUA biraz sert başlar o da tempo nedir bilmeyen jokeyinden dolayı, daha sonra 2.3.lükte kalır.
Kantarmasını çok seveceği pilotuyla SAVAŞ ATI favorim..
Henüz kazanamamış olsa da çok potansiyelli bir at olan
INDIAN MOST en az SAVAŞ ATI  kadar tuttuğum isim..
Kilo kiloya bile buradaki rakiplerine kafa tutarken bugün 50 kg olduğunu görüyoruz.. Koştukça kendini geliştirecek bir potansiyeli de olduğundan kazanması normal sonuç olur.
Formunun zirvesindeki
QAVIY, SAVAŞ ATI şahlanır ve önlere gelmekte ısrar etmezse avantajlı gidişatı bulacak olan SANTA RUA, kazanarak morallenen CASANOVA,  önceki yarışı şahane olan ve INDIAN MOST'u temiz geçen WEST GROVE, sonlarda sağlam gelme ihtimali olan PAMUK BABA ve BRACCIFERRO ve ağır sıkletine rağmen JUNIOR ZAPPA sırasıyla diğer şanslı isimler..

 

 

 

 

 

 

 

 

İkinci ayakta; bu sezon gördüğü yarışlardan sonra nihayet yavaş yavaş düzelen ve eski formunu yakalamay başladığı son yarışıyla birlikte görülen BÜYÜK AJIBA banko önereceğim isimdir.
Biliyorsunuz bu safkanın son metrelerde içeri yatıp aksiyon kaybetme özelliği var. Rakipler güçlü olunca ve önde de pres yemişse sonlarda teslim olabiliyor.
Fakat bugün startla birlikte liderliği aldığında en ufak bir prese maruz kalmayacağını görüyoruz.
Mesafe 200 metre uzasa da kondisyon olarak kendini toparlayan ve iyi bir seviyeye ulaşan safkan bence bariyere yapışıp rakipleriyle arasındaki farkı kapattırmayacaktır.
BANKOM..

 

 

 

 

 

 

 

Üçüncü ayakta; geçen hafta 4 yukarı rakiplerini yakalayınca tahmin ettiğim gibi ilk iki sırayı oluşturan BORALTAN ve FIRTINA TOYNOK bence akranlarının yanında da ön plandalar..
Fakat dikkat ettiğim husus;
FIRTINA TOYNOK, BORALTAN’a göre daha kötü yerlerde kalmasına rağmen bana göre harika yerlerde giden BORALTAN’a göre daha iyi bir yarış yaptı.
Bu net bir ayrım gerektirmese de ilk atımı FIRTINA TOYNOK yapmaya yetecek bir sebep..
Bu ikiliden sonra, sprint mesafesi iyi ayarlanırsa
HÜRSEV ve yeniden 1400’e çıkan HOPPA değerlendirilebilir..

Not:
KUSURSUZ GÜÇ şayet stilindeki rakibi BAGÜRGÜZELİ saparsa önde boş kalacak, dolayısıyla yeri olanlar ekleyebilirler..

 

 

 

 

 

 

 

 

Dördüncü ayakta;  çok sayıda kaçak at bir araya gelmiş ama son dönemde bekleyen atların kaçtığı kaçak atların beklediği düşünülürse özellikle bu yarışta gidişatın önemi pek kalmıyor.
Normalde TÜRÜTOĞLU, SILENT SCREAM, ILICABEY liderlik isteyen isimler.
Bakalım jokeyler nasıl taktik belirleyecekler.
3 numaralı
RICH CAT beğendiğim bir at olmasa da önde yıpranan rakiplerini sonlardaki vasat sprintiyle de olsa avlamaya yakın.
Son yarışında epeyce kapanan
ILICA BEY şayet biraz temkinli olursa süper koşmasını beklediğim bir diğer isim..
Önde bir şekilde boş bırakılırsa yanına at yaklaştırmama ihtimali bulunan
TÜRÜTOĞLU ve zeki binicisiyle SILENT SCREAM daha sonra şans verdiğim isimler..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beşinci ayakta; son yarışında gereksiz tempolara çıkınca son metrelerde av olan 11 numaralı MİRNUR bu kez avantajlı gidişatta yarışacak.
Yarışta ayağına çabuk bir at olmadığı için startla birlikte önlere gelmesini, hatta liderlik hamlesi beklediğim safkan sprintlere karşı koyabilir.
En ciddi rakibi ise bence 
TUĞTEKİN’dir..
Bugünkü yarışın favori olan ACIDİLLİ FATİH’e geçildiğinde çok kötü yerlerde kaldı ve tempoyu yakalayacağım diye gereksiz sert başladı...Oysaki ACIDİLLİ FATİH gerilerde saklanıyor, full kantarma bekliyordu.
Buna rağmen aralarındaki farkın çok az olması TUĞTEKİN’in daha güçlü bir at olduğunu gösteriyor ama bu da riske değecek bir ayrım değil. Dolayısıyla her ikisi birden yazılmalı.

İlk kez koşacak olmasına rağmen hazırlıkları iyi olan SONTOŞUR ve net bir çimci olsa da adaptesi süper olan SHEHZADE büyük kuponlar için düşünülebilir..

 

 

 

 

 

 

 

 

Son ayakta ise; harika bir form yakalayan ve yarışın da haklı favorisi olan MISS BALKAN yine sevdiği mesafeyi ve dişine göre rakipleri bulmuş.
İnanılmaz kolay tempoda liderliği alıp düzlüğe de vites arttırarak çıkan bu safkan son metrelere doğru kesmeye başlasa da arkadakileri dağıttığı için genelde bitirici sprint gelmiyor.
Dolayısıyla benzer bir performansla bir beyaz bayrak ayna daha izleyebiliriz.
Ben yine de ikinci ayaktaki bankoma güvendiğimden bu safkanı rakipsiz tek önermeyeceğim..

Son yarışı ölçü olmayan ve bu yarış için galopları gayet iyi olan ROCKY FORK MNM ile 50 kg sıkletiyle süratli tempoda dağılmamaya çalışacak olan SEVDALUK rakip olarak gördüğüm isimlerdir.

 

 

 

 

 

ALTILI ŞABLONUM:

 

1.AYAK: 7,9,6,5,4,10,2,8,1
2.AYAK: 5
3.AYAK: 2,3,5,4,,1
4.AYAK: 3,2,6,1
5.AYAK: 11,9,1 / 7,6
6.AYAK: 3,4,7

Yorumlar

#1 - hakanbey - 21.01.2019 14:18

Bence son yarışında ki aksilikler yaşamazsa gonca bugün çok koşar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.