DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 7 OCAK 2019 Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 7 OCAK 2019


Birinci ayakta; önceki dördüncülüğünde bu gruptan bariz üstünlüğünü ortaya koyan bir performans sergileyen BAGÜRGÜZELİ’nin aleyhine şartlardaki son sentetik yarışını ölçü almıyorum.
Bugünkü yarışta startla beraber liderliği almasını ve temposunu kabul ettirmesini beklediğim safkan bence kolay kolay yakalanmayacaktır.
Şayet önde çok fazla hırpalanırsa o zaman da devreye
MİRANGÜL girer.
Önceki yarışında çok dışarılardan dolanmasına ve üstelik bunu erkenden yapmasına rağmen kazanmayı bilen safkanın son uzun sentetik yarışı ölçü değil.
Binicisi en gerilerde sabırlı olursa sonlarda temposu düşen rakiplerini avlayabilir.
İki atla bence bu koşuyu büyük ölçüde kayıpsız geçeriz ama eğer bir sürpriz olacaksa
MELEK SULTAN’a ve FAROKIZ’a dikkat derim.
Favori safkanlardan
SENSU’yu pek fazla tutmasam da sigorta olarak ekliyorum.

 

 

 

 

 

 

İkinci ayakta; ALESSANDRA’nın son yarışındaki sprinti harikaydı.. Ağırkanlı bir safkan ve dolayısıyla da biraz tembel ancak bu tarz atlar biliyorsunuz güçlü ve dayanıklı oluyorlar.
Özellikle rolanti geçecek bu yarışta ön tarafta yer tutarsa ben ayakta kalıp sprint yemeyeceğini düşünüyorum, net favorim.
İstikrarlı isim
ALFA KIZI, erken yürümemesi halinde ARPELLO, ağır kilosuna rağmen son 5.liği en az kazandığı yarışlar kadar güzel olan RABİA HANIM , avantajlı sıkletiyle LAST PRINCESS , dişine göre grupta YASMİN ve zaman zaman ters yarışları olan WANNABE sırasıyla şanslı diğer isimler..

 

 

 

 

 

Üçüncü ayakta; iki yarıştır biraz da 50 kg sıkletle yarıştığı için etkili olan VILLAGE HOOF bugün +10 kg artarak 60 kg ile koşacak ancak öyle uygun şartlar var ki ben kiloyu sorun edeceğini zannetmiyorum.
Diğer beş atın neredeyse tamamı liderlik için ısrar eden veya ön grupta yer tutmak isteyen isimler..

VILLAGE HOOF dağınık yapısından dolayı süratli başlayacak bu yarışın ilk metrelerinde en geriye düşecek ama 400’den sonra yavaş yavaş gücünü alarak bence hakimiyetini hissettirecek.
Net olarak favorim..

Rakipleri GREAT ATTACK ve REMAZANABİ olabilir.

 

 

 

 

 

 

Dördüncü ayakta; geçtiğimiz hafta ÇILDIR GÖLÜ startla beraber öne düşüp yakalanmamıştı ama HASKAYA’da bu kez T.Yıldız var.
HASKAYA’nın aprantisi kötü yerlerde kalınca panik oldu ve safkanın nefesini ayarlayamadı. Bugün mesafe de 200 metre uzadığı için benim bu kez daha şanslı bulduğum isim
HASKAYA..

Ancak önde boş kalacak bir
ÇILDIR GÖLÜ ile harika formunu sürdüren REKUVA’yı da yazarak rahat bir yarış izlemek en mantıklısı olur diye düşünüyorum.

 

 

 

 

 

 

Beşinci ayakta; son yarışında bana göre alakası olmadığı uzun mesafede yarışan EMİRSOY buna rağmen düzlüğe kolay temposuyla EGEBEYİ’ni geçecekmiş gibi çıktı ancak çok normal olarak sonunu getiremedi.
Yarışların ertelenmesi, KOVADA’nın çıkmasıyla EGEBEYİ’nin önde boş kalması ve başta da dediğim gibi mesafe gibi handikapları vardı.
Bu kez tam mesafesinde, sıkleti ve rakipler de uygunken etkili jokeyiyle tuta tuta gelip kazanacağını düşünüyorum.
Ancak tek olarak güvenemedim çünkü
AKALP’in form durumu ortada.. Üstelik BOMBACAN da çıkacakken,  AKALP en dışarıdan doldurup çok rahat temposunu kurabilir.
Benim kafamda koşturduğum bu yarışta AKALP düzlüğe 4-5 boy fark yaparak girer, EMİRSOY da gerilerde saklanıp düzlükte rakibini yakalamaya çalışır.
Bence %90 ihtimalle iki at kapalı bir yarış ve hatta ikilileri de çok sağlam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Son ayakta ise; 1 numaralı ACIDİLLİ FATİHi çok önde tutuyorum.
Gerilerde kolay temposuyla giden düzlüğe de aynı rahatlıkla çıkan bu safkan, son derece kısa olan sprinti genellikle binicileri tarafından ayarlanamadığı için 2.3. kalıyor ama bu kez F.Yüksel idaresinde olduğunu görüyoruz.
Furkan bu tarz kısa sprinte sahip atları çok güzel saklıyor ve deyim yerindeyse tereyağından kıl çeker gibi yarışlar kazanıyor.
Yine onlardan birini izleyeceğimizi düşünüyorum.
Evet 4 yaşlı arapların maiden mücadelesinde fazla güven yersiz ama benim için yarışın özeti ‘ACIDİLLİ FATİH ve diğerleri’ şeklindedir.

Rakip olarak TUĞTEKİN ve çıktığı gibi bitirme ihtimali olan BABA MUTLU’yu öneriyorum.

 


 

 

 

 

ALTILI ŞABLONUM:

 

1.AYAK: 4,1 / 5,7,3
2.AYAK: 3,4,1,2,7,6,8
3.AYAK: 4,,1,2
4.AYAK: 1,4,3
5.AYAK: 6,5
6.AYAK: 1 / 8,2

Yorumlar

#1 - rasimcorak - 07.01.2019 22:35

sözlerim size değil sevgili berkay. ben şahsen yorumlara ve şablona bakmadan kupon yapamıyorum. bana göre çok faydalısın. sensiz olmuyo bu oyunlar. ben şikayetçi değilim bu dönemdeki şablonlardan.senin sitilin bu. bu alemde tek sin işte. lamı cimi yok. dediğin gibi yapsınlar. takip etmeden, yarış izlemeden kupon genelde tutturulmuyor. daha ne yapacaksın kardeşim. canını sıkma sakın sen. varol eksik olma. seni seviyoruz.

#2 - bodrum - 07.01.2019 14:30

Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

#3 - BERKAY KURT - 07.01.2019 13:22


bodrum; genelde kendinden bir şey katmayan, şablonu birebir oynayanların yaptığı eleştiri bu.. Bütçe elbette önemli ama bütçeyi sorun etmeyenler de var. Çizgiden sonraki atlar ve yorumlardaki detaylar da işte bu yüzden var.
Lütfen yorum okuyun, yorum okur ve yarış izlemekten keyif alırsanız 100-200 tl veren altılının burada sarıya boyanmasını, sizin de bunu bütçeniz elvermediği için kaçırdığınızı fazla sorun etmeyeceksiniz.. Size söz veriyorum, bu şablon tutsa ve düşük ikramiye verse 'bulduk, haftada şu kadar altılı yakaladık' vs gibi başkalarının yaptığı gibi saçma sapan övünmeyeceğim.
Ben burada hakarete, alaycı tavıra bile bazen hoşgörülü davranmışımdır ama beni şablon fiyatı üzerinden eleştirmek bana biraz saçma geliyor. Tabi benim fikrim..
Çünkü yorum okuyan ve kendinden bir şeyler katanlar bilirler ki yukarıdaki detaylarla 10 tl'lik bir kurgu yapmak mümkün.

Örnek vermek gerekirse;

1,4
1,2,3,4,7
4
1,3,4
5,6
1,2,8

veya;

1,4
1,2,3,4,7
1,2,4
5,6
1

gibi...


Ben bu oyunu versem ve isabet sağlasa, '10 tl'ye 50 tl bulmak iyidir' diye tebrik eder misiniz? Şahsen ben kendimi etmem, yorumlarda ne gibi yönlendirmeler yapmışım ilk önce ona bakarım.
Benim düşüncelerim bu yönde.. Yine de dikkate alıp daha fazla daraltma yapacağım.

#4 - bodrum - 07.01.2019 13:00

İkramiyelerin az verdiği şu günlerde büyük oyunlar yapmak niye?.

#5 - Vellagard - 07.01.2019 12:47

Bence ilk ayak 7nolu forakız bu gurubun ustunde altrnatif banko adayi...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.