DUYURULAR

ADANA TAHMİNLERİM - 7 OCAK Kategori adları

ADANA TAHMİNLERİM - 7 OCAK




Birinci ve beşinci ayak; yorumumun olmayacağı, riske de girmeyeceğim yarışlar..
Adana'da geçmiş senelerden beri 'çok iyi' denilen atlar balon çıkabiliyor ve hiç beklenmedik atlar şahane koşabiliyorlar.
Galoplardan da anlaşılacağı gibi diğerlerinden çok fazla bir üstünlüğü olan tay da göze çarpmadığı için mecburen buraları çok atla geçmek durumundayız.
Umarım yazdığımız atlar içerisinden ikisinde de en cazipleri kazanır.








İkinci ayakta; kendi adıma söyleyeyim dördüncü ayaktaki yarış kadar zevkli geçeceğini düşünüyorum.
1200 metre mesafe yarışları izlerken daima büyük haz almışımdır.. Evet en tehlikeli yarış tipleridir çünkü birden fazla kaçak at olsa bile aşırı sert tempodan dolayı geridekiler her zaman bitirici sprint atamayabilirler.
Bu sayede de hiç beklenmedik kaçak bir at, emekleye emekleye de olsa kazanır. Tabi bazen de sanıldığından çok daha kolay olur.
Ben açıkçası bu yarışta sürpriz bir sonuc çıkacağını düşünmüyorum.
İki atla geçeceğim ama en kapalı hali beş attır.
İki yarış art arda çok da güzel kazanmış atların sonraki yarışlarında sert gruba çıkmamalarına rağmen 3.4.at olmaları bende hep soru işareti yaratmıştır.
Bu at, bu formuna göre bunları geçmesi gerek ve bu sadece benim gördüğüm bir şey olamaz.. LASER BOY'dan bahsediyorum.
Tabi ki favori çıkmıyor diye kendisini yazmamazlık etmeyeceğim ama bu olağanüstü formuna rağmen burada favori çıkmaması, hatta 3.at çıkması beni epey düşündürdü.
Benim şans vermeme sebebim ise startı biraz ağır alıyor olması ve dış kulvardan başlamayacak olması..
Bana göre startla birlikte liderliği ÜNLÜOĞLU alacak ve bu safkana gelebilecek presler önlere doldurmayla olacak.. Çünkü ÜNLÜOĞLU harika başlarken diğerleri bu sert tempoya ancak teşvikle ayak uydurabilirler.
MASCHERANO dışarıdan dolduracak, LASER BOY içeriden dolduracak, BEHATHER ve THE MENTALIST de ön grupta yer tutmaya çalışacak vs..
Bunların hiçbiri kaçak at değil, hatta ÜNLÜOĞLU bile kaçak sayılmaz ancak bu tür yarışlarda kafayı sert tempoda alıp arka grubu dağıtmak en mantıklısıdır.. Düzlüğe kadar saklayıp kısa sprint denemek her atın her yarış şartlarında yapabileceği bir şey değil..
Dolayısıyla A.Çelik'in bunun farkında olarak
ÜNLÜOĞLU'yla kafayı alıp beyaz bayrak ayna yarışı yapmasını bekliyorum.
Bana göre kendisini geçebilecek tek bir at varsa o da
HUMBARA'dır.
Son yarışında uzun araya rağmen şahane koşmuştu, eğer dinçlik engeline takılmazsa seri ve güçlü sprintiyle tüm rakiplerini avlayabilir.
Bu arada HUMBARA demişken söyleyeyim, A.Sözen'in İstanbul'dan Adana'ya gidememe durumu varmış bildiğim kadarıyla.. Eğer böyle olurs HUMBARA'ya muhtemelen Özcan ya da Selim biner.
Özellikle Özcan binerse kesin iki at yazalım ama Selim binerse ÜNLÜOĞLU'nu tek olarak düşünebiliriz.













Üçüncü ayakta; kum pistte adım atmayan ALBURAKKIZI ve bu gruba gücü yetmeyecek olan NASİBİN dışında tüm safkanların az da olsa şanslı olduğunu düşünüyorum.
Dileyenler kapatabilirler ama bu iki atı yazsaydım kendimle çelişirdim.
8 numaralı
ÇAKIRCELEP biraz daha düzgün bir yamakla start alıyor olsaydı sizlere banko bile önerebilirdim.
Son yarışında da hatırlarsanız çok cazip konumda olmasına rağmen deli gibi tutuyordum çünkü önceki üç yarışında da beni çok etkilemişti.
Buradaki aprantiler arasında belki de en vasatı olduğu için güvenemiyorum.. Dolayısıyla tabela bile yapmaması beni şaşırtmaz. Ben yine de yamak faktörünü bir kenara bırakıp takibimdeki atı ilk sıradan önereceğim.
Genel anlamda gidişata bakacak olursak ALARAM'ın kafayı kimseye vermeyeceğini, ZÜLUMKAR , NASİBİN gibi atlardan da hafif çaplı presler geleceğini söyleyebiliriz.
Genellikle yarışı 3.4.5.sırada kolay tempoda götüren atlar fazla sayıda.. Aslında yamakların sürüş stillerine en uygun olan at
BERRAGÜL ve DİLBER GÜLÜ..
İkisi de teşvikten nefret ediyorlar ve kolay tempoda vites arttırabiliyorlar.. O yüzden yamak yarışında her zamankinden daha şanslı olabilirler.
Önde biraz yalnız kalabilirse vites arttırmanın kralını yapabilecek olan
ALARAM, startı iyi alıp idareli sürülürse bir diğer kolay tempoda arttıran ZÜLUMKAR şanslı olabilecek diğer isimlerdir.
BÜNYAN ve DOĞU PINARI ise sprinte zor kalkan atlar ancak BÜNYAN'ın zaten en iyi uyum sağladığı aprantiyle yarışacağını görüyoruz.. DOĞU PINARI ise güçlü sprintinin hatrına son sıradan da olsa şans verdiğim bir isim..












Dördüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
MISTER STRONG olacaktır..
Adana kumu denince ilk aklıma gelen safkanlardan biridir kendisi.. Geçen sene öyle bir form yakaladı ki geçmediği at kalmadı neredeyse..
Bir müddet ara verdiği yarışından sonra 'gitmez' dendiği İstanbul sentetik pistte yarışan safkan burada da olağanüstü bir sprintle kazanmayı bildi.
Müthiş KV ve A3 galibiyetleri ardından ilk kez dişli rakipleriyle start alacağı uzun mesafeli G1 kum yarışında sahne aldı.
Kendisine Kocakaya bindi ve favoriler arasında gösteriliyordu ama hem mesafe uzundu hem de dinçlik engeline takılacağı belliydi.. Nitekim vasat bir performansla sonuncu oldu.
Sonraki yarışı ise yine sentetikteydi ama uzundaydı.. BELGIAN BILL ve BASEEM ülkemize gelmiş yabancı atlardı ve CEMCEM, PAYİTAHT, MISTER STRONG ise bizi temsil eden atlardı.
Aleyhine mesafeye ve sonuncu olmasına rağmen bence gayet güzel koşan MISTER STRONG daha sonra saçma sapan bir tercihle 1000 metre çimde start aldı.
Gerçek bir kaba kumcu ve 1400'cü olan atı 1000 metre çim SÜRAT koşusunda koşturdular ve sonuç hüsrandı..
Nihayet gerçek gücünü sergileyebileceği pist ve mesafe olan G1 ANKARA KALESİ koşusunda start alan safkan o gün stili dışı koşmasına rağmen HOT CHOCOLATE'ye her yerde hakim görüntüsüyle 4.lük elde etti.
Sarsıcı bir şekilde kazanan KINOWA'ya, önde boş kalan BABADÖKER'e, genç at BADARBUNGA'ya yapabileceği pek fazla bir şeyi yoktu.
O günden beri, yani yaklaşık 2,5 aydır start almayan bu safkan sonunda aşığı olduğu pist ve mesafeye çıktı.
Yarış kondisyonu olarak biraz eksik olmadığını bilsem sizlere yılın teki bile önerebilirdim bu safkanı çünkü ATES KUSU ve DUQUAN bana göre alt grup atı, HOT CHOCOLATE eski durumunda değil, OĞLUM BERAT da piyangodan yarış kazanıyor.
Yine de , eğer ATES KUSU ve DUQUAN tempoyu erken yükseltirler, Selim de onlardan sıyrılmak için acele ederse sonlarda çıldırmış gibi sprint yapma ihtimali olan bir MISTER STRONG var..
OĞLUM BERAT'ı ben bugün için değerlendirmeye almıyorum çünkü starttan berbat çıkıyor ve deparlanamıyor.. Son yarışında ön grupta herkes toplu gitti diye kazandı.. Bugün işi zor.
Dolayısıyla iş sprinte kalırsa bence MISTER STRONG kazanmış demektir.
Peki MISTER STRONG kötüyse kim kazanır? Yarışı 2.likte takip edecek olan ve ATES KUSU'ndan son 400'den sonra sıyrılmasını beklediğim
DUQUAN ile, son yarışı berbat olsa da kısa ve orta mesafede daha etkili olan HOT CHOCOLATE diyorum.

Fakat şunu da söyleyeyim; MISTER STRONG'u tek tutuyorum ve diğer iki atı MISTER STRONG'a nazaran tutmayarak yazdım.. Dediğim gibi eğer 77günlük bir ara olmasa ve MISTER STRONG'un sağlıklı olduğundan emin olsam buradaki rakipleri HOT CHOCOLATE de dahil bence yanında komik kalırlar.













Son ayakta ise; banko önereceğim isim 2 numaralı
BABA AHMET olacaktır.
İstanbul sentetikte bir süre kazanamayan safkan maidendan çıkmasına rağmen enteresan aksiyonlarıyla güven vermiyordu. Meğerse safkan kaba kuma çıkmayı dört gözle bekliyormuş.
Adana'ya getirildiği ilk yarışında berbat çıkmasına rağmen BURUKMERT'i kolay geçmesi olağanüstü başarıydı.
Daha sonra rövanş nitelinde bir yarış oldu ve M.Bayır bu kez önceki yarışına göre temkinli olmayıp acele edince sonlarda olduğu yerde saymaya başladı.
BURUKMERT ve BOZTEPEBEYİ bu hatayı affetmezlerken, BABA AHMET'in berbat sürüşe rağmen mücadelesi harikuladeydi..
Bugün, son yarışında geçildiği BOZTEPEBEYİ de var ancak benim gözlemlediğim şuydu; BABA AHMET geç çıktıktan sonra önlere sert tempoda doldurmadan sabırlı gitse BOZTEPE'yi en az 3 boyla geride bırakırmış.
Safkan idareli sürülmemesine rağmen son 200'e kadar farkı kapattırmıyor.. 200'den sonra ise tamamen kendi durduğu için 3.lükte kalıyor.
Bakın bu söylediğim çok önemli.. Diğerleri hızlandığı için değil, kendisi durduğu için geçiliyor.. Yani bu şu demek, düzgün sürülse durmayacak ve hiçbir yerde de ara kapattırmayacak..
M.Bayır'ın yapması gereken tek şey şu; 3 boy geç çıkan bu atlar çok hafif doldurduktan sonra kendi halinde bırakmak ve 3.4.lükte gitmek..
Düzlük boyunca uzun sprint atabilme yeteneğine sahip olan safkan, her ne kadar zıplayarak aksiyon yapsa da bence gücü ve dayanıklılığıyla bu yarışı kazanacaktır..
BANKOM..











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,10,2,6,5,9
2.AYAK: 4,5
3.AYAK: 8,3,7,5,4,1,9
4.AYAK: 4 / 2,3
5.AYAK: 9,,1,2,4,3,7,8,5,6,10
6.AYAK: 2






NOT: Yedili'nin ilk ayağına çalışma fırsatım olmadı. İlk bakıldığında çok ama çok zor bir yarış olduğu belli oluyor.
SCAMP'ı 60 kg olmasına rağmen yine de favori olarak görüyorum.
Ama tavsiyem, birim fiyat da artmışken kolay olmayan bu programda yedili oynamamanız..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.