DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 11 ARALIK Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 11 ARALIK


Kocaeli'de bugün çok zor bir program var, özellikle son üç ayağı çalışmama göre çok atla geçme zorunluluğu hissettiğim için epey zorlandım.
Bir tane geçilmeyeceğine inandığım bankom var ancak bu bankoyla birlikte dört ayağın tamamını kayıpsız geçmenin bedeli 30 tl oluyor.
Bu fiyata kalan iki ayağı da tek yazmak, yani üç tekli bir kurgu yapmak gerekir ki gerçekçi olmak gerekirse bu şekilde bulma ihtimalimiz düşük.
Dolayısıyla iki tekli bir oyun kurmak elzem.. Diğer ayağa yazılacak at sayısı da tamamen bütçeyle alakalı. Yani iki at yazarsak 60, üç at yazarsak 90, dört at yazarsak 120 tl gibi bir bedeli gözden çıkarmak ya da bu bütçelere çıkmayıp 30 tl'ye beşli ganyana yönelmek gerekir.
Atlarla alakalı hiç yorum yazmadan bu yol göstermeyle programın geneline hakim oldunuz diye umuyorum :)
Bundan sonrası bilgi, takip ve elbette şans faktörüne kalmış..






Birinci ayak; bana göre bizim kurgumuzun en önemli ayağı çünkü son dört ayakta en ufak bir eksiltme yapmak istemediğim için buraya fazladan yazacağımız tek bir at bütçeyi epey sarsacaktır. Dolayısıyla ince eleyip sık dokudum ve şans vereceğim atların sıralaması için bile ekstra 15 dakika düşündüm.
Olmazsa olmaz iki atımdan bahsedeyim öncelikle;
CHURCILL FIRE ve YEŞİLLİBEY..
Çok uzun süredir eski formundan bir hayli uzak görüntü çizen, özünde ise çok potansiyelli bir at olan CHURCHIL FIRE'nin iki yarıştır sağlık durumuna bayılıyorum.
En gerilerden yavaş yavaş doldurup düzlükte de seri sprint yapan safkan henüz 1.lik mücadelesine dahil olamadı ama yavaş yavaş üzerine koyduğu aksiyon yapısından çok belli.
Kendisinden etkilendiğim iki yarışının birinde F.Arslan gibi acemi bir biniciyle, diğerinde ise Sakallılar idaresinde 61 kg sıkletiyle yarıştı.. Yani kazanamaması için bundan daha geçerli bahaneler olamaz diye düşünüyorum.
Bugünkü yarış süratli tempoda geçecek olsaydı bu safkanı tek önerip at yazma hakkımı ikinci ayaktan yana kullanırdım ama rolanti tempo ihtimali bir hayli yüksek olduğu için güvenemedim.. Yine de çok net favorimdir.
Diğer olmazsa olmazım ise
YEŞİLLİ BEY.. Yine uzun aradan beri pek bir varlık gösteremeyen ama düzelme aşamasında olduğu görülen bir isim. Son 4.lüğü bunu gösteriyor.
Geçtiğimiz sene Bursa ve Kocaeli'de ters yarışlar koşan ve bunu da oldukça sert gruplarda yapan safkanın rakipleri dişine göre olmasından ziyade esas avantajı gidişat..
SPEED BUFF'un liderliği alacağı , iyi çıkarsa WANNABE, ÇİKOK DOĞAÇBEY'in takipte olacağı yarışta en iyi yeri almasını bekliyorum bu safkanın..
3.4.lük civarı gidip düzlükte arttıracağı temposuyla gerideki rakiplerinden sprint yemezse hiç ama hiç şaşırmam..

 

Bu iki at yukarıda da belirttiğim gibi olmazsa olmazlarım.. İkisiyle geçersek 60 tl'ye kuruyoruz ve oyun sadece ilk iki ayağa bakıyor.
Bir at daha yazma imkanı olanlar için önereceğim üçüncü at
SPEED BUFF.. Peki neden favorilerden biri değil de SPEED BUFF daha önde?
- Çünkü MEGAFORCE, WANNABE, ÇİKOK DOĞAÇBEY gibi atlar uslu dururlarsa ( MEGAFORCE genellikle başlamıyor) SPEED BUFF önde bomboş kalacak.
Çok dirençli bir at olmasa da böylesine vasat bir grupta, çoğu rakibi ağır, kendisi ise 53 olup üstüne bir de boş kalacakken şayet biraz bile atsa direnmek için canını dişine takması gerekir.. İşte bu yüzden 90 tl'yi gözden çıkaranlar için üçüncü at önerim SPEED BUFF..

Bu yarışa olmazsa olmazlar dışında iki at yazabilme imkanı olanlar için önereceğim dördüncü at ise
BRACCIOFERRO..
Evet belki çok boş bir grubu geride bıraktı ama sonuçta bu at uzun zamandır kazanmıyordu ve belki de ihtiyacı olan tek şey bunu hatırlamaktı.. Kendisinde orta mesafede de başarılı olacak potansiyel olduğu ve sağlam son verebildiği için ihmal edilmemeli.. 

Beşinci önereceğim at favori
BULLET PROOF.. Belki az sonra söyleceğim şeyi söyleyerek kendimi ateşe atıyorum ama ben bu safkanın iyi olsa bu gruplarda işi olmayacağını düşünüyorum.. Özbelge ekürisi, sorunları olmasa bu atı kış sezonunda İzmir'de koşup bir güzel de faydalanırdı ama elden çıkarmayı seçtiler..Tabi eküri arasındaki bağı bilmiyorum. GUR KHAN da Özbelte atıydı ama bu eküriye geçti, belki de kiralıktır ya da sadece formaliteden bu eküridedir bilemiyorum. Her şeye rağmen  BULLET PROOF'un eski durumunda olmadığı, ALİDEV'e 2.liği kaybederkenki görüntüsünden belli.. Yazıp yazmamak tamamen size ve bütçenize kalmış.

Son olarak da
ALFAKIZI diyorum.. Hani yarışta kazanabilecek at gözünüze çarpmaz ya bazen, tam da o tarz yarışları kazanacak at tipidir kendileri.. Güvenirsiniz ismi duyulmaz, güvenmezsiniz 7-8lira ganyanla gelip sizi yatırır.. 













İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
SHANGHAIS GIRL olacaktır.
İlk ayak elbette çok önemli ama üçüncü ayaktaki bankomu çantada keklik gördüğüm için altılı ganyanın tutup tutmaması tamamen bu ayağa ve bu safkana bağlı.. Kazanması halinde geniş kuponumuzun içeride olacağını düşünüyorum.
Şimdi gelelim yarış yorumuma..
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; geçen sene bu safkanın starttan hiç çıkmadığı ya da 15 boy falan kaldığı yarışlar vardı.
Böyle atlar nedense çok tutulduklarında tekrardan kalmaya başlıyorlar. Yani kalmasından korkmuyor değilim ancak son dönemde hiç böyle bir sorun yaşamadığını, aksine iyi başlayıp çok iyi yer tuttuğunu hatırlatayım.
Safkanın en son yarışındaki 4.lüğünü hiç ama hiç beğenmedim.. Bu 'beğenmedim' sözcüğünden olumsuz hislere kapılabilirsiniz fakat bu beğenmediğim hali bile ÖCALTAY'ı, ALESSANDRA'yı, WANNABE'yi, BELLEVUE'yi geçmeye yetiyor.
Peki neden beğenmedim? - Bunu biraz detaylandıralım..
Yarış izlediğim esnada tahmin edemeyeceğiniz derecede jokeylerin el kol hareketlerine, atların sermayelerine, güçlerine, gittikleri yerlere takıntılı biriyim, iyi gözlem yapabilmem için öyle de olmam gerekiyor.
Bir at yarış içerisinde bana yarışın her yerinde 'kazandı' dedirtmesine rağmen kazanamıyorsa çok vasat bir performans sergilemiş demektir.. Bu pek çok durumdan kaynaklanabilir.. Örneğin jokey ekonomik biniş yapmışsa bile teşvikte yetersiz kalmış olabilir, atta bir sıkıntı olabilir, pistin durumundan rahatsız olabilir vs..
SHANGHAIS GIRL yarış içerisindeki en iyi yeri alıp düzlüğe % 100 güçle çıkmasına rağmen 60 kilolu ÖCALTAY ile fotoya neden eşdeğer şekilde girdi? İşte bu soruyu, bu safkanı tek yazmak için iyi çözümleyebilmemiz gerek..
1-) O gün pist ıslaktı ve SHANGHAIS GIRL hiç işlemedi. ( Daha önce nemli pistte 1.liği 2.liği var )
2-) M.Hamedi soğukkanlı ve zeki binici olsa da son derece güçsüz ve teşvikte fark yaratamıyor.
3-) Bu at uzun mesafe değil, net olarak orta mesafe atı..

Üçü de geçerli sebepse SHANGHAIS GIRL bugün çok rahat kazanır, üçünden bir tanesi bile geçerliyse SHANGHAIS GIRL yine kazanır.

MY WILL, BELLEVUE, RENK FARKI, İMZA, ALESSANDRA gibi kaçak ve ön grupta gitmeyi seven isimlerin olduğu bu yarışta, 300 metre kısalması ve Adem Aslan'a dönmesiyle inanılmaz şanslı konuma gelen bu safkanla risk almaya değer diye düşünüyorum.. Umarım start sorunu nüksetmez, başka bir şey istemiyorum..












Üçüncü ayakta; 'çantada keklik' diye bahsettiğim bankom 5 numaralu
ULUKAAN olacaktır.
Kocaeli'ye gelip burada start aldığı ilk yarışını uzak farkla , kolay kazanan safkanın bu tarz grupları yakalamaya devam ettikçe seri yapmasını bekliyorum.
Yarış içerisindeki kusursuz adaptesi ve gidişat vs gibi faktörlerin önemsiz kalması safkandaki artı özellikler..
Kendisine kusursuz binen jokeyiyle, yine dişine göre rakiplerini yakalamış ve sıkleti falan da artmıyor, aksine azalıyor.
Çok rahat bir 1.lik bekliyorum, bankomdur..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,10 / 7,2,,3,1
2.AYAK: 5
3.AYAK: 5
4.AYAK: 6,1,5,3,7,2
5.AYAK: 6,2,5,4,8,1,3,9,10
6.AYAK: 3,10,14,6,12,13 / 11,1


 

Yorumlar

#1 - keremcan - 11.12.2018 15:21

İlk ayak tesbit ve sıralaman için (4,10//7) tebrikler. .bu alemde her şey yalan. .tek bir gerçek var. .O'da BERKAY KURT 'tur.

#2 - nevolazda - 11.12.2018 14:22

3 ayakta1 nomero bagrıyanık önde bomboş kalıyor.sürpriz yapabilirmi..

#3 - Ardatunahakan - 11.12.2018 14:17

Emeklerine sağlık Berkay bey

#4 - tarik0707 - 11.12.2018 13:59

2.Ayaktaki tekiniz ıslakta işliyecekmi

#5 - ingeborg - 11.12.2018 13:17

Berkay kardeş, ikinci ayakta at ekleseniz hangilerini eklerdiniz.

#6 - BERKAY KURT - 11.12.2018 13:16

Ceco; Yedili Plase ayağı 1,5 geçilebilir..


hellboy1971; aslında ben yorumda 'ıslakta işlememiş' demek istemedim, sadece üç ihtimali sıraladım.. Bunların tek bir tanesinden dolayı eksik koşmuşsa bugün için sıkıntı yok demek istedim. Yani bir atın neden eksik koştuğunu bazen net olarak bilmek imkansız.
Rakipler en başta ÖCALTAY, sonra 4,9,6 şeklinde.. En genişte ise 3 ve 11..

#7 - hellboy1971 - 11.12.2018 11:40

Selamlar Berkay,

İkinci ayak için 1.ci seçenekte nemli de 1 ve 2 yapmış demişsin ama ıslakta işlememiş yazdığına göre şu an tjk da hava hafif sağanak yağışlı ve pist ıslak gözüküyor bu durum yani yağış ta devam ederse sıkıntı yaşarmıyız ve atın rakipleri kimler olabilir
bilgi verirmisin teşekkürler.

#8 - Ceco - 11.12.2018 11:06

Bol şans. Beklenilen bu senden. Tek yarış günleri bi gün öncesinden çalışıp bize ufak süprizler yapman::) peki plaseye bi kaç at sölermisin lütfen?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.