DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 25 KASIM Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 25 KASIM


 Birinci ayakta; bilinen temposuyla URLA ZAMANI liderliği alacak, rakibine göre biraz daha ağırkanlı olan PANIGALE ise doldurarak 2.liğe sokulacak.
PANIGALE'nin ısrar edeceğini zannetmiyorum çünkü URLA hem daha iyi başlayacak hem de niyeti çok net olacak.. Dolayısıyla PANIGALE'nin 2.likte kalması kendisi için daha doğru olur.
Fakat öncekİ 1.liğinde 1000'in oralarda temposunu arttırıp liderliği almıştı, aynı şeyi yapmak isteyebilir ki bu da erken kapışacakları ve temponun bir hayli hızlanacağını gösteriyor. Tabi bunun sadece bir varsayım olduğunu belirtelim. Dolayısıyla iki durumlu gidişatta benim de a ve b planım var.
Temponun erken artması durumunda ben devreye
SUPER ALP'in gireceğini düşünüyorum.
A.İnci ile daha önce önemli bir sürpriz yaparak kazanma başarısı gösteren safkan daha sonra el değiştirdi ve yeni ilgililerinde çıktığı ilk yarışında çok sert rakiplerle mücadele etti. RECO - DEMİRRIFKI gibi atlara bir şey yapamazdı, fotoya diri girerek 5.oldu.
Daha sonra D.Palaur bindi ve A.İnci'nin teşvikte yetersiz kaldığını düşünerek bu safkanı banko önermiştim.. Yarış içerisinde ilk başta her şey kusursuz giderken, binicisinin saçmalaması sonucu ( kendisi muhtemelen yarış sonrası atın ilgililerine atta sorun olduğunu ve kendisinin elinde olmadığını söylemiştir ) dışarılara sapan safkan hayatında ilk kez böyle bir şey yaptı..
Daha yarışın ortalarında bunları yaşayan çoğu safkan normalde yarışı bırakırken SUPER ALP'in gayreti ve fotoya girişi görülmeye değerdi.
Bu yarışından sonra atta sorun olduğunu düşünmüş olmalılar ki geriye alındı ve 10 gün önce yine A.İnci ile çok güzel bir yarış yaptı.
Bugün en gerilerde kalacak, düzlükte pistin en dışına açılacak ve 200'lere kadar ön tarafla arasında en az 4-5 boy fark olacak ama şayet sprintini tutturabilirse kanatlanarak gelip bence fotoya uzanacak.. 
Gelelim b planına.. PANIGALE 600'lere kadar uslu durdu ve sprintine başladığında URLA ZAMANI'nın ruhu bile duymadı diyelim, bu durumda
URLA ZAMANI bir kez daha beyaz bayrak ayna yapmaz mı? Bence hiçbir engel yok.
Son olarak 5 numaralı
OASSIS diyorum.. Önceki uzun mesafeli 4.lüğü fena değildi, sonrasında ise alakası olmadığı 1600'de koştuğu için ölçü değildi.
En son Bursa'da M.Çiçek ile 59.5 kg sıkleti ve yakın ara tamamladığı 7.lik de bence değerliydi.
Çok daha sevdiği İzmir uzun kumunda, URLA ZAMANI'na PANIGALE tarafından pres gelir, SUPER ALP de sprintine kalkmakta zorlanırsa OASSIS 4.lük civarı gidip yoklukta kazanırsa şaşırmamak gerekir.

Biraz şansı olan ama benim şablonda şans vermediğim atlar ise PETIT BLUE, ÇAKACAK, PANIGALE..
Bu isimlere neden şans vermediğime gelince; PETIT BLUE daima iyi koşup kazanamıyor, 2.3.olma karakteri daha yüksek diye..
ÇAKAÇAK'a mesafe çok çok uzun diye, PANIGALE'ye ise URLA ZAMANI'ndan kurtulması kolay olmayacak, kurtulsa bile başka bir ata 58,5 E.E.Doğru ile av olmaması zor diye..











İkinci ayakta; beğendiğim tek bir at bile yok açıkçası.. Bu tarz kötünün iyilerini bulmam gereken yarışlardan daima çekiniyorum çünkü yatma ihtimalimin en yüksek olduğu koşu tarzı oluyor.
Yine de yorumlamam gerekirse; en dikkatimi çeken tay
GIALLO RAGAZZA oldu..
Önceki 6.lığında, 2.lik elde eden BANA'dan pek aşağı kalır yanı olmayan, son yarışında ise biraz kötü çıkmasına rağmen düzlükte aksiyonları en dikkat çeken tay olan GIALLO RAGAZA her ne kadar tekrardan yeteneksiz binici Muh.Ok'a dönse de bence çok iyi koşacak.
Ön tarafta OYA, BİRGÜLÜM, KANMAN STAR ve iyi çıkarsa STAR IN TURKEY'in olacağı yarışta aprantisi saçmalamazsa GIALLO bence en şanslı isimdir.
1 numaralı
BANA son yarışında güçlü rakibine rakip olarak tutulan tek isimdi ancak 2.dahi olamadı.. Vasat bir performanstı.
1200'e bağlayalım derim çünkü önceki 1400'ü gayet iyi olduğu gibi bugün çok çok uygun rakiplerle ve S.Özen'le yarışacak..

Gördüğü yarış sonrası daha iyi duruma gelmesi gereken
KANMAN STAR, önde rahat bırakılırsa OYA ve ilk yarışında 10 boy startta kaldığı için etkili olamayan kum atı HORİZON sırasıyla şanslı diğer isimler..












Üçüncü ayakta; 5 numaralı
ŞİFNEOĞUL düne kadar 1400 üstü mesafelerde bırakın ilk at önermeyi, asla yazmayacağım bir attı ancak son dönemde  aleyhine mesafelerde de sırf önde boş kaldığı için gayet etkili performanslar ortaya koydu.
Bu yarışa baktığımda BİLGELİ'nin işleri karıştırmayacağını varsayarak sadece ADAM tarafından ciddi preslere maruz kalabileceğini düşünüyorum.
Yok eğer ADAM etliye sütlüye karışmadan 2.3.lükte giderse ŞİFNEOĞUL yine boş kalacağından 51 kg sıkletiyle düzlüğe artan vitesle çıkıp yakalanmayabilir.
2 numaralı
ASİ KALP genelde önündeki atı atlayamayan bir isim.. Mücadelenin daima içinde ama olduğu yerde sayabiliyor.
F.Him 60 kg gibi dezavantajları olsa da vasat grupta kalitesiyle şanslı..

ADAM ve TAMAHKAR'a da şans vermek gerekir.
ADAM şayet ŞİFNEOĞUL'dan liderliği istemez 2-3 giderse uzun sprint yapabildiği için çok şanslı duruma gelebilir.
TAMAHKAR ise son zamanlarda startta fazla takılmaya başladı ama önde sert bir tempo olursa doğru düzgün son verebilecek tek at.. O yüzden muhakkak yazılmalı.

Son olarak da
EFE BABA diyorum.. Yarışlarında bir şey olmadığı için çizgiden sonraya attım kendisini ama hislerim çok ters koşabileceğini söylüyor. Sıklet avantajı da varken bir çarpı atmak gerekebilir.












Dördüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
INNOVATION olacaktır..
Öyle uygun bir grup yakalamış ki gelin rakiplerini birlikte analiz edelim:
DREAM GREEN hayatı boyunca kumla alakası olmamış bir isim.. Çimde bile vasat bir at, kumda olması bence imkansızla eşdeğer..
GÖRKEM güçsüz bir at değil, 'kesin olmaz' diyemem ancak bugüne kadar tek bir kum yarışı yok ve açıkçası işleyeceğini zannetmiyorum.
GELEG ROJ totosuna baktığımızda tek  ciddi rakip olarak göze çarpıyor ama son yarışında geçtiği ata, kazanış şekline bakıyorum, sanıldığı kadar iyi bir at değil gibime geliyor.
STEEL CLAW İzmir'e gelip galop yapmış ama sonuçta bir Urfa atı..  Orada bile ahım şahım değil.
HASFIRTINA ve ŞÜKRAN BABANNE çok kötü maiden yarış kazanmışlar, sonraki yarışılarında kaybolmuşlar.
DEMİRALP de zaten grubun en vasat tayı..

Hal böyleyken şimdiye kadar hiçbir yarışı kötü olmayan, bariyerde 2-3 gidip düzlük boyunca da sprint yapan INNOVASION için kolay bir yarış olmalı..
BANKOMDUR..










Beşinci ayakta; çok uzun süredir koşmasa da gruptan kalite olarak fazlasıyla üstün olan
AĞAPERSEN favorimdir..
Startla birlikte liderliği aldığında sanırım GOLDEN KING de ERBABAM da bu safkanın temposunu kabul edip 2.3.lükte gidecekler.. SÜRMELİ SULTAN'ı saymıyorum çünkü artık bekleme yapıyor..
Dolayısıyla boş kalmış bir AĞAPERSEN, KV7 demeye bin şahit isteyen bu yarışta dinçlikle beyaz bayrak ayna yapabilir.
8 numaralı
GOLDEN KING İzmir kumunda çok oynanıyor ama bu atı bırakın tek önermeyi, kumda ilk at bile önermemişimdir hayatım boyunca. Çünkü bence zır çimci..
Bugün nihayet çime çıktığı için, bariyerde 3.lükte kalarak içeriden sıklaştıracağı ataklarla kazanabilir, dikkat.
2 numaralı
TEKİNER de sonunda sevdiği pist ve mesafeye çıkıyor.. Son yarışında ARSLANDİKENİ gibi vasat bir ata geçilse de İzmir  çiminde, en iyi uyum sağladığı jokeyine kavuşmuş.. Çok daha iyi koşacaktır.
Son olarak da
ERBABAM diyorum.. Form durumu ortada.. Sürekli 'bu kez olmaz' deniyor kendisi için ama inatla kazanmaya devam ediyor.
Kulvarı ters olduğu için işi kolay olmayacak ama 2.3.lükte gidecek başka bir at da olmadığı için çarpı atılmalı..

Not: Elediğim tek at
ESERALP oldu..













Son ayakta; geçen hafta Pazar yine bu yarış gibi kalabalık olan son koşuda URLA ZAMANI'nı tek yazıp oyunu kolaylaştırmıştık ama bu kez bu mümkün değil.
Zaman olarak en fazla üzerinde durduğum yarış olsa da riske girilmemeli gerek diye düşünüyorum ki çok atta bile yatabiliriz, o derece..
Sıralamam şablonumdadır..








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,4,5
2.AYAK: 3,1,5,8,4
3.AYAK: 5,2,1,3 / 9
4.AYAK: 4
5.AYAK: 6,8,2,1
6.AYAK: 1,2,11,13,16,17,18,4,9

Yorumlar

#1 - hakanbey - 25.11.2018 13:38

Berkay sonda 15 çok dilendi İzmir de sonra üzülmeyelim istersen bi araştır derim

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.