DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 11 EKİM Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 11 EKİM


 Yedili Plase ayağında, son yarışında da sizlere banko önerdiğim ve beni yanıltmayarak kazanma başarısı gösteren YÜKSEK UÇUŞ'un bir kez daha kazanmasını bekliyorum.
Önüne bir at mı alır yoksa baştan liderliği mi alır kestiremesem de müsait sıkletiyle yaşı ilerlemiş sorunlu rakiplerine bence lehine gidişatta geçit vermeyecektir..
İlk ayakta güvendiğimiz atın olması sebebiyle şayet iyi verirse çifte de denenebilir..
Bu arada birinci koşuda fazla iddialı olmamakla birlikte
EVDEGÜL'ü tutuyorum..








KÜRŞATBABA: Startı biraz ağır alan, haliyle de gerilerde kalan safkan için yarışın mutlaka süratlenmesi gerekir ve grubun da uygun olması..
Eğer bu şartları yakalarsa seri sprintiyle ara kapatabilen bu safkan çok güzel son verebiliyor.. Ama tek bir tane bile iyi rakibi varsa onunla ara kapatması zor oluyor.
Örneğin bir önceki 1900 yarışında UĞURCANBABA ön tarafta sert tempolara girip öndekiler de ona ayak uydurunca KÜRŞATBABA, KARARLI'yı falan geçerek boşlukta 2.oldu.. TAMAHKAR'a ise çaresiz kaldı..
Daha sonra 2100'de koşu son derece düşük tempoda geçince ve binicisi de C.Şen olunca KÜRŞATBABA, KARARLI'nın falan kuyruğunu göremedi..
Yani anlatmak istediğim, herhalükarda süper koşan bir isim değil, sadece lehine şartları yakaladığında başarılı olabilen bir isim..
Bugünkü yarışı analiz ettiğimizde o şartları yakaladığını görüyoruz ki bu da bizi tek yazmaya götürüyor..
Şöyle ki; ciddi rakipleri KARARLI, ARBEDAŞ gibi isimlerin hem 10 kg dezavantajlı olup hem de aprantiyle yarışmaları, KÜRŞAT'ın ise N.Avcı gibi bir jokeyle yarışacak olması çok çok önemli ve bize anahtarı veriyor.
ŞİFNEOĞUL ve ARBEDAŞ'ın önde sert tempoda başlayackaları yarışta bariyerde 3.lükte KARARLI, 4.lükte dışarıda ise KÜRŞATBABA'nın ekürisi ASİ KALP ile HORASAN GÜNEŞİ olacaktır..
Düzlüğe emekleyerek ya da olduğu yerde zıplayarak çıkacak olan bu dört safkana son derece vasat bir sprint bile yetecekken, 50 kilo ata binen Nevzat'ın yapacağı teşviğin hiç de vasat olmayacağını net olarak söyleyebilirim..
KÜRŞATBABA dışında bekleyip de son verebilme ihtimali olan tek isim var o da
KÜÇÜK ERAY.. İki at geçmeye değer mi? - Bu konuda kararsızım..
Sık koşan bir KÜÇÜK ERAY, üzerinde de apranti varken Nevzat'a güvenmek mantıklı olur gibi..
Normal kuponlar için KÜRŞATBABA banko, sağlama almak isteyenler için KÜRŞATBABA - KÜÇÜK ERAY diyelim..










İkinci ayakta; 2 numaralı
ÇELİK ADAM'dan artık patlama bekliyorum.. Tam bir kısa çimci olan safkan iki üç yarış önce 5.lik elde ederken hiç fena gözükmemişti.
Sonraki iki yarışını ölçü almadığım safkan bugün dişine göre rakipleri yakalamışken tatlı sürprizi yapabilir, dikkat..
4 numaralı
LAZ MEMO'dan bugün çok ters bir yarış bekliyorum.
Yine ÇELİK ADAM gibi, iki yarış önce katıldığı çim yarışında fena bulmadığım safkan son metrelerde dursa da bugün UÇAN KARACA, AL KANAT gibi atların arkasında 3.lükte sabırlı olursa sürprize imza atabilir.


GÜLŞAH, ARBEDAŞAĞA, AL KANAT, ÇAPKINKAYA, KEMİYET, DEMAN OĞLU, REİSİN GÜLÜ, YASEMİN SULTAN sırasıyla rakiplerdir..










Üçüncü ayakta; 2 numaraı
DYMAXION ilk sıradan şans vereceğim isimdir.
Dişine göre rakipleri yakalayan ve mesafesini de bulan safkan son yarışlarında önlere gelemediği için etkisiz kalmış gözüktü ama bugün sadece URLA ZAMANI var..
OĞLUM OZAN, çıkarsa GRAYEMPIRE falan da gelecekler ama DYMAXION uzun aradan sonra ilk kez böylesine vasat rakiplerle mücadele edecek.
Bariyerde 3.lüğü alırsa düzlükte içeriden sıklaştıracağı ataklarla bence fotoya kadar direnebilir..
4 numaralu
URLA ZAMANI sartla birlikte liderliği alacak ve eğer GRAYEMPIRE kalırsa önde bomboş kalmış olacak..
Çünkü OZAN ve DYMAXION 3.lükte gitmeyi kabullenecekler.. M.Kayiş hakkını verebiir mi emin değilim ama bu at önde boş kaldığında pisti harmanlayıp direnebiliyor..

Yarış gören
BAYDÖKER, grup sert gözükse de hafif kilolu genç at BABA MERDAN, kalite olarak bunlardan üstün FOREVER HERE, eski durumunda olmasa da eğer sorunları çözülmüşse YOUNG BOND, aradan önceki 5.liği dikkat çekici RED SUN, gidişat avantajından yararlanma ihtimali bulunan OĞLUM OZAN sırasıyla şanslı isimlerdir..











Dördüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralu
MUAMMER BEY olacaktır.. % 63 agf'li LADY ADILE'ye kılıç çekme fikri hiçbir yerden çıkmadı aslında.. Tamamen MUAMMER BEY'in kumdaki aksiyonlarına bayıldığım için tek yazıyorum, yoksa ADILE'ye 'olmaz' dediğim yok..
İlk kum yarışını kolay kazanan, henüz ikinci yarışında ise bugünkü rakiplerinden FRIGHTEN'e kafa tutan safkan, sonrasında ise sürekli çim koştu..
Çimde de fena olmayan safkan yeteri kadar piştikten sonra ilk kez kaba kuma çıkıyor..
Koştuğu dokuz yarışın sadece ikisini kazanabilen LADY ADILE'yi bence gözümüzde biraz fazla büyüttük.. LEAD SOLDIER karşısında çaresiz kalırken az daha EMEKYEMEZ'e bile geçiliyordu..
MUAMMER'in özellikle DB yaptıktan sonra ciddi değişime uğradığı da sahada konuşulanlar arasında..
Gönültaş'tan kurtulup B.Kurdu'ya dönmesi, yeniden kum piste çıkması, üzerine katacağından emin olmam ve en ciddi rakiplerinin dişi olması sebebiyle MUAMMER BEY güveneceğim isimdir..
BANKOM..









Beşinci ayakta; iki ay aradan sonra gördüğü yarışta çok etkili bir performans ortaya koyan
ASYA FIRTINASI bugün en ciddi rakiplerine oranla sıklet avantajına da sahip olduğundan bence kazanmaya en yakın isimdir.
BIG EAGLE GIRL'in tempo vereceği, CONGINEAL SON'un da yakın takipte olacağı koşuda AKGÜN REİS, GÜÇLÜ KIZ gibi isimler de ön grupta yer tutma uğrasında olacaklar..
Mesafe, etkili son vermeye çok müsait olduğundan ASYA FIRTINASI net favorimdir..
Son yarışında AKGÜN REİS'e göre daha kötü sürülmesine rağmen gelip 4 boyla kazanan
AKSAKALLI beni o gün şok etmişti.
Çıldırmış gibi formda olan safkandan bir kez daha etkili son izleyebiliriz.

İstikrarlı isim
AKGÜN REİS, koştukça iyi olacağını düşündüğüm LUPULUI ve son yarışında kenteer uzak kazanırken çok iyi duruma geldiğini gösteren CONGIENAL SON diğer rakiplerdir.
Beş atla rahat bir yarış izleriz..









Son ayakta ise; son yarışını biraz erken yürüdüğü için EMİRALEM'a kaybeden ancak gruba çok kolay hakim olurken ilk maiden yarışını kazanacağının sinyalini de veren
ESENDAL net olarak favoridir..
Kulvarı biraz sıkıntılı olsa da safkan kendiliğinden çok kolay yer tutuyor ve kolay da tempoyla gidiyor..
Düzlükte teşviklere 150 metre cevap verip hakim olduktan sonra dursa da bu grupta durduğu anlaşılmayabilir..
Kendisinin yanına yine gerilerde kolay tempoda giden ve düzlükte de fena ara kapatmayan
KAMERTAY ile ilk kez koşacak TURBO tayı INFINITY'i yazacağım..
INFINTY için enteresan olan şu; hiçbir şey duymadım hakkında.. Genelde ilk kez koşan her atı 'tek' oynayan Şirinyer'in ilk kez bir kapalı kutu bir atı tek oynamadığına tanık oldum.. Bu da demektir ki ciddi anlamda şansı var :)












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7 / 4
2.AYAK: 2,4,9,1,7,8,10,3,11,12
3.AYAK: 2,4,6,8,9,11,10,7
4.AYAK: 5
5.AYAK: 10,1,2,8,5
6.AYAK: 4,,9,6

Yorumlar

#1 - can989 - 12.10.2018 2:37

Alternatif banko, günün ganyanı oyununda ilk at, %60'a kılıç çekip bankoyu oturtmak, bir alternatif banko daha.. Ne ararsan var ama bir güçlü kız yok diye bu şahane şablon skor sayılmıyor. Gerçekten son haftaların en mükemmel tahminiydi Berkay canın sağolsun.

#2 - Melbourne - 11.10.2018 21:24

Tebrikler çok başarılı tahminler 3 tek oturmuş daha ne olsun üstelik tekin bir tanesi %60 agf çıkmış olan ayakta gerçekten çok başarılı kardeşim...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.