DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 29 EYLÜL Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 29 EYLÜL


Birinci altılıda tuttuğum isimler şu şekildedir:


 MAGNUS

CEFAKEŞ, KOZAN DAĞI, SEHERİN SESİ 

GRAYOCEAN, NALIN İSYANI






ADIOS - BEST OF ELA - KESME ŞEKER: Gerek birinci altılıyı, gerekse ikinci altılıyı misli kurabilmek adına bu üç atı ön plana çıkardım.
Çok zorlandığım bir koşu programı olsa diğer safkanlara şans vermeden burayı bu şekilde geçerdim.
Ankara'daki ilk ve tek yarışında benzer grupta çok yakın ara 4.lük elde eden, sonrasında gittiği İzmir'de 1.ve 2. olan ADIOS form durumunu koruyor.
Kendisi gibi formda olan jokeyiyle 3.4.lüğü alıp düzlük boyunca seri sprint yaparak direnmesi çok kuvvetli ihtimal.. İlk atımdır.
BEST OF ELA'ya 1200 metre çok kısa geliyor ama 1400 tam mesafesi.. Sıkleti biraz artmış gözükse de hem gidişat hem de jokey avantajı olan safkan düzlük boyunca çok kuvvetli sprintini sürdürebiliyor.
Favori diye kazansın istemem ama mantıken çok çok şanslı..
KESME ŞEKER ise genellikle yetiştiremeyen ve 2.3.kalan bir isim ama sağlam son verebilecek bir isim varsa bu grupta, kendisinden başkası da değil..
Bu kez iç start çektiği için daha önce binen jokeylerin yaptığı gibi ahmakça doldurmaya da kurban gitmeyecek.
Kötü start alan bir atı, yetiştiremiyor diye ön gruba yakın götürme fikri saçmalıktan başka bir şey değil.. Anormal bir uzun sprinte sahip olursun anlarım ama ön grupta yer edinerek bir ata yetiştirememe fırsatı bile vermemiş oluyorsunuz.
Dediğim gibi iç start çektiği ve dolayısıyla dolduramayacağı için çok tutuyorum..


Sağlam kuponlar için riske gerek yok çünkü diğer ayaklar çok zor değil.. Bu zor ayağı kapatmakta yarar var.














AŞEMEZ: Gücüne, dayanıklılığına, inatçılığına hayran olduğum nadir arap atlarından..
Arap atlarının seri sprint yapanını, tuta tuta gidenini yarış izlemeye başladığımdan beri hiç sevmemişimdir.
O yüzden sürekli teşvik giden ama arkayı uzun sprinte zorlayan, yarış boyunca da sprint yapan dayanıklı atlar daima daha çok ilgimi çekmiştir.
AŞEMEZ bu açıdan bende özel bir yeri olan safkandır.. 
Son yarışında gereksiz yere yarışın yükünü çekince bir tık eksik olduğu sentetikte kötü koşan safkan bugün aşığı olduğu pist ve mesafeye çıkıyor.
Geç çıkan ARTUKLU'nun dışarıdan doldurmasını kaale almayıp 3.lükte yer tutmasını beklediğim safkan, 1000'in oralarda başlayacağı uzun sprintiyle hem öndeki ARTUKLU'ya hakim olacak, hem de dışarıdan seri sprintle gelen YILMABAŞAR'a direnecektir..
AŞEMEZ BANKOMDUR..












CHEHALIS: Biliyorsunuz idaresi son derece zor, yarış boyunca yorulmadan teşvik yapmanız gereken psikopat bir at..
Kondisyonu iyi olan bir jokey binip lehine şartları yakaladığında son derece güven veren bir isim oluveriyor.
Ankara uzun kumunda biliyorsunuz kopmalar olur, erkenden yarışı bırakanlar, sprintini sürdüremeyenler, bir anda yürüyüp uzak yapanlar vs..
CHEHALIS yarış boyunca sprint yaptığı için dışına tuta tuta çıksanız bile bu ona hakim olacağız anlamını taşımaz.. Çünkü sonuna kadar mücadeleyi bırakmaz.
Tabi bugün bunun için, daha önce kendisine binip kazanan Samet Erkuş'un full konsantre binmesi ve KAISER SOZE'nin liderlikte ısrarcı olmaması gerekir.
Eğer CHEHALIS, KAISER SOZE bir süre sonra liderliği bırakırsa boş kalıp dinlenme fırsatı bulabileceği için tazelemenin kralını da bizlere izletir.


FORREST EAGLE, ANKA, VICTORY PROMISE rakiplerdir.. Uzunla alakası olmayan ÖZDEMİRBEY'i değil de, sağlam kuponlar KAISER SOZE'yi ilave edebilirler.
Bir at dışarıda bırakmama kararı almıştım ve sizlerin de sevmediğini biliyorum ama ÖZDEMİRBEY'i bu mesafede yazamam, elim gitmedi..










MEMDUHAĞA - TAYKUT - EGEBERK: Harika bir yarış olacak çünkü TAYKUT'un birincilikleri genellikle çok yakın farklarla bitiyor.
En son 1400'de karşılaşan bu üçlüden MEMDUHAĞA kötü start almasına rağmen önde boş kalmış ama TAYKUT rakibini yakın takibe alarak düzlükte ona çok rahat hakim olmuştu.
Bakmayın yarım boyla kazandığına, dediğim gibi bu at tuta tuta 4-5 boy yapamaz hiçbir ata.. Mücadele etmeyi, önde yalnız kaldığında boşlamayı seviyor.
Benim esas merak ettiğim Özcan'ın belirleyeceği taktik.. MEMDUHAĞA'yı en son bekletince kazanan Özcan bugün hiçbir atın liderlik istemedği bu yarışta TAYKUT'u geçmek için onun arkasında mı gidecek yoksa yine avans alıp direnmeye mi çalışacak göreceğiz.. Bana göre, her şeye rağmen liderliği almalı..
Gününde olduğunda psikopatlaşabilen EGEBERK de bu mücadeleye bu kez dahil olacaktır.
Ben üç atı ayırmama taraftarıyım..














EXPECTED TIME - NAVAGIO: Hayatının ilk yarışında gerilerde kalmasına rağmen sonlarda yaptığı seri sprintle fotoya muazzam bir şekilde giren EXPECTED TIME amiyane tabirle biraz 'kırık' bir at..
Böyle atlar ya tuta tuta uzak kazanıyorlar ya da erkenden enseye basıp tabela dışı kalıyorlar..
Aradan sonraki kum yarışı ölçü değil çünkü çok belli ki yarış gösterme amaçlı el değmeden tamamladı.
Bugün geç çıkmaz ve iyi yer alırsa, sevdiği çimde dişine göre rakipleri kolay geride bırakır..
NAVAGIO ise biraz kötü sürülmesine rağmen çok güzel arttırdı.. Geçildiği at ise starttan fırlayıp kendi temposunda en iyi yerde 3 gitmişti.
NAVAGIO ilk metrelerde temposunun üzerine çıkmasına rağmen 2.olduysa üzerine koyabilecek demektir.
Bugün de harika bir kulvar çektiği için bariyerde 3 kalıp düzlükte bir anda yürüyebilir.


Bu iki atı çok daha önde tutsam da
OĞLUM EREN ve KHAL DROGO'ya da şans vererek bu ayağı kapatabilirsiniz..














FANTASTIC LERO - ÇELEBİ CİHAN: Bu gruptan üstün olduğunu düşündüğüm FANTASTIC LERO eski at olmasa da istikrarlı performansını sürdürüyor..
Önüne bir iki at alıp 3-4 giden ve düzlük boyunca da sprint yapan bu fuleli at etkili binicisiyle kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir.
ÇELEBİ CİHAN baştan liderliği mi alır yoksa önüne bir iki isim mi takar bilmiyorum ama Ankara'daki 2.liğine göre bugün kazanması lazım.. Çünkü 63 kilosuna rağmen süper koşmuştu.
O gün biz THEWORLDISMINE tek yazmıştık ama sakat sakat koştu ve ÇELEBİ CİHAN , 50 kilolu TRUSTABLE'ye geçildi.
Dolayısıyla bugün bu atın THEWORLDISMINE ve TRUSTABLE'ye geçilmesi mantık dışı olur.
Bence geçilebileceği at sadece FANTASTIC LERO olabilir..


ARSEN LIPEN ve DUBLIN sigortalardır..











 



2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,2,9 / 6,5,3,8,1,7,10
2.AYAK: 2
3.AYAK: 4,2,5,1,,6
4.AYAK: 4,8,3
5.AYAK: 1,8 / 5,3
6.AYAK: 4,9,,2,3

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.