DUYURULAR

TERS KURGU - 8 EYLÜL ANKARA Kategori adları

TERS KURGU - 8 EYLÜL ANKARA


 Birinci altılıda tek tuttuğum isimler PERCEPTION ve MADE IN FOÇA..
İlk koşuda ise FIRE RUNNER, STEEL MATADOR ve İZ BIRAKAN beğendiğim isimler ama diğer 1-Şartlı yarışa göre biraz daha denk güçte isimler gibi gözüküyor. At sayısını fazlalaştırabilirsiniz.
1.Altılı şablonum olmayacak..







Altılı ganyanın ilk ayağında; rakiplerine oranla çok daha hazır durumda olan iki tayı önereceğim ve yanlarına başka rakip önermeyerek risk alacağım.
2 numaralı
KURT DEDEM çok erken hazırlıklara başlamış fakat sıkıntılarından dolayı bir müddet geri çekilmişti.
Ağustos ayının başında tekrardan hazırlıklara başlayan safkan gün geçtikçe iyiye gitmiş ve aşama kaydetmiş gözüküyor.
Adapte bakımından da sıkıntı yaşamayacağını gözlemlediğim için kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir.
8 numaralı
SPRING ise tek bir 1000 metre iş yapmış o da 3 Eylül tarihinde.. Ondan önce uzun galobu yok.
Fakat öyle hazır ve sağlıklı aksiyonlara sahip ki, startla birlikte liderliği alacak ve bence yarışın her yerinde de kolay temposuyla gidecek.
Mesafe 1300 olsa da çoğu rakipleri dağınık yapıya sahip olduklarından SPRING'in bitirme ihtimali çok yüksek..











 

İkinci ayakta; 9 numaralı BRACCIFERRO uzun süredir takibimde olan ve patlama yapmasını beklediğim isimdi.
Son yarışında da, uzun aradan sonra ilk kez yarışa benzer bir şey yapınca gözüme kestirdim ve ilk yarışında hafif kiloda yakalarsam tek oynayacağım diye kendime söz verdim.
Bugün karşıma 50 kg ve Müslüm idaresinde çıkmış.. Ancak tek yazamayacağım çünkü hem 5-6 boy kalabilir hem de yarışın çok yüksek tempoda geçmeme ihtimali var.
Her şeye rağmen net olarak favorim..
8 numaralı
DEUCALION yarış içerisinde anormal rahat tempoda giden ve teşviğe de anında cevap veren bir isim.. Evet sprinti çok kısa fakat BRACCI gibi o da 62'den 52'ye iniyor, biraz idareli gidebilirse çok iyi koşar.
6 numaralı 
FOREST EAGLE'nin 1500 1.liği var fakat akranları yanındaydı.. Bugün yaşça büyük hızlı atların yanında 1500'de dağılma ihtimali var.
Yine de hafif sıkletiyle eğer ilk metrelerde gerilemeye başlamayıp 4-5  yer tutarsa sonlarda ayakta kalacaktır..

Bu üç atı bir adım daha önde tutsam ve her ne kadar mesafenin 100 metre uzamasının kendisine ciddi dezavantaj yaratacağını düşünsem de
TALİA HANIM başta olmak üzere, bir süredir yarış yapmasa da geçtiğimiz sene böyle grupları yanına yaklaştırmayan DUKE PROSPERO ile geriye gitmesine rağmen boş sıklet bulan INSOMNIA'yı da yazıyorum.












Üçüncü ayakta; kaba kumun şampiyon safkanı 3 numaralı
GOOD CURRY'i iki aylık aranın ardından yeniden pistlerde görüyoruz..
Adana'da start aldığı 1400 metre mesafeli yarışında sağlık durumunu hiç beğenmediğim safkan az daha HOT CHOCOLATE'ye geçiliyordu.
Buna istinaden Akdeniz Derbisi'nde kendisini yıktım ancak koşu arap temposunda devam edince COOGER'in tüm atakları 2.likten öteye gidemedi.. Bana göre Akdeniz Derbisi'nin esas galibi COOGER olmuştu.
Bu iki beğenmediğim yarışının ardından 3 aylık bir ara veren safkanın ben kötü dönmesini beklerken, son iki yarışındaki olağanüstü performansıyla Şubat ve Mart ayındaki görüntüsünün çarpı 10'u daha iyi olduğunu gösterdi.
GOLD FOOT'un yüksek temposuna aldırış etmeyen Karataş belki de hayatı boyunca bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda bir atı temposunun altında koşturmamıştır, onlardan biri de bu yarıştı..
KINOWA'yı, HOT CHOCATE'yi dağıtan safkan sonlarda fark yalandan kapanıyor gibi gözükmesine rağmen çok rahattı.
Sentetikteki G1 Yavuz Sultan Selim'de de önde aşırı boş kaldı ve MY BILLONARE - BIG BROWN'un atakları 2.3.lükten öteye gidemedi.
Bugünkü yarışa baktığımızda kendisini bozma niyetinde olacak tek bir safkan görüyoruz o da COOGER'e tavşanlık yapacak olan MC GREGOR..
Peki MC GREGOR seri bir at mı? Değil tabii ki.. Normal şartlarda kamçı sopa liderlik istese bile GOOD CURRY'i bozamaz ancak Karataş bozma ihtimaline hiç fırsat vermek istemeyebilir orası ayrı..
Bence bunu yapmaması, GOOD CURRY ile liderliği MC GREGOR'a bırakmaması ve dolayısıyla arkayı da dağıtıp uzun sprinte zorlaması gerek ancak Karataş bu, ne yapsa doğrusunu yapıyor diye düşünüldüğü için inanın hiçbir fikrim yok.
Gerçi sağlıklı bir GOOD CURRY gidişat midişat dinlemez, bu rakiplerine fena bir şekilde ayırır ama ben tek yazmayacağım ve hatta geçileceğini hissediyorum.


REBELL YELL, COOGER başta olmak üzere, KINOWA, HOT CHOCOLATE, WIN THE WEST ve CERASTES rakip olarak gördüğüm diğer isimlerdir.












Dördüncü ayakta; ARAGORN'u geçince bir anda kral ilan ettik ama bu hataya düşmemeliyiz, PADRE PADRONE sanıldığı kadar iyi bir at değil.
Hızlı fakat son derece kısa bir sprinte sahip, ilaveten mücadele özelliği falan da yok.
Dolayısıyla yanında biraz bile iyi at görürseniz bilin ki geçilmiş demektir..
Ben 5 numaralı
THE DIFFERENCE'nin PADRE'ye göre daha şanslı olduğunu düşünüyorum.. Karataş özellikle sert başlatıp numarayı vermezse, müthiş güçlü bir isim olan THE DIFFERENCE sonuna kadar bırakmayabilir.. Uzun vadede çok iyi yerlere gelmesini bekliyorum.
PADRE PADRONE tabii ki en ciddi rakibidir çünkü kazanamadığı yarışlarda bile bu rakiplerini geride bırakabiliyorken üstüne bir de ARAGORN'u geçmiş vaziyette bu koşuya katılacak.. Tempo kurbanı olmazsa yine şanslı.

THE DIFFERENCE için biraz erken olup, PADRE de rüyadan uyanırsa ben işlerin karışabileceğini düşünüyorum.
Nedense bambaşka bir sonuç oluşacakmış diye hissediyorum.. Belki de bu hissim, kaçak at olmamasından dolayıdır.


SKY MOON, ANGEL OF DEATH, YAMANLARBEYİ, UĞUR BUBAM sırasıyla şanslı diğer isimler..












Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 8 numaralı
KILAVUZAĞASI olacaktır..
Çok uzun süre maiden mücadele edip saç baş yoldurttu ve sonunda gitti Şartlı-2 bir yarışta arka gruba köy kasaba kurdu..
Gerçi şunu da hatırlatmakta yarar var; Mayıs ayında maiden bir koşuda 1.55 ganyana koşup 5.olmuş gözüküyor ama geçildiği atlara bakın: MERTBABA, DEDESEYDO, OĞUZBOYLU.. Hepsi de en az KV ayarındalar şu an..
Maiden'a 1300 kumda veda ettiği yarışının ardından ise KV-6da yukarıda saydığım rakipler de varken sonlara doğru düşen temposunu izlediğimiz safkan daha sonra Kocaeli'ye götürüldü ve burada ULUBATUR ile İngiliz temposunda liderlik uğraşı verdi.. Pek tabi ki ölçü olamazdı.
Ankara'daki son kum yarışında ise kendisine Kocakaya bindi ve önde ciddi anlamda pres yedi..
Tüm bunlara rağmen düzlüğe lider vaziyette ve vites yükselteren çıkan safkan, İNFİCAR, ŞİMŞEKBERK gibi atların yanında da 59 kg olduğu ve pres yediği için çok normal olarak kesti.. Bu arada mesafe de 1300'dü..
Bugün kendisini Satış koşusunda görüyoruz ama buna aldırış etmedim açıkçası.. Çok güzel bir 1000 galobu var, 1.10 olmuş..
Hepsini geçtim, ALYAYLA ve ÇAPKIN EMİR dışında önde gidecek bir tane bile at yok..
KILAVUZAĞASI startla beraber çok rahat tempoda liderliği alacak ve düzlüğe de ciddi sermayeyle çıkacaktır.
Kocakaya son 300'lere kadar safkana el sürmeyecek ve 300'den sonra klasikleşmiş ayak değiştirme hareketleriyle iyice hakim olacaktır..
BANKOM..

Eğer sonlarda keserse bana göre kendisini geçebilecek tek at
ALYAYLA olabilir fakat onun da ciddi arası var ve galobu gözükmüyor..
Bu yüzden tercihim KILAVUZAĞASI'nı banko önermekten yana oldu..










Son ayakta ise; BATINHAN'ı ön tarafta rahatsız edebilecek iki at var; bir tanesi BUZUL diğeri ise ekürilerden GEDİZKAYA..
Bunların hemen arkasında bariyerde 3 gidecek olan
ZEHİR HAFİYE'nin totosuna bakmayın, Ankara'dan uzaklaşınca saçmalamaya başladı.
Kocaeli kumunda ve sentetikte yapamayan safkan yeniden Ankara kumunda ve daha önce uzak geçtiği rakiplerle mücadele edecek..
Yine kolay kazanırsa şaşırmam..

Kendisinin yanına
ESERALP, PALERMO, HÜMA SULTAN ve PRENSES ASLI'yı önererek bu ayağı kapatalım..

Kazanma özürlü ÖZAYBERK de gelip bizi yatırmasın bir zahmet..










ALTILI ŞABLONUM: 

1.AYAK: 2,8
2.AYAK: 9,8,6,,2,7,3
3.AYAK: 3,7,2,,5,4,8,1
4.AYAK: 5,3 / 4,1,7,6
5.AYAK: 8
6.AYAK: 8,5,2,10,3

Yorumlar

#1 - recaidemirci - 08.09.2018 13:22

Kupa ası siteyipek yaniltmiyor kupa asi icin dusunceniz nedir

#2 - can989 - 08.09.2018 12:37

selamlar berkay. son haftalarda özellikle teklerde çok isabetliyiz. dün istanbulda oluşan sürpriz sonuçlarda bile alemin kralı gibi alternatif bir bankoyla isabet sağladın. büyük bir ikramiye yakın gibi geliyor bana. başarılar iyi şanslar.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.