DUYURULAR

TERS KURGU - 19 AĞUSTOS İSTANBUL Kategori adları

TERS KURGU - 19 AĞUSTOS İSTANBUL


Birinci altılının ilk koşusunda sağlam olduğuna inandığım banko 5 numaralı HIDDEN JEWELLS..
YENİLMEZ gibi 1900'le alakası olmayan ve STALLION FALCON gibi de temposunu kuramayacak 61 kilolu bir atı yakalamış ve ciddi de bir sıklet avantajı varken..
Kendi temposunda 3-4 gidip düzlükte akmasını ve rahat kazanmasını bekliyorum.
İkinci koşuda da izlediğim atlar içerisinde en beğendiğim isim
KARA PANTER oldu.. Babası PERFECT STORM'a görüntü olarak çok  benzettiğim bu safkandan çok parlak bir 1.lik gelebilir. Her şeye rağmen, sağlam bir kurgu için buraya çok at yazılır.
Üçüncü koşuda ise
MAKRIKÖY kolay kolay geçilmez gibi gözüküyor ama HIDDEN JEWELSS varken buraya da 1-2-3 yazarak şans denenebilir.



Yorumlarıma başlamadan önce şunu tekrardan açıklamak istiyorum; her ayakta ön plana çıkardığım atlar olup yanlarına ' : ' koyduğumda sanki hepsini tek tutuyormuşum gibi bir algı oluşuyor.
Gün sonunda ön plana çıkardığım atlardan bir tanesi gelse ve bu bizim bankomuz olsa sizleri bilmem ama benim için yeterli.

O yüzden az sonra yorumlayacağım atların hepsini birden tek tutmadığımı belirteyim.






YİĞİTALP - CERSEI: Normalde sentetik pistte çok daha iyi performanslar sergileyen YİĞİTALP gücünü ve dayanıklılığını çok beğendiğim bir isim ancak son dönemde oldukça geriye gitmiş, dengesiz performanslara imza atmıştı.
Son yarışında nihayet eski yarışlarına benzer bir performans sergileyerek kolay kazanan safkan bugün de lehine şartlarda mücadele edecek.
Doğru düzgün kaçak bir atın olmadığı bu yarışta Akın Sözen'in 7.8.lik civarı değil, mutlaka ama mutlaka ilk 4 içerisinde konumlanması gerekir.
Form tuttuğu sentetik yaırşlarında liderliği alıp bitirdiğini biliyoruz.. Hadi liderlik almadı, en kötü yakın gitmeli çünkü bu yarış arap temposunda geçecek.
Beklediğim sürüş gelirse bu safkandan bir galibiyet daha bekliyorum.
YİĞİTALP kadar tuttuğum diğer isim CERSEI'ye gelince, tıpkı YİĞİTALP gibi ben bu safkanın da sentetikte daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Kazanamıyor belki ama her seferinde iyi koşuyor.. Son yarışında yapmış olduğu sprint de harikuladeydi.
Ön grup içerisinde giderse son metrelerde müthiş akıcılığını izleyebiliriz..

Üçüncü bir at olarak ya
KEMANCI KIZ ya da BLANE GIRL ekleyecektim çünkü dört at yazınca kurgum bozuluyordu ancakşablonu yayınladıktan yaklaşık 5 dakika sonra ikinci ayaktaki TAÇSER'i çıkartıp bu koşuya her iki safkanı da eklemeye karar verdim.










FALEZ: Yarış 1400-1600 metre mesafede olsa kendisinin yanına rakip önermemin mümkünatı yoktu.
Biliyorsunuz İstanbul'da kazandığı Anneler Günü koşusunda sizlere bu safkanı banko önermiştim. Genç attı ve yaşı ilerleyen rakiplerinin hiçbir tanesi sprintini uzun sürdüremiyordu.. Nitekim FALEZ affetmedi.
İstanbul çiminde daha bir başka koşan safkanın bugün yapması gereken tek şey, AMANKAYA'ya fedailik yapacak olan SIGNORA'nın arkasında 2.3.lükte yer tutmak..
Kendisiyle birlikte GÜZELKAYA ve SANBERK de yer tutarlar ama SIGNORA olur da 10-15 boy kaçarsa, FALEZ'in 2.liğe yerleşmesi kolay olur diye düşünüyorum.
Mesafeyi kısaltabilirse bence yine de kazanır.


STORM GIRL ve AMANKAYA en ciddi rakipleri olurken, SANBERK de sırf iyi yer tutarak mücadeleye dahil olabilir.









UÇARER: Birçok tek yazabileceğim banko varken, düşündüğüm hiçbir kurguda yanına at yazmak istemediğim isim oldu..
8 yaşına geldi ve eski durumunda değil kabul ama bu safkanın buradaki rakiplerinden fazlasıyla üstün olduğunu belirtmek gerekir.
Bir süredir kötü koşuyordu ve son yarışında 3.olarak yavaş yavaş form tuttuğunu gösterdi.
Bugün yapması gereken tek şey, yarışa hafif sert başlayıp, dışından süratli gelecek olan ESER ile İNANLIM'ı önüne alarak bariyerde 3.lükte yer tutmak olmalı..
Son yarışında doldurup liderliği alınca sonlarda tempo kaybetmişti ama Kocakaya bu safkanın ciğerini biliyor, daha önce kendisiyle Grup atlarını geride bırakmışlığı var.
Sıklet, gidişat,jokey, kulvar avantajı varken benim ALDERAMİN , CANKURTBEY gibi güçsüz sprinterleri şablonuma yazamam, elim gitmez.
UÇARER BANKOM..











CORCOVADO: Üstün süratine rağmen uzun mesafeyi de yapabilen bu safkan son yarışını kaçarak kazanmışken bugün de aynı şeyi mi yapar yoksa stili bir rakibi var diye temkinli mi başlar kestiremiyorum.
Zaten bunu kestirebilsem ve özellikle de temkinli gideceğinden emin olsam asla yanına at yazmam..
ASLAN ADAM startla birlikte CORCOVADO'ya pres uygulayacaktır.. Yarış 1400 olsa ASLAN ADAM CORCOVADO'nun kuyruğunu göremez çünkü çok hantal bir at ama mesafe uzun ve üzerinde de Özcan olduğu için tek amacı CORCOVADO'yu bitirmek olabilir.
Temposunun üzerine çıkmış bir CORCOVADO da uzun mesafede kesmeye yer arar.
Dolayısıyla çantada keklik görmüyorum..
Öte yandan, ilk metreleri önde geçip, daha sonra ASLAN ADAM'ı rahat bırakıp bariyerde 2.lğe yerleşirse, düzlükte 'hadi' dediğinde arka gruba uzak ayırma ihtimali de son derece yüksek.
Kararı biraz da size bırakıyorum, ben çizgi çekip rakiplerini belirttim.











HARD CELLO: İstanbul Şartlı-1'de uzun aradan sonra bu kadar direk bir banko görüyorum ve aynı zamanda galobunu izlediğimde ayakları yere değmeyen bir safkan... Yanındaki, birlikte çalıştığı at kim bilmiyorum ama 3 yaşlı olabilir.
HARD CELLO rakibine her yerde hakim.. 10. kulvardan yarışa başlıyor ve galopları dereceli olan çabuk bir tay için iyi bir kulvar değil ama Karataş'ın, bindiği tay sertlik yapmadığı sürece yer tutma problemi olmadığı için kulvar sıkıntı değil.
Orijin olarak da dikkat çeken bu tayı ben yıkacağım ama rakiplerine göre 'fazla' gözüktüğü bir gerçek.
Rakipleri sırasıyla şablonumdadır..











EFESLİ: Aslına bakarsanız çok iyi bir at değil ama tam sentetikçi ve bugün aşırı uygun grupta, bomboş kilolu bir yarış yakalamış.
Bir müddet ara vermiş olsa da hazırlıkları gayet güzel olan safkan yarışın her yerinde kolay tempoda gidiyor.
Teşviğe 150 metreden fazla ihtiyaç duyarsa gelmemiş demektir zaten.
Rolanti tempoda geçecek bu yarışta F.Yüksel idareli sürüşle kolay kazanabilir.

Eğer safkan nefes yapar ve sonlarda şişerse,
ALEMİN KRALI, ÖNDEREFE, KRALINADAMI ve UÇANATEŞ rakipleridir..











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,7,,5,4
2.AYAK: 3,,7,1,,8
3.AYAK: 8
4.AYAK: 5 / 2,4,1,3
5.AYAK: 3,,6,8,10,2,5
6.AYAK: 7,,4,10,1,6



Not: Şablonu yayınladıktan 5 dakika sonra ikinci ayaktan 9 numaralı safkan eksiltilmiş, yerine ilk ayakta 4 numaralı safkan eklenmiştir..

Yorumlar

#1 - Hasa11 - 19.08.2018 16:51

salla gitsin boş yorumlar

#2 - alifb_34 - 19.08.2018 16:05

Allah askina kardeşim at çıkarma yada çıkardığını söyleme bülteni elime aldigimda g kocakayalari hep yazarım biraz şansı olsun sen çıkarınca bende sildim

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.