DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 14 AĞUSTOS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 14 AĞUSTOS


Kötü bir dönemden geçiyoruz, bunun farkındayım.. Yazmamın mümkün olmadığı atların art arda kazandığı başka bir dönem daha hatırlamıyorum.. Hatta son 10 seneyi katıyorum.
Uzun zamandan beri üye olanlar bilirler, bir şeyler yanlış gittiğinde öncelikle suçu kendimde ararım ve daha fazla odaklanmak, çalışma stilini ya da saatini değiştirmek vb gibi değişikliklere giderim.
Ancak son bir aydır gelen atlara baktığımda ilk kez sorunun kendimde alakalı olmadığını düşünüyorum.
Sıcak havalar diyeceğim ama bu sene ilk kez mi sıcak hava? Atların son beş yarış performanslarıyla bu kadar alakasız bir dönem gerçekten görmedim.
Çünkü şuradan biliyorum; ben programa çalıştığımda genelde gözden bir şey kaçmaz ama kurgu hatasından ya beşte kalırım ya da kötü kaybederiz falan.. Ancak bu öyle bir dönem de değil, baya baya 'olmaz' dediğim atların kazandığı, 'çok sağlam' dediğim atların 2. bile değil, sonuncu oldukları bir dönem.. Anlamlandıramıyorum.
Fakat şunu net olarak söyleyebilirim ki; bu geçici ve eğer GÜÇLÜKIZ, GEZGİNCİ, PRENSES BALOV, BLUE MOONLIGHT ve son bir aydır aklıma gelmeyen daha sayısız atları ben yazmış olsaydım kendimle çelişeceğim için uzun vadede 'ben' olmaktan çıkardım ve esas o zaman kaybederdik.
Eleştiri en doğal hakkınız ve bu dönemde yapılan her eleştiri de doğrudur ancak sizlerden ricam bizi yatıran atların neden bizde olmadığını, bir atın nasıl kazandığını vs teknik olarak eleştirelim.. Çünkü her gün şu kadar veriyoruz, kaybediyoruz tarzı eleştiren biri kendince haklı olsa da ben o kişiye falanca atı neden yazmadığımı açıklayamam, anlatamam..
Dolayısıyla, bu kötü dönemi moral motivasyonla, birlikte atlatmamız gerektiğini düşünüyorum.




Ankara programı ne yazık ki çok cılız ve favorilerin ağırlıklı olduğu bir program..
Tam da 'çalışma hırsı' üst seviyeye çıkmışken bu program hiç olmadı açıkçası.. Yine de bizim şu an ihtiyacımız olan şey, ölü toprağı atmak için 'bulmak'..
Birinci altılı için şablonum olmayacak ama saat 13.00'ten sonra sizlerin soru sorduğu yorum kısmından düşüncelerimi aktaracağım..







Günün ilk ayağında; MICHE MACHO MAN'de H.Karataş'ı görünce şaşırdım açıkçası.. Çünkü çok süratli bir at ve herkeste olan kanı, Karataş'ın seri atlarla iyi anlaşamadığı..
Temposunun altında mı koşturacak, OPRAH ya da ANTONELLA onu bozmak isterse aldırış etmeden liderliği istemeye devam mı edecek bunları kestiremiyorum.
Ama şu bir gerçek ki at iyi durumda değil. Çünkü bomboş kalmış bir MICE MACHO MAN'in, hadi ROYAL AVŞAR neyse de, KAYA LOGOSU ve TALİA HANIM'a geçilmesi kabul edilemez.
Burada start aldığı rakipler daha uygun bunun farkındayım ama
MICE MACHO MAN sağlıklı aksiyonlara sahip olsaydı ancak o zaman tek yazabileceğimiz isim olurdu.
Yanına yazacağım rakiplerden ahım şahım tuttuğum bir isim yok ama bir şekilde favoriyi yıkarak başlayacağımızı düşünüyorum.


THE BEST OF TIME, LET HER GO, BABBINO, KRALSIN, INSOMNIA, JAMES ve ANTONELLA sırasıyla rakiplerdir.












İkinci ayakta; eğer bu at da kazanamayacaksa gerçekten uzun bir ara verelim..
4 numaralı
NALIN İSYANI ilk yarışında muazzam bir performans sergiledi ve KARMA FELSEFESİ'ne ecel terleri döktürdü.
Safkanın stiline baktığımızda, inanılmaz çabuk ve şahane de adaptasyon sergilediğini görüyoruz.. Tüm bunlar yetmezmiş gibi düzlükte tuta tuta bir vites yükseltişi var ki, bugün yanına rakip önermem mümkün değil.
APOKALİPTO'yu temiz geçen NALIN İSYANI, Karataş ile daha da ekonomik sürüleceği için bence çok kolay bir şekilde rakiplerini  mağlup edecektir.

 















Üçüncü ayakta; yarışı üç atla kapatıyorsak riske girmeye de gerek yok diye düşünüyorum.
Eğer zor bir program olsaydı
ALTINCI HİS 'in yanına belki rakip önermezdim ancak zaten sağlam iki banko olduğundan buna gerek yok diye düşünüyorum.
SEMEND'in ALTINCI HİS'e saldırışı ve çaresiz kalışı gözümün önünden gitmiyor, normalde bu formuyla SEMEND ALTINCI HİS'i geçemez ancak bu akıl yürütme tekniği son dönemde hiç ama hiç işe yaramıyor :) Zaten riske girmeyecek olmamın sebebi de tam olarak bu.
Kaldı ki ALTINCI HİS 1.lik karakterine çok fazla güvenilecek bir isim değil.
SELKUT da genç at olduğu için yaşı ilerleyen bu rakipleri yanında hiç sırıtmayacaktır..
BOYLAM'ın tempo vereceği koşuda, ENDEREFE 2.liğe yerleşecek ancak düzlükte ALTINCI HİS gruba hakim olup
SEMEND ile SELKUT'un sprintlerini bekleyecek.
Dediğim gibi normalde bu iki isim de ALTINCI HİS'ten daha uzun sürdüremezler sprintlerini ama riske girmeyeceğim.











Dördüncü ayakta; eski durumunda olmadığı için 5 numaralı
PRINCESS DI'nin yanına at yazmayı çok istedim ancak başaramadım.
Bir ara önde boş kalacak olan JAMALA'yı görünce sevindim, çünkü hem genç at, hem çok formda jokeyi hem de sevdiği pistte lehine gidişat vardı ancak yarışını izleyince DI'ye rakip olamayacağını gördüm.
Ankara kumunu ayrı bir seven PRINCESS DI kısacık sprinti doğru kullanıldığında teşviğe ihtiyaç duymadan güle oynaya kazanıyor.
Zaten 100 metreden fazla teşviğe ihtiyaç duyarsa iş mücadeleye kaldığı için gelmemiş demektir.
Ancak bu grupta bu işi mücadeleye götürecek tek bir at bile yok.. Zaten MISS MELODY ve FLYING BIRD kötü start alıyorlar, PIRGOS da P. DI'den daha kısa sprinter.
Dolayısıyla JAMALA'nın liderliği alacağı, PIRGOS'un da 2.likte takip edeceği yarışta, PRINCESS DI el oynatmadan hepsine hakim olup tuta tuta fotoya uzanır.
Bankom..










Beşinci ayakta; hiçbir atı beğenmedim açıkçası.. Sadece
ARAL BEY'e ve APPLE JACK'e dikkat çekmek istiyorum..
Bugünkü yarışın favorisi AFBRI ile ARAL BEY'in arasında bence hiç güç farkı yok.. Fakat agf'lere bakıyorsunuz bir tanesi 34 diğeri 8...
Özellikle de yarışa tüm safkanlar sert başlayacakken, geç çıkacak olan ve ister istemez bekleme yarışı yapacak olan ARAL BEY'den çok ters bir perormans gelecektır.
Aynı şekilde APPLE JACK da öyle.. Kötü çıkıyor ve özellikle son yarışında şuursuz serilik yaptığı için son veremiyor.
Hazırlıkları muhteşem olan safkan, sabırlı bir bekleme yaparsa temiz ayırabilir dikkat.
Burada at elememek gerektiğini düşünüyorum.











Son ayakta ise; misli kuponlar için üçüncü bir bankom var; 4 numaralı
BEST OF ELA..
Öyle bir gidişat yakalamış ki program zor olsa asla ama asla yıkmayacağım tam benim tarzım olan bir tek..
Normalde kaçak olan safkan son yarışında Özcan'a kavuşunca 3.4.lükte giderek de başarılı olabileceğini kanıtladı.
Biliyorsunuz genç atlara yaşça büyük rakipleri yanında bir sempatim var, ancak bugün bundan da ziyade safkana gidişattan dolayı çok güveniyorum.
Liderliği alabilecek tek bir isim var o da TRUSTABLE.. Yani yarışta şansı olmayan sonuncu at..
Özcan starttan ok gibi fırlayıp TRUSTABLE'yi önüne alıp 2.liğe yerleşecektir.. Yani buna bir nevi 'önde boş kalacaktır' diyebiliriz.
Düzlükte vitesi yükseltecek olan kısrak bence rakiplerine direnecektir..

Rakipleri;
KEEP WALKING, PRENSES TORUN, KESME ŞEKER ve WHIPLASH şeklindedir.





NOT: NALIN İSYANI ve PRINCESS DI zaten sağlam olarak gördüğüm isimler.. Eğer son ayağı beş atla geçerseniz 50 tl'ye muhtemelen tutmuş bir kupon oynamış olursunuz ama ikramiye 50 tl de verebilir.

Yok eğer ikramiyenin beş katını almak istiyorum deyip riski arttırırsanız BEST OF ELA'yı tek yazarak yine 50 tl'ye 5 misli bir altılı kurgusu oluşturabilirsiniz..











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,8,1,4,2,5,9,6
2.AYAK: 4
3.AYAK: 1,,5,3
4.AYAK: 5
5.AYAK: 3,4,2,5,1,6
6.AYAK: 4 / 5,11,7,6

Ya da;


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,8,1,4,2,5,9,6
2.AYAK: 4
3.AYAK: 1,,5,3
4.AYAK: 5
5.AYAK: 3,4,2,5,1,6
6.AYAK: 4




Not2: Beşinci ayakta ARAL BEY ile eşdeğer tuttuğum APLLE JACK için de saat 12.51 itibariyle yorumum eklenmiştir..
 

Yorumlar

#1 - keremcan - 14.08.2018 23:20

zaten,ülke olarakta KÖTÜ BİR DÖNEMDEN geçiyoruz..bu nedenle( bize ait). o kötü dediğimiz dönemlere fazla kafayı takmayalım....sadece ŞANSIZLIK diyelim ki öyle zaten...seni dönem dönem ,hafta hafta,gün gün olarak değerlendirmek sana yapılan en büyük haksızlıktır...senin GENEL YAPIN belli...çoğu özelliklerin tartışılmaz...istisnalar kaideyi bozmaz...bu nedenle öyle küçük dalgalanmalar BERKAY KuRT'u bozmamalı..ve bozamazda.....hiç aklımızdan geçmeyen bir atın koşuyu kazanması sonrası bazı arkadaşlar bende 3 atta vardı diye hava atarlar..ama ben,10 atta o atı yazmayanı daha çok takdir ederim...öyle bir atı yazmak MÜNECCİMLİĞE girer ki,(bu at bizde neden yok) diyen arkadaşları o taraflara yönlendirmek gerekir......gelelim bugüne....ilk altılıyı işte gerçek berkay kurt sayesinde kolay yakaladım..ama benim değinmek istediğim başka biir detay....örneğin;ilk kez koşacak KIZIM NİLAYA değinmen,türkiyenin teki CİVANIMI ES GEÇEREK last şadovu TEK VERMEN,bir berkay farklılığıdır...hatta;''ankara programı çok cılız; diyerek bizleri misli oynamaya yönlendirmek de apayrı bir özelliktir...ve yorumlardan yola çıkaarak (1,3,4,8,9/4/1/5/2,3,4,5/4 ) 1,40a indirgediğim şablonu 20 MİSLİ buldum...işte bir berkay kurt farkındalığının örneğini anlatmata çalıştım...sürçü lisan ettimse,afola....sevgiler

#2 - taner - 14.08.2018 22:05

Tbrkler doktor....efsane geri döndü..mükemmel yorum ve analizler.. başarın daim olsun

#3 - Zdbserbest - 14.08.2018 18:42

işte azıcık şansın yanımızda olduğu zaman nasıl misli bulduğumuzu gördük teşekkürler kral. misli şablonunu 10 misli oynadım.yorumlarından ALTINCI HİS tek yazacagını bile söylemişsin.bende istanbulda kurucu isimli safkanla koşmuş ve bu gruptan baya baya üstün olduğunu düşündüğüm fırst shadow tek yazarak 40 misli daha oynadım ve sayende 50 misli yakaladım 3950 tl para kazandım bu zayıf programdan.çok teşekkür ederim harikasın her zaman seninleyiz yensekte yenilsekte takım tutar gibi peşindeyiz :)

#4 - felixkaba - 14.08.2018 17:51

Ben vip uyelik olmayan zamanlardan hatirliyodum cok ekmeginizi yedim 6 7 sene once simdi sans eseri buldum hemen uye oldum ben inaniyorum eski sansinin geri donucegine bu bir donem

#5 - Kardinal - 14.08.2018 15:01

KARDEŞ YAPMAN GEREKEN TEK ŞEY YANINA YAZAR ALMAK BU TEK BAŞINA OLCAK İŞ DEĞİL ADAMLAR HER YERE TAHMİN VERİYORLAR SEN E TEK BAŞINA ÇALIŞIYON SANADA YAZIK BUL BİRİNİ GETİR DİNLEN EN AZINDAN

#6 - k.marlboro - 14.08.2018 14:19

Mükemmel bi öz eleştiri ben atların nasıl kazandığını nasıl kaybettiğini gören biriyim ama şablonuna aynisini yatıran gelmedimi isyan.. senin işinin en zor tarafı amatör yarışçı kısmı tek korkum bunlara kulak verip cizginden şaşmam biz senin ne olduğunu biliyoruz sana tek eleştirdim şansın yok kardeşim.. ......

#7 - nicolas2525 - 14.08.2018 13:38

Kardeşim sorun sende değil ciddi anlamda yanlış olan bişeyler var ve hiç iyi şeyler olmuyor gerek tjk içinde gerek komserler kurulunda yapılmaması gereken hataları üst üste yapıyorlar bu 1 veya 2 olsa tamam ama artık sürekli hale geldiği için bu dönemde mümkün olduğunca az oynayıp onların hatalarını anlamalarını ancak tevzileri düşürerek yapabiliriz yoksa gerçekten çok fazla hakkımız yeniyor.

#8 - BERKAY KURT - 14.08.2018 13:10

Birinci koşuda; yarışın favorisi TİPİTİP'i, YOUNG BOY daha önce çok temiz bir şekilde geride bırakmış.. TİPİTİP iyi adapte olup düzlükte olduğu yerde sayıyor, kazanırsa at yokluğunda olur, iyi bir at değil.
YOUNG BOY bana göre TİPİTİP'ten bir adım daha önde ancak bence her ikisi de güvenilecek karakterde değiller.
Kaldı ki ilk yarışlarında güçlerini gösterememiş isimler var; HOPEFUL, BERTHOLD, GOLDAEON gibi.. İlk kez koşacak olan KIZIM NİLAY da yeterli hazırlığa sahip.
Bir sıralama önerecek olursam; 5,4,1,2,3,7


İkinci koşuda ŞİMŞEK KRALI bu kez ilk sıradan önereceğim isimdir.. İNFİCAR son yarışında ŞİMŞEK'i temiz geride bıraktı ancak o gün Hışman önlere bile getirememişti atı.. Bu kez en baştan liderliği ŞİMŞEK KRALI alırsa fotoya kadar direnebilir.
Rakipler ise İNFİCAR ve MAHZUNKRAL'dır.. Üç at yeterli.


Üçüncü koşuda ise ben herkesten farklı olarak LAST SHADOW'u tutuyorum.. Ankara çimini çok seven safkan daha önce 1400'de CİVANIM ile karşılaşmış, CİVANIM farkı 1,5 boya kadar çıkarmasına rağmen son metrelere doğru tükenmiş ve LAST SHADOW'a az daha kaybediyormuş..
Bugün mesafe 1600 olduğundan, NESTOR ve HARUNHAN'ı önüne alıp 3 gitmesini beklediğim LAST SHADOW'un, CİVANIM'a direnmesini bekliyorum.
Ben LAST SHADOW'u kendi kuponuma tek yazacağım.. Sağlam geçmek isteyenler CİVANIM ve TANCANBEY'i de yazarak kapatabilirler..

#9 - Ardatunahakan - 14.08.2018 13:05

Emeklerine sağlık bu dönemde geçer Berkay bey sen canını sıkma

#10 - Ceco - 14.08.2018 12:52

Tebrikler berkay. Bol şans. İnancımız tam ama ufak hatalarda olmuyor değil dediğin gibi . Bugun ins olur. İlk altılı özellikle plase için yorumlarını bekliyoruz.

#11 - Merdal16 - 14.08.2018 12:52

Şans şans şans. Şansımız açık olsun. Bir başlarsak devamının geleceğini biliyoruz.

#12 - skywonder3434 - 14.08.2018 12:39

Sewgili berkay uzerinde manewi bbaski olustugundan da bi etkisi altinda mi klaiyirsun etken mi oluto senin icin fakat bilki analizlerin we bilgin taktire sayan kardesim dun kocaelinde son aykataki bankodan yattim saglik olsun herdaim yaninda we destekciniz sewiliyirsun berkaycim kusadasindan sewgilerleeee

#13 - nevolazda - 14.08.2018 12:33

san güvenimiz tam sen elinden geleni yapıyosun..şansımız yok..güzel günler yakın bol şanslar hepimize

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.