DUYURULAR

92.GAZİ KOŞUSU - 1 TEMMUZ İSTANBUL Kategori adları

92.GAZİ KOŞUSU - 1 TEMMUZ İSTANBUL


GAZİ KOŞUSU için yaptığım video değerlendirme yayınlanmıştır..
Anasayfadaki VIDEO GALERİ kısmından izleyebilirsiniz..






ALİ RIZA BEY KOŞUSU'nda; ilk sıradan önereceğim isim 5 numaralı
SAADIN GÜCÜ'dür.
G1 TBMM KOŞUSU'nda, bugünkü en ciddi rakibi BATMANASLANI'nın yalnızca 3 salise gerisinde olan safkan, düzlükte aradığı kulvarı bulamayınca iç kulvara dalmak zorunda kalmış ve tabi biraz avantaj kaybetmişti.
Sonrasında start aldığı G1 GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK'ta yokları oynayan safkan, en son yarışında ise yeniden Özcan'a döndü ve eksik olduğu sentetik pistte hiç de fena koşmadı.
BATMAN çimde biraz daha eksik, SAADIN GÜCÜ ise sentetikte eksik.. Dolayısıyla bugün 1400 çimde ben SAADIN GÜCÜ'nü bir tık daha önde tutuyorum.
En ciddi rakip tabii ki 2 numaralı
BATMAN ASLANI'dır.. Son yıllarda bi AŞEMEZ bi de BATMAN, böylesine sınıf atlayan arap atı görmemiştim.. ŞAHİNTER de var ama o biraz daha alt grup..
Mesafe ve pist ayırt etmeyen safkan tartışmasız hayatının en iyi durumunda ve usta jokeyi de bugün muhakkak kusursuz ekonomik bir sürüşe imza atacaktır.
KADHAN'ı önüne alıp 2.3.lükte gitmesini beklediğim safkan bir kez daha kazanmaya yakın..

Eğer bu iki at dışına çıkarsa son yarışında tek tutmama rağmen şablonda yalnız başına bırakmadığım için hala deliler gibi pişman olduğum
FALEZ, İstanbul çiminde eksik olsa da yarış gören kısacı GÜRSU, üç yarış önce BATMANASLANI'nı geride bırakan ve özellikle yağmur gelirse çok iyi koşmasını beklediğim ABUŞ, her yerde çok kolay gidip yarış boyunca da mücadelenin içinde kalan TRAKYA ATEŞİ ve çimi kumuna göre eksik olsa da  önde boş kalacak olan KADHAN rakiplerdir.













NENE HATUN KOŞUSU'nda; evet çok at yazacağım ama işim biraz da şansa kalmış çünkü 17 numaralı
VELANCIA eksik koşmaması halinde bu gruba hiçbir şekilde geçilmez.
İlgilileri, çok rahat Gazi koşabilecek olan bu kısrağı, hem uzun vadede yıpratmamak adına hem de aynı gün bir başka önemli koşu olan ve % 80 ihtimalle kazanacağı dişilere ait NENE HATUN'a kaydederek bence çok doğru bir iş yapmışlar.
Evet Gazi Koşusu her at sahibinin hayalidir ve özellikle atınız 1-1-1-1-2 şeklinde totoyla gelmişse, dişi de olsa bu kararı vermek kolay değildir, ben başarılı olamazdı demiyorum ama uzun vade için daha doğru bir tercih..
Yarış içerisinde anormal rahat giden bu safkan, uzun mesafeyi de yapabildiğini gösterdi son yarışında..
TEKİLA'nın liderliği alacağı, MADE IN FOÇA'nın ise 2.likte takipte olacağı yarışta,  CEYLİNİM, LEONESSA gibi boş atların hemen arkasında 5.likte yer tutmasını beklediğim ve düzlükde adeta bir yer uçağına dönüşen VALENCIA kolay kolay geçilmez.

Eğer eksik koşarsa, sürpriz yapma potansiyeline sahip kısraklar sırasıyla;
MADE IN FOÇA başta olmak üzere,  ROCKET GIRL, HAFO, LET HER GO, MISS PLANET, SPREAD THE JOY, ŞEKER HANIM, PEARL GEM şeklindedir.













İSTİKLAL SAVAŞI KOŞUSU'nda; bana göre sürpriz olma ihtimali çok yüksek değil.
Son yarışına inanmadığım ya da inanmak istemediğim
TALİPHAN karakterine bayıldığım bir at değil ancak daha önce geçtiği rakipleri bir kez daha geride bırakmaya yakın olduğunu düşünüyorum.
ARTUKLU'nun geç çıksa bile doldurarak liderliği alacağı, BOYLAM'ın da ekürisi SELKUT için fedailik yapacağı bu yarış oldukça yüksek tempoda geçecektir.

SERDÜMEN ve SELKUT, TALİPHAN'ın yine eksik koşması halinde devreye girebilecek öncelikli isimlerdir.
Ben yarışın bu üç atla çok büyük oranda kapalı olacağını düşünüyorum.












92.GAZİ KOŞUSU için nefesler tutuldu ve yine heyecan dorukta.. Belki her sene böyle deyip çok haksızlık ediyorum ama son yılların bana göre en vasat Gazi'si olabilir.
Yine de atmosfer olarak bambaşka bir seviye olacak ve bu yarışı koşmaya hak kazanmış her at şampiyon adayıdır..
Video yorumda da söylediğim gibi,
 sizleri bilmem ama Ben GAZİ KOŞUSU’na özel olmak üzere biraz fanatik davranmayı seviyorum, elbette birden fazla at tutulabilir ama tek bir atı öne çıkarıp takım tutar gibi onu desteklemekten daha çok keyif alıyorum..
O yüzden bu sene de yorumum tek bir safkan için olacak.. Ama tabi altı koşuyu göz önüne aldığımızda banko olarak riske gerek var mı? - Bence yok..
Görüşüme geçmeden önce şunu söylemek istiyorum; bu benim her fırsatta vurgu yaptığım bir şey: HIZ ve DAYANIKLILIK faktörü..
Yine videoda da dediğim gibi, bana sorarsanız bambaşka özellikler ve bu iki özelliği bünyesinde bulunduran safkan sayısı yok denecek kadar az.. ANATOLY tarzı atlar artık yetişmiyor..
Eskiden uzun mesafeli herhangi bir yarışı ‘dayanıklılk’ ya da 'ciğer' özelliğine sahip olmayan hiçbir safkan kesinlikle kazanamazdı ancak artık kısacı atlar bile basit bir ivmelenmeyle kazanabiliyorlar.. 

Yarışa gelecek olursak; ben de artık bu ‘DAYANIKLILIK’ özelliğinden vazgeçiyorum, hatta mesafe de umrumda değil, kıstas alacağım tek şey HIZ faktörü olacaktır.. Sürat ya da serilikten bahsetmiyorum, ivmelenmeden bahsediyorum..
Bu doğrultuda, benim 92. GAZİ KOŞUSU için bankom 7 numaralı 
HEP BERABER olacaktır..
Bu arada hemen şunu belirtelim; son iki haftadır bu safkan hakkında oldukça fazla sayıda dedikodular dolaştı, sakatlandı, tendon, galopları o yüzden eksik falan diye ancak bu koşu için yaptığı son galobunu izledim, gayet sağlıklıydı ve bunların dedikodudan ibaret olduğunu herkese gösterdi. Hatta kendisinin Çarşamba günü sprinti de olmuş ancak sabah 03.30'da çalıştığı için yazamamışlar..
Sağlık durumuyla ilgili bir problem olduğu dedikoduları da asılsız olunca, geriye tek bir şey kalıyor o da ekonomik sürüşle yarışı kısaltmak..
Ben Ahmet Çelik'in, son üç senedir yaptığı gibi 3.4.5.lik civarında gitmesini bekliyorum.. Bu kez yarışın yükünü çekmeyecektir bu safkan çünkü sonuçta kendi ekibi dahil, durduğu düşünülüyor.
Erkek Tay Deneme’de çoğu rakibini liderliği alarak ezici bir şekilde geride bırakan safkan SAİT AKSON’da bana sorarsanız mesafe değil, TEMPO kurbanı oldu.. Çoğu kişi bu görüşüme katılmayacaktır ancak ısrarla 'ilk 400 metre' dememe rağmen anlamıyorlar :)
2200’e göre çok sert başlamıştı yarış, hatta 2017 Sait Akson ile birebir aynı tempolardı, o sene PERSHING dökülenleri toplamıştı, yani süratli bir tempo olduğunu buradan bile anlayabiliriz..
SAİT AKSON'da özellikle dikkat etmemiz gereken ise, ciddi rakipler RYTHM DIVINE ve MISTER GORKEM’in aldıkları yerler ve yarışa nasıl başladıkları, bir de HEP BERABER'in hangi hızlarda başladığı..
RYTHM DIVINE ve GORKEM kusursuz başlayıp hiçbir yerde güç harcamazlarken, mesafeyi kısaltması gereken HEP BERABER daha ilk 400 metrede gücünün önemli bir bölümünü yitiriyor.
İşte benim için en önemli detay bu..
Erkek Tay Deneme’deki gibi düzlüğe aşırı sermayeli bir vaziyette çıkamayan safkan için mesafe zaten soru işaretiyken, bağlantılı olarak, ilk 400 metredeki sert tempo, doldurmalar vs eklenince söylediğim gibi gücünün çok büyük bir kısmı harcanmış oluyor.
Bunlara rağmen RYTHM DIVINE'ye yakalandıktan sonra aniden durmaması ve mücadeleye girmek istemesi bende kendisine karşı aşırı bir heyecan uyandırdı.
Tüm bunları göz önünde bulundurursak, daha sermayeli bir HEP BERABER’in o olağanüstü arttırmasıyla tıpkı ETD’deki gibi rakipleriyle arasındaki farkı kapattırmaması sizce çok mu uzak ihtimal?
Bence değil, hatta en olası ihtimal.. Ve ben böyle de olacağına inanıyorum.
Yarışta liderliği yüksek ihtimalle FIRE AND SMOKE alacak, GRAYAMAZON da tempo verme ihtimali olan bir diğer isim.. Hatta RYTHM DIVINE için Oğuz Yalçın'ın SUPERSTAR'ı tavşanlık için feda edebileceği konuşuluyor.
Herhalükarda Ahmet önemli kulvar avantajıyla, koşunun yükünü çekecek safkanların arkasında, iç kulvarda olacaktır..

RYTHM DIVINE'nin ilgilileri ETD'yi kıstas alıp Sait Akson'da İSHAKBABA'yı kaçırarak HEP BERABER'i bitirmek istediler, av oldukları ise MISTER GORKEM'di.. Dolayısıyla bu kez ön tarafta gidip önlem almayacak, daha gerilerde bekleyecektir..
Bu da bizim işimize yarayacak çünkü dediğim gibi kısaltılması gerekilen bir yarış..
Sonuç olarak, 92. GAZİ KOŞUSU’nda benim fanatik oalrak destekleyeceğim isim
HEP BERABER’dir.

Rakipler ise;
RYTHM DIVINE, SHARPA ve MISTER GORKEM'dir..

 

Tüm safkanların ayakları düz bassın, kazasız belasız, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün adına yakışır bir yarış olsun.











ZÜBEYDE HANIM KOŞUSU'nda; geçildiğini görene kadar yanına at yazmamaya neredeyse yemin ettiğim safkan
MISS HELIN'di..
Bana göre, Gazi koşusu koşulana kadar Türkiye'nin en iyi İngiliz atıdır.. 
Mesafe ayırt etmeyen safkanın ayaklarının adeta kaybolduğunu izliyoruz ki bunu en iyi atlar karşısında yapıyor.
Uzun mesafede eksik deniliyor, anormal vites yükseltmesiyle mesafe falan dinlemiyor.
Bakın buradan da Gazi yorumunun özetine geliyoruz; MISS HELIN uzuncu mu? Değil.. Peki uzunda iyi durumdayken eksik koşuyor mu? Hayır..
Demek ki artık moda mesafe tutmak ya da dayanıklı olmak falan değil, MISS HELIN gibi ayakları kaybolurcasına yüksek hızlara çıkmak..
CHERI CHERI LADY'nin liderliği alacağı, MISS HELIN'in içeride TATVAN İNCİSİ'nin de dışarıda 2.3.lükte tek at gibi götürecekleri yarışta, eğer sağlıklıysa MISS HELIN galop niyetine bir yarış çıkartır ve geçilmez..
Ancak safkanın yapmış olduğu son galoplarda CHERI CHERI LADY'nin daha sağlıklı olduğunu gördüm.
Birlikte çalışıyorlar, çok eşitler ama yarışta geçtiği gibi her yerde hakim görüntüsü yok.
Dolayısıyla ben bu safkanı tek yazmaktan korktum, sırf eksik koşabileceğini hissettiğim ve galop görüntüsü için.
Rakipleri tabii ki önde boş kalacak olan
CHERI CHERI LADY ve şampiyon kısrak TATVAN İNCİSİ'dir..













ANAFARTALAR KOŞUSU'nda; banko olarak önereceğim isim 7 numaralı
EL NINO olacaktır.
Aslında kaba kum dışında herhangi bir pistte sırf hantallığından dolayı güvenilecek bir safkan değil ama koskoca ANAFARTALAR koşusunda kendisi ayarında bir tane bile at olmaz mı? - Yok işte..
Karataş ile katıldığı son çim yarışında önemli bir 3.lük elde eden safkanın en azından çok sağlıklı olduğunu ve çimde bile iyi koştuğunu biliyoruz..
İstanbul'da start problemi de çok aza inen, hatta hiç kalmayan safkan muhtemelen bugün koşuyu biraz daha gerilerde götürecektir..
BECERİKLİHAN'ın liderliği alacağı, CORCOVADO'nun da iyi çıkasa yüksek tempoda hitme ihtimalinin olduğu bu yarışta, LIONS ROSE, BIG DADAŞ, EMPEROR SION ve hatta FOR THE KING de önlerde gitmek isteyebilirler.
Karataş bu atların hemen arkasında, tam ortalarda gidip, düzlüğe girilmeden yapacağı teşviklerle EL NINO'ya devrini aldıracak ve fotoya da süzülecektir..
BANKOM..





 













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5,2,,8,3,1,7,4
2.AYAK: 17,,7,,11,5,6,8,12,13,9
3.AYAK: 14,13,12
4.AYAK: 7 / 13,15,12
5.AYAK: 5 / 6,1
6.AYAK: 7









NOT: 00.30'da yayınladığım ve MISS HELIN tek olan şablonumu, yorumları saat 02.00 gibi yayınladığımda değiştirme kararı aldım.
MISS HELIN'in eksik koşabileceği hissi ile birlikte üçüncü ayakta gereksiz birçok at yazdığımı farkedince tek tekli bir şablonun daha doğru olacağını düşündüm.
Bence günün en güvenilir ismi EL NINO, ikinci veya üçüncü tek adayları da eğer sağlıklılarsa HEP BERABER, MISS HELIN ve VALENCIA..

Yorumlar

#1 - zati - 01.07.2018 18:18

TEBRİKLER ŞAHANESİN SAYGILARIMLA...

#2 - hellboy1971 - 01.07.2018 17:54

Tebrikler. Bundan güzel yorum bundan güzel anlatım bundan güzel doğruları aktarım olabilir mi emeğine yüreğine sağlık.

#3 - A ÖZKAN - 01.07.2018 17:49

Tebrik ederim berkay gazi yorumun için

#4 - tuarek2 - 01.07.2018 17:46

Benkay tebrik ederim. Yarışı izlerken yazdıklarını düşündüm. Öne çıkınca birazdan atı 3 ve 4 .lüğe çeker dedim. Öyle oldu. Tebrikler.

#5 - ayhanlat - 01.07.2018 17:44

Tebrikler ve teşekkürler öyle anlattın ben tek attım. Devamini dilerim

#6 - endiries34 - 01.07.2018 17:40

Kardeş helal olsun diyecek başka birşeyim yok harbi helal olsun

#7 - savasaka5252 - 01.07.2018 17:34

Tebrikler yıllardır seninle olmanın karsiligi

#8 - hasbelkader - 01.07.2018 17:30

Helal olsun berkay. Bukadarmı güzel yorumlanır. Süpersin. 4 numarayıda ben çok tutuyordum sıralı ikili aldım. güzel para verir muhtemelen. eline emeğine sağlık.

#9 - fenerht - 01.07.2018 17:30

TEBRİKLER. Farklısın gercekten

#10 - Lewent - 01.07.2018 17:28

Geçen sene Finesse'ye kafayı takmasan sende Gazi'de Ahmet Çelik qibi 4 de 4 yapmıştın Profesör...AdamSın..

#11 - keremcan - 01.07.2018 17:27

Ne hep beraber,nede ahmet çelik;EN BÜYÜK SENSİN....tartışılmazsın bu alemde...benim GAZİLER ŞAMPİYONUM:BERKAY KURT TUR... (yine tarih yazdın

#12 - cobra - 01.07.2018 17:24

büyüksün,
dediğin gibi son 400 süper bitti.

#13 - Merdal16 - 01.07.2018 17:24

Hep beraber geldi. Bu alemde kral sın. Eline diline sağlık.

#14 - pomem60 - 01.07.2018 17:23

Kardeşim bi gaziyide bilme ya. Bu nedir böyle.
Neyse yine tebrikler.

#15 - murtaza - 01.07.2018 17:23

usta seni canı gönülden kutluyorum büyüksün..

#16 - keremcan - 01.07.2018 13:00

Plase için bir at...iyi GAZİLER.

#17 - BERKAY KURT - 01.07.2018 2:23

skywonder; fikir değişikliği olmadı.. Videonun ve yazının başında bu önemli koşuda tek bir atı desteklemeyi daha çok seviyorum. Her sene diğer koşulara bakmadan GAZİ'de banko bulmak için çalışırım..
Ama diğer altı ayağa baktıktan sonra daha sağlam olduğuna inandığım bankom olursa Gazi'de rakiplerini sıralarım..
Sanırım o bölümü kaçırmış veya iyi dinlememişsiniz.
İyi dilekleriniz için teşekkürler, bol şans..

selcuk bartinli3; çok daha uzun yorum yazıp 00.30'da yayınladım ancak yayınlarken bir hata oluştu ve hepsi silindi.
Silinen yazıyı geri kurtarmak için çok uğraştıysam da başaramadım.. Bu yüzden de söylediğim saatte olmadı.

#18 - selcuk bartinli3 - 01.07.2018 1:21

00:30 dediniz bekledik. Esir oluyoruz internetin başında!

#19 - skywonder3434 - 01.07.2018 1:00

Berkaycim hayirli geceler wideo anlatiminda hepberber bankon olarak tanimladin ama sablonunda net bankon degil bu fikir degusikligimi oldu sewgiler kardesim basarilarin daim olsun kokaygelsinn

#20 - BERKAY KURT - 30.06.2018 22:28

Nochecool; Evet..

#21 - Nochecool - 30.06.2018 21:35

Gazi günü tahminleriniz ücretsiz olacakmi sayın Berkay bey

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.