DUYURULAR

ZORLU PROGRAM - 25 MAYIS BURSA Kategori adları

ZORLU PROGRAM - 25 MAYIS BURSA


Dün gece saatlerinde Bursa'da gök gürültülü sağanak yağış vardı ve sabah saatlerinde de devam etti ancak saat 10.00'dan sonra havanın açmasıyla pist değişikliği olmadı..
Normal ölçüm değerlerinde bile çok sert olan zeminde çoğu at aksiyon kuramıyorken, bugün 4.9 Ağır olarak açıklanan değerlerde bakalım ne gibi şok edici sonuçlar çıkacak.
Çalışmam verimli geçti ama Bursa çiminde iddialı olmamak gerekir.








Birinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
ASBEY olacaktır..
13 Nisan tarihli yarışında bugünkü rakiplerinden BABA MUZO ile birlikte start almış ve rakibine göre çok daha gerilerde ve dışarılarda kalmasına rağmen onuna eşdeğer sprinti atarak takip listeme girmişti.
En son yarışında da sizlere önerdiğim ASBEY yarış boyunca çok kolay gitti ama benim hiç sevmediğim yerlerde takip etti yine yarışı..
Yarış başladı, çok kolay adapte ve gücü harcanmadı ama 400 metre sonra viraj geldi ve safkan en dışarıda kaldı.. O gün başarılı koşan atların tamamı içeride veya orta kulvarda yer alıyordu.
ASBEY buna rağmen pistin en dışından seri sprint yaparken bana göre BABA MUZO'dan ve DEEP LOVE'den çok daha yüksek hızlara çıktı..
Ancak BABA MUZO her geçen metre gücünü alırken  ise seri sprintini, başlarda çok dışarılarda kaldığı için iyi yayamamış oldu ve 3.lük elde etti.
Şu açıkça görüldü; BABA MUZO, ASBEY'den de DEEP LOVE'den de çok daha güçlü at.. Peki ama sıklet?
O günkü sıklet farkı 5 kg'mış, bugün ise 10'a çıkıyor.. Üstelik ASBEY'de benim çok daha beğendiğim bir apranti var..
INVINSIBLE WOMAN'ın hafif tereddütlü çıkmasına rağmen doldurup liderliği almasını beklediğim yarışta, DEEP LOVE de TINASOĞLU ile birlikte 2.3.lükte yer tutacaktır..
Eğer H.Kaplan, ASBEY'le yarış başlar başlamaz içeri kayma hamlesi yaparsa bence bu at aralardan çok seri sprint yaparak çıkar ve bir şekilde fotoyu önde geçer..

Rakip olarak kendisinden daha güçlü olan ancak bugün sıklet dezavantajı bulunan
BABA MUZO ile, gidişat avantajı olan DEEP LOVE diyorum..
Yani 18 gün önce 2.3.4.olan safkanlarun rövanş mücadelelerini izleriz diye düşünüyorum.. Zorlu programda tek tercihimi kullanmak zorundaydım ve ASBEY bomboş sıkletiyle bana göre çok mantıklı bir tercih oldu..











İkinci ayakta; üç atı rakiplerine oranla daha ön planda tuttuğumu belirtmek isterim öncelikle..
Eğer burayı üç atla geçersek, ilk ayağa da iki at yazabiliyoruz aynı şablon tutarına ama teksiz altılı oluyor.
Bahsettiğim isimler
KALAYCIKAYA BAYKOÇ ve KEKEÇBEY..
KALAYCIKAYA belirli dönemlerde yokları oynar ancak belirli dönemlerde de inanılmaz form tutup art arda süper yarışlar çıkartır.
Özellikle son yarışında gösterdi ki sağlık durumu git gide iyiye gidiyor ve bugün müsait sıkletiyle çok güzel bir bitiricilik yapacak.
Bir yamak koşusu farkındayım ama İ.Baguç'a biraz bile güvenebilsem tek önerirdim bu safkanı..
BAYKOÇ yaşça büyük rakipleriyle zannedersem ilk kez koşacak.. Yaşıtları arasında fena yarışlar çıkartmayan ve bana göre kesinlikle 1200-1400'cü olan safkan, son iki yarışında aleyhine mesafeye rağmen fena değildi.
Binicisi kamçı sopa değil de rolanti tempoda geçmesini beklediğim bu yarışta hafif doldurarak önlere gelirse çok şanslı olacak..

KEKEÇBEY de gidişat avantajıyla çok tuttuğum diğer bir isimdir.. Kendisini yakın takibe alacak isimler var ama temposunu bozmaya kalkışacak bir isim göremiyorum.
Eskiden KARTALÖMER kimseye vermezdi ancak artık o da ön grupta bekleme yapıyor.. Yine de BAŞYAZAR ve KARTALÖMER takipte olurlar.
KEKEÇBEY bu mesafeyi daha iyi koşacağından ihmale gelmeyecek isimdir.

Favori olduğunda yazmayı sevmesem de uyumlu aprantisiyle 
BAŞYAZAR, unutulduğunda çok ters yarışlar koşabilen DELİJET ve çok formsuz olsa da özünde bunların hepsinden iyi olduğunu düşündüğüm KARTALÖMER rakiplerdir..











Üçüncü ayakta; tempodan istifade ederek burayı iki atla geçeceğim;
EGEBEYİ ve IŞKINAT..
Biliyorum, özellikle EGEBEYİ'nin ciddi sorunları var, bir iyi bir kötü ve 80 gün de arası var ama bu şartlarda daha iyisini bulamayız..
Startla birlikte liderliği alacak ve en ufak bir prese maruz kalmayacağını düşünüyorum.
Ağırkanlı IŞKINAT ile K.Tokaçoğlu'ndan kurtulan KUTLUERİNOĞLU E.Yavuz ile ısrarcı olmayacaktır..
Ama mesele EGEBEYİ'nin önde boş kalması değil, bu safkan sağlıklı mı değil mi onu bilmiyoruz..
Çünkü bundan 3-4 ay önce bomboş kalıp son 400'de gelin beni geçin dediği yarışlar vardı.
Eğer gücünün yarısını koşarsa yakalanmayacaktır..
Sigorta olarak IŞKINAT'ı yazmalıyız çünkü EGEBEYİ'nin sağlıksız olması durumunda IŞKINAT stiline uygun jokeyiyle çok koşar..
Startı biraz ağır alsa da Tokaçoğlu'nun yoğun teşvikleriyle bariyerde 2.3.lüğü almasını beklediğim IŞKINAT'ın, müthiş uzun sprint ve inatçılığını konuşturarak rakibine zorlu anlar yaşatmasını bekliyorum.


YEŞİL YOL formda ve ıslak kumda geçen gün uzak kazanan BURUKMERT'e uzak yapmışlığı var ama kazanması için hem EGEBEYİ'nin hem IŞKINAT'ın berbat durumda olmaları gerekir..
Bu ihtimal dahilinde olsa da biraz tempoya güveniyorum ve zaten şablonda da yerim olmadığı için ekürileri dışarıya attım.
Burada dördüncü bir at aramayınız..













Dördüncü ayakta; yorumlar yayınlandıktan sonra sıralamada değişikliğe gidilmiştir..








Beşinci ayakta; TEEN WOLF'un ikidir yaptığı gibi yine başlamayacağı bu yarışta 7 atın 1.lik mücadelesini izleyeceğiz..
ILDIRBEYİ zaman zaman startı ağır alsa da doldurup bir şekilde liderliği alacaktır..
BEHRAMKALE de bu safkanı normalde temposunun üzerine çıkmadan 2.likte takip edecek ama mesele K.Tokaçoğlu olunca gidişat için sağlıklı yorum yapmak pek mümkün olmuyor.
Gider ILDIRBEYİ ile inatlaşırsa şaşırmam, nasıl bu seviyeye gelmiş inanılır gibi değil, aklım almıyor.
WOW SO NICE de, SADIKBEY ile birlikte 3.4.lüğü alacakken, BRAVE DECISION'un da çok gerilerde gitmeyeceğini düşünüyorum.
Grubun en gerisinde ise UTKUNBABA ve WASAHOF izleyeceğiz..
İtiraf etmek gerekirse bu yarıştan hiçbir şey anlamadım.. WASAHOF kağıt üzerinde alt grup atı gibi gözüküyor ama hem çok iyi form tuttu hem de ağır pistte ekstra iyi koşuyor. Olası bir süratlenmede
WASAHOF aralardan slalom yaparak çıkabilir.
BEHRAMKALE'nin normalde çok şanslı olması gerekir çünkü alakası olmadığı kumda yarış gördü ve 2.likte giderek çok daha başarılı oluyor.. Belki de hayatının en uygun gruplarından biri.. Sorunlu mu değil mi onu bilmiyoruz sadece..

WOW SO NICE yarışı her yerinde 'kazandı' dedirten, asla gerilemeyen ama hiçbir yerde de arttıramayan bir isim.. Tam bir 2.3.olacak at tipi ama yazmadan olmaz. Sonuçta sabit hızda olsa da düzlük boyu sprint atıyor.
ILDIRBEYİ ters at, formu bozuk gibi gözükür, avantajlı şartları yakaladığında hiçbir rakibini yanına sokmaz, apışıp kalırız.. BEHRAMKALE'ye rağmen beyaz bayrak ayna yapması çok uzak bir ihtimal değil.. 
UTKUNBABA jokey isteyen bir isim, son yarışında Çiçek adeta kendini yıratarak fotoya atıyor safkanı.. E.E.Doğru üstesinen gelir mi bilemiyorum ama normal şartlarda oluru var.
Hatta bence BRAVE DECISION'a da bir çarpı atmalıyız..











Son ayakta ise; sadece 12 numaralı
ENTERTAINMENT'e dikkat çekmek istiyorum..
Bu tarz iyi koşup kazanamayan safkanları ön plana çıkarmayı sevmem ama yarış hayatlarının bitmesine az kala Kocaeli - Bursa - İzmir gibi yerlerde kurtarılıyorlar..
Son dönemde çıkış yakalayan binicisi H.Parıldar idaresinde, LATINAGIRL, ALİDEV ve TOLGAHAN arkasında 3.4.lükte şahane konumlanmasını bekliyorum.
Sıkleti de uygun olduğundan eğer sağlıklıysa geriden sprint yemeyebilir, DİKKAT..


GÖLCÜKLÜ, ALİDEV, MASSAI MARA, MINT COPY, RAY OF SUNSHINE, CARNAVAL sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5
2.AYAK: 10,4,5,,6,9,8
3.AYAK: 3,4
4.AYAK: 6,4,3,1
5.AYAK: 3,2,7,1,5,4
6.AYAK: 12,5,7,10,11,3,4

Yorumlar

#1 - Sonumut - 25.05.2018 16:48

Arkadaşlar rica ediyorum herkes duyumunu kendine saklısın kupon değiştiriyoruz bu kadar emin konusulunca iyi koşup kaybetse yarıştır diyeceğiz atın yürümeye hali yok

#2 - Ferson1 - 25.05.2018 15:14

Kalaycıkaya ya Dağdeviren biniyor şimdi tek yazılırmı Berkay :)

#3 - chorlu - 25.05.2018 14:47

Merhaba,

Berkay Beyin bahsettiği Egebeyi sorunlarından kurtulmuş yüksek ihtimalle yarışı kazanacaktır Berkay Bey arkadaşımızın yorumunda da dediği gibi tek atmak isteyenler şablonunu bu yönde yapabilir ayrıca 5 ayak da 2 numara WASAHOFKG kazanır bilgisi de aynı kaynak ile geldi paylaşmak istedim. Bol şanslar...

#4 - Ferson1 - 25.05.2018 14:40

Berkay üçüncü ayak excalibur olmazmı sürekli sert gruplarda verdiğin bir attı

#5 - BERKAY KURT - 25.05.2018 13:37

GÖLDEM'in kazanmasını bekliyorum..

#6 - TOKATLI - 25.05.2018 13:06

İlk iki koşu için yorum yaparmısınız

#7 - Ceco - 25.05.2018 12:56

Bol şans üstad:) plaseye göz ucu bakma sansın olabildiyse ne mutlu bize:) lütfen at sölermsn tsk

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.