DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 24 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 24 MAYIS


Ankara'da bugün az atlı ancak çok denk yarışlar var.. Bir iki ağır favorinin güven vermeyen karakterde olduklarını düşünüyorum.
Dolayısıyla çok ters bir ikramiye çıkabilir.. Ayrıca bu tarz programları didik didik edip 2-3 atla geçerek teksiz altılı oynamanın daha doğru olacağını düşünüyorum.
Şablonum şu şekildedir:




Birinci ayakta; alt grup atı gibi gözükse de son yarışlarında göstermiş olduğu performanslarla sınıf atlayabileceğini gösteren 1 numaralı
CLASSIC HARMONY favorimdir.
Yarışta beğendiğim tek bir safkan bile yok, CLASSIC HARMONY'i de kötünün iyisi olarak görüyorum..
Startla birlikte FLASH GORDON liderliği alacak, yarış da son derece düşük tempoda devam edecek.
Normalde, Ankar uzun kumunda önde boş kalacak bir at yakalamışsak ve onun da üzerinde A.Çelik varsa kolay kolay yıkmazdık ama FLASH GORDON ne yazık ki bana o ışığı hiç vermedi.. Bu kuma geldiğinden beri geri geri gidiyor.. Yine de olmaz diyemem tabi.. Sadece şunu belirtmek istedim; gidişata göre FLASH GORDON tek çıkıyor, atı izleyince anında vazgeçiyorsunuz.
HARMONY gelmezse benim açımdan işler karışır; TÜRKŞAD ve MISS LENA dışında hepsi olur.









İkinci ayakta; 5 numaralı
YÜKSELİM, G.Kocakaya ile olağanüstü bir uyum içerisinde..
Geçen sene benzer bir yarışta, KATI SEMİH, GÖKKURT falan da varken hepsinin en dışından seri ve bitirici sprint atmış güle oynaya kazanmıştı bu safkan.. Kantarmasını çok seviyor.
Bugünkü yarış öyle ölüm temposunda geçmeyecek ama BİLDENHAN, KADHAN falan birbirlerine hakim olmaya çalışırlarken hepsinin en dışından YÜKSELİM kolay temposuyla gelip, mücadeleye bırakmadan hakimiyet hissettirebilir. Favorim..
1 numaralı
ALPTUĞHAN ise Ankara kumunu baya baya seviyor.. Son yarışında önde boş kalmış BİLDENHAN'a saldırırken de bunu belli etti, önceki bir Ankara kumu yarışında da..
Bugün rakibinin sıkleti arttı ve mesafe 200 metre uzadı, dolayısıyla BİLDENHAN'a göre de KADHAN'a göre de daha şanslıdır..
1 numaralı
BİLDENHAN yine de ihmal etmemek gerekir çünkü bu safkan kilo kaldırabiliyor ve bugün KADHAN , KIZILTUĞ falan onu bozamaz, bomboş kalacaktır yine..

Sigorta olarak, kazandığı yarışlar da dahil son birkaç yarıştır adeta emekleyen ve sağlık durumunu hiç beğenmediğim
KADHAN'ı da yazacağım.. Çünkü ben bu tarz atlara kılıç çekince bir canavara dönüşebiliyorlar..










Üçüncü ayakta; aralarında güç bakımından hiçbir farkları bulunmayan üç atla burayı geçeceğim..
Startla beraber liderliği BABALAMİH alacak, bir hayli de düşük tempo izleyeceğiz..
CEHVER bariyerde 2.likte gidecek, MOSKOVA ATEŞİ ve ZAĞNOS da muhtemelen 3-4 gidecekler.. Grubun gerisinde ise HÜRADAM ve TAŞRALI yer alacak..
Önce Adana'daki yarışa gidelim; HÜRADAM 1. CEHVER 2. MOSKOVA ATEŞİ 3.olmuştu.. Aralarında hiçbir fark yoktu ve hatta MOSKOVA çaresiz kalmıştı.
Sonra Ankara'da TAŞRALI dimdirek favoriydi, HÜRADAM ve CEHVER yokken MOSKOVA ATEŞİ gibbi uzak yaptı..
Bugün TAŞRALI'nın kimse yüzüne bakmıyor ve CEHVER ile HÜRADAM'a göre daha güçlü olmayan
MOSKOVA ATEŞİ % 50 ile agf çıkmış..
H.Karataş ekstra katkı verip safkana kazandırabilir evet ama benim tek yazabileceğim bir at değil.

CEHVER ve HÜRADAM'ı mutlaka yazmak gerekir..










Dördüncü ayakta; ZEHİR HAFİYE çok sert tempoda, teşviklerle liderliği isteyecek, muhtemelen ÇIRAK da ısrarcı olacak..

Yarışın favorisi olan ÇIRAK 2.likte giderse şanslı olabilir ama 2100'de inatlaşarak başlarsa sonlarda düşen temposunu izleyebiliriz..
ERDURAN vasat, ERBOĞA da alt grup atı olduğu için iki safkan çok daha ön plana çıkıyor;
BİNBİR ve KOMET..
Ankara kumunu çok seven BİNBİR daha ziyade 1400-1600 atı ama bu tip yarışlar mesafeyi kısaltmaya çok elverişli yarışlar.. Dolayısıyla BİNBİR çok şanslı.
KOMET ise bu kumda maiden'a veda ettikten sonra sürekli sert rakiplerle mücadele etmiş ve gücünü gösterememiş.
Mesafeyi BİNBİR'e göre daha iyi tutan bu safkanı da ihmal etmemek gerekir.

Sigorta olarak, ZEHİR HAFİYE ile inatlaşmazsa diy
ÇIRAK'ı da ekliyorum.












Beşinci ayakta; ben 'yarış atı değil' demekten bıktım, insanlar
ARSEN LUPEN'i şampiyon olarak görüp % 50 agf çıkarmaktan bıkmadı :)
Durduk yere bir ata 'olmaz' ya da 'gelmez' diye yorum yapmayacağım ama ARSEN LUPEN taylığı dışında ne zaman ne başarı göstermiş?
UDOH'tan 3.5 boy yemiş bir attan bahsediyoruz.. Hadi o uzundu, pist ağırdı diyelim, kazandığı yarışta SOCRATES'leri geçiyor..
Bugün belki yine uygun grup ama siz siz olun ARSEN LUPEN 1.01 bile çıksa kuponunuza hçbir zaman tek yazmayın..
Bu safkanın sürdirek favori çıktığı bir yarışta her şey olur, tereddütsüz hepsi diyorum.












Son ayakta ise; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
TALİA HANIM olacaktır..
Aslında beğenmediğim, haz etmediğim bir safkan ama şuradaki atlarla kıyasladığımda ciddi bir fark görüyorum..
Adana kumunda kaçıp duran ancak daha sonra önde bekleme yapınca güzel yarışlar koşmaya başlayan safkan bence sınıf atladı.
Ankara kumunda elde ettiği 2.likler, kazanma karakterinin ne kadar zayıf olduğunu gösterse de boş 2.likler değildi.

En son A3 yarışına bakıyorum, E.Sincan safkanı erkenden salıp en dışarıdan dolduruyor, ona rağmen safkan düzlüğe sprint atarak ve gerilememeye çalışarak çıkıyor.
Yarışa çalışmaya başlamadan önce tek yazarım diye düşündüğüm INSOMNIA 3.lük elde ederken düzlüğe diri çıkıyor ama Kocakaya bile katkı sağlayamıyor.. Safkan bitiricilik yapamıyor.
Sonra bu bahsettiğim A3 yarışta TALİA HANIM ile kıyaslıyorum, berbat sürülen TALİA düzlükte bitmesi ve INSOMNIA'ya geçilmesi gerekiyorken INSOMNIA yine 150 metre gidip duruyor..
E şimdi düşünüyorum, mesafe kısalmış,  önde BALAHATUN ve DİYADİN gibi vasat atlar var, TALİA 3.lükte gidecek ve üzerinde Karataş, daha ne olsun ki?
Benim çalışma mantığıma göre TALİA HANIM bu gruba geçilmez ama haz etmediğim bir at sürdirek favori çıkıyorsa tek yazmamak için elimden geleni yaparım, bu yüzden yanına
INSOMNIA'yı da ekleyeceğim.












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,,4,2,5,6,3
2.AYAK: 5,2,1,,4
3.AYAK: 2,3,1
4.AYAK: 1,4 / 2
5.AYAK: 4,3,6,1,2,5
6.AYAK: 4 / 9


 

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 24.05.2018 15:30

Frequency; bu kadar yazılandan kazanan ata haksızlık etmiş olduğumu düşündüyseniz cevabım yok..

#2 - Frequency001 - 24.05.2018 15:17

Kazanan ata da haksızlık etmeyin...gerek orjini gerek görüñtüsü süperdi

#3 - HAYATIMIZ MUSLERA - 24.05.2018 14:06

Mesajınız alınmıştır ustadim gayet acik ve net şekilde açıklık getirdiniz teşekkürler kral

#4 - BERKAY KURT - 24.05.2018 13:44

@HAYATIMIZ MUSLERA , @şumrud ; Ben çoğu kişinin aksine S.Boyraz'ın efendiliğinden, iyi niyetinden, adamlığından zerre şüphe duymayan biriyim, öncelikle onu belirteyim..
Yeri gelmişken şunu da dile getirmekte yarar var; yarışsever, hakaret etmeden, düzgün üslupla, gerekçelerini ortaya koyarak bir jokeyin sürüşünü eleştirebilir. Bu en doğal hakkıdır.
Hayattaki tek görevi imza antrenörlüğü yapmak olan ya da sahada olduklarını iddia edip ne görev yaptığı belli olmayan kendini bilmezlerin, yarıştaki bir olayı , yalnızca kendilerinin eleştirebileceklerini düşünmeleri ve eleştiri getiren yarışseverleri sahada bulunmamakla suçlayıp aşağılamalarına ne desem bilemiyorum.. Bu tarz ahmaklara bilgimizle had bildireceğiz.. Söz sanırım sahiplerine ulaşmıştır.

Yarışa gelince; benim jokey sürüşlerinde dikkat ettiğim hususlar biraz daha farklıdır.. 'Herkes bu şekilde bakmalı, benim gördüğüm doğrudur' demiyorum, ya da bunu kendimi yüceltmek için söylemiyorum, kimisi 5 atlı yarışta yol bulmamaya kızar, kimisi en geride beklemeye kızar, herkes kendine göre haklıdır, kimseyi savunduğu görüşten dolayı aşağılamamak gerekir.
Ancak S.BOYRAZ'ın dünkü sürüşü benim bakış açıma göre skandaldı.. Video çekebilsem de nerede nasıl bir hata yaptığını gösterebilsem..
Bu eleştiriyi yapabilmek için S.Akdı olmaya ya da eski bir jokey olmaya gerek yok, 20 senedir yarış izlerseniz de görebilirsiniz..
Ölüm temposunda başlayan bir atın dışından ekürin devam edip senin işini kolaylaştıracakken ve senin yerin bariyerde 3.lük iken ( şahane yer ) atın gücü gram harcanmamışken, daha 800'e gelmeden bir anda öndeki şuursuz kaçağın sağrısına elde çıkıyorsun.. Daha 300 metre geçti, yeteri kadar serilik yaptın, yerini aldın, o kaçak atın arkasında bariyerde kalsana işte..
Üstelik S.Boyraz asla da dışarıdan bir atı kendi halinde salmaz, arkalarda saklanır.. E sen o atın dışına tuta tuta çıktığında atının sermayesinin kaldığını mı düşünüyorsun? At düzlükte kullanması gereken gücünün % 60'ını harcadı zaten..
O sırada G.Kocakaya ne yapıyordu gören var mıydı? Sado dışarı çıkıp erkenden yürüdüğünde 4.lükte pusuya yatmış, önündeki rakibinin gücünün harcandığını çok iyi biliyordu..
Tuta tuta çıkması da bana göre kendini garantiye alması demek.. Çünkü ilgililerine şunu diyecek; gördünüz işte ben her yerde tutuyordum at cevap vermedi..
Oysaki biraz bile yarış izlemeyi bilen biri yarış sonrası çeker kenara der ki; bariyerde 3 gidiyorken, daha 900'de ne diye sağrısına çıkıp atı bitiriyorsun? Buna da vereceği cevabı biliyorum; at sertlik yaptı..
İşte sahada olan, her şeyi kendilerinin bildiğini sanan , biz eleştiri yaptığımızda 'onun kararını bırak da yılların jokeyi versin' diyen ahmakların konuştuğu şeyler bunlar dostlar..
Gün içerisinde bu tarz sayfalarca yazacağım öyle skandal sürüşler var ki, hepsini yazmaya kalksam 'teki gelmeyince bahane üretiyor' a çıkar adımız.. O yüzden sizden çok sayıda soru gelmediği sürece bu jokey sürüşlerine pek değinmeyeceğim.
Zaten yorumlarımda, önceki yarışlarından bahsederek yeteri kadar giydiriyorum :)

Ceco; plase için bazen enerjim kalmıyor, detaya giremediğimde ise yazamıyorum.. llk bakışta MAICON sağlam gibi..

#5 - TOKATLI - 24.05.2018 13:23

İlk iki koşu için çalışma yaptınız mı

#6 - tolga5555 - 24.05.2018 12:56

Bol şans kral

#7 - HAYATIMIZ MUSLERA - 24.05.2018 12:51

Oncelikle dun ikinci ayaktaki 9 numaralı sağlam banko olarak herkesin güvendiği saadettin poyraz yarısı kenter kazanması gerekirken arkadan gelen ata gecilmesini yorumlar mısınız ustadim resmen katliam gibi bir kurmanın içine dusurduler bunu aydinlatmanizi bu yarışın neden böyle olduğunu bir yarissever olarak bilmek istiyoruz
Birinci ve ikinci koşu için görüşleriniz varsa ustadim

#8 - Ceco - 24.05.2018 12:45

SELÖAn berkay bol sans plaseye at sölermisin lütfn

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.