DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 12 NİSAN Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 12 NİSAN


Birinci koşuda 2 numaralı FÜLANE'nin kazanmasını bekliyorum.






Birinci ayakta; her ne kadar Ankara kumunda henüz kazanamamış olsa da müthiş seri sprintiyle 2 numaralı
HUMBARA bir hayli ön plana çıkıyor..
Yarışı istediği yerde götürebilme özelliğine sahip olan safkan bariyerde 3.lükte de konumlanabilir, grubun en gerisinde de..
DUKE PROSPERO ve iyi çıkarsa AKINŞAH'ın ilk iki sırayı paylaşacakları yarışta HUMBARA düzlüğe çıkıldıktan sonraki kolay temposuyla hakimiyetini hissettirmeye yakın..
1 numaralı
AKINŞAH tartışmasız grubun en kariyerli ismi.. Tırnak probleminden dolayı zaman zaman starttan berbat çıkan safkan kusursuz durumda olduğunda ise gayet iyi çıkıyor ve kaçsa da beklese de hiçbir yerde kesmiyor.. Yarışını yapacağı tutarsa DUKE PROSPERO'dan kolayca kurtulup yakalanmayabilir.
4 numaralı
SHUTKA geçen sene harikalar yarattığı Ankara kumuna çıkıyor..
A.Çelik'in kusursuz süreceğini düşündüğüm safkan, yarışı en iyi yerde takip edecek ve düzlükte HUMBARA gibi kolay temposuyla dikkat çekecek.
Uzun ve güçlü sprinte sahip değil belki ama Ankara kumunda kolay gitme ve devamında yapacağınız sadece 200 metrelik sprint yarışın içinde kalmanızı sağlayabiliyor.. Dolayısıyla SHUTKA da ihmale gelmez.
Son olarak da
DUKE PROSPERO diyorum.. Uzun süredir yokları oynuyor ama bu at hangi pistte ve mesafede yarışsın deseler kesinlikle ' 1200 Ankara kumu' derim..
Olur da AKINŞAH kötü çıkarsa önde bomboş kalacağı için arkayı dağıtabilir, dikkat..












İkinci ayakta; makina provasında biraz da yanındaki attan ürküp en dışarıya sapan, devamında toparlamaya çalışıp son metrelere çok diri giren 7 numaralı
KAPIDAĞ'ın kulvarından iyi çıkacağını bilsem sizlere banko bile önerebilirdim.
Dışarılardan çıkmayacak olması ve dışında birden fazla at olacak olması ciddi avantajına..
Ancak tabi ki start çıkışı önemli.. Her tay için çok önemli ama bu tay için daha da önemli çünkü dediğim gibi start provasında 4.kalmasının sebebi tamamen iyi start alamaması, hafif çaplı sapmasından kaynaklanmış.
Bir şekilde iyi yer alırsa diğerlerinden farklı gördüğüm taydır..
Yine galobunda çok beğendiğim taylardan biri de
İNFİCAR.. Birlikte çalıştığı diğer üç rakibine her yerde hakim görüntü çizen ve kendinden emin aksiyonlarıyla beğenimi kazanan bu tay da en az KAPIDAĞ kadar tuttuğum isimdir.. Tek dezavantajı kulvarı..
4 numaralı
CİBEK OĞLU ekürisi MERTBABA ile birlikte yaptığı idmanlarında, yanında sürekli at istediğini, birebir mücadelede kolay kolay kaybetmeyeceği izlenimini verdi.
Süratli de bir yapıya sahip olduğundan önemli kulvar avantajıyla tek nefeste bitirebilir.

Yer tutma ve adatpte olma konusunda hepsinden iyi olan BÜYÜKTURBO ise yarışın büyük bölümünü kolay tempoda koşacaktır..
Bana, teşviğe başlandığında cevap vermeyecekmiş gibi gelse de biliyorsunuz Ankara kumunda, hele de taylarda adapte işin yüzde 80'ini bitirir.

Urfa'dan gelen atların Ankara kumunda iyi koştuklarını sürekl belirtirdim; bu yüzden B
ABA SAHAKIRAN ve BERBAT'a şans vermek gerekir.
Makina provasında KAPIDAĞ'ı geride bırakan
OĞUZBOYLU, tatlı işlerinde fena gözükmeyen DUNDAS daha sonra şans verdiğim isimlerdir..








Üçüncü ayak; ilk bakıldığında çok zor yarış gibi gözüküyor ama benim, analizime en güvendiğim yarış burası.. İki atla kayıpsız geçeceğimizi düşünüyorum.
5 numaralı
BREDELAL ve 2 numaralı TRANÇA..
Bir yarış önceye gidelim; BREDELAL 50 kg ve ganyanı 6.65, ÖZAYBERK ise 53 kg ve ganyanı 1.75 (üzerinde A.Çelik )
Her iki safkan da hatasız sürülüyor ve ÖZAYBERK rakibine hiçbir yerde hakim olamıyor.
Bugünkü şartlarda, BREDELAL'de A.Çelik'in olduğunu, yarışın çok rolanti geçeceğini görüyoruz ki ÖZAYBERK'in BREDELAL'i benim mantığıma göre geçmesi çok zor..
Ahmet Çelik baştan liderliği mi alır yoksa GECE KUŞU ve ZEHİR HAFİYE 'ye bırakıp bariyerde 3.lüğü mü alır bilemem ama düzlüğe girilmeden arttıracağı temposuyla arkaya uzak yapabilir..
Ancak yanına, gücünü oldukçe beğendiğim TRANÇA'yı yazmadan edemedim..
Zira bu safkan el değiştirdikten sonra ( BESLENEY - AŞEMEZ gibi atları şampiyon yapan eküri ) inanılmaz değişime uğradı ve çok uzun sprint atabiliyor.
BREDELAL'i geçecek at arıyorsanız, ÖZAYBERK falan değil, bence TRANÇA'dan başkası olamaz..
Sonuç olarak iki atla sağlam gördüğüm bir yarış, eğer bu ayağı iki atla geçemezsek hiç ah vah yapmaya gerek yok, altılıyı bulma şansımız 0'mış demektir..










Dördüncü ayakta; yarışa çalışmaya başlamadan önce
KADHAN'ın asrın bankosu olduğunu düşündüm.
Çünkü KIZILTUĞ falan benim gözümde at değil, KIRIMBEYİ eski durumunda değil, GÖKKURT'a da 1500 uzundu ve tüm bunlardan ziyade KADHAN önde bomboş kalacaktı ve Ankara aşığıydı..
Bu argümanların tamamı doğru ve kazanırsa bunlardan dolayı kazanacak ancak KADHAN'ın son iki yarışını izleyince safkandan aşırı derecede soğudum..
Önceki yarışında BUZUL diye bir handikap atını önüne alıp 2 gitmiş, gücünü gereksiz harcamamış yani kusursuz sürülmüş, buna rağmen rakiplerine ayıramıyor..
Son yarışında ise BAY EMİR'i önüne almış, yine kusursuz sürülmüş ama düzlükte GÖKKURT dışından gelip kolayca ayırıyor..
Acaba bir sakatlığı mı var diye galobunu açıp izleyeyim dedim, galobunda öyle sağlıklı ki kafam tekrardan karıştı..
Düşüncelerimi şöyle aktarayım; bana KADHAN'ın son iki yarışını izletmeyip sadece son galobunu izletseniz ve kim kazanır deseniz ' dalga mı geçiyorsunuz, KADHAN Ankara kumunda bu atların yanında asrın bankosu' derim..
Yani anlayacağınız bu yarış için elim kolum bağlı, KADHAN'ı yıkmazsak pişman da olabiliriz, yıkarsak enayi gibi de hissedebiliriz..
Zira kazanırsa çok kolay kazanacak... Ben kaçak güreşmek durumundayım..











Beşinci ayakta; 2 numaralı
ARROW alternatif banko olarak önereceğim isimdir.
Kızılca ekürisinin tüm atları Ankara kumunda daha başarılı olurlar, bence ARROW da bunlardan bir tanesi...
Güçlü ve ciğerli bir at olan ARROW son yarışında çok kötü çıkıp önlere doldurunca, kusursuz sürülen ve güç depolayan MALONES'e bir şey yapamamış ama arka grubu da perişan etmişti.
Bu yarışta MALONES ayarında bir at olmadığı için ARROW eğer iyi çıkarsa, kaçağın da olmadığı bu yarışta uzak farkla kazanmaya yakındır..

Yanına
SKY WOLF başta olmak üzere, çok fazla inanmayarak SAMRAVHAN ve FORREST EAGLE'yi de ekliyorum..










Son ayakta ise; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
IŞIK ABİ olacaktır..
22 Mart tarihinde yaptığı start provasında, çok iyi başlamasa da teşviklerle hemen deparlanan ve liderliği aldıktan sonra diğer taylara her yerde hakim görüntüsüyle beni kendine hayran bırakan safkan, 1 Nisan tarihli 1000 galobu hariç, 8 Nisan ve 10 Nisan tarihinde yaptığı 800 işlerinde, ekürinin bugün koşacak bir diğer safkanı BOZDAĞ EFESİ ile birlikte çalışmış ve onun yanında kolay temposuyla dikkat çekiyordu.
Teşviğe cevap veriş biçimini görmeden yarış karakterini anlamak mümkün değil ama Kaizbert tayı olması sebebiyle ipucunu veriyor.. Tam bir karakter abidesi olduğu yadsınamaz.
En dışarıdan çıkacak olmasını ilk kez bir tay için avantaj görüyorum çünkü hepsinden güçlü olduğu zaten çok belli ve gereksiz efor sarfetmesi bu atta dezavantaj yaratmayacak, aksine gücünü almasını sağlayacaktır..
Dolayısıyla Ahmet Çelik isterse pistin en dışından gereksiz doldurarak koştursun, IŞIK ABİ bu rakiplerine kolayca hakim olur..
Belki teşvikten sonra farkı açamaz ama kendisini yakalamak da imkansız bir hal alır.
Her yönüyle BAY EMİR'e benzettiğim bu tayın yanına rakip önermem mümkün değil, bankomdur..










 

ALTILI ŞABLONUM:
 

1.AYAK: 2,1,4,,6
2.AYAK: 7,6,4,3,1,9,2,5
3.AYAK: 5,2
4.AYAK: 1,3,,6,4
5.AYAK: 2 / 1,3,4
6.AYAK: 4




 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.